بهبود وضعیت رنگها یکی از مراحل پروسس در عکاسی است که در آن معمولا سعی میشود که رنگهای عکس به حالت بهتر و جذابتر تبدیل شود. این بهتر و جذابتر میتواند در عمل متفاوت باشد : بهبود اشباع بدون ایجاد عارضه، بهبود کنتراست رنگی، تغییرات رنگ و ....
احتمالا دوستان برای اینکار روشهای مختلفی دارند و از مسیرهای مختلفی رنگ عکسهایشان را بهبود میبخشند. یکی از روشها، استفاده از Lab Mode است که من در بسیاری از موارد برای عکسهایم از آن استفاده میکنم و شاید دوستان دیگری هم از این روش استفاده کنند.
برای این منظور در Ps وارد Lab Color Mode میشویم و یک کپی از لایه اصلی تهیه میکنیم تا تمام تغییرات روی آن اعمال گردد.
سپس صفحه Curve را باز میکنیم ( CTRL+M/Command+M) و کانال Lightness را در آن انتخاب کرده و یک Curve با نمای S خیلی ملایم به آن اعمال میکنیم.
در همان صفحه کانال a را انتخاب میکنیم و منحنی را از دو سو به شکل زیر درمی آوریم:
مقدار تغییر در دو طرف خیلی ثابت نیست اما باید با هم مساوی باشد وگرنه شیفت رنگی خواهیم داشت.
کانال b را نیز انتخاب و همین عمل را برای آن نیز تکرار میکنیم.
سپس مجددا به مد رنگی RGB بر میگردیم بدون اینکه لایهها را Flatten کنیم.
حالا میزان Opacity این لایه را آنقدر کاهش دهید تا رنگهای مورد نظر شما حاصل شود:
گاهی نیز میتوان Blending Mode این لایه را تغییر داد. بخصوص Soft Light خیلی خوب جواب میدهد. کمی کنتراست را نیز افرایش میدهد و رنگهای جذابی حاصل میشود.
نیاز به ذکر نیست که میتوان از ماسک لایه نیز استفاده کرد. بخصوص اگر شدت متفاوتی از این بهبود رنگ برای مناطق مختلف عکس مورد نیاز باشد ( میتوان با براشهایی با Opacity مختلف روی ماسک لایه به دقت کار را تنظیم کرد). همچنین این تغییرات رنگ ممکن است در مورد پوست انسان با شدت خیلی کمتری نسبت به بقیه مناطق عکس مورد نیاز باشد ( یا اصلا مورد نیاز نباشد) که باز هم باید با ماسک لایه آن را تنظیم کرد.
بهتر است کل مراحل را تبدیل به یک اکشن کنید و بسرعت به مرحله آخر ( تنظیم Opacity و Blending mode) برسید.
بهبود رنگی که با این روش ایجاد میشود معمولا برای عکسها مفید است. حتی با شدتهای خیلی کم ( در حد ۱۰درصد) میتواند برای برخی عکسها مفید باشد. این بهبود رنگ را به طور معمول نمیتوان با استفاده از Saturation/Vibrance به سادگی بدست آورد.