بله در فایل خام ثبت میشوند! اما فقط عدد تنظیمات بصورت metadata در انتهای فایل خام ذخیره میشوند. همان مبدلی که ان را ایجاد کرده میتواند آن تنظبمات را بازیابی کند. در واقع چیزی شبیه به اگزیف است اما ساختار استاندارد اگزیف را ندارد.
اهمیتی ندارد کدام نرم افزار تغییرات را در فایل خام اضافه میکند و کدام نرم افزار از یک فایل دیگر برای نگهداری تنظیمان استفاده میکند. چه این تنظیمات در فایل دیگری ذخیره شود چه بصورت metadata به انتهای فایل خام اضافه شود، اطلاعات اولیه فایل خام بدون تغییر قابل دسترسی است.
مهدی دانشپایه
http://500px.com/daneshpayeh
هر گونه انتقاد، پیشنهاد، ویرایش، ایراد، نق نق، غرغر و غیره کاملا آزاد است.
تشبیهی که برای فایل خام می توانم به کار ببرم، تشبیه آب درون ظروف مختلف است. شما می توانید آب را به شکل هر ظرفی که تصمیم دارید نمایش دهید، (فایل های JPG مختلف مشتق شده از اطلاعات فایل خام) ولی در عین حال شکل آب هیچ کدام از آن ها نیست و همین طور دسترسی برای تغییر در ساختار شیمیایی آب ندارید. (این قسمت آخر همان عدم دسترسی به آن دیتاست.)
این ها را گفتم تا منظور همدیگر را از تغییرات منحصر به فردی که می فرمایید، بهتر درک کنیم. آیا منظور شما همین است یا نظر دیگری دارید؟
متوجه منظور من نشدید. دادههای فایل خام بطور مستقیم قابل دسترسی است. بهرحال فایلهای خام از یک ساختارهای استانداردی برای ذخیره اطلاعات استفاده میکنند پس میتوان به عنوان یک برنامه نویس براحتی بطور مستقیم با کد نویسی به آنها داده ها دسترسی داشت. به عنوان کاربر مبدلهای فایم خام هم داستان باز بهمین صورت است و دادههای اولیه دست نخورده باقی میماند. چه این تنظیمات به صورت متادیتا به آن فایل اضافه شده باشد چه نشده باشد. درست مثل وقتیکه در اگزیف عکس بعضی چیزها را تغییر میدهید، اصل عکس بدون تغییر باقی میماند.
مهدی دانشپایه
http://500px.com/daneshpayeh
هر گونه انتقاد، پیشنهاد، ویرایش، ایراد، نق نق، غرغر و غیره کاملا آزاد است.
در عمل من ابزاری ندیده ام که این امکان را به کاربر بدهد که مستقیما فایل خام را باز کند و بعد از ادیت همان ساختار فایل خام را ایجاد کند. فوتوشاپ برای ذخیره یک نوع فرمت فایل خام دارد ولی من تابحال با آن کار نکرده ام.
نیازی هم نیست، مزیتی هم محسوب نمیشود. در عمل هم فرمتهای 16 بیتی اطلاعات کمتری از فایل خام ندارند.
مهدی دانشپایه
http://500px.com/daneshpayeh
هر گونه انتقاد، پیشنهاد، ویرایش، ایراد، نق نق، غرغر و غیره کاملا آزاد است.
از اینکه بحث را ادامه دادید ممنونم
1- به نظر من تکنوژی database فایل خام از سنسور عقب تر است. به عبارت ساده تر شرکت معظمی چون کنون نه اینکه قادر نیست بلکه مایل نیست فایل خام دوربین ها حاوی حداکثر پتانسیل سنسور باشد. بخشی از آن ناگزیرانه است برای مثال شرکت های سازنده دوربین database ارسالی از سنسور را فشرده سازی می کنند تا ابزارهای read and write موجود در بازار قابلیت ثبت آن ها را داشته باشند و این شرکت ها به واسطه آن دوربین هایشان را بفروشند در حالی که این فایل می توانست در عمل حاوی رزولیشن بالاتر و البته حجم بالاتری باشد. البته از طرف دیگر این شرکتها اصلا تمایل هم ندارند عکسی که با بالاترین رزولیشن از سنسور گرفته اند تحویل کاربرانشان بدهند و یک چشمشان به دوربین های رقیب است و چشم دیگر به جیب ما
2- از سویی دیگر اعتقاد دارم شرکت هایی چون ادوبی و یا dxo هیچ گاه نرم افزاری را که بتواند بیشترین و بهترین قابلیت تغییر در database فایل خام را داشته باشد در اختیار بازار قرار نمی دهند. آن ها نیز چشمشان به تکنولوژی سنسور است و جیب ماها. ما نیز خوشحال و مسرور هستیم از اینکه تعدادی غربالک در اختیار داریم اثر تخریبی روی عکس نمی گذارد چون در فایل دیگری ذخیره می شود اما آیا مهم تر از آن ، این مساله نیست که اساسا تغییرات اعمال شده توسط camera raw یا dxo دیتابیس مورد نظر ما را هدف قرار داده است یا نه ؟ نرم افزارهای ادوبی به ادعای خود شرکت بهترین هستند اما به نظر من حکم دارویی را دارند که می خوریم چون پزشک تجویز کرده اما داخل بروشورش ده ها عوارض هم دارد. و برای ما نسخه و حرف دکتر یک تسکین دروغین است برای فرار از عوارض موجود.
اما هکرها این وسط چه کاره اند. نخبگانی که دست سیاستمداران را در فضولی از پشت بسته اند اما مثل آن ها صبر ایوب ندارند چون سریع دنبال نتیجه اند.
در رفع مشکل بند 1 شما را استناد می دهم به سایت magiclantern که هر چه را شرکت معظم کنون به عمد از کاربران خود دور نگه داشته پته اش را روی آب ریخته و با طراحی یک frimware پرتابل از حداکثر قابلیت سنسور در ثبت بهترین و کامل ترین database درون فایل خام بهره می گیرد به طوری که فایلی به شما تحویل می دهد که حاوی کمترین مقدار نویز در مناطق shadow در iso100 است حتی کمتر از این دوربین جدید نیکون یعنی دی 750. بگذریم که چگونه حالا سنسور دوربین 550دی می تواند برکتینگ 12 تایی بگیرد در حالی کنون نتوانسته ( بخوانید نخواسته ) در امکانات دوربینش قرار دهد.
این هکرها برای رفع مشکل بند 2 هم وارد عمل شده اند و با طراحی نرم افزارهایی که برخلاف cameraraw و .... کاملا opensource بوده و قادرند تغییرات هدف مندی روی database فایل خام ایجاد کنند و به عبارتی فایل خام را قبل از ورود به پردازش چشمی ، کالیبره کنند. جستجویی که در اینترنت در این زمینه داشتم
-----اکثر این نرم افزارها در زمینه عکاسی نجومی هستند.
------برخی نیز با استفاده از مد continue موجب افزایش رزولیشن عکس می شوند
------ برخی ، مناطق کم نویز عکسی با اکسپوژ بالا را به عکس کم اکسپوژتر شیفت می دهند
------- برخی هم بدون باز کردن فایل ، به شما یک عکس 32 بیتی با فرمت tiff می دهند.
و ......
حالا اینکه بخواهیم در database تغییرات ایجا کرده و در خود فایل ذخیره کنیم ( حالا بماند با چه هدفی ) تا حالا به این نوع تغییر جهت اهداف .... فکر نکرده بودم البته سواد اندکم در c++ و ... کفاف این تغییرات را نمی دهد اما حداقلش این است که جناب چگینی استارت رفتن بهسمت تحقیق در این زمینه را هم زدند حالا یه روز دیدید اونقدر رفتیم سراغ سایت های این هکرها که آخرش تمام سیستم باضافه عکسهای چهار پنج سال را هم بر باد دادیم
داود معانی
جناب معاني سلام
مي توانيد در مورد نويز كنون در ناحيه shadows مثال يا مرجعي در تاپيك مربوطه اش(فكر كنم magiclantern) ارايه كنيد. متشكر
"تو قسمتی از جهان نیستی، تو خود جهان هستی"