صفحه 2 از 2 نخستنخست 1 2
نمایش نتایج : از شماره 11 تا 15 , از مجموع 15
Like Tree70تشکر

موضوع: فتوشاپ و سایر نرم‌افزارهای حرفه‌ای تحت لینوکس

  1. #11
    كاربر جديد
    تاریخ عضویت
    January 2008
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    2
    تشکر شده
    20
    تشکر کرده
    2

    پیش فرض پاسخ: فتوشاپ و سایر نرم‌افزارهای حرفه‌ای تحت لینوکس

    با سلام و تشکر از نکاتی که گفته شد

    در تایید آنچه گفته شد و در عین این که خودم از علاقمندان محصولات مایکروسافت به شمار نمی روم، مایل ام اضافه کنم یکی از استراتژی های بسیار خوب مایکروسافت که رقبای آن یا توان یا دانش انجام آن را ندارند نحوه ای است که برنامه نویسان پلتفرم خود را پشتیبانی می کند.صرف نظر از کیفیت آن چه با این محصولات به وجود می آید، فکر می کنم تنها PHP ، Java ، زبان C و استاندارد های کنسرسیوم وب (مانند HTML/CSS) می توانند از نظر محبوبیت با پلتفرم های بسیار محبوب مایکروسافت مانند Visual Basic و غیره رقابت کنند. البته گفتم کاری به این نداریم که فرضا نرم افزاری که از خروجی Visual Basic بیرون می آید چقدر کیفیت دارد یا ندارد. مهم این است که در طول تاریخ برنامه نویسی هیچ شرکتی مانند مایکروسافت نتوانسته اینهمه برنامه نویس را در حلقه خود داشته باشد.

    شاید یک دلیل این موفقیت مایکروسافت دقیقا در نکته ای باشد که استیو جابز آن را در مصاحبه ای نقطه ضعف آنها می خواند :

    "Microsoft doesn't bring culture into it's products"

    شاید داشتن زمینه فرهنگی به فروش محصولات کمک کند (مثلا مک یا آی پاد) ولی برای اینکه شما یک جامعه -Community- بزرگ بسازید باید پیش شرط های فرهنگی کمتری بسازید تا آدمهای بیشتری جلب کنید، درست مانند یک حزب سیاسی. و اگر مانیفست شما مبهم، نامطمئن و یا پیچیده باشد، در اختیار و دسترس همه نباشد یا فقط برای طبقه اجتماعی Creative نوشته شده باشد در نهاید افراد کمتری را می توانید جذب کنید.

    چرا که برنامه نویس ها چیزی نمی خرند، بلکه به چیز ها (جوامع نرم افزاری) می پیوندند.

    "Developers don't buy things, they join things"
    نقل قول از ج.شواترز، مدیر عامل Sun Microsystems

    و در نهایت یک پلتفرم "می تواند" استفاده کننده ای را از دست دهد ولی "نباید" توسعه دهنده ای را از دست دهد.

    فکر می کنم از هدف اصلی این بحث، یعنی فتوشاپ بر روی لینوکس دور شده ام ولی نوشته های شما مرا به این فکر انداخت که این موضوع را هم با شما درمیان بگذارم.

    ارادتمند،
    کسرا
    ویرایش توسط kasra_yousefi : Monday 14 January 2008 در ساعت 15:01 دلیل: غلط املایی
    Amir Mohebi، Kaveh Ghobadi، kakooch و 1 نفر دیگر تشکر می‌کنند.

  2. #12
    كاربر همراه platoali آواتار ها
    تاریخ عضویت
    February 2007
    نوشته ها
    228
    تشکر شده
    511
    تشکر کرده
    175

    پیش فرض پاسخ: فتوشاپ و سایر نرم‌افزارهای حرفه‌ای تحت لینوکس

    همه ی نکات را دوستان گفتند. ولی نرم افزار های بازمتن آنقدر هم نسبت به همتایان ویندوزی عقب مانده نیستند. مثلا gimp در مقایسه به photoshop آنقدر ها هم عقب افتاده نیست. من به عنوان یک کاربر لینوکسی که تمام کارهای خودم را براحتی می توانم با gimp و inkscape و blender انجام دهم و در بسیاری از موارد این نرم افزارها بسیار توانا تر از رقیبان گرانقیمت خود هستند. مثلا gimp به دلیل ساختار خود توانایی بازکردن هر فایلی به هر حجمی دارد.( محدودیت شما فقط در توانایی سخت افزار است. ) در حالی که photoshop محدودیت حجمی در باز کردن فایل ها دارد.

    نکته‌ی دیگری که در این بحث فراموش شد. مساله اخلاق است. من خودم به عنوان یکی از طرفداران و اعضای جامعه باز متن این اعتقاد را دارم که استفاده از نرم افزار های باز متن بسیار اخلاقی تر از بقیه نرم افزار ها است. من خودم بسیاری از محدودیت ها و کاستی ها را در استفاده از این گونه نرم افزار ها را تحمل می کنم ولی احساس خوبی که از انجام یک کار اخلاقی دارم جبران کاستی ها را می کند.

    در ضمن بسیاری از نرافزار های باز متن در محیط های لینوکسی ( یونیکسی ) در بسیاری کارها توانایی های بسیاری به کاربر می دهد که یک کاربر ویندوزی آنها را نمی تواند درک کند.


    در ضمن اکثر نرم افزار هایی که در این پست ها از آنها نام برده شد. نسخه ی ویندوزی هم دارند. به علاقمندان پیشنهاد می کنم که آنها را امتحان کنید. شاید نظرتان عوض بشود.
    usef و mazdak تشکر می‌کنند.

  3. #13
    كاربر فعال
    تاریخ عضویت
    December 2006
    نوشته ها
    676
    تشکر شده
    4097
    تشکر کرده
    285

    پیش فرض پاسخ: فتوشاپ و سایر نرم‌افزارهای حرفه‌ای تحت لینوکس

    سلام،

    یک قدم دیگر به جلو، Adobe قرار است Air را برای Linux هم منتشر کند:

    کد:
    http://www.eweek.com/c/a/Application-Development/Adobe-to-Deliver-AIR-for-Linux/
    ممنونم.
    nmroshan و Kaveh Ghobadi تشکر می‌کنند.
    کاوه!
    [EYES] [576 Megapixel Retina] [2 x Natural 22.3mm F3.2] [ISO 1 -800]

  4. #14
    Moderator nmroshan آواتار ها
    تاریخ عضویت
    February 2004
    محل سکونت
    mashad
    نوشته ها
    5,263
    تشکر شده
    38313
    تشکر کرده
    11580

    پیش فرض پاسخ: فتوشاپ و سایر نرم‌افزارهای حرفه‌ای تحت لینوکس

    ممنون کاوه جان. برای آشنایی دوستان در مورد این نوآوری، AIR ظاهرا پاسخ ادوبی است برای نسل جدید نرم‌افزارها که در سایر حیطه‌ها نیز سر و کله شان پیدا شده است. به طور خلاصه سیستمی‌ است برای توسعه و ساخت ابزارهای تحت وب تا مانند همتایان دسکتاپی خود در خدمت کاربران باشند. و مشخص است که چه مزایایی می‌تواند داشته باشد: مساله هزینه، تعداد کاربر، دسترسی در همه جا و ...

    قرار است نسخه‌ای از فتوشاپ و پرمیر با این سیستم جدید عرضه شوند.

    اگر می‌خواهید الان آن را مزمزه کنید، ابتدا Adobe Air را نصب کنید و بعد اپلیکشن Kuler را دانلود کنید و با Adobe air اجرا کنید. در مورد kuler قبلا صحبت کرده بودم.

    پ.ن: این Air‌ با آن Air اپل اشتباه نشود!
    نعما م. روشن
    مقالات سایت عکاسی |وبلاگ (از عکاسی) | اینستاگرام : Nemaroshan

  5. #15
    كاربر جديد
    تاریخ عضویت
    April 2008
    نوشته ها
    1
    تشکر شده
    7
    تشکر کرده
    0

    پیش فرض پاسخ: فتوشاپ و سایر نرم‌افزارهای حرفه‌ای تحت لینوکس

    سلام.
    امیدوارم من رو به عنوان یه لینوکس‌کار به جمع خودتون بپذیرید.
    می‌دونم که خیلی از تاریخ این تاپیک گذشته، من هم خیلی وقت پیش این تاپیک رو دیدم، ولی به دلایلی نشد جواب بدم تا اینکه به کل از یادم رفت. تا این که امروز این تاپیک رو توی بوک‌مارک‌هام دیدم و گفت بیام جواب بدم. به هر حال ببخشید که تاپیک زیرخاکی میگشم بیرون. البته موضوع بحثش که قدیدمی نمیشه.
    به هر حال نکاتی که به نظرم میرسه رو عرض میکنم:

    1- فتوشاپ رو میشه به کمک شبیه‌ساز wine توی لینوکس هم اجرا کرد. البته خودم این کارو نکردم(چون همهٔ کارها گرافیکی‌م رو با گیمپ انجام میدم) اما شنیدم که میشه. در ضمن با یه کمک سرچ میشه به نتایج خوبی رسید.


    2- خیلی از نرم‌افزارهای غیر اوپن‌سورس ویندوزی نسخهٔ لینوکسی هم دارن، و اونهایی هم که نسخهٔ لینوکسی ندارن خیلی‌هاشون رو میشه با wine توی لینوکس اجرا کرد.(wine مخفف windows emulator یا شبیه‌ساز ویندوز که آقای یوسفی به اشتباه فرمودن vine). اما معمولا توی لینوکس از جایگزین‌های آزاد و اوپن‌سورس استفاده میشه. در بعضی موارد این نرم‌افزارهای آزاد از معادل‌های انحصاری‌شون قدرتمندتر هستند، اما معمولا این‌طور نیست(اگرچه در بیشتر موارد سریعتر و بهینه‌تر هستن). بخاطر همون کم بودن تعداد کاربران (و در نتیجه برنامه‌نویسان) لینوکس و نرم‌افزاهای اوپن‌سورس.
    3- نکته‌ٔ دیگه‌ای که باید بهش توجه کرد اینه که صرف اوپن‌سورس(Open Source) بودن یک نرم‌افزار، شدیدا باعث میشه که پیشرفتش سریعتر باشه.
    در ضمن برنامه‌نویسان لینوکس و نرم‌افزارهای اوپن‌سوس از بین کاربران اونها هستند، یعنی لازم نیست که به شرکت یا جای خاصی وابسته باشن تا بتونن نرم‌افزارها رو توسعه بدن. بعضی از برنامه‌نویسان اوپن‌سورس به هیچ شرکتی وابسته نیستند و بطور داوطلبانه برنامه‌نویسی می‌کنن. اونهایی هم که در شرکت خاصی مشغول هستند و از این طریق کسب درآمد می‌کنن، معمولا قسمت زیادی از وقتشون رو صرف فعالیت داوطلبانه می‌کنن.
    پس از اونجایی که برنامه نویسان لینوکس از بین کاربرانش هستند، پس تعداد برنامه‌نویسانش با تعداد کاربرانش رابطه مستقیم داره. چیزی که در مورد ویندوز (و نرم‌افزارهای غیر اوپن‌سورس) کاملا صادق نیست. مثلا اگه کاربران فوتوشاپ دو برابر بشن، تعداد کارمندان شرکت آدوبی دو برابر نمیشن! فقط درآمد این شرکت از فروش این نرم‌افزار دو برابر بشه!

    4- کسایی که میگن لینوکس سرعت و پایداری و امنیتش بهتر از ویندوز XP نیست، دارن یکی از بدیهیات رو نقض میکنن. باور می‌کنید که 85 درصد پرسرعت‌ترین کامپیوترهای جهان از لینوکس استفاده میکنن؟ در حالیکه سهم ویندوز فقط یک درصد هست!!
    Linux runs 85 percent of the world's fastest computers
    مثلا اگه به روش مدیریت نرم‌افزارها در لینوکس آشنا باشید، میبینید که خیلی بهینه‌تر از ویندوز هست. یا اگه بدونید که لینوکس چه کنترل دقیق و سخت‌گیرانه‌ای رو مجوزهای دسترسی و مسائل امنیتی داره، تعجب نمی‌کنید از اینکه نیازی به نصب آنتی‌ویروس توی لینوکس نیست. نکتهٔ مهمتر اینکه این کنترل دقیق در مرکز و نقطهٔ عطف سیستم‌عامل انجام میشه، برخلاف آنتی‌ویروس‌ها توی ویندوز که در سطح اپلیکیشن اجرا میشن و به همین خاطر خیلی سرعت سیستم رو میارن پایین. اصلاً از دید امنیت، لینوکس و ویندوز با هم قابل مقایسه نیستن!
    انعطاف پذیر و قابلیت شدید costumize شدن لینوکس هم که جای خود، و (مثل اکثر قابلیت‌های لینوکس) نتیجهٔ اوپن‌سورس بودن اون هست.

    5- اگه میگید لینوکس پشتیبانی رسمی نداره، اولاً این ویندوز XP هست که دیگه رسماً از طرف ماکروسافت پشتیبانی نمیشه و باید دید تا کی میشه از این ویندوز XP استفاده کرد. ویستا هم که سرعتش بسیار پایین و نیاز سخت‌افزاریش بسیار بالاست(بگذریم که امنیتش هم چندان دوام نخواهد آورد!). با وجودی فشاری که ماکروسافت به شرکت‌های سخت‌افزاری آورده، اما هنوز سازندگان لپ‌تاپ به سمت ویستا نرفتن. این خبرها رو بخونید:
    اجازه‌ی تغییر از ویندوز ویستا به اکس‌اپی از سوی مایکروسافت صادر شد
    ادامه‌ی نارضایتی کاربران از ویستا؛ مایکروسافت همچنان برای رفع مشکلات این سیستم عامل تلاش می‌کند
    عرضه ویستا شكستی برای مایكروسافت
    ثانیاً اینکه کی گفته لینوکس پشتیبان تجاری نداره؟ مثلا Novell و Red Hat و Canonical چی هستن؟ خیلی از شرکت‌های تجاری از لینوکس پشتیبانی میکنن.
    ثالثاً پشتیبانی هیچ شرکت تجاری مهمتر از همکاری خود Comunity نیست که خوشبختانه Comunity لینوکس بسیار بسیار فعال هست.
    مثلا فکر می‌کنید پروژه عظیم Debian رو یک شرکت تجاری اداره میکنه؟ (دبیان یکی از توزیع‌های لینوکس هست که بسیار برای سرور مناسبه و میشه گفت Debian و BSD امن‌ترین و پایدارترین سیستم‌عامل‌های سرور هستن)
    حتی FSF هم از همین Comunity بوجود اومده و یک بنیاد غیر انتفاعی هست.
    اگرچه(فعلا) تعداد کاربران لینوکس به نسبت ویندوز کم هست(اینطور که میگن فقط 1.2 درصد کاربران جهان از لینوکس استفاده میکنن)، اما همین کاربران کم بسیار بسیار فعال هستند. نمونه‌ش رو میتونید توی انجمن‌های فارسی تکنوتاکس و اوبونتو-ایران ببینید. اکثر کاربران لینوکس حرفه‌ای هستن (اگرچه باید دید این واژه رو چطور تعریف می‌کنیم. ولی کاربران لینوکس بطور متوسط خیلی کامپیوتری‌تر هستن. مثلا اکثرشون به برنامه‌نویسی علاقه دارن). شاید یکی از دلایل سخت بودن نسبی لینوکس همین باشه. اما هرچی لینوکس رایج‌تر و عمومی‌تر بشه، هم راحت‌تر و عوام‌پسندتر میشه، هم نرم‌افراهاش پیشرفته‌تر میشن.
    پس به اعتقاد من یه روزی نرم‌افراهای آزاد و اوپن‌سورس جای نرم‌افزارهای انحصاری رو میگیرن.

    6- توزیع‌های مختلف لینوکس هم کلیتشون یکی هست(اگرچه ظاهرشون ممکنه فرق کنه) و اگه کسی با یک توزیع لینوکس کار کرده باشه، با یک توزیع هم میتونه تا حدودی کار کنه و بعد از یه مدت عادت میکنه. خودم شخصاً با چند تا از توزیع‌های لینوکس کار کردم و در نهایت دو تا رو انتخاب کردم که معمولاً از اونا استفاده می‌کنم، اما اگه یه روز خواستم با یه توزیع دیگه کار کنم مشکلی ندارم. مثلاً در مورد نصب لینوکس، وقتی که روش و اصول نصب لینوکس رو یاد گرفتم، دیگه اکثر توریع‌هایی که نصب می‌کردم بدون هیچ مقدمه و خوندن آموزش، شروع می‌کردم و همون دفعهٔ اول هم بدون هیچ مشکلی نصبش می‌کردم(با این که ظاهر نصب‌کننده‌شون با هم فرق داشت)


    (ببخشید که از بحث اصلی دور شدم!)
    7- توی لینوکس نرم‌افزار گیمپ(GIMP) جایگزین فوتوشاپ محسوب میشه. Inkscape هم جایگزین Corel و Blender جایگزین 3d Max هست. زبان برنامه‌نویسی پایتون(Python) هم توی هر سه تای این نرم‌فزارهای بعنوان یک ابزار کمکی، کاربرد داره(چون زبان بسیار ساده و در عین حال قدرتمندی هست).
    هر سه تای این نرم‌افزارهای گرافیکی اوپن‌سورس، بسیاز قدرتمند هستند. تقریبا هر کاری که بشه با معادل‌های انحصاری‌شون انجام داد، با اونها هم میشه انجام داد. فقط ممکنه روشش فرق داشته باشه یا ممکنه بعضی موارد کمی سخت‌تر باشه. یا این که بعضی موارد خیلی کاربرپسند نباشن.
    در عوض این نرم‌افزارها سریعتر و کم‌حجم‌تر هستند. مثلا بلندر(Blender) حدودا 5 مگابایت حجم‌داره! و سریعتر از 3D Max هست. مطمئنم اگه شما انیمیشن Elephants Dream رو بینید، باور نمی‌کنید که با این نرم‌افزار ساخته باشه!(و با استفاده از لینوکس و نرم‌افزارهای اوپن‌سورس) پیشنهاد می‌کنم سیدیش رو از linuxshop.ir بخرید و ببینید.(یه پکیج آموزش بلندر هم توی همین linuxshop.ir هست)
    اما عادت کردن به این نرم‌افزارها هم برای کسایی که از معادل‌ها ویندوزی‌شون استفاده می‌کردن، خودش وقت می‌گیره. البته ممکنه بشه تسهیلش کرد. مثلا میشه ظاهر گیمپ رو (که بطور پیش‌فرض چند تا پنجره داره) شبیه فوتوشاپ کرد. اما به هر حال باید به منوها و آیتم‌هاش و جای اونها عادت کرد.
    راستی تا یادم نرفته: اگرچه گیمپ خودش از CMYK پشتیبانی نمی‌کنه(یعنی پشتیبانی خیلی کمی داره)، اما شرکت آدوبی یه پلاگین براش داده که CMYK رو به گیمپ اضافه می‌کنه. در ضمن خود گیمپ غیر از RGB از HSV هم پشتیبانی می‌کنه.
    فکر می‌کنید گرافیست‌های لینوکسی با چی کار می‌کنن. با همین نرم‌افزارهای اوپن‌سورس. بعضی از نمونه کارهاشون رو میتونید توی این سایت‌هاببینید:
    http://www.gimpusers.com
    http://kde-look.org
    http://www.gnome-look.org
    http://art.gnome.org
    http://art4linux.org
    http://www.suse-art.org
    گیمپ حتی آموزش‌های فارسی هم داره(اگرچه خیلی کم).
    در ضمن خیلی از نرم‌افزاهای لینوکس از جمله GIMP و Blender نسخه‌های ویندوزی هم دارن و به رایگان قابل دانلود هستن.
    راستی اینا رو هم ببینید جالبه:
    پنگوئن فيلمساز
    اخبار دنیای سه بعدی اوپن سورس


    موفق باشید.
    nmroshan، infinity، platoali و 4 نفر دیگر تشکر می‌کنند.

صفحه 2 از 2 نخستنخست 1 2

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •