با سلام و تشکر از نکاتی که گفته شد
در تایید آنچه گفته شد و در عین این که خودم از علاقمندان محصولات مایکروسافت به شمار نمی روم، مایل ام اضافه کنم یکی از استراتژی های بسیار خوب مایکروسافت که رقبای آن یا توان یا دانش انجام آن را ندارند نحوه ای است که برنامه نویسان پلتفرم خود را پشتیبانی می کند.صرف نظر از کیفیت آن چه با این محصولات به وجود می آید، فکر می کنم تنها PHP ، Java ، زبان C و استاندارد های کنسرسیوم وب (مانند HTML/CSS) می توانند از نظر محبوبیت با پلتفرم های بسیار محبوب مایکروسافت مانند Visual Basic و غیره رقابت کنند. البته گفتم کاری به این نداریم که فرضا نرم افزاری که از خروجی Visual Basic بیرون می آید چقدر کیفیت دارد یا ندارد. مهم این است که در طول تاریخ برنامه نویسی هیچ شرکتی مانند مایکروسافت نتوانسته اینهمه برنامه نویس را در حلقه خود داشته باشد.
شاید یک دلیل این موفقیت مایکروسافت دقیقا در نکته ای باشد که استیو جابز آن را در مصاحبه ای نقطه ضعف آنها می خواند :
"Microsoft doesn't bring culture into it's products"
شاید داشتن زمینه فرهنگی به فروش محصولات کمک کند (مثلا مک یا آی پاد) ولی برای اینکه شما یک جامعه -Community- بزرگ بسازید باید پیش شرط های فرهنگی کمتری بسازید تا آدمهای بیشتری جلب کنید، درست مانند یک حزب سیاسی. و اگر مانیفست شما مبهم، نامطمئن و یا پیچیده باشد، در اختیار و دسترس همه نباشد یا فقط برای طبقه اجتماعی Creative نوشته شده باشد در نهاید افراد کمتری را می توانید جذب کنید.
چرا که برنامه نویس ها چیزی نمی خرند، بلکه به چیز ها (جوامع نرم افزاری) می پیوندند.
"Developers don't buy things, they join things"
نقل قول از ج.شواترز، مدیر عامل Sun Microsystems
و در نهایت یک پلتفرم "می تواند" استفاده کننده ای را از دست دهد ولی "نباید" توسعه دهنده ای را از دست دهد.
فکر می کنم از هدف اصلی این بحث، یعنی فتوشاپ بر روی لینوکس دور شده ام ولی نوشته های شما مرا به این فکر انداخت که این موضوع را هم با شما درمیان بگذارم.
ارادتمند،
کسرا