سلام به همگی،
اگر شما هم مثل یک یا دو ماه پیش من فکر میکردید، اسم یک تاپیکی با Picasa شروع میشد شاید نگاهم بهش نمیانداختید. ولی الان قضیه فرق کرده !
نسخه جدید Picasa گوگل بیشتر از بیست روز پیش ریلیز شد، و نسخه بتا آن خیلی پیشتر. خود پیکاسا برای اکثریت ما جذابیت چندانی نداره. بدون شک برای مدیریت کردن عکسها برنامههای بسیار حرفهای تری داریم مثل Lightroom. ولی در دل Picasa 3 برنامهای گنجانده شده به نام Picasa Photo Viewer که بعد از نصب جایگزین Windows Picture Viewer میشه.
من تا به حال هیچ برنامهای را سریعتر از Picasa Photo Viewer برای نمایش عکس ندیدم. حتی روی لپتاپ 4 سال پیش من که سرعت مناسبی نداره اجرا و نمایش عکس به طرز باورنکردنی سریع صورت میگیره.
حالا علاوه بر سرعت بالا افکتهای محیطی بسیار جذابی که داره باعث میشه کار کردن باهاش خسته کننده نباشه.
[IMG]http://i38.*******.com/xgi92e.jpg[/IMG]
برای دیدن تصویر در اندازه اصلی اینجا را کلیک کنید
و نکته بسیار مهم ! اینکه فایلهای RAW را نیز با همان سرعت و کیفیت فرمتهای دیگه نمایش میده. من کدک RAW برای ویندوز را همان اوایل روی همین لپتاپ نصب کردم که بعد از چند روز به خاطر کم بودن سرعت نمایش و استفاده زیاد از CPU پاکش کردم. و بعد از آن هم برای پیشنمایش/نمایش عکسهام بر روی نوتبوک از ACDSee Pro استفاده میکردم. که متاسفانه علاوه بر کند بودن کیفیت نمایش فایلهای RAW آن خیلی خوب نبود. ولی Picasa Photo Viewer در این زمینه جدا تحسین برانگیزه.
و حالا شاهکار گوگل در این برنامه! شما اگر به معرفی این برنامه در سایت گوگولی اوه ببخشید گوگل نگاه کنید متوجه خواهید شد هیچ اشارهای نشده که فایل RAW چه دوربینهایی پشتیبانی میشه. خود من فایل RAW از هر دوربینی را میخواستم باز میکردم. Hasselblad، Leica، و کانن و نیکون که جای خود داره. وقتی چند روز پیش با این برنامه فایل RAW دوربین 5D MKII کانن را باز کردم حسابی باعث تعجبم شد! برای همین در زدن این پست تامل کردم تا فایل RAW جدیدتری دانلود کنم. و دیروز وقتی فایل NEF دوربین D3x که تازه آمده را باز کرده و مثل یویو با لپتاپم در حالت 1:1 عکس را جابهجا میکردم دیگه مطمئن شدم با یک نرمافزار کاملا متفاوتی طرف هستیم.
خیلی دوست دارم بدونم از چه تکنیکی گوگل برای اینکار استفاده کرده. اینکه وابستگی نرمافزار را نسبت به شرکتهای سازنده از بین برده فوقالعاده است. امروز یه کمی زمان گذاشتم موفق نشدم مطلبی راجع به آن پیدا کنم، ولی بیشتر سعی خواهم کرد.
هنگامی که عکس را باز میکنید برای زوم کردم با scroll ماوس روی آن up و down کنید. دابل کلیک کنید تا به حال اول خود برگرده. دوباره دابل کیلک کنید تا عکس با توجه به اندازه صفحه نمایش شما و طول عکس fit to page بشه. برای نمایش عکس در حالت صد در صد روی 1:1 کلیک کنید. و سپس عکس را جابهجا کنید ببنید چقدر متفاوت این کار صورت میگیره.
وقتی در یک فولدری اقدام به نمایش عکس میکنید، برنامه تمامی عکسهای داخل آن فولدر را به صورت یک نوار در پایین عکس نمایش میده. (در تصویر بالا میتونید ملاحظه کنید) وقتی روی هر کدام از thumbnailهای نوار کلیک کنید با سرعت خیلی بالا آن عکس نمایش داده میشه. و اگر روی نوار با scroll ماوس استفاده کنید نوار جا به جا خواهد شد.
و البته طبق روال نرمافزارهایی نورسیده اشکلاتی هم داره. مانند:
- یک کانال رنگ از فایلهای CMYK را نمیتونه نمایش بده
- تنظیمات خیلی کمی داره، یعنی خیلی قابلیتها را نمیتونید فعلا غیر فعال کنید.
مثلا بعد از باز کردن فایل RAW نرمافزار مانند برنامههای دیگر یک تغییرات بسیار جزیی در نور و کنتراست عکس نمایش داده شده برای نمایش بهتر میده که نمیشه فعلا غیرفعالش که بدون شک در نسخههای بعدی این موارد حل خواهد شد.
که خب فعلا همین سرعت بالای مرور عکسها برای من از همه چیز با ارزشتره.
دانلود
کد:http://picasa.google.com/