من هم سوال هادي عزيز را دارم، اگر ترانسفر ديجيتال است، پس چه فرقي ميكند با چه پورتي منتقل شود؟ يعني دوربين با توجه به توانايي پورت وصل شده، فركانس سمپلينگ خروجي را تغيير مي دهد؟ بعيد ميدانم
من هم سوال هادي عزيز را دارم، اگر ترانسفر ديجيتال است، پس چه فرقي ميكند با چه پورتي منتقل شود؟ يعني دوربين با توجه به توانايي پورت وصل شده، فركانس سمپلينگ خروجي را تغيير مي دهد؟ بعيد ميدانم
وقتي گفتم ilnik از usb بهتره، در واقع تنها با معيار مشاهده عملي اظهار نظر کرده بودم و همانطور که گفتم علامت سوال عرض باند usb2 هم برايم مطرح بود
در مورد مقايسه ieee 1394 و usb2 اينجا مطلبي آمده که مفيد است و البته فايرواير را برتر دانسته:
http://www.macopinion.com/columns/ma.../02/index.html
اما در مورد فورمت DV، در واقع در اين فورمت فشرده سازي ويديو به صورت فريم- فريم صورت ميگيرد، با نرخ معيني اطلاعات با چرخش نوار مغناطيسي خوانده شده و به صورت مطلوب فرستاده ميشوند، در واقع تفاوت رشته اطاعات تصويري يک نوار dv با يک فايل mpeg از حيث انتقال داده همين است
اگر نرخ انتقال اطلاعات مناسب نباشد، امکان بافر کردن مناسب فراهم نبوده و تعدادي از فريمها از دست ميروند
http://www.adamwilt.com/DV.html
اين را حتما مشاهده فرماييد:
http://www.dvformat.com/htm/features...format_faq.htm
نکته اي به خاطر آوردم، اين بود که هيچ يک از دوربينهايي که ديده بودم usb2 دارند، از اين پورت براي انتقال تصوير استفاده نميکردند، و تنها پورت dv را براي اين کار درنظر گرفته بودند و usb1 که قطعا از عرض باند مناسب براي اين کار بهره مند نيست
بنابراين جمع بندي کلي اينکه براي انتقال ويدوي dv به کامپيوتر و ذخيره سازي آن به صورت mpeg مطلوب (مثلا با فورمت dvd) بين دوربين و کامپيوتر بايد سخت افزار و نرم افزار مناسب برقرار باشد، عرض باند مسير ارتباطي يکي از عوامل است که ظاهرا ilink و usb2 هردو از آن بهره مند هستند، بحث ديگر مدارهاي واسط و نرم افزار مناسب با انجام اين عمل است. اينکه هر يک از اين دو فورمت چقدر قابليت تطبيق بر اين مساله را داشته و موارد مورد نياز براي هر يک از دو پروتکل (خاصه usb2 که جديدتر است) به صورت تجاري عرضه شده بحث ديگري است.
براي اطلاع از اين مساله کافيست يکي از دوستاني که با usb2 امکان کپچر فيلم dv دارند اعلام کنند که آيا با کيفيت مطلوب و زمان مناسب قابليت انجام اين کار را دارند يا خير
لطفا در مورد نرم افزاري كه در قستهاي قبلي با نام Canopus Procoder آمده است توضيح بيشتري بدهيد و آيا كس ديگري هم هست كه نظر اين دوست عزيز را تاييد بكند . در ضمن كارت FireWare همان كارت i-Link (IEEE1394) است ؟
با تشكر
ویرایش توسط ARN : Friday 19 May 2006 در ساعت 00:29
firewire, ilink, ieee1394 همگي نامهاي معادل يک پروتکل ارتباط داده هستند
من از چيپست تگزاس در mainbord استفاده ميکنم که نتيجه خوبي هم داشته، به همين دليل تجربه اي مبني بر پيشنهاد کارت ندارم اما دوستان در همين مباحث مواردي را پيشنهاد داده بودند
نرم افزاري هم که استفاده ميکنم pwoerdirector pro+درايور دوربين
يکي از خواص اين فورمت اين است که بر طبق نياز با يک کابل مستقيم توانستم فيلم digital8 دوربين خود را با کمترين افت به نوار minidv منتقل کنم، مباني تمامي اين خصوصيات در پيوندي که ارايه کردم به شيوه خوبي بيان شده بود
کيفيت کار نيز در حدي بوده است که قسمتهايي ازفيلمي که براي رکورد شخصي از يکي از پروژه ها به صورت dvd ذخيره کرده بودم، مورد تاييد و استفاده گزارشي در شبکه خبر قرار گرفت
در مورد کيفيت، اگر دوربين شما usb1 دارد که شک نکيند، چراکه عرض باند اين ارتباط کافي نبوده و انتقال با از دست دادن فريم هاي زياد و فيلمي پر پرش و با کيفيت کم خواهد بود
اما اگر با usb2 اين انتقال را صورت ميدهد، اگر کيفيت و زمان تبديل براي شما رضايت بخش نيست حتمي استفاده از ilink به شما توصيه ميشود
در پايان من هم مثل شما از نظرات ساير دوستان که احتمالا با شرايط و ابزراهاي متفاوتي هم اين پروتکل را تجربه کرده اند استقبال ميکنم
يعني بابك عزيز منظور شما - اگر من درست فهميده باشم - اين است كه به علت sequential بودن نوار dv و ناچاري از ارسال اطلاعات به صورت همزمان، انتقال اطلاعات از يك واسط سريعتر باكيفيت تر انجام مي شود، و هر چقدر قابليت ترانسفر محدود تر باشد، فريمهايي اين وسط از دست مي روند.
طبعا جا به جايي يك فايل هر چقدر حجيم باشد، با هر پورتي ممكن است (تنها زمان مي برد) اما اينجا به علت چرخش نوار دي وي و ناچاري از ارسال اطلاعات قضيه تفاوت دارد.
اگر مطلب فوق را درست فهميده باشم، تفاوت جا به جايي يك فايل، حالا هر چقدر هم حجيم باشد، با انتقال يك استريم كه قرار است از مديومي سكونشال منتقل شود، تازه برايم روشن شد. از شما ممنونم.
بله تفاوت اصلي استريم با يک فايل ذخيره شده در يک حافظه با قابليت انتقال بيت به بيت همين است
حجم داده هم در حدي است که واقعا امکان بافر شدن باقي نميگذارد
نکته جالب اين است که اگر فورمت تصوير مانند mpeg بود، و فريمها مستقل کد نميشدند کمبود عرض باند موجب از دادن فريمهاي بيشتري ميشد و حتي ممکن بود کل ويديو غير قابل استفاده شود
به شکل مشابه ذخيره هنگام فيلمبرداري هم نياز به داشتن بافرهايي عظيم مي بود
اما با توجه به عرض باند مناسب usb2، حدث من اين است که سخت افزار مناسب ويژگيهاي فورمت dv (در دوربين) براي اين ارتباط، مشابه ieee1394 فراهم نشده است
ویرایش توسط bf : Saturday 20 May 2006 در ساعت 12:39
ممنون بابك عزيز، بعد از مدت ها قضيه برايم روشن شد.
بسیار از بابک تشکر میکنم، ابهامات من نیز رفع شدند.
بله من هم بعد از امتحان برنامه هاي زياد به همين برنامه رسيدم البته من با برنامه avs video converterكپچر ميگيرم با پرمير فرمت dv aviميگيرم وبااين برنامه تبديل ميكنمبه هرچي كه بخواهم هيچگاه بانرو تبديل نكنيد وفقط رايت كنيد
در ضمن من بااي لينك كار ميكنم كه كيفيتش صد برابر يو اس بي معمولي است البته با قيمت 13500تومان nec
همين هم كافيه پول بيشتر خرج نكنيد
سوال شما هم بله
دوست من ، شما با فرمت Dv فیلم خود را کپچر کنید و سپس برای تبدیل به VCD میتوانید از برنامه easy cd creator 6 ( حتما ورژن 6 باشد ) استفاده کنید . کیفیت فیلم مورد نظر عالی میشود . من خودم امتحان کرده ام . همچنین میتوانید از برنامه pinnacle liquid 6 استفاده کنید که باز هم نتایج خوبی میدهد .
موفق باشی .