اساتید نظرتون درباره دوربینای سوپرزوم مثل sx60 برای عکاسی نجوم چیه؟ ممنون
درود. دوست عزیزم شما هنگام عکاسی با سوپر زوم، زوم زیاد و در مقابل کیفیت و دیتایل و شارپنس پایین دارید. بسته به هدفی که دنبال می کنید میتونه هم خوب باشه هم بد.
اگر عکستون رو پرینت می کنید یا لازم دارید که در عکستون جزییات فراوانی ثبت بشه دور سوپرزوم رو خط بکشید. اما اگر صرفاً میخواید عکسی انداخته باشید گزینه مناسبی است.
منظورتون رو از نجوم زیاد متوجه نشدم، هرچند فرقی هم نخواهد کرد. چه شما بخواید از اجرام آسمانی مثل ماه و ... عکاسی کنید چه بخواید Astrophotography انجام بدید موارد بالا صادق هستند.
ویرایش توسط Amin.Zallaghi : Wednesday 29 July 2015 در ساعت 22:09
جغرافیای زندگی، دو چیز را تعیین می کند: یکی دین، دیگری سبک عکاسی!
اینستاگرام
درود،
اگه منظورتون از عکاسی نجومی، عکاسی از ماه هست بله میشه تا حدود زیادی و با پست پروسس به نتایج مطلوب با این دوربین رسید. ولی اگه منظورتون عکاسی از سیارات و ستاره ها هست باید بگم که با کیفیت متوسط رو به پایین مواجه خواهید شد. به عنوان مثال با دوربین نیکون P900 که بیشترین زوم رو در بین دوربینهای سوپر زوم داره که برابر 83 برابر هست، میشه از سیاره مشتری عکاسی کرد منتها نه در حدی که بتونید پیکسلها رو بشمرید در حد اینکه وقتی به عکس نگاه میکنید تشخیص میدید که عکس مشتری هست.
بنابراین این دوربینها آن چنان که باید و شاید برای عکاسی نجومی ( غیر از ماه ) مناسب نیستند و نتایج مطلوبی رو به دنبال ندارند.
درود
در تکمیل توضیخات دوستان، یک دوربین سوپر زوم که اصطلاحا SLR-Like یا بریج خوانده می شود بدلیل اینکه دارای سنسور کوچکتر از سنسورهای دوربین های DSLR هست به این میزان بزرگنمایی رسیده!
توضیح ساده تر آنکه مثلا اگر شما با یک دروبین n مگاپیکسلی بریج در فوکال مثلا 50 در شرایط یکسان از سوژه ای عکس بگیرید و همان سوژه را با یک لنز 50 میلیمتری و با یک دوربین DSLR ولی n-1 مگاپیکسلی مجددا عکس بگیرید، عجیب نیست اگر دوربین DSLR نتیجه بهتری داشته باشه که البته دلیلش سایز سنسور هست!
از طرفی این اندازه کراپ تاثیر زیادی در کیفیت تصویر خروجی نهایی داره!
بعنوان مثال تفاوت یک دوربین فول فریم با فاکتور کراپ 1 در برابر یک دوربین با فاکتور کراپ 1.6 که این اختلاف باعث تغییر فاصله کانونی لنز می شود. بطوری که یک لنز 200-18 در روی فول فریم فوکال برابر 200-18 و روی دوربین های APS-C یا همان کراپ (مثلا کنون) معادل فوکال 320-28 خواهد شد.
این در حالی است که ابعاد یک چنین لنزی در ارتفاع کمتر از 20 الی 30 سانت (در حالت زوم) نیست! حالا شما در نظر بگیرید یک لنز با فاصله کانونی معادل سازی شده به فوکال 1365-21 رسیده در حالی که ابعادش در حالت زوم نهایتا به 25 الی 30 سانتیمتر می رسه! چه عاملی بجز کراپ سنگین و کوچک بودن سنسور باعث این مسئله می شود؟
اندازه فوکال واقعی سنسور دوریبن sx60 حدود 247.0- 3.8 میلیمتر می باشد! اگر اندازه معادل سازی شده لنز را در حالت واید بر اندازه فوکال واید واقعی تقسیم کنیم به عدد 5.5 خواهیم رسید که این در واقع کراپ موجود در دوربین مذکور می باشد. (مقایسه کنید با فاکتور کراپ 1.6 یک دوربین APS-C) و این یعنی انداز سنسور کوچکتر
از طرفی هرچقدر اندازه سنسور کوچک شود رفتار نویزی سنسور و در نتیجه اختلال تصویر هم شدید تر حواهد شد (تفاوت تصویر یک دوربین کامپکت با یک دوربین موبایل هم رده از نظر سال ساخت و تراکم پیکسل)
در مجموع اینکه عکاسی نجومی حتی برای عکاسی از ماه هم اگر بصورت جدی بخواهید انجام شود نیاز به ابزار داره و مهمترین آنها حداقل دوربین های DSLR بازار می باشد.
البته برای تفریح و سرگرمی و یا آغاز تمرینات می توان با دوربین های بریج کارهایی انجام داد!
بنده شخصا با دوربین FZ30 پاناسونیک زمانی بروش AFocal از پشت تلسکوپ از مشتری، زحل و ماه عکس گرفتم و تصویرش هم بد نبوده ولی بعد از خرید قابل قیاس با تصویر خروجی DSLR هم نبوده.
اراتمند
سلام دوستان عزیز و اساتید محترم
بنده یه دوربین 7D Markii دارم با لنز کیت 18-135 ، توی همه زمینه ها فعالیت داشتم با همین لنز و خب راضی هم بودم اما در زمینه عکسای نجومی تا به امروز فالیتی نداشتم و به تازگی علاقمند شدم که فعالیتی محدود انجام بدم . چون تازه دارم وارده این سبک میشم نمیخوام هزینه ی سنگینی رو دستم بزاره چون در جریا کیفیت لنزه معروفه 100-300 کانن هستم و خب قیمت شیکی هم داره . پیشنهاد کم هزینه یا کلا بدون هزینه ای دارید برای شروع مثل لنز معکوس برای ماکرو