به تازگی یک دوربین عکاسی دی اس ال آر گرفتم. منتها فروشنده کنترل اینفرارد مورد نظر من رو موجود نداشت. بعدآ تصمیم گرفتم خودم یک کنترل از راه دور اینفرارد تهیه کنم :)
ساخت این کنترل به قطعات زیادی احتیاج نداره. اگر شما هم یک گوشی موبایل اندروید دارید میتونید در ۱۰ دقیقه این کنترل رو برای خودتون بسازید. البته قیمت کنترل اصلی چندان بالا نیست… ولی خوب قطعآ اگر کنترل در اختیار دارید باز هم ارزش داره برای تنوع و سرگرمی یا اینکه کمی با اینفرارد آشنا بشید این کنترل رو درست کنید.
مراحل ساخت کنترل رو با هم بررسی میکنیم:
۱-نیازمندیها و قطعات:
در ابتدا باید باز هم یاد آور شوم قمست مهمی از کار کنترل رو گوشی اندرویدی شما انجام میده. پس این اولین نیازمندی هست.
دو عدد ال ای دی اینفرارد
گفتنی است این LEDها همانهایی هستند که در ساخت کنترل تلوزیون و سایر لوازم خانگی کاربرد دارند. پس اگر دو عدد از اینها رو توی انباری یا جعبه ابزار پیدا کنید کفایت میکنه. قیمت هر کدام از این ال ای دی ها کمتر از ۲۰۰ تومان است.
جک ۳٫۵ میلیمتری
این جک همانی است که از طریق آن هدفون یا هندزفری رو به گوشی موبایل وصل میکنین. اگر یک هدفون کهنه دارید میتونید از همون استفاده کنید
اینها تمام وسایلی بودند که نیاز خواهید داشت. پروژه سادهایه، نه :)
۲- به این آدرس برید و این آپ رو به نام DSLR Remote برزید روی گوشی اندرویدی خودتون:
۳- ال ای دی های اینفرارد رو به شکل زیر به به جک ۳٫۵ میلیمتری وصل کنید(ترتیب پایههای کوتاه و بلند مربوط به ولتاژ مثبت و منفی است که ممکن است خیلی مهم نباشد)
نحوه اتصال ال ای دی ها به جک ۳٫۵ میلیمتری
در این مرحله چیزی که من به دست آوردم اینجوری شد:
کنترل اینفرارد آماده استفاده
البته شما میتونید هرجور مایلید ال ای دی ها رو به جک متصل کنید. مثلآ میتونید از سیم کوتاه یا بلندتری استفاده کنید.
پروژه تکمیل شده
حالا کافیه که این کنترل رو به جک ۳٫۵ میلیمتری گوشیتون وصل کنید و آپی را که در مرحله دوم دانلود و نصب کردید اجرا کنید. دوربین رو روی حالت کنترل از راه دور با اینفرارد قرار بدید. کنترل رو به سمت دوربین نشونه برید و دکمه شاتر توی برنامه رو فشار بدید تا دوربین عمل کنه :)
نکات:
- شما باید به تنظیمات آپ DSLR Remote مراجعه کنید و تنظیمات دلخواه و همچنین مدل دوربینتون رو مشخص کنید.
- برد این کنترل چندان زیاد نیست و در موراد مختلف متفاوت است. برای من حدود ۲ تا ۵ اینچ عمل میکنه. این کنترل برای سلف پرتره ممکنه مناسب نباشه ولی برای عکسبرداری با حداقل لرزش دوربین یعنی عدم فشار فیزیکی دکمه شاتر عمکرد مناسبی داره.
- طرحهای دیگه ای برای ساخت کنترل وجود داره که بعضی هاشون از میکروپروسسور و مدارات قوی تری استفاده میکنن که دارای برد بیشتری هم هستند. منتها ساخت اون کنترل ها صرفه اقتصادی نداره.
- آپی که روی گوشی نصب کردید امکانات زیادی داره و روی دوربین های مختلف امکانات متفاوتی ارائه میده. مثلآ من میتونم با یک سوت شاتر رو بزنم. یا وقتی از نزدیک گوشی چیزی رو عبور بدم. این نرم افزار برای تهیه عکس های اچ دی آر و عکسهای زمانبندی شده هم خیلی کارایی داره. روی بعضی دوربین ها فقط امکان کنترل شاتر رو داره ولی روی بعضیای دیگه امکان تنظیم زوم و فوکوس هم وجود داره. علاوه بر این این نرمافزار امکان اتصال از طریق کابل و بلوتوث هم داره… به سایت سازنده مراجعه کنید.
سوالی بود در خدمت عکاسان عزیز هستم.
منبع و اطلاعات بیشتر: وبلاگ ژست مثبت � ساخت کنترل از راه دور برای دوربینهای DSLR