سلام دوستان
من در چند سال گذشته آلبومهاي زيادي را طراحي و چاپ و صحافي کردم. الان ديدم که برخي از دوستان درباره اين آلبومها سوال پرسيده بودند. اگر باز هم سوالي در اين باره داشتيد خوشحال ميشم بتوانم کمکي بکنم.
موفق باشيد
امير ياري
سلام دوستان
من در چند سال گذشته آلبومهاي زيادي را طراحي و چاپ و صحافي کردم. الان ديدم که برخي از دوستان درباره اين آلبومها سوال پرسيده بودند. اگر باز هم سوالي در اين باره داشتيد خوشحال ميشم بتوانم کمکي بکنم.
موفق باشيد
امير ياري
بايد خدمت دوستاني كه در مورد محدوديت تعداد برگها براي صحافي آلبوم پرسيدن عرض كنم كه من تا حالا چند بار آلبوم 30 برگي هم صحافي كردم و مشكلي به وجود نيومده و تا حالا عروس و دامادها آلبوم رو بعلت پارگي يا خرابي پس نياوردن ولي در مورد آلبومهاي بيشتر از 30 برگ بايد جلد با شيرازه پهن تر ساخته بشه كه مشكلي به وجود نياد ولي راستش من خودم تا حالا تجربه نداشتم ببينم چه جوري ميشه؟
سلام
شاسی های تولید داخل قابل استفاده است ولی خوب نسبت به نمونه های خارجی چسب بی کیفیت و ظاهر زشتی دارند.
تولید اونها کار خیلی ساده ای است. ورقهای mdfرو با ضخامت 8 میلیمتر(بدون روکش ملامینه) تهیه میکنید،چسب دوطرفه را ازیک طرف باز کرده و روی آن میچسبانید(چسب را باید قبلاً بزرگتر از شاسی ببرید. بعد زیادی چسب دوطرفه را میبریدسپس ورق رادر اندازه دلخواه میبرید. ولی مشکل دو چیز است:
1- بریدن mdfبه اره میزی با تیغه مخصوص نیاز دارد(که البته همهmdfکاران دارند).
2-چسب دو طرفه مناسب و ورق mdfرا از هر جائی نمیتوانید تهیه کنید.
بهترین نوع چسب دوطرفه هنکل آلمان است(و البته بهترین چسب موکت،کفپوش،کاغذ دیواری و...!)
لبه کار نهائی باید رنگ مشکی زده شده یا با نوارهای چسب دار رنگی(که قابل چاپ آن با لوگوی شما هم وجود دارد پوشانده شود).
این آدرسی رو که آقای حاجی پابادیان دادند من نمیشناسم،شاید کارهای خوبی داشته باشد
فرزام
سلام
می خواستم سوال کنم که آلبوم ها را با چه نرم افزاری طراحی می کنید . من چون در شهرستان هستم تا حالا نمونه ای از این آلبومها را ندیدم اگه امکان دارد یک نمونه عکس از این نوع آلبوم را ارسال کنید . آیا صحافی را خودتان انجام می دهید . و دیگر اینکه چاپ عکسها توسط چه نوع دستگاهی انجام می شود؟آیا با همین دستگاه های چاپ دیجیتال می شود عکس ها را چاپ کرد؟ آیا کاغذ مخصوصی لازم است؟ گرماژ کاغذ چقدر باشد ؟ و از این قبیل سوالات
ممنون می شم اگه راهنمایی کنید.
با تشکر- موفق باشید
طراحي آلبومها مثل طراحي عکس هاي معمولي است. فقط روي اندازه نهايي چاپ بايد کار را شروع کنيد. من از نرمافزار فتوشاپ استفاده ميکنم. برخي از دوستان اصلا عکسها را طراحي نميکنند و فقط در همان اندازه صفحه ميبرند. اندازه صفحات از 24.5 در 30 هست تا 30 در 90 سانتي متر. البته اين اندازه هر يک از ورقها است که بعد که داخل آلبوم قرار ميگيرند از وسط به دو نيم ميشوند. مثل دو صفحه روبرو در يک کتاب. اندازه هاي کوچکتر از اين هم هست (مثلا 10 در 20 سانتي متر) که معمولا به عنوان آلبوم عروس استفاده نميشود.
چاپ عکسها توسط همان دستگاهي انجام ميشود که چاپ عکس معمولي را ميزنند. فقط بايد امکان چاپ عريض را داشته باشند. مثلا عرض 30 سانتي متر به بالا.
شما عکس ها را مثلا در ابعاد 30 در 60 به تعداد 10 ورق به چاپخانه ميدهيد تا انها را چاپ کند. بعد اين ورقها همانند صفحات يک کتاب پشت به پشت هم قرار ميگيرند و يک آلبوم 20 صفحهاي را تشکيل ميدهند. ضحافي اين آلبومها را معمولا خود لابراتوارها به عهده ميگيرند.
قيمت هر چاپ 30 در 60 در تهران بين 3000 تا 4000 تومان است. قيمت هر برگ صحافي هم همينطور. ضمنا يک جلد شبيه به کتابهاي گالينگور يا کيفهاي سامسونتي نيز به همراه عکس (يا بدون عکس و به صورت چرمي) روي آلبومها قرار ميگيرد.
هزينه يک آلبوم 10 برگي يا 20 صفحه اي بين 100 تا 120 هزار تومان در ميآيد.
در مورد نمونه شرمنده شما هستم. چون تمامي عکس ها خانوادگي است. اما فکر ميکنم روي نت چيزهاي خوبي پيدا کنيد.
موفق باشيد. امير ياري 25 مرداد ماه 87
دوستان عزیز همه نکات تاریک را روشن کردند.
فقط اضافه کنم که مثلا چاپ البوم 30 برگی غیر ممکن نیست.اما اکثرا توسط صحاف توصیه نمی شود و صحاف تضمین کیفیت نمی دهد.وقتی مجری تضمین نمی کند عکاس هم نباید زیاد ریسک کند.
هرچند این موضوع ارتباط مستقیمی با نوع جنس چسب و ضخامت صفحات و ... دارد.
مثلا در تهران بزرگ ترین مرکز چاپ و صحافی روژین است که به ادعای خودشان بزرگ ترین آلبوم دنیا را ( ابعادش خاطرم نیست ) هم تولید کرده ( مثل اینکه یک متر و 30 سانت در 2 متر )
اما بنده کارهای بین 10 تا 20 برگ را با توجه به شناختم توصیه می کنم.
مهم ترین نکته در طراحی آلبوم سلیقه مخاطب است که آلبوم های شلوغ را بیشتر می پسندد یا آلبوم های خلوت تر.
مثلا در یک آلبوم 30 در 60 با 10 برگ شلوغ تا 70 عکس و در یک آلبوم خلوت تا 30 عکس به راحتی کار می شود (خیلی بیشتر از اینها را هم دیده ام مثلا تا 120 عکس.اما هنر عکاس ( یا بهتر است بگویم طراح ) در چیدمان است و این مرجله بسیار مهم تر است تا موضوعات دیگر.
کاوه قبادیExposure.ir
I am a visual man. I watch, watch, watch. I understand things through my eyes. Henri Cartier-Bresson
کاوه قبادیExposure.ir
I am a visual man. I watch, watch, watch. I understand things through my eyes. Henri Cartier-Bresson
یک سوال دیگه
برگهای آلبوم که چاپ میشه یک رو هست و پشت هر برگه سفید ، آیا به همین صورت صحافی می شود و یا اینکه برگه ها پشت به پشت به هم می چسبند و بعد صحافی می شوند ؟