با درود فراوان
اینجانب در راستای اهداف این تاپیک، اقدام به ترجمه ی مقاله "DxOMark review for APS-C camera 2010: who takes the lead" از سایت http://www.dxomark.com کرده ام . امیدوارم مورد پسند اساتید و دیگر کاربران قرار گیرد :
بهترین سنسور های APS-C سال 2010
مقدمه
برای این بررسی 5 بدنه انتخاب شده است که آخرین پیشرفت ها را در بدنه هایی با سنسور APS-C داشته اند . این بدنه ها عبارتند ازSony alpha 580 ، Sony alpha 55 ، Canon EOS 60D ، Pentax K5 و Nikon D7000 . همه ی این دوربین ها از توان HD با قدرت 16 یا 18 مگاپیکسل بهره می برند . این دوربین ها نقاط مشترک دیگری نیز مثل گستره ی حساسیت وسیع دارند . بر روی کاغذ این ویژگی ها ، نمایشی تاثیر برانگیز داشته و حداقل انتظار می رود در محیط های کم نور کنش مناسبی را از این دوربین ها شاهد باشیم ؛ از جمله عملکردی مناسب تر از "بدنه های فول فریم باستانی" حاضر در بازار !
ابتدا به ساکن ، ما به آنالیز امتیازات کسب شده توسط این دوربین ها در DXO Lab می پردازیم تا ببینیم این دوربین ها چه عملکردی از خود نشان می دهند . سپس به جستجو و بررسی عمیق تری با آزمایشات SNR و dynamic range خواهیم پرداخت تا بتوانیم به نتیجه ای قطعی برسیم و البته بر حق خواهد بود اگر بپرسیم چگونه سنسورهای APS-C با سنسورهای ماقبل خود و البته با فول فریم ها رقابت می کنند .
بررسی
الف) تست "موارد استفاده" :
با نگاهی به تست کلی ، روندی روشن ، خودنمایی می کند . Pentax K5 با امتیاز 82 در صدر قرار گرفته است . با کمی اختلاف ، دو مدل Nikon D7000 و Sony Alpha 580 با امتیاز 80 در رده ی دوم قرار گرفته . پس از آن ها Sony Alpha 55 با امتیاز 73 و در آخر EOS 60D با امتیاز 60 در اخر این رده بندی قرار می گیرد .
این بررسی کلی ، به سادگی قابل فهم است ؛ Pentax K5 با امتیاز Landscape خیره کننده اش ( اکثرا با تکیه بر dynamic range سنسور K5 ) رهبری را به دست گرفته است . Nikon D7000 و Sony Alpha 580 نیز به شدت با امتیاز نزدیکی در تعقیب Pentax K5 می باشند ( با این توضیح که تفاوت ها بسیار نزدیک به هم بوده و در شرایط عادی و عمومی قابل تفکیک نمی باشند ) .این بررسی ها نمودار واضحی را اریه می دهند که می توان با مشاهده ی آن به عمق مطلب پی برد :
ب) تست "SNR" :
نتایج تست "موارد استفاده" رابطه ای مستقیم با تست "SNR" ( سنجش عملکرد در هر میزان از حساسیت) دارد . سنجش ها برای 3 سنسور صدرنشین (K5 ، A580 و D7000) تا ایزو 3200 حکایت از برابری دارد اما پس از آن ، K5 به طور قابل ملاحظه ای از رقبا برتری می یابد :
پ) تست dynamic range :
K5 که توانسته بود از پس تست SNR به خوبی برآید ، در تست dynamic range با امتیاز بهتری روبرو می شود ؛ این قدرت علی الخصوص در سرعت های پاین ایزو بین 100 تا 400 بسیار شگفت آور است . Nikon D7000 دقیقا در این آزمایش به اعداد مشابهی با K5 دست یافته ، ولی K5 به دلیل کسب رکورد بهتر در ایزو 80 و فراهم کردن dynamic range بهتر ، برنده ی این تست است . حتی A580 هم تاب رقابت را نیاورده و بازی را به K5 با اختلافی واضح واگذار کرده است . البته از ایزو 400 به بعد ، A580 خود را به D7000 می رساند که عملکرد بدی به شمار نمی رود .
این روند از ایزو 3200 به بعد کاهش یافته و شرایط تغییر می کند به طوری که پردازش K5 رفته رفته دگرگون شده و وضوح تصویر نامطلوب می شود . در واقع K5 همواره در این تست از رقیبان بهتر ( و در شرایطی برابر ) عمل می کند ، اما این برتری خود اثری نامطلوب در وضوح تصویر به بار می آورد . به نتایج ان تست بر روی نمودار توجه کنید :
حال به مقایسه ی دو دوربین EOS 60D و Sony Alpha 55 با برنده ی رقابت K5 ، A580 و D7000 ، یعنی K5 ، می پردازیم . 60D و A55هم چنان رقابتی نزدیک با هم دارن اما این رقابت ، نه رقابت دو صدر نشین ، بلکه عملکرد قعرنشینان است . فعالیت این دو سنسور دوباره با ضعف هایی روبروست : در حساسیت های پاین ، 60D بیش از سه درجه از K5 و D7000 ضعیف تر عمل کرده است که اختلافی فاحش است . در این میان A55 کمی بهتر عمل می کند و تنها دو درجه با K5 و D7000 به اختلاف می رسد . در هر صورت ، اختلاف عملکرد دو سنسور مذکور با K5 ، A580 و D7000 ، چیزی فراتر از بدیهیات است :
رفتار بسیار مناسب سنسورهای به کار گرفته شده در K5 ، A580 و D7000 مقوله ی واضحی است . ولی این عملکرد مناسب چگونه با عملکرد مدل های پیشین قابل مقایسه است ؟ برای پاسخ به این سوال ، ما نتایج تست "موارد استفاده" در مورد Nikon D90 را با Nikon D7000 مقایسه کردیم تا به این جواب ساده برسیم : "همه ی پارامتر ها بهبود یافته است" . نتایج درباره ی تست در محیط های کم نور نیز عموما با اختلاف 1 به 3 به سود D7000 است . در تست dynamic range نیز D7000 تا 2 EV بهتر عمل می کند .
این پیشرفت ها داری اهمیتند . اما آیا به میزانی هستند که فاصله ی این دوربین ها با مدل های فول فریم را بهبود بخشند ؟ هرچند که در تعدادی از سنسورهای جدید APS-C ، پارامترهای دینامیکی عملکردی بهتر دارند و عمق رنگ در هر دو یکسان است ، اما جواب سوال منفی است و برای پر شدن این فاصله ، پیشرفت های بیشتری لازم است . در واقع هنوز یک فول فریم ، عملکردی بسیار بهتر در حساسیت های بالا دارد ، مثل D700 که در مقایسه با D7000 دارای عملکردی تا دو برابر بهتر است . این جهت گیری تایید می کند که با تخمینی نزدیک توسط سنجش گرهای SNR ، D700 در حدود 4dB جلوتر و بهتر عمل می کند . قطعا برای عکاسی که خواهان نویز کمتر است ، یک فول فریم هنوز بهترین انتخاب است . به نمودار مقایسه توجه بفرمایید :
نتیجه گیری
در میان نسل جدید دوربین های APS-C ، Pentax K5 انتخاب عالی و فوق العاده ایست . در مقایسه ی Sony alpha 580 و Nikon D7000 نیز با توجه به عملکرد بهتر از سوی Nikon D7000 ، این مدل انتخابی بهتر به شمار می رود . با این حال هر 3 مدل دارای عمق رنگ فوق العاده و عملکردی مناسب در شرایط کم نورند . انتخاب یکی از میان این سه مدل قطعا تحت تاثیر عوامل دیگری جدای از "رنگ ناب و خالص" ، که هر سه در آن خوب درخشیده اند ، نیز خواهد بود .***
Sony Alpha 55 مدلی متفاوت است . استفاده از آینه ی نیمه شفاف در این مدل پیشرفت خوبی به شمار می رود و برای ضبط حجم بالایی از ویدئو قطعا پر کاربرد خواهد بود . با این حال این مدل برای ثبت تصاویر با کیفیت بالا کمی ضعیف به نظر می رسد . سونی واضحا دوربینی ساخته که آپشن های فراوانی برای فیلم برداری به کاربر می دهد و با این کار فشار زیادی به قابلیت عکاسی آورده است . در هر صورت این دوربین گرچه کیفیتی مشابه با سه مدل منتخب به ما ارایه نمی کند ، اما توانسته خود را در جایگاهی خوب حفظ کرده و عکس هایی مشابه D90 ثبت کند که قدرت مناسبی به شمار می رود .
و اما Canon EOS 60D . سنسور این دوربین در سنجش های به عمل آمده در آخرین رده قرار می گیرد . بزرگترین مشکل ، عملکرد این دوربین در حساسیت های بالاست که حتی از A55 هم ضعیف تر است ، هرچند که این دوربین برخلاف A55 از تکنولوژی آینه ی استاندارد بهره برده است .
پی نوشت 1 : این مطلب بدون هیچ گونه دخل و تصرفی ، از لینک مرجع ترجمه شده است .
پی نوشت 2 (لینک اصلی مقایسه) : http://www.dxomark.com/index.php/en/...takes-the-lead
پی نوشت 3 : در قست نتیجه گیری یه جاییش سه تا * گذاشتم . شخصا فکر می کنم منظورش از این جمله اینه که فقط سنسور در تصمیم یک خریدار تاثیر گذار نیست و قابلیت های دیگه ای مثل سرعت دوربین ، لوازم جانبی و حتی گارانتی هم میتونه تاثیر گذار باشه . برای مثال الان که به بازار نگاه می کنیم ، فروش Pentax K5 بیشتره یا 60D ؟
پی نوشت 4 : در پایان از همه ی عزیزان که تا اینجا به این مطلب طولانی ولی جالب توجه کردن ، سپاسگذارم . پیشاپیش منو بخاطر غلط های تایپی و اشتباهات رایج در ترجمه ببخشید . امیدوارم این مطلب تا سال های سال مخاطب داشته باشه و تلاشم در گوشه ای از فروم خاک نخوره .
به آرزوی بهترین ها
پسر پارسی