بسمهتعالی
سلام خدمت دوستان عزیز
خواهشمندم با عنایت به موارد ذیل بنده را در خرید دوربین یاری فرمائید. از این که مزاحمتان هستم، پوزش میطلبم.
1. عکاس حرفهای نیستم و به عبارتی از محل عکاسی درآمدی ندارم و ـ به احتمال قوی نیز ـ نخواهم داشت، ولی عکاسی را بسیار دوست دارم و تقریبا یکی از مشغولیتهای اصلیام میباشد.
2. بیشتر دوست دارم از طبیعت، حیات وحش، پرتره، و خانواده و جمع دوستان عکاسی کنم و عکاسی ماکرو نیز علاقهمندی دیگر من است. و صد البته علاقه دارم از لحظههای خاص و بدونه این که سوژه اطلاعی داشته باشد عکاسی کنم. این قبیل عکسها به دلیل طبیعی بودن و در نتیجه رسمی نبودن بسیار مورد علاقهی بنده هستند.
3. دوست دارم دوربینی که میخواهم بخرم دارای لنزی باشد که دسترسی من را در دوردستهای طبیعت فراهم سازد. مثلا فکر میکنم رنج لنز دوربین جدی «اولمپیوس» (Olympus SP-570 UZ) میتواند تا حدودی جوابگوی نیازمندی من باشد. محدوده لنز این دوربین 26 - 520 35 mm equiv میباشد.
4. رده و مارک دوربین برایم خیلی مهم نیست، مهم خروجی خوب دوربین است و این که بتوانم با دوربین ارتباط خوبی برقرار کنم. البته به دلیل این که در ایران شرکتهای معدودی از امکان پشتیبانی «کج دار و مریز»ی برخوردار هستند تا حدودی انتخاب در ردههای (DSLR) محدود میشود.
5. به روز بودن بدنه و این که برای چند سال جوابگوی نیازهای من باشد مهم است. ضمن این که جابجایی آن نیز راحت باشد. خیلی علاقه دارم که «دی 300 نیکون» را بخرم، ولی فکر میکنم فراتر از نیازهای بنده است و پولی که برایش پرداخت خواهم کرد چون برگشت ندارد (به دلیل بند 1) خیلی برایم معقول نیست. گزینهی بعدیم «دی 80 نیکون» است، ولی فکر میکنم عنقریب مدل جدیدی از این دوربین ارائه خواهد شد که در صورت خرید «دی 80» آه از نهادم بلند خواهد شد و کلی باید افسوس بخورم.
6. در صورتی که بخواهم دوربین اس ال آر بخرم، آیا لنزی با محدوده لنز دوربن جدید اولمپیوس وجود دارد؟
7. فاکتور قیمت دوربین و لنز آن خیلی مهم نیست. مشروط به این که واقعا معقول باشد.