ابعاد حسگر کدام خصوصیات دوربین وعکس را تحت تاثیر قرار میدهد؟
ابعاد حسگر کدام خصوصیات دوربین وعکس را تحت تاثیر قرار میدهد؟
دوست عزیز سوال شما بسیار کلی است...
اما مهم ترین خصوصیت که ابعاد سنسور تاثیر مستقیمی با آن دارد موضوع عمق میدان است.
هر چه سنسور کوچک تر باشد شما عمق میدان بیشتری خواهد داشت و برعکس.
موضوع نویز و دیگر مسائل جز مسائل دست دوم و به قولی غیر مستقیم هستند.
لطفا سوال تان را شفاف تر بپرسید.
کاوه قبادیExposure.ir
I am a visual man. I watch, watch, watch. I understand things through my eyes. Henri Cartier-Bresson
در تایید توضیحان کاوه عزیز، البته وقتی سنسور رو بزرگتر میسازند میتونند از تعداد پیکسل بیشتری جهت ساخت سنسور استفاده کنند.که طبیعتا کیفیت بالاتر (مگاپیکسل بیشتر) رو نتیجه میده.همونطور که شاهد معرفی سنسور جدید فول فریم 28 مگاپیکسلی سونی بودیم.
البته به عقیده بنده با افزایش سایز سنسور،توانایی جمع آوری نور بیشتر هم فراهم میشه که میتونه دست ما رو در استفاده از سرعتهای بالاتر شاتر در دیاف تنگتر باز بذاره.
کاوه جان جسارت شد.
كاوه همیشه پیشتاز در كمك و جواب بجاست. اما من در این مورد متوجه نمی شوم كه همیشه فكر می كنم عمق میدان پدیده اندازه دیافراگم است و بس. ممكن است در این خصوص برای من رفرنسش را ذكر كنی كه احتیاج به بیشتر دانستن دارم.
تا آنجا كه من می دانم اندازه سنسور با اضافه كردن اراضی به میدان, قدرت برادشت بیشتر از صحنه را می دهد كه در نتیجه به عكاس قدرت كرآپ نهایی بهتر را ارمغان دارد (هر كه بامش بیش , برفش بیشتر, بخصوص اگه كارش فروش برف شیره باشه...:) همین مسئله باعث كارایی بیشتر لنز میبا شد و هر لنزی همان طول فوكال واقعیش را خواهد داشت, بدون هیچ فاكتور كه باعث از دست دادن میدان خارجی عكس تولید شده توسط لنز می شود. برای مثال یك لنز چشم ماهی مثلا 8 م م همان 8 باقی مانده و یك دایره كامل روی حساسگر Full Frame تولید می كند كه اگر همین لنز را روی دوربینی با سنسور كوچكتر كه مثلا فاكتور 1.3 دارد بگذارید, قسمتهایی از دایره در پیرامون حذف خواهید شد. و اگر روی دوربین با فاكتور 1.6 بگذارید , همان دایره باز كوچك تر و از چوره بیشتر كم دارد. مثال عملی این را می توانید در گالری من كه از لنز 8 م م بر روی كنن 1Ds و 1D و ( XTi (400D را بیابید.
یك جواب ساده به سوال شما: ابعاد حسگر کدام خصوصیات دوربین وعکس را تحت تاثیر قرار میدهد؟
افزودن فراوان به قیمت دوربین خواهد بود كه شاید برای اكثر افراد مورد اول برای تحت نظر قرار دادن دوربین مورد نظرشان است, میباشد.
زندگی بسان شطرنج مینماید..روزی كه گفتم شطرنج نمیدانم, همه خواستند تا آنرا به من بیاموزند.وقتی گفتم شطرنج را میدانم, همه به مات كردنم بسیج شدند.....
زندگی بسان شطرنج مینماید..روزی كه گفتم شطرنج نمیدانم, همه خواستند تا آنرا به من بیاموزند.وقتی گفتم شطرنج را میدانم, همه به مات كردنم بسیج شدند.....
سلام.
حالا فرض کنید بخواید روی سنسور کراپ دار با کراپ 1.5 ، با زاویه ی 30 میلیمتر عکاسی کنید . باید یک لنز 20 میلیمتر داشته باشید . درست ؟ یعنی یک لنز واید تر . و مسلما میدونید که لنزهای واید عمق میدان بیشتری دارند . پس هرچقدر ابعاد سنسور کوچیک بشه ، عمق میدان به خاطر استفاده از لنزهای واید تر ، زیاد تر میشه .تا آنجا كه من می دانم اندازه سنسور با اضافه كردن اراضی به میدان, قدرت برادشت بیشتر از صحنه را می دهد كه در نتیجه به عكاس قدرت كرآپ نهایی بهتر را ارمغان دارد (هر كه بامش بیش , برفش بیشتر, بخصوص اگه كارش فروش برف شیره باشه... همین مسئله باعث كارایی بیشتر لنز میبا شد و هر لنزی همان طول فوكال واقعیش را خواهد داشت, بدون هیچ فاكتور كه باعث از دست دادن میدان خارجی عكس تولید شده توسط لنز می شود. برای مثال یك لنز چشم ماهی مثلا 8 م م همان 8 باقی مانده و یك دایره كامل روی حساسگر Full Frame تولید می كند كه اگر همین لنز را روی دوربینی با سنسور كوچكتر كه مثلا فاكتور 1.3 دارد بگذارید, قسمتهایی از دایره در پیرامون حذف خواهید شد. و اگر روی دوربین با فاكتور 1.6 بگذارید , همان دایره باز كوچك تر و از چوره بیشتر كم دارد. مثال عملی این را می توانید در گالری من كه از لنز 8 م م بر روی كنن 1Ds و 1D و ( XTi (400D را بیابید.
ممنون.
امیر سوكی عزیز در مورد عمق میدان توضیح كامل را دادند.حالت های 4 گانه ای متصور است كه در صورتی كه هنوز متوجه نشده اید می توانیم مرور كنیم..( ممنون امیر جان خیلی ارادتمندیم هاااااا)
اما در مورد مگاپیكسل...
این روز ها با حضور فناوری نانو شاهد سنسور های بسیار كوچك ( در كامپك ها ) هستیم با مگاپیكسل های فراوان.مثلا این روز ها دوربین های 12 یا 14 مگاپیكسلی به یك پدیده عادی تبدیل شده اند.
اما افزایش مگاپیكسل و ثابت ماندن ابعاد سنسور از نظر علمی باعث افزایش نویز می شود ( كوچك شدن هر سلول نوری ) اما این روز ها برعكس این را می بینم كه خلاف دانسته های ما است و با ثابت ماندن ابعاد شاهد سنسور هایی با مگاپیكسل بیشتر هستیم.مثلا كانن 300دی و كانن 450دی...اختلاف مگاپیكسل دو برابر ولی خروجی كانن450دی كم نویز تر است...
کاوه قبادیExposure.ir
I am a visual man. I watch, watch, watch. I understand things through my eyes. Henri Cartier-Bresson
ضمن تشكر از آقاي اسدي من مدتها منتظر همچين تاپيكي بودم .
كاش ميشد عكس يه منظره واحد رو در دو حالت ، يكي با دوربين كراپدار و ديگري هم هم با دوربين فول فريم براي مقايسه عمق ميدان وساير اختلافات اينجا داشته باشيم . مطمئننا" خيلي به روشن شدن موضوع كمك ميكنه .
البته بقول آقاي سوكي اگه عكس اول مثلا" با زوايه 30mm و كراپ 1.5 گرفته شده عكس دوم با زاويه معادل اوون يعني 20mm باشه .
مرسی از توضیح ولی بد بختانه یه جزئی از فیزیك می دونم و این فرض شما داد میزنه " كلاه شرعی"!!
دوستی كه مقایسه می خواستند: یكی از بهترین موردهایی كه مسئله سنسور رو خیلی خوب بطور گرافیك نشون میده این از Wikipedia.org هست:
رابط برای قیاس سنسورها ی مختلف
این هم نمونه ای از سه عكس كه همه را با یك لنز گرفته ام, 8 م م چشم ماهی.
به قطر دایره دقت كنید كه تقریبا كامل با 1Ds است ولی با 400D بزور جزئی از دایره دیده میشود.
اگر عكس با كیفیت بهتر رو میخواهید به گالریم بروید.
زندگی بسان شطرنج مینماید..روزی كه گفتم شطرنج نمیدانم, همه خواستند تا آنرا به من بیاموزند.وقتی گفتم شطرنج را میدانم, همه به مات كردنم بسیج شدند.....
قربان کلاه شرعی یعنی چی؟
این قصه نه ربطی به شرع داره نه چیز تازه و جدیدیه و نه کلاه برداری!
از قدیم الایام تمام عکاسان میدانستند که قطع نگاتیو بزرگتر(حالا شده سنسور) باعث کاهش عمق میدان میشه...
اندازه کوچکتر عکاس رو مجبور میکنه که از لنز وایدتر استفاده کنه... و یا اینکه باعث میشه فاصلش نسبت به سوژه رو افزایش بده...