سلام
آقا من تمام مطالب این فروم ها رو زیر و رو کردم ولی آخر نفهمیدم بزرگنمایی یه لنز نسبت به دید چشم -دقت کنید نسبت به دید طبیعی چشم -از روی فاصله کانونی لنز چطوری حساب می شود . دوستان حرفه ای لطفا کمک کنند . ممنون
سلام
آقا من تمام مطالب این فروم ها رو زیر و رو کردم ولی آخر نفهمیدم بزرگنمایی یه لنز نسبت به دید چشم -دقت کنید نسبت به دید طبیعی چشم -از روی فاصله کانونی لنز چطوری حساب می شود . دوستان حرفه ای لطفا کمک کنند . ممنون
سلام
من فكر كنم اگر عدد لنز را در ضريب ابعاد سنسور دوربينتان ضرب كنيد و 50 را بر عدد بدست آمده تقسيم كنيد بزرگنمائي لنزتان بدست ميآيد.
البته استدلالم اين است كه در دوربينهاي فول فريم لنزهاي 50 ميليمتري را ميگويند نرمال.
اميدوارم اگر اشتباه فهميده ام دوستان راهنمائي نمايند
عليرضا وحيد
Canon EOS350D,Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II
Canon EOS500, EF 28-80mm f/3.5-5.6 MC
Flash:Canon Speedlite 220EX
عاشق طبيعت و گردشگري
ممنون . لطفا بیشتر راهنمایی کنید
البته منظور دوستمان از ضریب ابعاد ضریب برش دوربین است. این ضریب برش نسبت قطر سنسور به قطر فیلم 35 مم است. (تقریبا 43) . لنز نرمال واقعی هم برای دوربین فیلمی 35 م.م. تقریبا 43 مم است.
حالا شما یک لنز 70 م.م. مثلا روی D50 دارید و می خواهید بزرگنمایی واقعی آن را حساب کنید. ضریب برش D50 حدود 1.5 است: 70*1.5=105
یعنی فاصله کانونی این لنز در مقیاس 35 م.م. برابر 105 م.م. است و با تقسیم این عدد بر 43 بزرگنمایی این لنز نسبت به لنز نرمال که تقریبا دیدی معادل چشم انسان دارد بدست می آید:
105/43=2.4
یعنی این لنز 2.4 برابر نسبه به چشم بزرگنمایی دارد.
به نظر من بهتره برای دوستمون اول با فول فریمها حساب کنیم و با آوردن قضیه کراپ فاکتور پیچیدش نکنیم. اول که فول فریمها را متوجه شدند بعد به سراغ کراپ فاکتور.
آریو مینوسپهر
اگر ممکنه این مثال رو روی لنز EF-S 18-55 mm که روی Canon EOS 350D هست توضیح بدید .
کراپ فاکتور کانون 1.6 بنابراین 55*1.6=88 حالا بزرگنماییش 43/88 میشه تقریبا 2 (البته اگر گردش کنیم).نوشته اصلی توسط مهدي
روح الله عبدالهی
Nikon D300 - 16-85 VR - AF-S 70-300 VR - flash Sigma 500 DG super- Micro trekker - Slik400
لطفا اون قضیه فول فریمها رو که دوستمون گفتند هم توضیح بدید
فول فریمها دوربینهایی هستند که دارای سنسور ی به اندازه کادر فیلم دوربین های نگاتیوی 35 م.م. هستند. یعنی در واقع کراپ فاکتور آنها 1 است. برای این دوربین ها فاصله کانونی لنز را مستقیما به 43 تقسیم می کنیم تا بزرگنمایی آن مشخص شود.