آیا دهنه لنز (فیلتر سایز) با کیفیت عکس و مقدار نوری که باید رد بشه ارتباط داره؟ اگه داره چه مشکلی پیش میاد و دهنه تنگتر خوبه یا گشادتر؟ و اینکه تو کدوم از لنزها این موضوع ارتباط زیادی داره؟
آیا دهنه لنز (فیلتر سایز) با کیفیت عکس و مقدار نوری که باید رد بشه ارتباط داره؟ اگه داره چه مشکلی پیش میاد و دهنه تنگتر خوبه یا گشادتر؟ و اینکه تو کدوم از لنزها این موضوع ارتباط زیادی داره؟
البته شاید دهنه لنز معیار خوبی برای بررسی نباشد، ولی بحثی بنامی قدرت نوری یا سرعت لنز است که تقریبا یک جورهایی با دهنه لنز نیز در ارتباط ایت. یعنی هر چه یک لنز قدرت نوری بالاتری دارد، در صورت استفاده از تکنولوژی ساخت یکسان باید با بزرگتر کردن قطر عدسی های لنز به نور بیشتری اجازه عبور داده و لنز را سریعتر نماید. لنز سریعتر یعنی در دیافراگم مساوی نور بیشتری را عبور دهد. معمولا این لنز ها با عدد F روی دهنه لنز مقایسه می شوند. در این موضوع جنس شیشه و کریستال مورد استفاده در ساخت و کوتینگ ها و عوامل دیگر هم دخالت دارند، ولی یکی از مشخصات فیزیکی دم دستی برای افزایش قدرت نوری بزرگتر شدن عدسی ها است.
مسلما هر چه لنز سریعتر باشد بهتر است، چون شما در نور کم با شاتر سریعتر یا دیافراگم بسته تری می توانید عکس بگیرید و کلا دستتان در عکاسی بازتر میشود، ولی با افزایش قدرت لنز قیمت آن بضورت تصاعدی افزایش می یابد و مثلا یک لنز نرمال با F1.0 شاید بیش از دو برابر یک لنز با F1.4 قیمت داشته باشد که غیر از موارد خاص تحمل این چنین هزینه ای زیاد معقول به نظر نمی رسد.
سریعتر بودن لنز در تمام لنزها اعم از زوم یا فیکس مطرح است.
نمی دانم منظور سوال شما را درست متوجه شده ام یا نه.
والله من در مورد دیافرتگم و سرعت لنز آگاهی دارم ولی یک شخصی به من گفت که لنزم (رهنه 58 هستش) برات مشکلاتی رو به همراه داره حالا نمیدونم مقصود چه مشکلی بود ولی گمان کنم در حالت واید مفهومش بوده (شاید...)
یعنی همه لنزها با یک دیاف (مثلا 1.4) نور یکسانی از خود عبور نمی دن. یعنی این شماره دیاف استاندارد نداره و در هر لنزی با توجه به دهانه لنز متفاوته؟
[MORTEZA BEDRAM]
[canon kiss digital N]
[canon 18-55] -- [sigma 17-70]
http://www.photo.net/photos/bedram
البته اين داستان به زوم يا فيكس بودن لنز، همچنين به سايز سنسور يا مديوم مربوطه نيز دارد، ممكن است يك لنز F2.8 كامپكت 55 ميلي متر يا حتي كمتر باشد، اما لنز 2.8ديگري 77 ميلي متر باشد. يك چيز ديگر اين كه معمولا لنزهاي زوم حرفه اي با ديافراگم گشاد! دهانه فراخي دارند.
يك مثالش لنز كذايي "خوش ركاب" تامرون آرش خان است - 105-28 - ، كه اگر حافظه درست ياري كند ، بيش از 80-ميلي متر بود دهانه اش!
مرتضي جان، نه!!!! جواب سوالت رو ميگم.
ویرایش توسط Amir Mohebi : Saturday 20 August 2005 در ساعت 21:46
امیر جان من تو تست Iq مردود شدم. "نه" یعنی چی؟ استاندارد داره یا متفاوت نیست؟
[MORTEZA BEDRAM]
[canon kiss digital N]
[canon 18-55] -- [sigma 17-70]
http://www.photo.net/photos/bedram
نوشته اصلی توسط morytab
مرتضي جان جواب دقيقا اين سوالت نه بود(يعني شماره استاندارده و دهانه لنز هر چقدر هم باشه فرق نميكنه). آيا سوالت قابل رويت نبود؟
. بعدش هم تلاش عبث ميكني اگه ميخواي جاي پوريا رو توي فورم بگيري! هر چقدر هم كه منظورها رو دير متوجه بشي، يا به جاي جواب مردم قصه حسين كرد شبستري بگي، يا جاهايي كه نبايد نظر بدي......
يك شوخي بود مرتضي جان، جدي نگير.
ویرایش توسط Amir Mohebi : Sunday 21 August 2005 در ساعت 01:06
آقا امير راست ميگه هيچ كس نميتونه جاي منو بگيره و رقيبم بشه (:
بله!
امیرخان درست میفرمایند!
فراخی دهانه خوش رکاب ما! 82 میباشد!
در ضمن طول زیادی هم میدارد!
ای داد بی داد!
از لابلای تاریخ . . .
لنز هایی با دهنه فیلتر بزرگ کنترل فلر کمتری دارند . درسته؟
یعنی کنترل فلر برای لنز با دهنه 77 دشوار تر از لنزی با دهنه 52 است. البته کنترل فلر برای تولید کننده هم سخت است یعنی باید کوتینگ و شیشه بهتری برای دهنه گشادتر استفاده کند