درود ...
قصد دخالت در بحث اخیر را ندارم، به نظر من، هم کوروش عزیز (که انصافا پست های خواندنی زیاد دارند) و و هم آقا مهرداد (که ایشون هم معرف حصور همه هستند) حق دارند، منتها یک مقداری برداشت ها موضع گیرانه است.
اما غرض از این پست، به نظر بنده، "نقد" و "بیان ایرادهای عکس" دو چیز متفاوتند و هر دو هم در جای خود دارای ارزش هستند.
به عنوان مثال: کسی که تازه دوربین به دست گرفته است، عکسی می گیرد که ایرادات بسیاری دارد، از ترکیب بندی و نورسنجی گرفته تا نوع پراسس و ...، این مورد را مقایسه کنید با عکسی که سال ها تجربه عکاسش در پشتش پیداست، دیگر اثری از ایرادات پیش پا افتاده در عکس دیده نمی شود، عکس با منظور و هدف خاصی گرفته شده است، رد پای امضای عکاس روی آن مشخص است، پراسسی هدفمند داشته است و ...
از نظر من مورد اول به نقد احتیاجی چندانی ندارد، بحث یادگیری است، توضیحاتی که ارائه می کنیم باید بیشتر جنبه آموزشی داشته باشد و قاعدتا آموزش هم زبان ملایم تری می طلبد، اما در مورد دوم، دیگر نکات آموزشی مد نظر نیست، عکس نقد می شود و به چالش کشیده می شود تا مشخص شود عکاس چقدر در بیان پیام خود موفق بوده است، واضح است که کمی رک بودن در این قسمت خللی وارد نمی کند. چون هم نظر دهنده و هم نظر گیرنده در یک سطح بالاتری نسبت به مورد اول قرار دارند.
در آخر اینکه به نظر من در این تاپیک نوپا که اکثر ما، اول راه اش هستیم، هدف بیشتر "یادگیری" است. پس بیشتر از رویکردِ نقادی، لازم است که به بحث و تبادل اطلاعات در مورد مجموعه عکس و ویژگی هایش پرداخته شود.