من به عنوان یک علاقمند به photo essay یک نگرانی پر رنگ دارم
آن هم اینکه سیر کم شیب و وقت گیر و تکاملی برای این تاپیک انگار متصور نیست
شاید چون تصور بر این است که کسی وقتی یک مجموعه ارائه کرد، دیگر تمام است! دخل کارش آمده اگر خوب نبوده یا قابل ستایش است اگر خوب باشد!
نه! اینطور نیست
برخوردهای ما با مجموعه های دوستان نباید طوری باشد که بنده به عنوان یک عضو غیرفعالِ این تاپیک اما علاقمند، بگویم حال و حوصله دردسر عکس گذاشتن را ندارم!
این که شما هیچی نیستید یا این چه وضعشه یا تایید کردیم فقط برای برهان خلف، ایده کاملی نیست
این درست است که آینه باید نقش تو بنماید راست! اما بهتر است برخورد ما با صاحبان آثار، همان باشد که مثلا در تاپیکهای موضوعی هست
کسی اگر یک ماکرو از مگس گذاشت ولی درست فوکوس نبود، نباید کار اورا در ماکروگرافی تمام شده القا کنیم!
او دفعه بعدی انشاالله روی عرض بال پروانه فوکوس خواهد کرد!چرا ناراحت باشیم؟
تیزتر از معمول برخورد شد و این حداقل انگیزه زا نیست! کسی بوده که بعد از انتقادات، مجموعه دومش را ارائه کند؟ نه! پشیمان که نباید بکنیم طرف را!
سیر تکاملی یادمان نرود
مثلا از نظر من کار شهبازی عزیز کم ایرادتر از چیزی بود که فریاد زده شد!
خیلی خیلی بیشتر از مقداری که روی بعد فنی مانور شد، باید به ماهیت کار توجه میکردیم، به نوع استفاده از ابزاری که در اختیار عکاس هست، و بعد هم طرز فکرش را، چینش را! اینکه دنبال چه بوده؟ حالا فکوس و نویز و وایت بالانس نامناسب بود، گو باش! ده هم از بیست جای خوبیست برای شروع!
دنبال این نباشیم که تصوری از 20بسازیم در ذهن، و بعد هم شروع به دیدن مجموعه آقا یا خانم ایکس بکنیم، بگردیم و دانه دانه منفی یک و منفی نیم بدهیم تا آخر سر در مجموع یک سه یا چهار به طرف بدهیم و آخرش هم زیرش با مُهر قرمز بکوبیم که "رد شدید!"
خیر! اینطور نباشد!
پس منتقد محترم، صبر و مماشات را از یاد نبرد
ایراد هارا میگوییم، به هم امیدواریم چون از هم امید، ایده و راهنمایی میگیریم
و در نهایت، کارهای بهتری ارائه خواهیم کرد
من هم به زودی با کمال افتخار، مجموعه ای هرچند پُر ایراد را در همین تاپیک ارائه خواهم کرد و منتظر هستم هرطور نظری را بخوانم
اما به خاطر تندی لحن برخی نقدها، نخواهم گفت که ارائه نخواهم کرد!
این هم قابل توجه ارائه کنندگان عزیز
باید پله پله بهتر بشویم