سلام؛
من بسياري از عكاسان حرفه اي حيات وحش را مي بينم كه از مود منوال استفاده مي كنند و خيليهاي ديگر از مود تقدم ديافراگم و در موارد محدود و بنابر نياز از مود تقدم شاتر.
هميشه اين سوال براي من وجود داشته كه چه برتريهايي ممكن است در استفاده از مود منوال وجود داشته باشد؟ خودم هم در موارد متعدد سعي كرده ام در فيلد از مود منوال استفاده كنم و بتوانم جوابي براي اين سوال پيدا كنم. اما هنوز به جواب قانع كننده اي نرسيده ام. بدون رودربايستي اين احساس را مي كنم كه صرفا بعضي ها با اين كار مي خواهند كلاس كار خود را نشان بدهند
خوب حالا چرا اينطور فكر مي كنم:
-در حالت عادي من معمولا از مود تقدم ديافراگم استفاده مي كنم. با توجه به تجربه بسيار اندكي كه در نورسنجي در فيلد دارم با توجه به شرايط نوري، بافت سوژه و بك گراند از جبران نوردهي استفاده مي كنم و شروع به عكاسي مي كنم. شاتهاي گرفته شده را در LCD دوربين و با روشن بودن اخطار مناطق كليپ شده بررسي مي كنم. در صورت نياز هيستوگرام را هم چك مي كنم و اگر لازم بود (و سوژه هم هنوز موجود بود)، ميزان جبران نوردهي را اصلاح مي كنم.
-در حالت استفاده از فلاش (اكسترنال) به عنوان نور Fill باز هم نورسنجي را به همين شيوه انجام مي دهم و فلاش را در مود TTL و كم كردن 1/3 تا 2/3 استاپ قدرت آن استفاده مي كنم تا به بافت پرهاي سوژه در عكس آسيب كمتري برسد.
-در حالت استفاده از فلاش به عنوان نور اصلي، نورسنجي را در حالت منوال قرار مي دهم، ديافراگم را بر اساس نياز انتخاب مي كنم، ايزو را برحسب شرايط نوري و فاصله سوژه انتخاب مي كنم و سرعت شاتر را در حداقل مورد نياز براي اينكه عكسهايم فلو نشود قرار مي دهم. مي گذارم فلاش در مود TTL كار خودش را بكند. اگر نتيجه آنداكسپوز بود ايزو را زياد مي كنم و اگر شدت نور فلاش به بافت سوژه آسيب رسانده باشد، از شدت آن كم مي كنم.
خوب استفاده از تقدم ديافراگم در حالت اول چه مزايايي براي من داشته است:
-سرعت در انجام تنظيمات با توجه به اينكه من فقط لازم است عمق ميدان را با توجه به نياز كنترل كنم.
-از نظر من مد تقدم ديافراگم+اصلاح نورسنجي با جبران نوردهي همان كار مود منوال را انجام مي دهد.
-من معمولا سعي مي كنم در نور مناسب اول صبح يا آخر وقت عكاسي كنم. بارها پيش آمده كه مثلا در نور آخر وقت، در يك ديافراگم معين سرعت مثلا 1/2000 ثانيه را داشته باشم (با فرض صحت نورسنجي)، اما چند دقيقه بعد نور به نصف كاهش پيدا كند و سرعت 1/1000 لازم باشد. اگر من به شدت مشغول عكاسي باشم و حواسم به اين شرايط نباشد، با فرض استفاده از مود منوال، عكسهاي بعدي من كم كم شروع به آندراكسپوز شدن مي كنند.
تصميم گرفتم اين بحث را در فروم شروع كنم چون جديدا در گالري ديده ام كه بعضي دوستان در نقد عكس ديگران به شدت استفاده از مود منوال را براي ارتقاي عكسهاي گرفته شده توصيه مي كنند.
منتظر شنيدن نظر دوستان هستم.