هادی عزیز،
ممنون از پاسخ شما :) نمی*خوام دوباره یک جنگ آنالوگ دیجیتال راه بندازم و خود من هم از استفاده کننده*های پر و پا قرص دیجیتال هستم اما و اما! این Random کجا و آن Random کجا؟ هیچ کامپیوتری قادر نیست اعداد Random اونطوری که تو طبیعت و دنیای واقعی تصادفی هست تولید کنه و بهترین و پیچیده*ترین الگوریتمها Semi-Random هستند :) می*شه خیلی ساده نشون داد این رو:
شما خودت رو بگذار جای کامپیوتر، چطور می*تونی یکهو از وسط زمین و هوا یک عدد تصادفی به معنای واقعی انتخاب کنی؟ هیچ راه الکتریکالی برای انجام اینکار وجود نداره. هیچ راهی! خب به طور معمول از روی ساعت کامپیوتر این اتفاق میوفته (از ساعت شروع به کار سیستم) و یا ترکیب اونها اما هیچکدوم اینها اتفاقی واقعی نیست. اگه شما کامپیوترتون رو زود تر روشن می*کردید چی؟ یا اگه یه نفر دیگه تو همون لحظه با شما روشن می*کرد چی؟ هیچی!!! برای همین هم هست که برنامه*هایی که به اتفاقی بودن بیشتر ماجرا احتیاج دارن یه ورودی از کاربر می*گیرن بلکه ماجرا رو کمی اصلاح کنن. برای مثال خیلی از برنامه*های امنیتی مثل PGP از شما می*خوان که تو یه بازه*ای برای مثال توی یک دقیقه ماوستون رو تکون بدید بلکه بشه ماجرا رو رندوم تر کرد.
نه خیر! من قبول نمی*کنم. کاغذ هرچقدر هم که دقیق باشه یک جاییش ممکنه نمک نقره بیشتر باشه و یکجایی کمتر. بلورهای نمک یه جاهایی درشت تر هستند یه جاهایی ریزتر و این از همه چیز این دنیا مستقل هست (و با همه چیزش در ارتباطه! هوای اطراف هنگام تشکیل نمک، دما، شیب و حتی لرزش لایه*های زمین موقع چسبیدن بلورها به کاغذ اما همه این سیستم همه و همه اتفاقی هست و خارج از کنترل ما) اما رندوم در کامپیوتر به همه چیز مربوطه و به همه چیز مربوطه و می*شه تکرارش کرد. یک چیزی بر اساس آشفتگی موجود تو این دنیا نیست. آشفتگی خودش رو داره. شما چطور با چیزی از دنیای دیگه می*خواهی دنیای من رو تصویر کنی؟*:)
قربان شما، کاوه.
پ.ن: این ساعت سیستم یا زمان روشن بودن مثال بود. هر فاکتور دیگه*ای توی سیستم هم که در نظر بگیرید بازهم اون فاکتور از دنیای خارج نیومده و مصنوعی هست. حتی دمای CPU بر اساس زمان و فشار کاری روی CPU به یه حدی رسیده و نمی*تونه نقطه خوبی برای ایجاد اعداد اتفاقی باشه!