خبرگزاری رویترز عکسی را منتشر کرد که از همان دقایق ابتدایی بحثهای گسترده ای را بر سر واقعی یا غیرواقعی بودن آن آغاز کرد.
این عکس که توسط عکاس تونسی انیس میلی (Anis Mili) عکاسی شده و در میان عکسهای منتخب ادیتورهای رویترز منتشر شده بود، تصویر یک شورشی در شهر سرت لیبی را نشان میدهد که علیرغم داشتن عصا در حال شلیک آر پی جی در خط مقدم درگیریهاست.
بحثهای گسترده میان کاربران رویترز بحث خیلی رود به وب سایت دیگر، از جمله Reddit رسید و پس از آن بنظر می رسد این عکس از سایت رویترز برداشته شده است. هر چند که هنوز هم می توان این عکس را در اسلایدشو اصلی که هفته گذشته منتشر شده بود دید. کاربران سایت Reddit از زمان انتشار این عکس تلاش میکنند تا با بررسی اطلاعات عکس و مقایسه آن با شرایط مشابه عکاسی به واقعی یا غیرواقعی بودن این عکس پی ببرند. در میان این بحثها تصاویر و ویدئوهای فراوانی از لحظه شلیک یک آر پی جی منتشر شده است تا با بررسی آنها بتوانند در مورد این عکس نتیجه ای بگیرند. در این آدرس نیز میتوان سایز بزرگتری از این عکس را دید.
دستکاری عکس در بسیاری از رسانه های بزرگ دنیا جزو گناهان نابخشودنی محسوب می شود و خبرگزاری ها و آژانسهای عکس قوانین سفت و سختی در زمینه انتشار عکسها دارند.
رویترز در اردیبهشت ماه سال گذشته عکسهایی از فعالیت آتشفشانی در ایسلند منتشر کرد که پیش از انتشار عکس روی خط رویترز در اختیار یک روزنامه ایسلندی قرار گرفته بود. وقتی مقایسه ای با عکس اصلی انجام گرفت به طور واضح معلوم شد که کارهایی روی آن صورت گرفته بود و این با قوانین سفت و سخت رویترز در دستکاری عکسهای دیجیتال در تضاد بود. رویترز عکس را از روی خط خبری خود برداشت و نسخه اصلی را جایگزین آن کرد. دلیل این مساله این بود که ویرایش صورت گرفته باعث شده بود که توده خاکستر خیلی چشمگیرتر بنظر بیاید.
پیش از این هم رویترز با موارد مشابهی روبرو بوده است. عکس عدنان حاج از جنگ در لبنان که در آن دود ناشی از حمله هوایی اسراییل به حومه شهر بیروت سیاهتر از معمول نشان داده شده بود سبب شد تا این عکاس پس از ۱۰ سال فعالیت در این خبرگزاری اخراج شود و رویترز تمام عکسهای عدنان حاج را از شبکه خود خارج کرد. موارد مشابهی از دستکاری عکس نیز پیش از این در جنگ گرجستان برای رویترز پیش آمده بود.
باید دید رویترز این بار در قبال اتهامات وارد شده در مورد این عکس چه واکنشی نشان خواهد داد و آیا اساسا این عکس دستکاری شده است ؟!