هنگام نصب نسخه های قدیمی فتوشاپ برنامه ای کمکی نصب میشد به نام Adobe Gamma Loader که بوسیله این نرم افزار میتوانستیم تا حدودی مانیتور خود را کالیبره کنیم.
نرم افزار های دیگری هم وجود داشت که می شد به وسیله آن مانیتور را کالیبره کرد . ولی به هر حال حذف شدن این نرم افزار از نسخه CS3 (در نسخه های ویندوز) کاربران را مجبور میکرد یا به ترفند های خاصی Adobe Gamma Loader را نصب کنند یا از دیگر نرم افزارهای موجود استفاده کنند .
البته Adobe Gamma Loader در نسخه های مخصوص Mac قبل تر حذف شده بود ولی وجود Apple Display Calibrator Assistant باعث میشد کابران Mac زیاد نبود Adobe Gamma Loader را حس نکنند.متاسفانه در Windows Xp و Windows Vista برنامه خاصی برای کالیبراسیون مانیتور همراه سیستم عامل نصب نمی شد.اما در Windows 7 خوشبختانه چنین ابزاری همراه با سیستم عامل نصب میشود و میتوان به راحتی از آن استفاده کرد.نام این ابزار Display Color Calibration هست.
از دو طریق میتوان به ابزار فوق دسترسی پیدا کرد.
1.به Control Panel > Appearance and Personalization > Display رفته سپس از منوی سمت چپ گزینه Calibrate Color را انتخاب کنید.
2.در منوی Run دستور dccw را وارد کنید و کلید Enter را فشار دهید.
توجه:
اصولا کالیبره کردن مانیتور به دو روش انجام میشود.
1.کالیبراسیون نرم افزاری (مثل Adobe Gamma Loader و یا همین ابزار جدید در ویندوز 7)
2. کالیبراسیون سخت افزاری (مانند استفاده از ابزار هایی مثل Spyder 3 Pro از شرکت DataColor یا huey از شرکت PANTONE و یا ابزار های مشابه از شرکت Xrite و ...)
کالیبراسیون های نرم افزاری اصولا خیلی دقیق نیستند چون که کاربر با استفاده از کنترل ها سعی میکند نرم افزار را مرحله به مرحله جلو ببرد و قضاوت در مورد نور و رنگ و کنتراست و روشنایی بر پایه بینایی کاربر است.
چون قدرت بینایی و تشخیص رنگ ها و Tone ها و ... ممکن است در دو کاربر مختلف متفاوت باشد برای رسیدن به نتیجه دقیق استفاده از کالیبراتور های سخت افزاری الزامی است.
ابتدا تنظیمات مانیتور خود را به حالت Factory Setting برگردانید (اگر هم از LCD استفاده میکنید رزولوشن مانیتور خود را به Native Resolution قید شده در مشخصات مانیتور تنظیم کنید)
پس از اینکه این ابزار را اجرا کردید با چنین صفحه ای روبرو میشوید.
پس از کلید کردن Next مرحله دوم مشابه شکل زیر است.
در این مرحله توضیحاتی کلی به کاربر داده میشود که چه باید بکند .
مرحله سوم و چهارم:
تنظیمات مربوط به GAMMA
ابتدا در یک Slide توضیح داده مشود که Gamma چیست سپس با استفاده از تصاویر نمونه مشخص می کند که با استفاده از ابزاری که در مرحله چهارم به ما میدهد بهتر است به چه تصویری برسیم
مرحله چهارم
مرحله پنجم تا نهم
مربوط به تنظیمات روشنایی و کنتراست است. در این مرحله با استفاده از تنظیمان مانیتور شدت روشنایی و کنتراست را کم و زیاد میکنیم تا تصویر نمونه مشابه تصاویری شود که به عنوان Good Contrast و Good Brightness را دارند.
ادامه در پست بعدی ...