بهین ناظم رعایا
www.prophotocom.com
واقعا عذر میخوام که اینقدر سوال می کنم.اگر امکانش بود یا عکسی ازش داشتید خیلی ممنون میشوم اگر در اینجا لینک کنید. چون هنوز کاملا برام جا نیافتاده که تمایل قطعه پلاستیکی به جلو به چه شکلیه.
بازم ممنون از وقتی که جهت راهنمایی گذاشتید.
ببخشید مثل اینکه پستم همزمان شد با آقای عباس.
ممنون از شما جناب ناظم رعیا عزیز که ما رو در تجربیات ارزشمندتون شریک می کنید .
حالا فرض کنیم ما با یک آدپتور دست ساز 55-18 رو برعکس به دوربین وصل کردیم سوال اینجاست که دیافراگم رو چطور باید کنترل کرد؟
یعنی مثلا باید وقتی که دوربین روشن ولنز در حالت معمولی بسته شده دیاف رو تنظیم بعد دوربین رو خاموش و لنز رو برعکس کرد؟ یا روش دیگریست.
ببخشید با دوستان خط رو خط شدیم...
با تشکر
ببخشید که من جواب میدم. اگر اشتباه بود جناب ناظم رعایا اصلاح بفرمایند.
همانطور که فرمودید بنده هم به همین روش دیاف را تظیم و سپس لنز را سر و ته می کنم. و معمولا دیافراگم را در باز ترین حالت ممکن انتخاب می کنم که در لنز من 3.5 است.البته باید برای حدس زدن سرعت شاتر به فوکال هم توجه کنید مثلا وقتی شما روی 18 م.م لنز را سرو ته می کنید، دیافراگم 3.5 است ولی وقتی روی 55 م.م سر وته گرافی می کنید عدد دیافراگم خود به خود روی عدد 5.6 است. البته روی 18-55 من به اینصورت است. خلاصه باید وقتی دیاف را روی حداقل تنظیم می کنید رنج حداقل دیاف لنز را که روی لنز نوشته شده است در نظر بگیرید.
امیدوارم اشتباه نگفته باشم. :cool:
بهین ناظم رعایا
www.prophotocom.com
خیلی ممنون.
یک سوال دیگر برایم پیش آمده و آن اینکه در عکسی که گذاشته اید دو حلقه فیلتر قبل از اتصال دوربین به لنز دیده می شود که من آنرا با یک رینگ فیلتر درست کرده ام.
می خواستم بپرسم این فاصله بیشتر بین لنز و سنسور دوربین مسلما نقطه تشکیل تصویر (فاصله کانونی) را عقب تر خواهد برد و در نتیجه بزرگنمایی بیشتری خواهیم داشت اما در 18م.م که تقریبا 4 سانتیمتر فاصله بین لنز و سوژه خواهیم داشت آیا این فاصله منجر به نزدیکتر شدن به سوژه نمی شود. یعنی فکر می کنم چیزی حدود 1 سانتیمتر یا کمتر باید به سوژه نزدیک شد.
آیا این درست است و اصولا شما با این تجهیزات تا چه فاصله ای به سوژه نزدیک می شوید . البته روی 18 م.م.
یک سوال دیگر هم داشتم. استفاده از اکستنشن تیوب و یک لنز زوم مثل 18-200 هم می تواند نتایجی مشابه داشته باشد؟ البته روی 200 م.م
خلاصه ببخشید که اینقدر سوال می کنم. فی الواقع یک استاد مسلم ماکروگرافی پیدا کرده ایم و نهایت سوء استفاده را باید بکنیم.
البته در مونت نیکون چون کنترل دیافراگم مکانیکیه، شما هر دیافراگمی رو که انتخاب کنید وقتی لنز رو جدا میکنید، دیاف در بسته ترین حالت قرار میگیره و حالا میزان دیافراگم بسته به این داره که چقدر اونو با دست یا وسیله ایکه پشت زبانه دیافراگم لنز قرار میدید ( مثلا 1-2 تا چوب کبریت ) باز نگه دارید. بنابراین انتخاب دیافراگم وقتی که لنز به حالت عادی روی بدنه بسته شده در برند نیکون بی فایده است.
اما در برند کانن یا المپوس شما میتونید دوربین رو در حالت Aperture priority ویا Manual قرار بدید، دیافراگمو انتخاب کنید، دکمه DOF preview را فشار بدین تا دیافراگم بسته بشه و در حالیکه همچنان دکمه DOF preview را فشرده نگه داشته اید لنز رو از بدنه جدا کنید. در اینحالت دیافراگم به میزان از پیش تعیین شده بسته باقی میمونه.
بهین ناظم رعایا
www.prophotocom.com
بهین ناظم رعایا
www.prophotocom.com
پس به زودی دست به کار میشم... بعد از ظهر میرم نمایندگی کنون تبریز چند تا خرت و پرت لازم رو تهیه کنم یا سفارش بدم بیارن... ممنون...
اصلان نورقاسمی