المپیک؛ کارخانه تولید عکس
مصاحبه اختصاصی سايت عکاسی با بهروز مهری درباره المپيک 2008
المپیک؛ کارخانه تولید عکس
مصاحبه اختصاصی سايت عکاسی با بهروز مهری درباره المپيک 2008
ابهر . ملاداغی { کوه ملا } گروه اوجا داغلار
[IMG]http://i37.*******.com/2s99ir4.jpg[/IMG]
سلام
دیروز برای اولین بار رفتم استادیوم برای عکاسی، تجربه بسیار خوبی بود. شاید خواندن تجربیات بنده برای دوستی شنیدنی باشد. و همچنین مفید. (البته امیدوارم)
اولین چیزی که من کاملا در این نوع عکاسی به آن پی بردم تجهیزات مناسب و کار آمد و استفاده صحیح از آن بود که بسیار ارزشمند است. علی الخصوص در اختیار داشتن لنزهای دیاف باز و همچنین ایزوی مناسب. (منظورم ایزوی بالا در عین حال نویز کم)
دومین چیزی که عرض می کنم قابلیت خود عکاس در این نوع عکاسی است. تجربه، تخصص و دانش استفاده مناسب از قابلیتهای ابزار مورد استفاده.
حالا چرا بنده به این نتایج رسیدم را خدمتتان عرض می کنم.
برای من بسیار سخت بود که مثلا در هنگام ضربه پنالتی بتوانم بهترین زمان، شاتم را بزنم. چون بسیار مشکل است که یک چشمم به ویزور باشد یه چشمم به صحنه، در واقع من که نتوانستم برای اولین بار از پس این کار برایم در کل بازی. و یا مثلا هنگام ضربات کرنر چون فاصله ضربه زننده تا محوطه دروازه بسیار زیاد است. در این دو زمان بود که داشتن دوربینی که سرعت پی در پی شاترش زیاد است کاملا ارزشمند خواهد بود.
در این نوع عکاسی بنظر بنده سرعت شاتر کمتر از 1/1000 sec فایده ای ندارد چون توپ را کمتر از این سرعت نمی توانید فریز کنید. البته فقط این مقوله کافی نیست. نباید فراموش شود انتخاب مناسب سوژه در زمان خاص و همچنین کادر بندی مناسب از موارد بسیار بسیار سختی است. که عکاس باید در کوتاه ترین زمان ممکن انتخاب و تصمیم گیری کند. البته دوستانی که تحصیلات رشته عکاسی دارند و یا تجربه ای طولانی مدت در عکاسی طبیعتا زمان بسیار کمتری را نیاز دارند برای انتخاب و شات زدن. تا افرادی آماتوری به ماننده بنده.
نکته جالب دیگری که به نظر من کمی مشکل و همچنین بسیار مهم است و بنده چون قبلا در مسابقات اسکی که قبلا عکسش را گذاشته بودم تجربه کرده بودم تا حدودی توانستم از پسش بر آیم نوع انتخاب نورسنجی دوربین بود. نقطه ای و یا ماتریسی. مخصوصا زمانی که ابتدای مسابقه بود و زمین نیمه طولی شمالی آفتابی و نیمه طولی جنوبی سایه بود. که انتخاب نوع نورسنجی در طول زمان مسابقه باید بسته به شرایط خاص آن شات در حال تغییر کردن باشد تا نتایج مناسبی بدست آید.
یک تجربه دیگری که شاید به درد کمتر کسی بخورد و چون بنده قبلا دوربین دی 40 داشتم ولی الان دی 80 به درد کسانی می خورد به ماننده بنده که دوربین دی 40 دارند و یا مشابه آن را استفاده می کنند این است که.
در دوربین دی 40 اگر می خواستم نوع نورسنجی و یا نوع فوکوس را تغییر دهم مدت زمانی را طول می کشید تا وارد منو شده و سپس اعمال تغییر دهم و این مدت زمان یعنی از ذست دادن یک صحنه مناسب. ( البته این اختلاف را در دی 80 با دی 200 و یا .. را هم می توان گفت)
خلاصه مطلب این است که دسترسی سریع به قابلیتهای دوربین و همچنین اعمال تغییر آن از موارد بسیار مفید و مهمی است.
این بود تجربه عکاسی ورزشی امروز من که خیلی برایم مفید و همچنین آموزنده بود.
این عکسی که به پیوست تقدیم حضورتان می شود صحنه گل اول پرسپولیس به راه آهن است. تصور نکنید این بوکه از لنز 70-300 وی آر بدست آمده است. در اینجا باید تشکری از جناب دکتر روشن برای معرفی پلاگین بسیار مفیدشان داشته باشم که برای کجکاوی بر روی این عکس اعمال کردم. شاید به نظر بعضیها کمی مصنوعی شده باشد اما اولین استفاده من از این پلاگین بسیار جالب بود. (مخصوصا برای منی که هیچ تجربه ای از بوکه های لنزهای خوب ندارم) لطفا به بزرگواریتان عفو بفرمائید.
ممنون می شوم نظرتان را بفرمائید تا مورد دیگری به آموختهایم اضافه شود.
با سپاس
مشخصات عکس
nikon D80
70-300vr
140mm
f/5.6
1/1000 sec
iso 400
محمد علی توفیق
سلام
علی آقا یک سئوالی داشتم .آیا برای بردن دوربین و لنز در استادیوم با مشکلی بر نخوردید ؟
اصلا بردن دوربین ولنز های تله به همراه کوله به جایگاه تماشا گران مشکلی ایجاد می کند یا خیر ؟بعبارتی ورودتجیزات ممنوع است یا خیر ؟
از علاقه مندیهای من یکی شرکت در مسابقات تنیس وموتور سواری 500 سی سی و فرمول یک است و عکاسی از این مسابقات .که ظاهرا جزء آرزوهای محال است .
اسدالله مداح
سلام
نه هیچ مشکلی نیست حتی موقع ورود به استادیوم فقط درب کیف را نیمه باز کردم وقتی دید دوربین است زیاد گشتی هم نزد.
در ضمن هنگام عکس برداری هم اجازه این را هم می دهند نا ردیف پایین هم بروی. در کل سختگیری نمی کننند.
چرا محال؟
به امید خدا کاوه جان یک توری برای مسابقات فرمول یک در ترکیه یا بحرین می گذارد و همگی با هم می رویم.:::big grin:::
محمد علی توفیق
نمیدانم مشکل از کجاست ولی من عکس را نمیتوانم ببینم. جایی دیگری اپلودش می کنید؟
سلام آقای توفیق.
ممنون بخاطر عکستون.
ولی بنظرم اگه تیرهای دروازه ، و اون بازیکنانی که روی زمین افتادن رو اگه تبدیل به بوکه نمیکردید ، بهتر میشد.
چون پایین دروازه شارپ هست ولی قسمت بالا بلر شده که مصنوعی بودن بوکه رو کاملا نشون میده.