سلام
سلام
سلام
جناب حمزهای، ثبت زیبایی است؛ ممنون.
1/400 T ـ 6.3 F ـ 250mm
.
سلام
به نظرم عكس هاي پاييزي تله هاي خيلي مهمي براي عكاسان هستند. چرا مي گويم تله ؟ چون بعضي از دوستان براي هرچه تاثير گذار تر شدن رنگ و وارنگي پاييز يا در Saturation رنگ ها اغراق مي كنند و يا ويرايش هاي تخريبي به كار مي برند.
با عرض ارادت و احترام به جناب توفيقيان نمونه اش را مي توان در پست اخير ايشان يا عكسهايي كه به تاپيك " عكسهايي كه قرار بود بهتر باشند" منتقل شده است ديد.
از جناب روشن و ساير اساتيد عزيز خواهش مي كنم اگر صلاح مي دانند توضيحاتي در مورد ويرايش عكس هاي پاييزي ( به طور اخص) اينجا ارائه فرمايند.
فرهاد حسيني
با درود به سرور گرامی جناب حسینی
نخست از اینکه منت گذاشتید و درباره عکس این حقیر نظر دادید سپاسگزارم که نظر بزرگان اهل فن همیشه چراغ راهنمایی است برای بنده و جز مهر و بزرگی معنای دیگری برایم ندارد. بنده هم همیشه ارادتمند شما دوست گرامی هستم.
در مورد عکس اخیرم در این تاپیک درست میفرمایید هم اکنون که به آن نگاه میکنم احساس میکنم کمی بیشتر از آنچه میخواستم زیاده روی کرده ام. البته نمایش رنگهای تند زرد و سرخ را از روی سلیقه و حسی که میخواستم منتقل کنم انتخاب کردم ولی گویا به دل همگان ننشسته است
دلیل زیاده روی در رنگ هم رنگهایی است که در پاییز در جنگلهای اینجا دیده میشود که نظیر آن را در کمتر کشوری دیده ام (البته در جاهاییکه سفر کرده ام).
بهر روی بنده نیز چشم براه نظرهای سازنده و راهنماییهای استادان بزرگ بویژه جنابعالی و جناب روشن هستم.
با سپاس.
در مورد پروسس تا جناب روشن هست چیزی نمیشه گفت اما در خصوص رنگهای پاییزی چیزی که من بهش رسیدم دو تا نکته است که خیلی تاثیر گذاره. یکی مبدل raw است. قبلا هم در این مورد صحبت کرده بودیم. مثلا رنگهایی که ACR برای نیکون تولید میکنه خیلی جذاب نیست. (حداقل برای من) در این موراد گاهی مبدلهای محلی (در اینجا منظورم از این اصطلاح من درآوردی Capture NX است) بهتر عمل می کنند. یا گاهی استفاده از بعضی preset ها می تونه کمک کنه. در مورد دوربین من این تغییرات در طیف رنگهای قرمز و نارنجی خیلی مشهود هست و به همین دلیل عکسهای پاییزیی که دوربینم پروسس میکنه با عکس خام از نظر رنگ زمین تا آسمون فرق داره. نمی دونم در مورد کنون هم همینطور هست یا نه اما اگر راه حل مناسبی چه در انتخاب مبدل یا پروسس و اصلاح رنگ دقیق و یا سایر روشها برای این موضوع اتخاذ بشه بسیار به بهبود رنگ عکس پاییزی کمک می کنه.
تنظیم دقیق وایت بالانس و از بین بردن ته رنگ هم مفید است. چون به دلیل گستردگی وسیع رنگها در پاییز گاهی دوربین از تنظیم دقیق وایت بالانس عاجز می مونه. این قضیه در سایه یا روزهای ابری بیشتر نمود پیدا می کنه.
اما مورد دیگه و مهمتر نور است. خب عکاسی یعنی ثبت نور اما در عکس پاییزی نور اهمیت مضاعفی پیدا می کنه. این نور مناسبه که باعث میشه رنگهای درخشان پاییز متبلور بشه. حتما حتما باید زاویه، اندازه و مقدار نور دقیقا کنترل بشه. باید دنبال جلوه های خاص نور روی برگهای پاییز بود. نور از پشت سوژه معجزه می کنه. به شرط اینکه بتونیم خوب کنترلش کنیم و مواظب نورهای زاید هم باشیم. نورسنجی نقطه ای هم گاهی راهگشاست.
نمونه اش همین عکس اخیر جناب روشن است. چیزی که باعث درخشانی این عکس شده به، به غیر از پروسس خوب، انتخاب زاویه و ثبت نور است که باعث درخشانی رنگهای پاییزی شده. انتخاب نور خوب حتی به شکل عجیبی روی بوکه و بک گراند هم تاثیر می گذاره. این عکس با نوری غیر از نوری که ثبت شده رو اگر تصور کنید یک عکس کاملا معمولی خواهد بود با رنگهای نه به این درخشانی.
فرهاد خان اگر جسارت کردم پست زدم، خودم رو مخاطب لقب شما فرض نکردم.از جناب روشن و ساير اساتيد عزيز خواهش مي كنم اگر صلاح مي دانند توضيحاتي در مورد ويرايش عكس هاي پاييزي ( به طور اخص) اينجا ارائه فرمايند.
سلامدر مورد دوربین من این تغییرات در طیف رنگهای قرمز و نارنجی خیلی مشهود هست و به همین دلیل عکسهای پاییزیی که دوربینم پروسس میکنه با عکس خام از نظر رنگ زمین تا آسمون فرق داره. نمی دونم در مورد کنون هم همینطور هست یا نه اما اگر راه حل مناسبی چه در انتخاب مبدل یا پروسس و اصلاح رنگ دقیق و یا سایر روشها برای این موضوع اتخاذ بشه بسیار به بهبود رنگ عکس پاییزی کمک می کنه.
جناب حمزهای، موردی که فرمودید، در دوربینهای Canon هم صادقه. البته به نظرم به طور مطلق این طوری نیست که با ACR نتوان به تن رنگی حاصل از مبدل خود شرکتهای Canon یا Nikon رسید. چیزی که خودم امتحان کرم؛ با صرف زمان بیشتری با ACR به همون تن رنگی خاص DPP رسیدم، منتهی با کنترلهای دقیقتر و عملاً خروجی بهینهتر؛ نمونه دیگرش حذف نویز که با ACR بسیار بهتر و سرراست تر حذفش انجام میشود؛ البته تجربه بنده است و شاید برداشتم از روی عادتم به Photoshop باشه.
پیروز باشید
.
سلام
کد:http://www.img98.com/images/n95bkqfv2dnrbgg3e1to.jpg
ویرایش توسط farhad44 : Sunday 1 November 2009 در ساعت 13:23 دلیل: عكس حجیم تبدیل به لینك شد. لطفا رعایت فرمایید.
عليرضارضائي
Nikon D90+18-105+SB600+Panasonic FZ18
منظره پاییزی