صفحه 3 از 4 نخستنخست 1 2 3 4 آخرینآخرین
نمایش نتایج : از شماره 21 تا 30 , از مجموع 34
Like Tree346تشکر

موضوع: عکس شماره ۱

  1. #21
    Forum Moderator Navid7h آواتار ها
    تاریخ عضویت
    May 2008
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    2,708
    تشکر شده
    13116
    تشکر کرده
    7879

    پیش فرض

    نقل قول نوشته اصلی توسط nmroshan نمایش پست ها
    به عنوان اولین عکس، در انجمن نقد و بررسی عکس‌ها، عکس زیر را انتخاب کردم که دوست عزیزی در تاپیک عکاسی Mood منتشر کرده بودند:


    چندین بار به این عکس نگاه کردم، حس عجیبی در آن وجود دارد، همیشه ما انسانها عادت داریم کبوتر ها را و یا پرندگان اینچنینی را در ققس ببینیم، اما اینبار ظاهر بر عکس شده است. کبوتر از فضای آزاد بیرون، به داخل مینگرد و به ما نگاه میکند.

    کادر افقی و قاب بندی کبوتر با استفاده از پنجره ، وجود پیش زمینه بسیار تاریک، پس زمینه روشن،قاب فلزی پنجره، بافت کدر ایجاد شده از بازتاب نور بر روی شیشه سمت چپ، نور زاویه داری که روی سر کبوتر افتاده است و نگاه کنجکاوانه یا عاقل اندر سفیه کبوتر در مجموع به انتقال این حس که اینبار کبوتر به انسانی در قفس مینگرد کمک کرده است.

    کمی مورب بودن کادر به نظرم بد نیست اما شاید کادر کمی بازتر به طوری که میله های عمودی قاب پنجره بیشتر در عکس ثبت میشد به انتقال حس و حال کلی و قوی تر شدن کادر بندی کمک میکرد.

    در مجموع عکس دوست داشتنی ایست و تنها موردی که به نظرم باید ویرایش شود نور بازتابیده شده از بارانگیر پنجره (قطعه فلزی با زاویه 45 درجه در سمت راست کادر) است. کمی تاریک تر کردن موضعی از انحراف چشم به این سمت می کاهد.


    ممنون از جناب دکتر روشن برای شروع این سری تاپیک ها و آرزوی موفقیت برای وحید عزیز
    شاد باشید.
    nmroshan، ME، A_Maddah و 16 نفر دیگر تشکر می‌کنند.
    نوید حسینیان | پیوسته



  2. #22
    ME
    ME آنلاین نیست
    كاربر فعال ME آواتار ها
    تاریخ عضویت
    November 2004
    نوشته ها
    660
    تشکر شده
    4947
    تشکر کرده
    4114

    پیش فرض

    سلام به همگی
    به نظر من مهمترین نکته عکس در نگاه اول که حس قوی رو منتقل میکنه : حالت قرارگیری سر کبوتر و طریقه نگاه کردن اون که برای اکثر ما آشناست و برای هر یک از ماها تداعی کننده یک حس قوی یا یک خاطره یا صدا و ....
    مخصوصا اینکه چشم کبوتر کاملا بصورت مشخصی دیده میشه .نگاهی با دقت و برگرفته از روی کنجکاوی و ترس و ذات طبیعی بقا ( نگاه یک چشمی پرندگان بخصوص با این حالت سر و گردن فکر میکنم نشان از دقت بالا مملو از هشیاری دارد) .

    احساس من اینه که هر لحظه کبوتر آماده است که در صورت کشف خطر بپره بنابراین دوست داشتم کادر عمودی بود (یعنی مثلا همین کادر در ارتفاع 2 برابر میشد ) و خوب در تناسبات اون این منطقه تیره کمتر دیده میشد و اون بافت زیبای شیشه سمت چپ بیشتر و همچنین اون لکه سقید که در واقع آبچکان پنجره است در سمت راست در حالت عمودی کادر مکان بهتری داشت .

    تاکید من بر باز بودن فضای بالای پرنده است و همچنین منتاسب کردن بیشتر تناسبات کادر و تقویت بافتهای زیبا در کادر
    ممنون
    nmroshan، Amir Mohebi، A_Maddah و 12 نفر دیگر تشکر می‌کنند.
    محمد امدادی

  3. #23
    كاربر فعال shabab آواتار ها
    تاریخ عضویت
    December 2006
    محل سکونت
    سنندج - ماهشهر
    نوشته ها
    957
    تشکر شده
    1748
    تشکر کرده
    8245

    پیش فرض

    بنده كوچكتر از آن هستم كه در مورد عكس ديگران نظر بدم اما بدليل علاقه اي كه به نقد عكس دارم .و براي دانستن ايراهاي كار خودم ، اين جسارت رو مي كنم كه نظرم رو در پايينترين نظر دوستان بيان كنم .
    با ديدن عكس ناخودآگاه ياد صميمت توام با فضولي مردمان قديمي افتادم كه بي خبر و در كمال سادگي به خانه هاي هم سر مي زدند و هميشه از هم خبردار بودند .
    پيش زمينه تاريك عكس اين مفهوم را تداعي مي كند كه گويي عكاس با دنياي بيرون قهر كرده و مدتهاست گوشه تنها و تاريكي را براي خود برگزيده است و پس زمينه روشن آن در پشت كبوتر و همچنين بافت روشن قسمتهايي از چهارچوب پنجره خبر از وجود زندگي و جنب و جوش در بيرون از اتاق مي دهد و كبوتر با نگاه كنجكاو ،ساده ، صميمي و همچنين حاكي از تعجب خود بهترين نماينده دنياي پر تحرك بيرون است كه انسان درون اتاق را دعوت به خروج از دنياي تاريك خود مي كند .
    وجود رنگ اگرچه تنوع زيادي در عكس ندارد اما در انتقال مفهوم عكس كمك زيادي كرده است مخصوصا رنگ طوق و چشم كبوتر كه حس خوب و ارزش زيادي به نگاه او داده است و همچنين رنگ زرد پنجره آهني كه ياد آور خانه هاي قديمي است .بنابراين بنظرم سياه وسفيد شدن عكس آنرا كمي بي روح مي كرد.
    وجود بافت روشن در سمت راست و چپ عكس روي قاب پنجره بنظرم به تعادل آن كمك كرده است و شايد بهتر بود سايه روي شيشه سمت چپ كراپ مي شد .همچنين بنظرم روشنايي زياد لبه شكسته ديوار زير پنجره كمي جلب توجه مي كند و موجب منحرف شدن نگاه بيننده خواهد شد كه بهتر بود كمي كاهش مي يافت.و بالاخره شايد تنها ايراد كار كه در نگاه اول به چشم ميخورد كجي كادر آن باشد كه قابل حل است.

    از جناب روشن و ساير دوستان بخاطر اين تاپيك مفيد تشكر مي كنم .و همچنين از جناب وحيد اگر جسارتي رو از جانب بنده متوجه عكس زيباي خود مي بييند عذرخواهي مي كنم .
    nmroshan، ME، A_Maddah و 8 نفر دیگر تشکر می‌کنند.

  4. #24
    كاربر همراه
    تاریخ عضویت
    July 2005
    محل سکونت
    Tehran
    نوشته ها
    141
    تشکر شده
    167
    تشکر کرده
    112

    پیش فرض

    سلام بر همه
    با تشکر از جناب روشن که چراغ مباحث نظری را روشن نگه می دارند.
    صحبت نقد عکس شد.... باید بگویم پست های دوستان را دیدم ولی در اکثر قریب به اتفاق پست ها معنا و مفهوم نقد عکس و رعایت اصول آن وجود ندارد....
    لطفا جهت بررسی و نقد بهتر آثار دوستان, به تاپیک مقدمه ای بر نقد عکس را که نزدیک به سه سال قبل ایجاد کرده ام مراجعه فرمایید .
    البته تعدادی از عکس های آن تاپیک به علت تغییر آدرس آپلود آنها نمایش داده نمی شود که در اولین فرصت اصلاح خواهم کرد.
    nmroshan، shabab و filtrmiltr تشکر می‌کنند.

  5. #25
    Moderator nmroshan آواتار ها
    تاریخ عضویت
    February 2004
    محل سکونت
    mashad
    نوشته ها
    5,263
    تشکر شده
    38313
    تشکر کرده
    11580

    پیش فرض

    نقل قول نوشته اصلی توسط ostadahmad نمایش پست ها
    سلام بر همه
    با تشکر از جناب روشن که چراغ مباحث نظری را روشن نگه می دارند.
    صحبت نقد عکس شد.... باید بگویم پست های دوستان را دیدم ولی در اکثر قریب به اتفاق پست ها معنا و مفهوم نقد عکس و رعایت اصول آن وجود ندارد....
    لطفا جهت بررسی و نقد بهتر آثار دوستان, به تاپیک مقدمه ای بر نقد عکس را که نزدیک به سه سال قبل ایجاد کرده ام مراجعه فرمایید .

    البته تعدادی از عکس های آن تاپیک به علت تغییر آدرس آپلود آنها نمایش داده نمی شود که در اولین فرصت اصلاح خواهم کرد.
    ممنون از شما.
    چند نکته:
    ۱- هدف در این بحث، دریافت نقدهای کاملا حرفه‌ای و پیشرفته نبوده و نیست. بسیاری از دوستان اصلا ( به گفته خودشان) خود را در حد صحبت کردن در مورد عکس نمی‌دانند و یا از این کار هراس دارند.
    این مرحله اول باید طی شود تا فرد جرات صحبت در مورد عکس را بیابد. صحبت کردن در مورد عکس یک قدم بعد از فکر کردن در مورد عکس است. بسیاری از دوستان عکس را دیده‌اند و تشویق شده اند که در موردش فکر کنند. اما فقط عده محدودی در موردش صحبت کرده اند. این تمرین وقتی کامل می شود که فرد بتواند نکاتی را که اندیشیده است، به زبان بیاورد و یا آنها را بنویسد. مجددا تاکید می‌کنم که این مرحله مهم است و شاید در چند عکس اول بتوانیم بسیاری از دوستان را به تفکر در مورد عکس و خوب دیدن آن تشویق کنیم و تعدادی از آنها را به نوشتن.
    در مراحل بعد، به اصول نقد نویسی هم خواهیم پرداخت ولی الان اگر بخواهیم نقد را خیلی بزرگ و دست نیافتنی جلوه دهیم، بسیاری را از ادامه کار منع خواهیم کرد.

    ۲-دوست دیگری هم در مورد نقد صحبت کرده بود و از احساس و نقد تکنیکی نام برده بود. دقت کنید که الزاما هر نقدی نباید حاوی موارد تکنیکی باشد. اصولا برخی عکسها را نباید و نمی‌توان از لحاظ تکنیک بررسی کرد. هدف عکس ممکن است چیزی دیگر باشد. فقط شاید ذکر برخی نکات لازم باشد که اگر رعایت می شد، عکس را به هدفش نزدیک‌تر می کرد. همانطور که برخی دوستان در بررسی‌هایشان گفتند.

    ۳- در مورد snapshot صحبتی شد. بسیاری از شاهکارهای عکاسی دنیا، فی البداهه گرفته شده اند. نه نمی توان عکاس را مجبور کرد که چنین عکسهایی نگیرد و نه می‌توان در مورد چنین عکس هایی، عیب‌هایی گرفت که ناشی از ذات این گونه ثبتهاست.

    باز هم منتظر بررسی های دوستان هستیم و استفاده می‌کنیم...
    ME، A_Maddah، Kholeno و 31 نفر دیگر تشکر می‌کنند.
    نعما م. روشن
    مقالات سایت عکاسی |وبلاگ (از عکاسی) | اینستاگرام : Nemaroshan

  6. #26
    Forum Moderator M.Mobin آواتار ها
    تاریخ عضویت
    March 2009
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,837
    تشکر شده
    31952
    تشکر کرده
    13646

    پیش فرض

    سلام
    پیشنهاد میکنم حالا که قرار نیست این نقدها روی انتخاب یا عدم انتخاب عکس تاثیری داشته باشند بتوان از عکسهایی که قبلا ارسال شده اند و ظرفیت لازم برای این کار را دارند نیز استفاده کرد.
    nmroshan، Kourosh Kahal، Kasra.H و 2 نفر دیگر تشکر می‌کنند.
    مسعود مبین علی

    about.me
    instagram

  7. #27
    كاربر ويژه farhad44 آواتار ها
    تاریخ عضویت
    December 2006
    محل سکونت
    Tehran
    نوشته ها
    7,611
    تشکر شده
    32528
    تشکر کرده
    13937

    پیش فرض

    سلام

    وقتي كه اين تاپيك ايجاد شد هرچند منتقد خوبي نيستم خواستم با بضاعت اندك خودم نقدي بنويسم شايد كه چراغ اول را روشن كرده باشم تا دوستان را ترغيب به نوشتن كنم چون فكر مي كردم شايد برخي به قول جناب روشن جرات نوشتن را پيدا نكنند ولي بعد گفتم شايد كار جالبي نباشد كه اولين نقد را من بنويسم و بهتر است صبر كنم تا چند تايي نقد نوشته شود.

    الان كه دوباره به تاپيك سر زدم از تعداد نظراتي كه ابراز شده و نقدهايي كه نوشته شده شگفت زده شدم و از اين بابت ذوق زده ام .

    بيشتر چيزهايي كه در ذهنم بود كه بنويسم دوستان مورد اشاره قرار داده بودند و بازگويي اش ملال آور است ولي مهمترين چيزي كه مي خواستم بگويم را محمد امدادي عزيز فرمودند. من هم دوست داشتم كه اين عكس كادري عمودي داشت و غلبه ي روشنايي آزادي بر تاريكي قفس بيشتر نمود پيدا مي كرد.
    nmroshan، ME، A_Maddah و 12 نفر دیگر تشکر می‌کنند.
    فرهاد حسيني

  8. #28
    كاربر همراه
    تاریخ عضویت
    March 2010
    محل سکونت
    Tehran
    نوشته ها
    162
    تشکر شده
    2080
    تشکر کرده
    2548

    پیش فرض

    در ارتباط با نقد عکس از جناب قبادی عزیز ( ببخشید یادم نیست مربوط به کدام تاپیک بود)
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    این موضوع از چند منظر قابل بحث است...

    اصولا نقد چیه و چرا نقد؟

    اهمیت نقد چیست؟

    آیا به نقد نیاز هست؟

    ناقد كیست و چه كسی شایستگی انتقاد دارد؟

    اصولا در جامعه ما نقد یعنی ایراد گرفتن و ایراد تراشی كردن از یك موضوع ( حالا اینجا هنر و به طور خاص عكاسی ) در صورتی نقد در قدیم یعنی سنجش عیار و اعتبار سنجی سكه و فرق قرار دادن بین سكه اصل و بدل.پس وقتی كاری و یا موضوعی نقد می شود یقینا بد و یا نامناسب نبود و ممكن است از آزمون نقد سر بلند بیرون بیاید.

    ما می توانیم یك اثر را از جنبه های گوناگون نقد كنیم.

    مثلا نقد جامعه شناختی ، نقد سیاسی ، نقد ادبی ، نقد مفهومی ، نقد علمی ، نقد اصولی و ......

    حالا ناقد باید به موضوع اشراف داشته باشد و حداقل هم عرض مولف باشد، به زبان اثر تسلط داشته باشد، از قدرت تحليل و استنتاج بالايی برخوردار باشد و مشخض كند كه آيا همه اثر را نقد مي كند يا بخشی از آن را و از چه جنبه ای اثر را نقد می كند.

    ممكن است بنده ناقد یك اثر باشم.ابتدا باید معین كنم كه كدام جنبه از اثر را نقد می كنم؟؟؟

    اگر جنبه هنری آن پس باید خودم یك هنرمند باشم و به انواع هنر آشنایی كامل داشته باشم.

    من می توانم تكنیك را نقد كنم . می تواند تاثیر اجتماعی و سیاسی اثر را نقد كنم می تواند اثر را با اصول علمی آن هنر مقایسه كنم اما آیا می توانم روح اثر را نقد كنم؟

    نقد روح اثر ( كه مقوله بسیار پیچیده ای است ) یكی از شیوه های نقد است كه بسیار خطرناك و غیر ممكن است.

    شاید هنرمند و خالق در مخلوق خود بدنبال یك اثر و یك موردی باشد كه به نگاه هیچ نقادی نیاید.آیا می توان خرده گرفت كه چرا ناقد روح اثر را نمی بیند؟یا آن را درك نمی كند؟

    شما می توانید عكس بگیرید.نظر دیگران را جویا شوید.دیگران از جنبه هایی كه در آن تسلط دارند به نقد اثر شما بپردازند ( البته نقد ایراد گرفتن نیست ) و بعد به شما كمك كنند تا بهتر با مخلوق خود آشنا شوید.دید جدیدی به اثرتان داشته باشید.روح اثری را كه آنها درك كرده اند به شما معرفی كنند اما هیچ فردی نمی تواند روج اثر شما را نقد كند.

    به این دلیل است كه می گویم : حقیقت آن چیزی نیست که تو آن را می بینی بلکه چیزی است که حسش می کنی
    nmroshan، Hoda Zaeimi، Vahid و 2 نفر دیگر تشکر می‌کنند.

  9. #29
    Moderator nmroshan آواتار ها
    تاریخ عضویت
    February 2004
    محل سکونت
    mashad
    نوشته ها
    5,263
    تشکر شده
    38313
    تشکر کرده
    11580

    پیش فرض

    ممنون جناب اسدی اما اصلا یکی از اهداف این بحث‌ها در فروم، تقدس زدایی از نقد است. الان نقد در بین عکاسان ایرانی و علاقمندان عکاسی در یک جایگاه بالا و دست نیافتنی قرار گرفته است که حتی در موقع خواندن نقدهای دیگران نیز نیازی نمی بینند که همه آنرا بفهمند!
    ‎از آن سو، ناقدان نیز در ورطه‌ای دیگرند. از ادبیات خاص و نامفهوم استفاده می‌کنند و وارد چنان فضاهای تخیلی می‌شوند که اصل منطق در نقد را زیر سوال می‌برند. ارجاعات عجیب و غریب به آثار متاخر و عدم توجه به اصل اثر، پدیده شایع نقد معاصر ماست. و البته علاقمندان این نقدها همواره از خواندن چنین نقدهایی شادمان هستند بدون آنکه خود را ملزم به فهمیدن این امر مقدس کنند.

    با این رویکرد، سعی می‌کنیم در فروم از چنین فضایی و چنین برداشتی از نقد عکس دوری کنیم.

    -----

    یکی از جنبه‌هایی که در عکس مورد بحث این تاپیک توجه مرا جلب کرد، این بود که با وجود لحظه‌ای بودن عکاسی‌اش، عناصر موجود در عکس همگی نقش خود را بخوبی ایفاء می‌کنند. نمی‌شود ضمن حفظ وضعیت مفهومی عکس، هیچ کدام از اجزاء را براحتی حذف کرد. قسمت‌‌هایی که از لحاظ روشنایی با یکدیگر در تضاد هستند، واقعا برای عکس کار کرده اند. حتی لبه باران‌گیر سمت راست و حتی کج بودن کادر عکس، باعث طبیعی تر شدن این کادر شده‌اند. آنقدر طبیعی که می توانیم تصور کنیم اگر روزی در چنین موقعیتی قرار بگیریم و سرمان را بلند کنیم و در لبه پنجره، کبوتری ببینیم، همین منظره را خواهیم دید.
    Kholeno، shabab، farhad44 و 18 نفر دیگر تشکر می‌کنند.
    نعما م. روشن
    مقالات سایت عکاسی |وبلاگ (از عکاسی) | اینستاگرام : Nemaroshan

  10. #30
    كاربر همراه Mohamad_Ali آواتار ها
    تاریخ عضویت
    December 2009
    محل سکونت
    Isfahan
    نوشته ها
    438
    تشکر شده
    2227
    تشکر کرده
    5251

    پیش فرض

    ببخشید شاید یکم دیر باشه ولی سعی کردم تا همه دوستان و اساتید نظراتشون را بیان کنند و من استفاده کنم و بعد پست بزنم که رعایت ادب شده باشه.پس با اجازه:

    این عکس را تا میشد نگاه کردم.مود حسی بودن عکس واقعا به چشم میاد.همیشه این نوع پرنده وقتی حس کنجکاوی یا ترس داره با کج کردن سرش نگاه میکنه همه ما این مورد را دیدیم وقتی این حالت در کنار دهنه در پنجره قرار میگیره حس کنجکاوی یا ترس از پشت پنجره به ادم القا میشه.اون قسمت تیره زیر دهنه درب پنجره هم خیلی خوب به عکس کمک کرده که فضای کنجکاو کننده داخل اتاق را برای پرنده ایجاد کرده.
    در کل به نظر بنده بیننده عکس نمره خوب 8.5 از 10 را به این عکس میدهم.

    ممنون
    nmroshan، Vahid، m.a.i و 1 نفر دیگر تشکر می‌کنند.

صفحه 3 از 4 نخستنخست 1 2 3 4 آخرینآخرین

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •