بستگی به نظر خودتون داره.
من کلن روی هیچکدام از لنزهام یووی نبستم.
سلام بستگی به نیاز شما دارد اصولا خرید فیلتر (همه چیز !) باید با شناخت نیاز همراه باشد . اگر در اینده قصد خرید لنزی با دهنه بزرگتر را ندارید همان 72 مم را تهیه کنید . برای Landscape فیلتر های nd و gnd هم استفاده بسیار دارند که با شناخت نیاز خود میتوانید اقدام به خرید نمائید.
مسعود بیرامی
Jhowan photography
سلام خدمت همه برو بچه هاى عكاس، من يه لنز ٢٤-١٠٥ كانن دارم، به نظرتون چه فيلترى بايد بگيرم؟ اصلا لازم هست يا نه؟؟؟؟
سلام
با توجه به ژانری که عکاسی میکنید ممکنه احتیاج به فیلتر داشته باشید یا نداشته باشید
مثلا فرض کنید در عکاسی طبیعت (تقریبا) همه جا باید از فیلتر استفاده کنید
اما در عکاسیی مثل ورزشی استفاده نمیشود
البته ناگفته نمونه اکثرا برای جلوگیری از خط و خش افتادن روی عدسی جلویی لنز از فیلتر UV برروی لنز استفاده میکنند.
شاد باشید....
رضا اقبالی www.instagram.com/reza.eqbali
سلام
با توجه به اینکه باعث کاهش میزان نور ورودی می شه یا به عبارت دیگه مثل این هست که شما دیافراگم رو بیشتر بسته باشید باعث می شه مجبور بشید سرعت شاتر رو پایین بیارید! و در نتیجه امکان فلو شدن تصویر رو با توجه به امکان لرزیدن دست افزایش می ده در ضمن یک فیلتر ND لزوما UV بالایی نیست و حتی ممکنه اصلا UV نباشه!
سلام
همانند چالش های : دوربین فیلمی بهتره یا دیجیتال ؟ کانن بهتره یا نیکون ؟ و ..... ، استفاده و یا عدم استفاده از فیلتر بر روی لنز ها نیز همیشه مورد مباحثه قرار گرفته است!
برخی اعتقاد دارند هرگز نباید از فیلترهای محافظتی بر روی لنزها استفاده نمود ، چون بر این باور هستند که استفاده از یک قطعه شیشه ای دیگر در مقابل لنز باعث کاهش رزولوشن و مشکلات اپتیکی مانند ایجاد فلر و سایه در تصویر (ghosting / flare) می شود. در حالی که برخی دیگر بر این باورند که فیلترها به آسانی از المان جلویی لنز در مقابل آسیب های احتمالی محافظت می کنند و امکان تمیز کردن آنها راحت تر از شیشه خود لنز است.
منصورف برای کشف حقیقت ماجرا آزمایش هایی را انجام داده است که از آن بهره مند می شویم :
رفتار لنز با / بدون فیلتر با کیفیت :
با نگاه به نمودار بالا تقریبا رفتار یکسانی (در شرایط برابر) را شاهد هستیم . نتیجه این که استفاده از فیلتر مرغوب تاثیر منفی ای در کیفیت خروجی نخواهد داشت.
حال به سراغ سناریو دوم می رویم ، یعنی بستن فیلتر نامرغوب :
نتیجه جالب است ، استفاده از فیلتر ارزان تاثیر نامطلوبی (افت کیفیت در حدود 10 درصد) در خروجی تصویر ایجاد می کند. قطعا اگر با این فیلتر مستفیم در برابر خورشید عکاسی کنید ، عوارض ghosting و flare دامن شما را خواهد گرفت.
مطالعه این آزمایش ها به ما می گوید اگر از یک فیلتر مرغوب بر روی لنز خود استفاده کنید و آن را تمیز نگه دارید ، نباید نگران افت کیفیت بود. اگر از فیلترهایی با پوشش چند لایه استفاده شود اثری از عوارض ghosting و flare هم نخواهد بود.
و اینکه اگه پول کافی برای تهیه فیلترهای با کیفیت که گاهی قیمتی برابر لنزهای پرایم دارند را ندارید و می خواهید با حداقل بودجه از المان جلویی لنز خود محافظت کنید ، پس افت کیفیت تصویر نوش جان شما باد !
ویرایش توسط Miri : Saturday 31 August 2013 در ساعت 21:44
من خودم با بررسی هایی که انجام دادم به این نتیجه رسیدم که بستن فیلتر خوبه اما به شرطی.
شرطش اینه که واقعا از فیلتر عالی که هم مانع رسیدن اشعه فرا بنفش به سنسور میشه و هم هیچ افت کیفیت تصویر رو نداره استفاده بشه و هم از المان جلویی لنز محافظت می کنه.
این حرف عکاسها که یک المان اپتیکی اضافه نباید جلوی لنز باشه رو من قبول نمی کنم چرا که اگه اون المان کوچکترین تاثیر منفی رو کیفیت تصویر نداشته باشه و وظیفه خودش رو هم که همون محافظت از لنز و سنسور هستش رو به خوبی انجام بده آیا کسی هست که باز هم با بستن فیلتر مخالف باشه؟