بهترين فيلتر های جهان هم تأثير منفی خودشون رو دارن ميتونيد به تست فيلتر ها مراجعه کنيد
حالا اينکه اين افت کيفيت چقدر برای شما مهم باشه مربوط به خودتون ميشه
من معمولاً از هود استفاده ميکنم مگر اينکه باد بياد
بهترين فيلتر های جهان هم تأثير منفی خودشون رو دارن ميتونيد به تست فيلتر ها مراجعه کنيد
حالا اينکه اين افت کيفيت چقدر برای شما مهم باشه مربوط به خودتون ميشه
من معمولاً از هود استفاده ميکنم مگر اينکه باد بياد
Canon 6D2/5D3
16-35L III/Sigma 85 1.4 Art/ 90mm VC / 70-200L IS II
Majid
در تایید فرمایش شما این بررسی ساده را خدمت دوستان ارایه می کنم:
در سری عکسهای زیر عکس اول بدون فیلتر uv، عکس دوم با استفاده از 5 فیلتر مدل بالا(از برندهای ... ,B&W, Heliopan) و سومی با بستن 5 فیلتر ارزان قیمت و مدل پایین تر تهیه شده است.
3-filters.jpg
این هم نگاهی به درون فیلترها
5فیلتر با کیفیت خوب:
GoodStack.jpg
5فیلتر ارزان:
BadStack.jpg
LensRentals.com - Good Times with Bad Filters
"تو قسمتی از جهان نیستی، تو خود جهان هستی"
بر فرض اگه بهترین فیلترهای جهان هم تاثیر منفی خودشون رو داشته باشند که بعید میدونم آیا ارزش این رو نداره که از لنز و سنسورتون محافظت کنه؟ خیلی از تستهایی که در فرومهای عکاسی روش بحث می شه به سایتهایی نظیر dxomark و ... که با نمودار و ارقام و اعداد نتایج رو ذکر می کنند ارجاع دادخ میشن. به نظر من همه چیز نمودار و ارقام نیست و بحث کیفیت کمی محصول رو هم باید در نظر بگیریم. بهترین راه حل تست یک فیلتر اینه که خودتون یک عکس با فیلتر و یک عکس بدون فیلتر بگیرید و مقایسه کنید. چون اولین نفری که از عکس شما خوشش خواهد آمد و تاییدش خواهد کرد خود شما هستید. در فرمایش جناب nima13195 باید عرض کنم که این تست با 5 فیلتر از مارکهای مختلف که روی هم سوار شده اند انجام شده. بستن 2 تا فیلتر UV رو هیچ کسی توصیه نمی کنه چه برسه به 5 تا و این دلیلی بر افت کیفیت تصویر به دلیل بستن فیلتر نمی باشد.
این بحث کاملا سلیقه ای است دوستان.
نه می شود کسی که می خواهد فیلتر ببندد را راضی به باز کردنش کنید و نه بالعکس. بنده خودم یک فیلتر مرغوب UV B+W برای 70-200 گرفته بودم. (بیشتر به خاطر محافظت) بعد از مدتی به این نتیجه رسیدم که باز کردن فیلتر و مراقبت از لنز برای من از نظر ذهنی راضی کننده تر است و وسواس ذهنی کمتری می آورد. یک نفر هم ممکن است بر عکس بنده به هیچ وجه راضی نشود چنین کاری کند. آخرِ بستن یا نبستنش هم این است که X صدم درصد از شارپنسش کاسته شود. مهم خود عکس است. هیچکس، عکس خوب را برای خیلی شارپ نبودن، عکس بدی نخواهد دانست!
در استفاده از فیلتر uv و یا عدم استفاده از آن نسبت منفعت به ضرر مطرح است. هدف آزمایشی که در پست قبل ملاحظه فرمودید، نمایش مضرات استفاده از فیلترهای کم کیفیت است که این مسئله بار ها توسط اساتید مورد تایید قرار گرفته است. بنابراین نتیجه نهایی از این قرار است: استفاده از فیلترهای بی کیفیت(و اغلب ارزان قیمت) ضرر بیشتری نسبت به سودی که می توانند برسانند دارند.
برای تشخیص فیلترهای خوب از بد(با فرض تقلبی نبودن فیلتر) نیاز به تست و بررسی خروجی آنها می باشد(از جمله: میزان عبور اشعه یو وی، فلر، وینیتینگ یا تاریکی تصویر در گوشه ها، یکنواختی فیلتر). خوشبختانه برخی از متخصصین در اینترنت زحمت این تستها را برای ما کشیده اند. یکی از قوی ترین مقایسه های انجام پذیرفته میان فیلترهای نام آشنا را در لینک زیر مشاهده بفرمایید:
UV filters test - Introduction - Lenstip.com
UV filters test - supplement - Introduction - Lenstip.com
این مورد را باید در خاطر داشته باشیم که در برسی ها و تستها بحث بر سر برتری و با کیفیت تر بودن فیلترهای یک برند نمی باشد بلکه مقایسه میان فیلترهای مختلف یک برند نیز انجام می پذیرد. به عنوان مثال فیلتری که در عکس زیر عملکرد بسیار ضعیفی از خود نشان داده است از برند Hoya می باشد. با این وجود فیلتری از همین برند و البته با قیمتی در حدود 4 برابر از بهترین فیلتر uv های این مقایسه شناخته شده است:
cdas.JPG
افزایش فلر(flare) در هنگام استفاده از فیلتری با کوتینگ کم. فیلتر مورد استفاده: HOYA 72mm UV G series
Capturetret.JPG
"تو قسمتی از جهان نیستی، تو خود جهان هستی"
سلام دوستان
آيا براي پرتره گرافي با لنز پرايم (چه پرتره محيطي و چه استوديويي) از فيلتر هم استفاده ميكنيد؟ اگه پاسخ مثبته چه نوع فيلتري؟
با توجه به اينكه تازه قصد شروع كار در ژانر پرتره رو دارم ممنون ميشم در اين مورد توضيح بدين.
فیلتر، خصوصا uv برای من حکم درپوش لنز داره استفاده نمیکنم مگر زمانیکه نیاز باشه اگه هدف محافظت از عدسی بیرونی باشه هود بهترین انتخاب هست. بعضی از دوستان برای
یک لنز1 میلیونی 200 تومان فیلتر uv ..با منطق محافظت از لنز با کمترین افت تصویر خریداری میکنن غافل از اینکه هزینه تعویض عدسی بیرونی لنزشون از اون فیلتر کمتره!!
دوست گرامی کجا هزینه تعویض عدسی کمتر از 200 تومان هست؟؟؟؟؟؟
در این صورت شما ارزش عدسی رو زیر سوال میبرید یعنی ارزش یه فیلتر uv با قیمت 200 هزارتومان بیشتر از ارزش عدسی یک لنز هست !!!؟؟؟؟که با هیچ منطقی جور در نمی آید. ا گه اینجوری بود که نصف بیشتر کازخونه ها تولید فیلتر uv رو متوقف میکردند.
استفاده از فیلتر uv مزایای خودش را دارد و توصیه می کنم بیشتر مزایای این فیلتر را مورد مطالعه قرار دهید.
من در کل خودم از فیلتر استفاده نمیکنم . و فکر میکنم برای محافظت از لنز همون هود کافیه چون فیلتر باعث افت کیفیت تصاویر میشه مگر فیلتر هایی که خیلی قیمتشون بالاست که نسبت به قیمت لنز ارزشش رو نداره . تنها مشکل من کثیف شدن عدسی بود که فکر نمیکنم با تمیز کردنش اسیبی ببینه
چرا که نه بسیاری از فیلتر ها چندین برابر یک عدسی که هیچ ،هزینه تولید بسیار بیشتری از بک لنز کیت شامل چندین عدسی....دارند ارزش هم ریال تعیین میکنه نه من!
بنظرم جمله منو با دقت مطالعه نفرمودید هزینه تعویض عدسی بیرونی لنزی با قیمت 1 میلیون که استفاده عمومی دارند 18.135 18.105 حتی لنز با ارزشی مثل 50 اف1.4 زمانیکه دلار 1100 تومان بود 68 هزار تومان اقای قاسمی (راجع به قیمت عدسی جلو (1SET LENS GROUP UNIT)هزینه جهت اعضا محترم سایت 680000ریال وتحویل48ساعت است) اعلام کردند که همون 200 تومان الان میشه.