من شخصا هر دو فرمت رو توصیه میکنم
اگر مورد خاصی نبود که میتونید با فایل Jpeg که سریعتر و کم حجم تر و کم دردسر تره کار کنید
اگر نیاز به بازیابی یا اصلاح وایت بالانس یا چاپ با گستره رنگی بیشتری داشتید اونوقت میتونید از فایل RAW استفاده کنید
در هنگام عکاسی باید به این موضوع توجه کنید که استفاده از فرمت راو در برخی شرایط اجباری است و ربطی به سلیقه کاربر نداره . مخصوصا در شرایط پر کنتراست و یا شرایط نوری عجیب.
=======
این ضعف برنامه ویرایشی است که نمیتونه برخی فیلتر ها یا دستورات رو روی عکس های 16 و حتی 32 بیت انجام بده . در آینده این مورد حل میشه.
===========
به هر حال اگرچه فایل راو دارای مزیت هایی است اما این مزیت ها وقتی قابل استفاده است که بتونید اونها رو کنترل کنید وگرنه فرق چندانی نخواهد داشت
در مورد اینکه چه برنامه هایی استفاده کنیم
خب بدون هیچ شکی من فتوشاپ رو انتخاب میکنم.
لایت روم برای من شاید آخرین برنامه انتخابی برای پردازش عکس هم نباشه
منتها برای کسی که عکسش رو تنها در حد تنظیم رنگ و روشنایی به کار میگیره شاید لایت روم انتخاب بهتری باشه . برای منی که حتی یک عکس واحد رو به چندین حالت مخلف ویرایش میکنه لایت روم برنامه توجیه پذیری نیست
همانگونه که در مورد دوربین ها , مقایسه یک کامپکت با اس ال آر نتیجه خوبی نخواهد داشت در اینجا هم مقایسه فتوشاپ با لایت روم اصلا چیز جالبی نخواهد بود. اصلا هدف این دو برنامه با هم فرق میکنه