خوب من به یکسری نتیجهها رسیدم که توی وبنامه ی خودم نوشتهام:
http://www.mazdakam.com/weblog/archives/166
http://www.mazdakam.com/weblog/archives/167
http://www.mazdakam.com/weblog/archives/169
خواستم اینجا هم بنویسم که شاید به درد کسی خورد اگر هم دارم راه رو عوضی میروم بگویید به جز عکاس باشی هم کس دیگری انگار جواب من را نمیدهد :)
من کل دیروز رو روی سونی کار کردم چون کاتالوگش دستم بود و میدونستم که چه دوربینهایی در ایران هستش که من بین آنها انتخاب کنم، بعد از یک کمی بالا و پایین کردن یک معیاری بدست آوردم که خیلی کمک کرد توی حذف کردن بعضی از دوربینها و انتخاب توی خود دوربینهای سونی آسونتر شد.
لرزشگیر دست اپتیکال یا Image Stablization Optical یا به اختصارI.S.O مهمترین فاکتوری بود که من به کمکش تونستم خیلی راحت گزینههای دیگر رو حذف کنم. نهایتا با حذف کردن دوربینهایی که بالای ۱ ملیون قیمتشون بود و داشتن پورت USB و صدای دالبی ۵ کاناله کلا ۲ تا گزینه برایم ماند که یکیش در بازار موجود نبود که dvd داشت و فقط یکی ماند که روی هارد ذخیره میکند و البته با فرمت mpeg۲ یعنی همون کیفیت dvd.
این مدل اسمش DCR-SR۳۰۰ هستش که توی رتبه بندی سایت کمکوردراینفو که دیروز گفته بودم ۸ امین دوربین برتر سال ۲۰۰۷ شناخته شده
اما امروز من یک سری هم به دوبینهای پاناسونیک و کنون زدم و یکسری بررسی هم انجام دادم بر روی محصولات این دو شرکت.
من یک حس مسخرهای دارم که به من میگه که تو مدلهای پاناسونیک میشه چیز خوبی پیدا کرد در واقع این حس از اسمون نیومده و ریشه در پیدا کردن hdc-sd۱ و HDC-DX۱ دارد.
البته من امروز تونستم با camcorderinfo.com خیلی بهتر کار کنم و بتونم بر اساس ویژگیهایی دوربینها رو فیلتر کنم و حتی مقایسههایی انجام بدهم
در حقیقت کاری که من باید بکنم نهایتا فیلتر کردن دوربینها بر اساس چیزهایی که من برام مهمه هستش که با این کار گزینهها رو محدودتر کنم دقیقا کاری که برای سونی انجام دادم
برای این کار میشه علاوه بر camcorderinfo.com از cnet هم استفاده کرد ولی من همون اولی رو ترجیح میدهم یعنی بهش اطمینان بیشتری دارم
البته مثلا برای پاناسونیک میشه از اینجا استفاده کرد ولی این فقط کل دوربینها رو یکجا مقایسه میکنه و بر اساس نیازی که داری نمیٱونه فیلتر کنه محصولاتش رو
اضافه کنم که من برای اولین بار از اینکه یک سایتی توش فلش کار شده ذوق کردم و باید تبریک گفت به سونی برای داشتن چنین سایت خوبی که با گذاشتن یک فلش خوب براحتی تو میتونی حتی افلاین دوربینها رو فیلتر کنی و مقایسه کنی و نیازی نیست که هی صفحه لود بشه و خیلی سریع میتونی این کار رو انجام بدی واقعا سونی بهترین سایت رو بین پاناسونیک و کنون و جی وی سی و بقیه داشت. آفرین یعنی حتی توی طراحی سایتش هم مشتری مداری کرده…
علاوه بر این ها من کاتالوگ دوربینهای کنون و پاناسونیک رو بالاخره با زحمت تونستم از سایتهاشون پیدا کنم. در این جور مواقع هم باید دنبال بروشور گشت و هم باید دنبال کاتالوگ
یک چیز دیگری که فهمیدم DVD-RAM بود که امکان رایت به تعداد خیلی زیاد روی یکی از اینها وجود داره و یا DVD-rw خیلی فرق داره با این وصف همون خوبی ای که tape داشت با تولد این موجود به دوربینهای dvd دار اضافه شده
JVC رو هم آخر سر نگاه میکنم
پاناسونیک رو بررسی کردم ولی تنها با داشتنم I.S.O نمیشد محدود کرد گزینهها رو بنابراین بعد از در نظر گرفتن I.S.O شاخص دیگری رو هم در نظر گرفتم روی پاناسونیک که ۳CCD Camera System هستش و این مدلها خلاصهاش انتخاب شد
HDC-DX۱
SDR-H۲۵۰ هارد ولی بالای یک میلیون
VDR-D۳۱۰ که روی dvd میزنه و ۷۰۰ تومان
NV-GS۳۲۰ که ۶۰۰ تومان هست و روی نوار میزنه
PV-GS۳۲۰ که ۵۰۰ تومان هستش و روی نوار میزنه
با کمال نا باوری دیدم که حتی یک مدل از tape هم پاناسونیک داره که از فیلتر من گذشته که NV-GS۳۲۰ هستش
کیفیت HD با کیفیت HDV فرق می کند. HDV همان فرمت DV است منتها با کادر بزرگتر تصویر. هر ساعت تصویر DV به طور استاندارد در فرمت استاندارد (AVI یا DIF ) حدود ۱۲ گیگابایت می شود. هر ساعت تصویر HDV (چه ۱۰۸۰i و چه ۷۲۰p) هم در شرایط استاندارد و با فرمت استاندارد (M۲V) ۱۲ گیگابایت خواهد بود. در ضمن hdv روی نوار ضبط میکند نه روی dvd یا هارد
یک سوال خیلی مهم:
اگر بخواهیم با کیفیتHDVفیلم بگیریم هر فریم این فرمت در حالت۱۰۸۰iیک مگاپیکسل است. اگر بخواهیم کیفیت واقعی این فرمت را ببینیم لزوماً یا باید روی هارد ذخیره شود و یا HD DVD or Blue rayدر غیر این صورت مجبور به کاستن از کیفیت هستیم(فشرده سازی) پس به نظر من وجود هارد در این زمینه یک نیاز اساسی است نه یک تکنولوژی فانتزی!
من دیروز رفتم جمهوری که دوربینهای بیشتری دارد و کلا هم بورس دوربینهای خانگی فکر کنم آنجا باشد. ولی اگر جای دیگری است و من نمیدانم به من بگویید.
جمهوری خیلی بد مسیر است من با ماشین رفتم و شانسی یک جای پارک یدا کردم که دقیقا روبهروی پاناسونیک بود. کلا چیز زیادی دستگیرم نشد، جو جمهوری و برخورد فروشندگان زمین تا آسمان با پایتخت فرق دارد؛ اینجا اصلا جواب تو را نمیدهند، و انگار حوصلهی تو را ندارند کلا هیچ توضیحی در مورد چیزی که میخواهی نمیدهند و فقط قیمت را به تو میگویند، هیچگونه کاتالوگ یا بروشوری به تو نمیدهند و قیمتها را روی کاغذی پرینت شده به تو نمیدهند، خیلی از دوربینها اتیکت ندارد و تو باید دانه دانه آنها را از فروشندهای که یا در حال تلفن زدن است و یا در حال جواب دادن هم زمان به چند مشتری بپرسی، جمعیت در هر مغازهای موج میزند کلا خیلی احساس بدی داری.
وقتی آمدم بیرون یک برگ جریمهی ۱۳ تومانی هم چاشنی کار بود که کلی مرا کلافه کند ولی این باعث شد که من یک کار باحالی بکنم:
من آمدم خانه و کل دوربینهایی را که بررسی کرده بودم دوباره بررسی کردم و از بین آنها ۸ تا دوربین را انتخاب کردم که در کلاسهای مختلفی هم هستند یعنی هم dv و هم dvd و هم هارد و هم حافظهای و جلویش رو خالی گذاشتم و به تعداد زیادی آنها را پرینت گرفتم یعنی ۴۰ تا که فکر میکنم کافی است این بار با اتوبوس میروم و به هر فروشندهای یکی از اینها میدهم و میگویم قیمتت را بنویس اینجوری میتوانم انتخاب کنم و نیازی به یادداشت کردن من نیست و از یادم هم نمیرود اصولا هم از نظر روانشناسی اگ ر کسی چیزی بنویسد منصفانهتر قیمت مینویسد تا اینکه یک چیزی بپراند
چیزی که درست کردم این شکلی است و توصیه میکنم به شما که هر چیزی خواستید بخرید این مراحل را بروید:
نوع
مدل
قیمت (تومان)
Mini DV
GS-۳۲۰
Mini DVD
VDR-D۳۱۰
HDC-DX۱
DCR-DVD۹۰۸
DC۵۰
HDD
SDR-H۲۵۰
DCR-SR۳۰۰
Memory
HDC-SD۱
۱) رفتن به سایتهای محصول و گرفتن بروشور و کاتالوگ آنها
۲) یافتن جنسهای موجود با نشان دادن کاتالوگ یا بروشور به فروشنده ودرخواست تیک زدن و یک قیمت حدودی گرفتن
۳) آمدن به خانه و بررسی مدلها و درست کردن جدول قیمت و رفتن به بازارو درخواست از فروشنده برای نوشتن قیمتها
۴) خریدن
من خودم این بخش یک رو درست انجام ندادم چون فکر میکردم که حتما کاتالوگ و بروشور وجود دارد که باعث شد یک بار اضافی بروم به اینجا ها
در مورد انتخابم هم اگر dv باشد شک ندارم که gs-۳۲۰ را میگیرم در مورد بقیه خیلی بستگی به قیمت دارد زیر ۸۰۰ میخواهم باشه اما ترجیحم بعد از dv به هارد هستش و بعدش به dvd و بعدش هم به memory کیفیت HD هم برایم اصلا مهم نیست و تاثیری توی انتخابم نمیگذاره
معیارهای کاندیدا شدن این مدلها، داشتن ISO و ۳ccd بودن بودش
در ضمن مدلهای کانن به صورت تکی را از اینجا ببینید، اضافه کنم که کسی که مدلةای کانن را وارد کرده است مدلهای بخش آسیا را وارد کرده است و نه بخش خاورمیانه! من اول اشتباهی رفته بودم مدلهای بخش خاورمیانه رو بررسی کرده بودم که دیدم اصلا در ایران وجود ندارند
بررسی مدلهای پاناسونیک هم به صورت تکی هم از اینجا و بررسی مدلهای سونی هم از اینجا
البته بگم که سایت آمریکایی سونی که قبلا گفتم خیلی کار انتخاب رو راحت میکنه ولی توی اون مدلهای dvd cam هایی که توی آسیا وارد شده نیستش
نتیجه گیریهای کلی
بین پاناسونیک و کانن و سونی واقعا زیر قیمت ۹۰۰ تومان و در ردهی dvd cam کانن حرفی برای گفتن نداره فقط یک مدل DC۵۰ هستش که خیلی خوبه تازه صدای دالبیاش هم ۲ کاناله هستش نه ۵ کاناله، باز به نسبت قیمت که باید فردا مطمئن بشوم پاناسونیک HDC-DX۱ داره که با کیفیت HD میزنه و قیمتش پایننتر از مدل سونی HDR-UX۷ هم مرتبهاش هست.
توی hdd cam ها کانن که اصلا محصولی نداره میمونه سونی و پاناسونیک که از هر کدوم یک مدل انتخاب کردم، بقیهی مدلها گرون بودند
توی mini dv پناسونیک در راس هستش بهترین و رو داره و بقیه سوتند
من امیدوارم که قیمت یکسری از این ۸ تا دوربین بالای ۸۰۰ باشه که من بتونم راحت انتخاب کنم، به هر حال فکر نمیکنم برای کسی که اولین بارش باشه که دوربین فیلمبرداری بخواهد بخرد بد عمل کرده باشم کلا هم ۴ روز وقت گذاشتم و کلی چیزهای خوب فهمیدم و اینجا هم نوشتم که اگر کسی برای خرید دوربین مثل من صفر کیلومتر بود بدونه که از کجا شروع کند.
یک چیزی در مورد دوربینهای پاناسونیک:
چیز ظریف و خیلی مهمی که من رو از خریدن این دوربین پشیمون کرده طراحی بد قاب دوربین هستش: درگاه یا پورت usb و همچنیم برق دوربین پشت باتری هستش این یعنی این:ه اگر بخواهی دوربین رو به کامپیوتر وصل کنی باید باتری رو از دوربین جدا کنی و وقتی باتری از دوربین جدا شد چون برق دوربین از usb تامین نمیشه وابسته میشی به اداپتور این فاجعه در طراحی موجب میشود که تو اگر جایی باشی که دسترسی به برق نداشته باشی نمیةونی فیلمت رو خالی کنی رو لپتاپ! من دیروز رفتم و مدل همسنگ سونی رو دیدم که همچین مشکلی رو توی طراحیش نداشت!
با سلام خدمت شما
این که میگم حمل بر خود ستایی یا خود بزرگ بینی نگذارید فقط تجربه شخصی خودم رو بعد از ساخت چند فیلم کوتاه خدمت شما عرض میکنم
1) در ساخت فیلم کوتاه مهم تکنیک ساخت فیلمه و سخت افزار تولید در اولویت بعد قرار داره که البته اگر امکانات باشه خیلی بهتر خواهد بود
2) به غیر از دوربین شما به نور و صدا هم نیاز دارید حتی برای کار مستند مخصوصا اگر لوکیشن داخلی باشه . دوربین های مدل پایین تو نور کم گرین میندازه پس فکر اونجا رو هم بکنید
3) به نظر من برین سراغ pd175 میتونین اجاره کنید و فیلم و بسازیدیا در صورت داشتن نور و نورپردازی مناسب hd1000 هم خوبه
4)در مورد دوربین روی دست هم باید از فرمان استفاده کنید چون این طور که خودتون گفتید دستتون میلرزه و احتمالا کادرتون کج در بیاد تا حد ممکن روی سه پایه بگیرید
.....!!!
مهدی بارانی
به جان خودم تاپیک اش مال قبل از پیدایش دوربین دیجیتال بوده شاید !
2007 می شود حدود 5 سال پیش !
یاد آن روزگاران خوش و گرامی باد.مثلا عشق مان D70s و 350D و Alpha 100 بود! اگر هم پولدار بودیم D200 و 30D و Alpha 700 !
کاوه قبادیExposure.ir
I am a visual man. I watch, watch, watch. I understand things through my eyes. Henri Cartier-Bresson
بچه ها یه دوربین خوب واسه ساخت یه فیلم بلند می خوام ، هزینه ای که می تونم بکنم حدود 3 میلیون هست ، می تویند یه دوربین خوب بهم معرفی کنید
برای فیلم بلند معمولا دوربین های حرفه ایی و یا دست کم نیمه حرفه ایی استفاده می شه... پس مسئله ی دوربین خوب به کلی می ره کنار... اما با این بودجه شما می تونی دوربین 60d کنون تهیه کنی.. هیچ قانونی هم نوشته نشده که با این دوربین نشه فیلم بلند ساخت. روی کاغذ با دوربین های حرفه ایی قطع 35 دیجیتال مثل arri alexa , red epic . red dragon یا حتی f3 , sony f35 اصلا قابل قیاس نیست و تو فیلمبرداری در مقابل این ها حرفی برای گفتن نداره اما در سال های اخیر تک و توک بودن فیلم های بلند و حرفه ایی که کل نماهاش با 7d , 60d شوتینگ شده.
این تاپیک قدیمی شده منتها تجربه شخصیم رو مینویسم شاید سایرین استفاده کردند
اگه قصد خرید برای تولید فیلم کوتاه دارید که خرید اشتباه اجاره کردن a7 سونی با اجاره روزانه حدودا 150 ت که بستگی به انصاف اجاره دهنده داره به نظرم یکی از بهترین گذینه هاست خصوصا به خاطر جنس تصویر سینمایی که داره .
ولی اگه قصد خرید دارید
با بودجه 1 الی 2 تومن 700d کانن
با بودجه 2 الی 3 تومن 70d کانن
با بودجه های بالاتر هم که گذینه های بهتری هست خصوصا مدلهای مختلف سونی که حداقل 6 تومن برای بادی (بدنه) باید هزینه کنید .
لنز دیجیتال هم نخرید فقط آنالوگ که بستگی به بادی دوربین داره