اکستنشن تیوب / Extension Tube
سلام
من نمیدونستم این مطلب رو کجا باید بگذارم، دیدم اینجا عمومیتره. اگه مدیران مدیران انجمن جایی رو بهتر تشخیص دادند، میتونن بگذارنش اونجا.
دیشب دوستانم برای من تولد سورپریز گرفته بودند (تولد من روز 30 اسفنده! همه 4 سال زورشونو جمع میکنند تا یکسال سورپریزم کنن!) و یکی از دوستان عزیزم یکسری Extension Tube بهم کادو داد..
از دیشب تا الان دارم باهاشون کارای مختلفی میکنم و فکر کردم یکسری از این تجربیات برای دوستان مفید باشه.
برای ماکروگرافی راههای مختلفی هست که سادهترین و بهترین اونها استفاده از لنزهای ماکرو میتونه باشه. خیلی از لنزهای زوم نرمال و زوم تله روشون ماکرو نوشته شده ولی به اندازه لنزهای ماکرویی که به همین منظور طراحی شده اند(مثل Canon MP-E 65mm Macro) بزرگنمایی ندارند.
http://81.31.160.130/mp_e65_28.gif
یک راه دیگه که من خیلی ازش استفاده کردم، بستن لنزها پشت هم با استفاده از رینگهای کوپلره. مشکلی که به وجود میاد، سنگینی مجموعه و فضای دید پایینه (کادرتون بسته به دهنه لنز محدود به یک دایره سیاه میشه!) و البته کار کردن باهاش واقعا سخته!
و اما extension tubeها، در واقع یکسری لوله های توخالی هستند که لنز رو از سنسور دور میکنند وارتباط کنتاکتهای الکتریکی لنز رو هم حفظ میکنند.
http://81.31.160.130/product_83453.jpg
مشکلی که دیده میشه اینه که چون لنز بلندتر میشه نسبت طول لنز یه دهانه لنزبیشتر میشه و در نتیجه مثلا لنز 50mm F1.8 شما تبدیل میشه به F2.2 . و خوب رو نورسنجی شما تاثیر بدی میگذاره ولی بدتر از همه اینه که برای ماکروگرافی شما معمولا احتیاج دارین که دیافراگم رو ببندین که عمق میدان رو کم کنید و مثلا اگه از یه مگس پورتره میگیرین!! یه جفت چشم هیولا با پس زمینه بدن مگس به صورت blur نبینید!!! اینجا دیگه حتما لازمه که از فلاش استفاده کنید اونم فلاشهای ماکرو با TTL metering مثل این فلاش بامزه Canon MT-24EX Macro ! منکه فعلا فلاش ندارم و از خورشید استفاده میکنم!!
http://81.31.160.130/mt24-ex2.gif
آها داشتن سه پایه با هد ماکرو خیلی مفیده که من ندارم :(
خود Canon از این extension tubeها تولید میکنه ولی اون چیزی که من کادو گرفتم مارکش Kenko هست. قیمتها رو که تو اینترنت چک کردم قیمت Canonش خیلی بیشتره (در حدود 3 برابر!) ولی کیفیت ساختشون کاملا به جرات میگم که یکیه. اگه شما هردوتاشو کنار هم بگذارین و مارکشو نبینید هیچوقت متوجه نمیشین که کدوم کانن هست. از اونجا که هیچگونه المان شفافی در اونها بکار نرفته کیفیت تصویر به هیچوجه افت نمیکنه. البته Kenkoها EF-S mount ندارند ولی ظاهرا کانن نوع EF-Sش رو هم تولید کرده.
Extension tubeها بین بدنه دوربین و لنز قرار میگیرند. باید دقت کنید که طول تیوب از طول کانون لنزبیشتر نباشه که تصویر روی سنسور یا فیلم تشکیل بشه. مثلا تیوب 36م.م رو نمیتونید با لنز 28م.م استفاده کنید.
سری Kenko من شامل سه تیوب 12م.م و 20م.م و 36م.م میشه. هر کدام رو میشه به تنهایی یا به همراه بقیه استفاده کرد. هرچه تیوب شما طول بیشتری داشته باشه بزرگنمایی بیشتری عایدتون میشه.
و اما کجا میشه اینا رو پیدا کرد. دوستان من کل تهران رو زیر پا گذاشتند و بالاخره تو مغازه کانن 5 تو خیابان تخت طاووس (مطهری) روبروی کوه نور پیدا کردند. ظاهرا خیلی وقت بوده که اینا رو داشته و مثل اینکه دو سه تا دیگه هم داره. بیب بیب قابل توجه آرش: نیکونش رو هم داره!!
فقط میتونم بگم که مشکل عمق میدان تو ماکروگرافی کشنده¬س! عمق میدان در حد یک میلیمتره! کلی زحمت میکشی و بعدش جناب مگس حال نمیکنه پرتره بگیری ازش و پرواز میکنه و همه چی اوتوتو.!!
فعلا من خوش میگذرونم با این extension tubeها تا شاید یه روزی MP-E 65 بگیرم. عجب چیزیه با 5X بزرگنمایی! آها راستی مشکل ابیراهی لنز ها روی تیوبها خیلی بیشتر به چشم میاد!
Macro Extension Tube Set for Nikon AF DSLR & SLR
Macro Extension Tube Set for Nikon AF DSLR & SLR
دوستان عزیز سلام
لطفا راهنمایی بفرمایید که آیا استفاده از اکستنشن تیوب باعث میشود لنزهای معمولی به ماکرو تبدیل شوند یا چیز دیگه؟!!!!!!:::confused2::::::confused2:::
من رفتم ناصر خسرو دونبال لنزهای قدیمیه نیکون 105 ماکرو
یکی از فروشندها گفت چرا اکستنشن نمی بندی به نظر شما منطقیه و به صرفه تره؟
:confused:
پاسخ: Macro Extension Tube Set for Nikon AF DSLR & SLR
با سلام ! شاید این سوال توی این تاپیک باشه بهتره ...
دوستان میخواستم ببینم با بستن اکستنش تیوب کمترین فاصله فوکوس چقدر میشه البته هر لنزی فرق داره ولی آیا فورمولی چیزی برای محاسبه نیست ؟
لنزی که من مد نظرم هست لنز 70-200 2.8 ورژن جدید هست ... نزدیک ترین فاصله فوکوس چقدر میشه روی این لنز
آیا میشه به عنوان یه لنز ماکروی ابتدایی ازش استفاده کرد نه استفاده حرفه ایه کامل ( یعنی برام فاصله 60 سانتی هم خوبه برای پشه گرافی نمیخوام )
یه سوال دیگه اینه که آیا فوکوس از کار میافته ؟
پاسخ: Macro Extension Tube Set for Nikon AF DSLR & SLR
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
kooshanjazayeri
با سلام ! شاید این سوال توی این تاپیک باشه بهتره ...
دوستان میخواستم ببینم با بستن اکستنش تیوب کمترین فاصله فوکوس چقدر میشه البته هر لنزی فرق داره ولی آیا فورمولی چیزی برای محاسبه نیست ؟
لنزی که من مد نظرم هست لنز 70-200 2.8 ورژن جدید هست ... نزدیک ترین فاصله فوکوس چقدر میشه روی این لنز
آیا میشه به عنوان یه لنز ماکروی ابتدایی ازش استفاده کرد نه استفاده حرفه ایه کامل ( یعنی برام فاصله 60 سانتی هم خوبه برای پشه گرافی نمیخوام )
یه سوال دیگه اینه که آیا فوکوس از کار میافته ؟
به پستهای شماره5 و 6 همین تاپیک مراجعه کنید جوابتون اونجاست.
اتوفوکوس هم بستگی به نوع extension tube مورد استفاده داره. برای مثال اگر از مارک کنکو استفاده کنید که کانکتورهای الکترونیکی داره شما همچنان اتوفوکوس دارید. اما برند های ارزون قیمتی هم هستند که در صورت استفاده از اونها فوکوس خودکار رو از دست میدید.
پاسخ : انتخاب لنز ماكرو Canon EF-S 60mm f/2.8 يا Canon EF 100mm f/2.8
سلام
میشه دوستان لطف کنن و یه مقایسه بین extenction tube و micro lens کنن مثلا 50mm 1.4 با extention
60mm 2.8 micro vs
دوست عزیز میشه سوالتون رو بطور دقیقتر بیان بفرمایید.
منظور دقیقتون چیست؟
1- خروجی 50 اف 1.4 با 60 ماکرو؟
2- استفاده از اکستنشن تیوب؟
3- ...
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
blizzard
سلام
میشه دوستان لطف کنن و یه مقایسه بین extenction tube و micro lens کنن مثلا 50mm 1.4 با extention
60mm 2.8 micro vs
سلام
ببينيد اكستنشن تيوب ها در واقع حلقه هاي توخالي اي هستند كه با فاصله دادن بين لنز و فيلم/سنسور باعث بزرگنمايي تصوير به دست آمده مي شوند و به همين دليل (سادگي ساختمان و ارزاني) كيفيت توليد شده توسط آنها به مراتب كمتر از لنزهاي مكرو خواهد بود. از طرفي شما براي به دست آوردن تصوير 1:1 با اين وسيله بايد از اكستنشن هاي بلند (هم طول با فاصله ي كانوني لنزتان) استفاده كنيد. مثلا در مورد سوال شما كه مقايسه ي كيفيت يك لنز مكرو 60 با يك لنز 50 به همراه اين وسيله بايد بگويم كه اگر از اكستنشن تيوب 25 ميليمتر استفاده كنيد بزرگنمايي 0.5X خواهيد داشت (25 تقسيم بر 50) كه علاوه بر كيفيت پايين تر به بزرگنمايي 1X لنز مكرو 60 نخواهيد رسيد و براي بزرگنمايي 1X با لنز 50 ميليمتر نياز به اكستنشن 50 ميليمتر خواهيد داشت و بايد توجه داشته باشيد كه هر چه اين فاصله (طول اكستنشن) بيشتر باشد اولا نور بيشتري نياز خواهيد داشت كه مجبور به استفاده از سرعت شاتر پايين تر يا ديافراگم بازتر داريد ولي ديافراگم بازتر منجر به از دست دادن بيش از حد عمق ميدان مي شود كه خود به خود در استفاده از اين وسيله كاهش مي يابد پس لازمه ي استفاده از اين وسيله نور خيلي زياد، بي تحركي سوژه و سه پايه خواهد بود مثلا براي عكاسي از اشيا (جواهرات و مانند آن) در خيمه ي نور مناسب است ولي براي عكاسي از حشرات و مانند آن مناسب نيستند.
اگر نياز به بزرگنمايي خيلي زياد باشد مي توان از Bellows Extension ها (به اختصار بيلوز خوانده مي شوند) استفاده كنيد كه به دليل طول زياد مي توانند تا چنديد برابر بزرگنمايي ارائه كنند.
نمونه اي از بيلوز ها را در تصاوير زير مي بينيد:
http://www.phottixstore.com/media/ca.../file_8_26.jpg
http://iainpetrie.typepad.com/.a/6a0...1d93970c-600wi
و همينطور مي توان با سري كردن تيوب ها به بزرگنمايي بالاتر رسيد كه البته بايد قيد كيفيت عكس را تا حد زيادي بزنيد (عكسهاي زير):
http://www.photomatter.com/Reviews/I...et_DSC0013.jpg
http://www.photographyattic.com/img/..._tubes_nai.jpg
تيوب ها در انواع بسيار ساده و ارزان قيمت (نياز به فوكوس دستي دارند) تا انواع گران قيمت تر اتو فوكوس مثل تصوير زير توليد مي شوند:
http://media.the-digital-picture.com...on-Tube-II.jpg
سلام
اول ممنون کمک کردین
نظرتوت راجبه Canon Life-Size Converter EF این همون 50mm ریه؟ با توجه به حرف شما این کیفیت لنزو از 25mm بیشتر کاهش میده؟تا چه حد؟!
راستی من برا فیلم برداری میخوام
چند تا سوال دیگه
نظرتون Canon 500D Close-up چیه?
زمانی که MLU میکنیم دیگه View Finder کار نمیکه؟
زمان فیلم برداری یا رو Video Mode کلا آیینه قفله؟
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
blizzard
سلام
اول ممنون کمک کردین
نظرتوت راجبه Canon Life-Size Converter EF این همون 50mm ریه؟ با توجه به حرف شما این کیفیت لنزو از 25mm بیشتر کاهش میده؟تا چه حد؟!
راستی من برا فیلم برداری میخوام
نه يه وقت اشتباه نكنيد !
Canon Life-Size Converter EF در واقع مثل يك تله اكستندر كار مي كنه و فقط و فقط براي كار با لنز مكرو Canon EF 50mm f/2.5 ساخته شده كه بزرگنمايي 0.5X اين لتز رو به 1.0X تبديل كنه. در واقع با اين اكستندر (يا اكستنشن تيوب خاص) شما بزرگنمايي لنز اخير رو به 0.26X تا 1.0X تبديل مي كنيد.
اطلاعات بيشتر را از لينك زير مي تونيد بدست بياريد:
کد:
http://www.mir.com.my/rb/photography/hardwares/classics/eos/EF-lenses/EF50mmf25MACRO/index.htm
http://www.mir.com.my/rb/photography...0f2.5macro.jpg
ماکروگرافی با Extension Tube یا Reverse Lens ؟
دوستان من می خوام برای ماکروگرافی معمولی و ارزان قیمت یکی از دو ست :
Macro Extension Tube
یا
Lens Reverser
رو بخرم.
لنزی که دارم الان 55-200 نیکور و 20-35 توکینا هست. البته می تونم یه 18-55 هم بخرم.
حالا به نظر شما چه ستی به کار من میاد و اگر بنا شد تیوب بخرم آیا ست 3 تیکه بخرم یا تکی؟ کدومش با لنزهای من جور در میاد.
تشکر پیش پیش از راهنمایی شما...
اكستنشن تيوب - Extension Tube
تاپيك تله كانورتور را تا آخر خواندم و تنها چند مورد درباره اين مقوله extension tube بحث شده بود با اجازه من براي جلوگيري از تداخل سوالم رو اينجا مي پرسم.
چند وقت پيش يكي از اين اكستنش تيوبهاي ارزان قيمت خريدم بدون نام و نشان:
اصلا انتظار نداشتم اين قطعه ارزان قيمت اين همه در عكاسي ماكرو مفيد واقع بشه و از نتيجه خيلي راضي هستم. نكته منفي كه وجو داره كيفيت ساخت خيلي پاييني داره و هر بار كه مي بندم روي لنز شديدا احساس عذاب وجدان دارم مخصوصا در قسمت اتصال 24-105 نازنين يك خط ريز انداخت كه باعث شد قيد اين وسيله رو بزنم و نهايتا رو 18-55 استفاده كنم. هر چند كه سمت دوربين هم خيلي خوب بسته نميشه و براي باز كردن از لنز هم گيره خيلي بدي روي اون تعبيه شده.
دنبال چند مورد با كيفيت تر گشتم و 3 مورد برخورد كردم يكي Kenko يكي Vivitar يكي هم خود Canon
متاسفانه در سايتهاي ايراني اثري از اين لوازم نديدم و تا جايي هم كه به نظر مي رسه كسي تجربه داشتن اين وسايل رو اينجا مطرح نكرده. چند نكته براي بنده مهم هست يكي كيفيت ساخت و بعد هم IS ، اتو فكوس و كنترل ديافراگم. خود كنون به دليل كوتاه بودن 25mm به نظر نمياد بهتر از kenko باشه اگر از دوستان كسي تجربه استفاده از اين مدلها رو داشتند در خصوص اينكه كجا پيدا ميشه محدوده قيمت و كدومش توصيه ميشه توضيح بدهند ممنون ميشم.