جغرافیای زندگی، دو چیز را تعیین می کند: یکی دین، دیگری سبک عکاسی!
اینستاگرام
نخیر اتفاقا در حالت کلی میرورلس یا غیر میرورلس تاثیری تو وزن و اندازه لنز نداره! چیزی که متفاوته تغییر اندازه لنز (به طبع اون وزن) روی فوکال های مختلفه! وقتی فلنج لنز تغییر میکنه طبیعتا دیزاین فوکال های خاصی کوچیکتر خواهد شد! یه طراح لنز برای اندازه وزن با این چند تا متغییر سر و کار داره:
1.مهمترین متغییر فاصله فلنج لنزه! هر چقدر هم دیزاین لنز پیشرفت کنه نمیشه مثلا لنز تله 400 با اف 2.8 برای فلنج های SLR زد که سایزش کوجیک باشه! همیشه ساده ترین و کوچیکترین دیزاین در حدود اندازه فلنج به فوکاله! نمونه بارزش وجود تعداد زیادی لنز حدود 45 میلیمتر پنکیک روی فول فریمه همینطور لنزهای حدود 25 برای بدنه های میرورلس (حتی میرورلس های قدیمی یعنی رنج فایندرها)! به تشابه اندازه فلنج دقت کنید! مثال دیگه برای این ماجرا اندازه لنزهای آگران هستش که کلا همگی فارغ از فوکال سایز نسبتا مشابهی دارند! دلیلیش اینه که فلنج متفاوتی دارند تا اندازه اشون و متریال استفاده شده کمتر بشه و بشه یه استاندارد خاص رو حفظ کرد!
2.فاکتور دوم اندازه سنسور و بزرگی عدد نورگیری (اف) و اندازه دهنه مانت بدنه است! اینم دیگه توضیح نداره دیگه! اندازه سنسور اندازه دایره تصویر لنز رو تعیین میکنه که خودش به دیزاین لنز برای نورگیری خاصی وابسته است و در کل اندازه دهنه مانت همزمان روی این 2تا فاکتور اثر میزاره!
3.حداکثر بزرگنمایی لنز توی سایز لنز خیلی مهمه! شما فکر میکنید چرا میرورلس های کلاسیک (لایکا و امثالهم) خیلی مینیم فوکوس داغونی روی لنز های نرمالشون داشتن؟ چرا طراحی داخل شو (کلپسیبل) اون زمان اینقدر طرافدار داشته؟ چون طبق یه فاعده ساده شما برای اینکه بتونی بزرگنمایی رو زیاد کنی نیاز به تغییر فاصله فلنج دارید!البته الان با دیزاین های جدید و فوکوس if قسمت عمده این مشکل حل شده ولی هر چقدر ساختار پیچیده تر باشه (مثه لنزهای زوم) اعمال کردن if برای فاصله های نزدیک هم سختتره و ممکن کیفیت خروجی پایین بیاد!
4.و اخرین نکته دیزاین ذاتی لنزه! شما وقتی لنز رو بجای یه متریال محکم از جنس المینیوم بزنید وزنش کم میشه! این معجزه نیست! خیلی از لنز های EF-M متاسفانه کیفیت ساخت خوبی ندارند! به مشابهات سونی یه نگاهی بندازید میبینید که از 90% لنز های کیت DSLR ها سنگینترند!
این لینک زیاد پایه علمی نداره ولی عکاس برای مقایسه خوبه:
http://petapixel.com/2016/04/04/sony...fatal-mistake/
در ضمن یه مصاحبه با یکی از کارمندای ارشد قسمت دیزاین پنتاکون هم هست تو یوتیوب الان پیدا نکردم خیلی دقیق در مورد اندازه و فلنج و دیزاین لنز روی فوکال های مختلف توضیح داده!
سلام جناب RAX
تشکر از توضیحات فنی و بجایی که ارائه دادین و از نظری که داده بودم عذر خواهم صرف میرورلس بودن باعث نمی شود لنز های کوچکتری تولید کرد. بازار هدف کنون در تولید سری m را ، به میرورلس بودن و میرورلسها تسری دادم که نادرست بود.
برای خارج نبودن از بحث تاپیک:
فاصله فلنج در Canon M , Canon EF , Canon EF-S چقدر است ؟ آیا نبود آینه دست تولید کننده را تا حدی برای کوچک تر طراحی کردن لنز باز نمی گذارد؟
ویرایش توسط hkhaghani : Sunday 18 September 2016 در ساعت 01:11
حمید رضا خاقانی
ٍ
EF فلنجش 44 ائه و EF-M فلنجش 18 ائه! نبودن ایینه روی ساخت بدنه موثره و دوستان هم گفتند ولی بازم در حالت جنرال ربطی به طراحی لنز و تغییر سایز لنز نداره. نظر شخصی من اینه که حتی روی بدنه هم نداشتن ایینه خیلی اهمیتی نداره چون برای گریپ دست و باطری هم جا کمتره و اکثر بدنه های جدید میرورلس دست کمی از بدنه های کوچیک DSLR ندارند! ولی فلنج کوچیک مزیت بزرگی برای بستن لنز های سایر مانت ها و فیلم برداریه! همینطور ساختن اسپید بوستر! همین این موارد بر میگرده به صرفه جویی تو هزینه ها ولی اگر قرار باشه یکی بیاد M5 بخره 1000 دلار که مثلا 300-400 دلار تو لنز صرفه جویی کنه طبیعتا کار اشتباهیه چون بازم توجیه اقتصادی نداره!
سلام
فاصله كانوني فلنج (FFD-Flange Focal Distance يا Flange to Film Distance) براي لنزهاي EF-s هم 44 ميليمتر است. براي لنزهاي قديمي سري FD و FL كانن اين فاصله 42 ميليمتر است.
تفاوت FFD در SLR و Mirrorless:
Flange_Focal_Length_(2_types_camera).PNG
ارادت
جدول کامل مقایسه فلنج را میتونید اینجا ببنید :
https://en.wikipedia.org/wiki/Flange_focal_distance
سلام دوست من
متوجه منظور کلی شما از مطلبی که ارایه کردید نشدم. ولی به نظر می آید می فرمایید سونی در سیستم میررلس فول فریم خود موفق نبوده است. خوب اگر اندازه و وزن را در نظر بگیریم من هم در این مورد با شما موافقم. ولی بحث اصلی در مورد میررلس کنون هست که دقیقا در این مورد متوجه هدفتان نشدم.
فکر می کنم عکسهای زیر می تواند گویا باشد. دیدن مجموعه لنز 11-22 با بدنه eos m از نزدیک مطمئنا نظر احتمالی شما را در مورد بزرگ بودن میررلسها تغییر خواهد داد. انشالا عکسهای m5 و مقایسه ابعاد آن با دیگر دوربینها نیز به زودی منتشر خواهد شد:
e07f854c630d4189a8f15ed6b5621515.jpg2e0627f72999415690f784f574a3b70f.jpg50773f5a696649da847a428c04c5f148.jpg
در مورد کیفیت ساخت لنزهای ef-m با شما زیاد موافق نیستم. این لنزها یکی از بهترین ساختها را دارند. علاوه بر این، کیفیت خروجی این لنزها به راحتی با جدید ترین لنزهای سری ال کنون قابل مقایسه هستند:
Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM Lens Image Quality
http://www.the-digital-picture.com/R...mp=1&APIComp=0
به طور خلاصه بخواهم عرض کنم، لنزهای ef-m هم کوچک هستند و هم سبک و هم کیفیت تصویر بسیار بالایی در حد بهترین لنزهای سری L ارایه می نمایند(حداقل برای دو لنز پرکاربرد آن که در بالا نمونه عکسهایش را مشاهده نمودید). به این موارد قیمت بسیار پایین و کیفیت ظاهری بسیار بالا را هم اضافه کنید. 400 دلار قیمت خنده داری برای لنز ارزمشندی همچون 11-22 است! مطمئن هستم این موارد هر عکاسی را وسوسه می کند.
و این فرمول ساده، فرمول موفقیت یک سیستم عکاسی در بازار است.
این مورد آخر را هم برای دوستانی که عاشق لنزهای توکینا در رده های 11-20 و 11-16 هستند گذاشتم:
http://www.the-digital-picture.com/R...mp=0&APIComp=2
سعی کردم بهترین توکینا را از بین 3 توکینا انتخاب کنم! ولی بهترینشان هم....
ویرایش توسط Nima Sadigh : Sunday 18 September 2016 در ساعت 20:08
"تو قسمتی از جهان نیستی، تو خود جهان هستی"
درود..
Official Canon EOS M5 Introduction
https://www.youtube.com/watch?v=vmZ-hU6bbxQ
Official Canon EOS M5 Sample Movie
https://www.youtube.com/watch?v=QM2MgR1AZ_M
دیدن این ویدئو که اختلاف مقایسه ای مابین دو دوربین سونی A6300 و کنون EOS 5M را ارائه می دهد،خالی از لطف نیست:
https://www.youtube.com/watch?v=HVVs2_7IPEk
یکی از نویسندگان تارنمای dpreview معتقد است که کنون این بدنه را دو سال دیرتر به بازار مصرف ارائه کرده است و ایشان بدین ترتیب، امتیاز را به سازندگان بدنه ای اعطا می کند که با ریسک کردن،همچون سامسونگ و سونی،آخرین نوآوری ها را سریعا وارد بازار می کند..
این نویسنده محترم، به این مطلب توجهی نمی کند که سازنده بدنه های دوربین محتاطی چون کنون،بدلیل سیاست های محافظه کارانه خود،همیشه سعی می کند ابتدا از کاربرد درست و بهینه امکانات فنی خود در بدنه های دوربین ساخته شده مطمئن گردد و سپس با تست های فراوان،محصول نهایی را به بازار عرضه می کند..
از عوارض همان زود به بازار دادن بدنه دوربین می توان به مشکلات بدنه های دوربین های نیکون در سالیان اخیر،از مشکل روغن سوزی(!)و روغن ریزی(!) و نفوذ گرد و غبار نام برد..
البته مشکلات باطری تلفن همراه سامسونگ نوت هفت را نیز می توان از همان عجله در به بازار ریزاندن محصول اضافه کرد!
https://www.dpreview.com/opinion/449...disappointment
بدرود تا درودی دیگربار..
ویرایش توسط esfandiyar2002 : Monday 19 September 2016 در ساعت 00:27
نمونه عکس M5 :
(فول سایز)
Canon EOS M5 Sample Images | Camera News at Cameraegg
04.jpg
01.jpg
08.jpg
02.jpg
سلام
دوستان پستهای بی ربط و پستهای که بخشی از آنها به تاپیک مربوط نبود به تاپیک نظرخواهي در مورد بهبود كارآيي فروم منتقل شدند (که امکان ارسال پست در آن وجود دارد)
لطفا اگر دوستی نظری داشت در همان تاپیک مطرح کند.
با تشکر