در دوربین اس تری آی اس مشکل فکوس به نظرم زیاد مطرح نیست و مشکلی در این رابطه نداره . فقط تنها مشکلی که این دوربین داره اینه که عمق میدان رو خوب نشون نمیده و باید از کنترل های دستی مثل مود M استفاده بشه . یه دکمه هم کنار لنز دوربین وجود داره به اسم MF . که اون میتونه فوکوس رو خیلی خوب ایجاد کنه بطور دستی و عمق میدان بده . اما در کل راه ساده اینه که دستتون رو روی شاتر تا نیمه فشار بدین وقتی اون مربع وسط سبز شد , شاتر رو تا ته فشار بدین . البته اینجا دقیق منظورتون رو نگفتین که میخواهین مثلن فوکوس رو قفل کنین یا چی ؟
یه مشکل هم که با این دوربین زیاد اتفاق می افته اینه که مثلن میخواهین از یه منظره عکس بگیرین و وقتی فوکوس میکنین قسمتی که اسمون هست سفید میشه و قسمت پایین منظره تیره ! با این قفل فوکوس میشه این مشکل رو حل کرد تا حدی . به این صورت که نوک دوربین رو کمی به سمت پایین یا بالا " بسته به نیاز نورتون " بیارین و دکمه شاتر رو تا نیمه فشار بدین . وقتی سبز شد , به همون حالت نگه دارین دستتون رو و ول نکنین و بعد دوربین رو در موقعیتی که کادر بندی کردین قرار بدین و حالا دکمه رو تا ته فشار بدین . این باعث میشه که همه تصویر بطور یکسان نور داشته باشه . یه تکنیک خیلی موثره و عالیه !!!
راه دیگه استفاده از MF هست که باید دستتون رو روی اون نگه دارین و همزمان با فلش های 4 جهت اصلی پشت دوربین شروع به بالا و پایین کردن بکنین . یه تصویر ذره بین مانند ظاهر میشه و اینقدر باید درجه رو بالا یا پایین ببرین تا تصویری که روش فوکوس کردین شفاف بشه یا برای دادن عمق میدان , ماتش کنین !!!!
یه راه دیگه این هست که دکمه SET رو فشار بدین قبل از هر کار و مربع وسط سبز میشه . حالا با فلش ها این کادر رو میتونین حرکت بدین به جایی از تصویر که منظورتونه . و بعد دکمه رو تا نیمه فشار بدین و سبز که شد , تا ته و عکس بگیرین .
اما دادن عمق میدان به عکس از راه دستی ! اس تری فقط دیافراگمش تا F8 هست و F2.7 . البته بستگی به شدت نور محیط هم داره که میتونه حداقلش تا F3.7 هم برسه . داخل مود M بشین و اگه میخواهین شی مورد نظرتون واضع دیده بشه و پشتش تار دیده بشه مقدار F رو کم کنید . در این صورت جسم واضع و پشت زمینه تار میشه .
اما اگه بخواهین کل تصویر یک اندازه واضع بشه مقدار F رو بالا ببرین .
این عمل یه سری محدودیت هم داره . وقتی مقدار F بالا میره سرعت شاتر کم میشه و در نتیجه وقتی که سوژه حرکت کنه , عکس تار میشه !! برای رفع این مشکل مقدار ایزو رو زیاد کنین و زیاد کردن ایزو باعث میشه سرعت شاتر رو بتونین بیشتر کنین و در این صورت اگه سوژه حرکت هم بکنه , دیگه تصویر تار نمیشه . مثل پلک زدن در عکس های دسته جمعی ! البته اینم در نظر بگیرین که در نور کم زیاد کردن ایزو نویز رو زیاد میکنه !!!!!
مثال میزنم : مثلن میخواهین از یه نفر عکس بگیرین توی کوه . بهتره که مقدار F رو کم کنین . این عمل باعث میشه اون شخص واضح بیافته و پشت زمینه یه حالت بلار پیدا کنه و هم عمق میدان داشته باشه و هم زیبا تر بشه . ولی اگه میخواهین کل نصویر واضع بیافته مثدار F رو بالا ببرین . البته مود P همیشه تصاویر رو واضح میندازه و برای عمق دادن باید از مودهای تنظیم دستی استفاده کنین و یا در همون مود P استفاده از دکمه MF کنار لنز دوربین .
========
نمیدونم منظورتون از فوکوس اینها بود یا من درست توضیح دادم یا نه ؟ خودم که مبتدی هستم و اگه ایرادی تو این نوشته ها هست یا بی ربطه اساتید لطفن بگن تا اصلاح کنم و هم یاد بگیرم