نوشته اصلی توسط
rooz
1-در مورد metring mode اگر ممکن است توضیح دهید.
metering mode همان نورسنجی است که حالت های متفاوتی دارد:
1_ در حالت spot (نقطه ای) فقط بخش کوچکی از تصویر (معمولا 1 الی5 درصد از کل ویزور) مورد سنجش قرار میگیرد. عموما این بخش در مرکز تصویر است که در بعضی از دوربین ها امکان انتخاب محل نور سنجی نیز وجود دارد. برخی دوربین ها حتی امکان سنجش چند نقطه و برآورد میانگین را نیز در اختیار قرار می دهند. بسیار دقیق است و توسط نواحی دیگر تصویر تحت تاثیر قرار نمی گیرد. معمولا برای نورسنجی از تصاویر با کنتراست بالا مورد استفاده قرار میگیرد.
از کاربرد های آن عکاسی از ماه، صحنه های تاتر، صحنه های پر کنتراست با حضور منبع نور قوی در تصویر و... است.
جایی یکی از اساتید فروم(آقا آرش عاشوری نیا) فرمودند: نورسنجی نقطه ای اصولا طعم باقلوا میده!!:biggrin:
2_ در حالت center-weighted average تمام تصویر مورد سنجش قرار میگیرد اما همانطور که از اسمش نیز پیداست تمرکز آن بر روی مرکز تصویر است و با دور شدن از وسط تصویر میزان تاثیر بر روی نورسنجی کم میشود. باید توجه نمود که در این حالت تمام تصویر نورسنجی شده و فقط میزان تاثیر نواحی در نورسنجی نهایی متفاوت است. نکته ی دیگر آنکه در برخی دوربین ها این امکان وجود دارد تا به جای تمرکز بر مرکز تصویر، بر روی حواشی تمرکز شود.
کاربرد این روش زمانی است که منبع نوری بسیار درخشنده در حاشیه تصویر وجود دارد در حالی که سوژه ی اصلی در مرکز تصویر است و بخواهیم نورسنجی بر اساس سوژه ی اصلی صورت بگیرد.
3_ در حالت Average metering تمام تصویر بدون هیچ گونه ارزش گذاری نورسنجی شده میانگین آن مورد استفاده قرار میگیرد.
4_ حالت Partial metering مشابه نقطه ای عمل نموده با این تفاوت که نقاط مورد سنجش بزرگتر و در حدود 10 الی 15 درصد تصویر هستند. در این حالت هم برخی دوربین ها امکان سنجش چند نقطه را در اختیار عکاس قرار میدهند.
عموما زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که فضاهایی با نور زیاد در تصویر وجود داشته باشند و امکان اختلال در نورسنجی باشد.
5_ و حالت پنجم به نام Multi-zone metering که با نام های:
matrix metering
evaluative metering
honeycomb metering
segment metering
esp — (electro selective pattern) metering
نیز شناخته شده است. در این روش که اولین بار توسط نیکون ارائه شد شدت نور در چندین نقطه از تصویر سنجیده شده و پس از آن نتایج ادغام میگردد تا بهترین حالت نورگیری (exposure) انجام شود. نحوه ی سنجش و ادغام بسته به دوربین میتواند متفاوت باشد. تعداد نقاط نورسنجی نیز در دوربین ها متفاوت بوده و از چندین نقطه تا بیش از هزار نقطه در نوسان است، البته نباید در ارزش گذاری این روش (که تا به حال از بهترین راه های نورسنجی در دوربین های SLR بوده) تنها به تعداد نقاط و فرم حضور نقاط در صفحه توجه نمود.
از جمله پارامتر هایی که در نورسنجی مورد بررسی قرار میگیرند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تعداد نقاط اتوفوکوس، فاصله از سوژه، نواحی فوکوس شده و نواحی فوکوس نشده، رنگهای موجود در تصویر و نورهایی که از پشت بر سوژه تابیده میشوند.
مثلا در روش Multi-zone metering نقاطی که فوکوس شده اند از اهمیت بیشتری برخوردارند تا از نورگیری سوژه اطمینان حاصل شود.(البته این امکان وجود دارد تا تاثیر نقاط فوکوس شده در نورسنجی از بین برود)
تمام روش های یاد شده برای سنجش میزان نور تصویر و در نهایت تنظیم درست سرعت شاتر و درجه ی دیافراگم است.
منبع سایت ویکی پدیا:
کد:
http://en.wikipedia.org/wiki/Metering_mode
نوشته اصلی توسط
rooz
محو بودن تصویر ربطی به لنز دارد؟
قاعدتا مربوط به فوکوس است! لنز و دوربین را در حالت اتوفوکوس (AF) قرار داده و تست کنید، اگر همچنان تصویر محو بود سپس به بقیه شک کنید.
*****************************
*****************************
پی نوشت:
سوال شما که در باره CANON 400D نبود اصلا!!:(
وقتی نوشتنم تموم شد تازه از خودم پرسیدم مگه میشه تاحالا راجع به این موضوع بحث نشده باشه و شروع کردم به یه search ساده و این تاپیک رو دیدم که توش جناب دکتر روشن یه لینک خیلی عالی گذاشتن!!
کد:
http://www.akkasee.com/forum/showthread.php?t=5431
مدیران در صورت لزوم منتقل کنند این پست بیهوده ی ما را:::big grin:::