اصولا خطا هاي جزئي در دامنه هاي زير 100 م م ديده نميشه.....براي همن بايد از لنزهاي تله استفاده كرد تا كوچكترين تغييري ؛ به راحتي ديده بشه...
اصولا خطا هاي جزئي در دامنه هاي زير 100 م م ديده نميشه.....براي همن بايد از لنزهاي تله استفاده كرد تا كوچكترين تغييري ؛ به راحتي ديده بشه...
مسعود قدیری
ویرایش توسط babakdin543 : Wednesday 31 January 2007 در ساعت 17:24
سلام....
بنده به زودی تست میکنم , اما ندیده میگم غول ما از این ایرادات نداره ، مقداری گرافتارم به زودی جواب میدم
کاوه قبادیExposure.ir
I am a visual man. I watch, watch, watch. I understand things through my eyes. Henri Cartier-Bresson
اگر Calibration به هم بخوره، خطا به هر حال وجود داره، به خاطر عمق میدان زیاد در فاصله های کانونی کم (و البته دیافراگم های بسته لنز های زوم) دیده نمی شه!! مشکل وقتی حاد می شود که شما یک لنز 300 با اف 4 یا حتی 85 با اف 2 را مورد استفاده قرار می دهید.
من تقریبا مطمئن شدم بیشتر از 90 درصد SLR ها هنگام خرید این مشکل را دارند. برای همین توصیه می کنم دوربین ها را حتما در صورت امکان کالیبره کنید. یا حداقل تست فوکوس دقیق را مطابق آن لینکی که در پست اول قرار دادم انجام بدهید.
کاوه جان حتما از یک خط کش 50 سانتی استفاده کن....البته شاید باز هم کم باشه...چون فکر میکنم این غول شما چند متری خطا داشته باشه!!!
حالا جدای از شوخی...برای تست نیاز به یک کولیس هست....
خطوط مدرج روی کولیس هم دقت دارند و هم به همدیگر نزدیکند...برای تست...بهتره اول از دقت لنز مطمئن شید..
بعد میتوانید کارتان رو شروع کنید...حتما از بیشترن دامنه لنز استفاده کنید...
رو کولیس یک علامت به قطر 3 م م با ماژیک بگذارید...این علامت بهتره روی 10 سانت باشه تا تشخیص قرینه تصویر راحت تر باشه...
کولیس رو درجایی قرار بدهید که زمانی که دوربین رو ، رو به آن نشانه میروید زاویه ای در حد 30 درجه بسازه....
همیشه از بازترین دیافراگم استفاده کنید...تا عمق میدان کم باشه....
از پایه خوب استفاده کنید تا لرزش وجود نداشته باشه....دقت کنید که نقطه فکوس در مرکز باشه و دقیقا منطبق با علامت روی راهنما باشه....
داریوش عکس بگذار دیگه.....
عجب شامی بود دیشب!!!!!
مسعود قدیری
این هم مشکل فوکوس در دوربین های نیکون و نحوه اصلاح آنها:
http://www.leongoodman.com/d70focus.html
من لین چند روزه کلی در این زمینه تحقیق کردم و به این تنیجه رسیدم که با خرید هر لنز باید صحت دقت مجموعه دوربین و لنز را دقیقا تست کنید و در صورت لزوم یکی یا هر دوی آنها را کالیبره کنید. این یک امر بسیار عادی است.
فرض كنيد قبلا با يك لنز دوربين را كاليبره كرديم. آيا كاليبره كردن دوربين با يك لنز جديد تاثير منفي بر كاليبراسيون آن با لنز قبلي ندارد؟ يا دقت كاليبراسيون قبلي را بيشتر ميكند؟(در اين صورت با تله ترين لنز يا لنزي كه حداقل عمق ميدان را ميدهد تست و كاليره كردن رو انجام ميديم و ديگه با بقيه لنزها خود بخود كاليبره خواهد بود)
سلام بابک جان
راستشاین سیستمیکه من دیدم شما در واقع دوربین رو میتونید با یک لنز کالیبره کنید و اگر لنز دومی هم مانند لنزی که بدنه رو کالیبره کردید باشد ( یعنی عملکردش در اتوفوکوس بدنه یکی باشه ) دراین صورت بدنه با هر دو لنز یکجورفوکوس میکنه وگرنه بدنه با هر لنزی نتیجه مختلفی داره چون لنزها تنظیمات خاص خودشون رو دارند که فکر کنم مثلا سری ال کنون همشون با توجه کنترل کیفیت بهتر احتمالا نتیجه های یکسانی دارند
ولی فکر کنم کلا یکم بک فوکوس یا فرانت فوکوس رو همه لنزها با هر تنظیم بدنه دارند که ما نباید زیاغد حساسیت بخرج بدیم و فقدر عکسهایی خاص و شاید بیشتر ماکرو خودشون رو نشون بدن
محمد امدادی
راستش منکه با این همه عکسی که توی ماکروگرافی چه با 350 و چه با 30d گرفتم مشکلی نداشتم اونم تازه با 105 که فوکوسش گیجه ،
اما یه تجربه شخصی به نظر من این زاویه دار بودن کولیس و مرزی که روی اون مشخص میکنیم کمی دوربین رو گمراه میکنه من یه جور دیگه تست کردم ، روی یه تیکه چوب یک جدول با خانه های مساوی 5 میلیمتری کشیدم و روی زاویه این خانه ها سوزن ته گرد با فواصل مساوی کوبیدم و دوربین و تخته چوبی را کاملا تراز و مقابل قرار دادم و دیافراگمهای گشاد تست کردم و دیدم که ظاهرا مشکلی نیست .
سعید نقشبندی
در مورد تنطیم فوکوس دوربین این کار ار با استفاده از ابزار های دیجیتال و خود کار انجام می دهند (نه مثل ما که با آچار افتادیم با جان دوربین) . اما در بسیاری از موارد نیاز هست که لنز مطابق رفتار دوبین کالیبره شود. یعنی مثلا کمی بک فوکوس عمدی به لنز می دهند یا اگر دوربین خیلی دقیق عمل می کند، لنز را کاملا دقیق تنطیم می کنند.
یک نکته: مسعود به من گفت وقتی به دقت خیلی بالایی در فوکوس در فاصله های نزدیک رسید، فوکوس دوربینش در بی نهایت به هم ریخت!!!