سلام .
تا جایی که من میدونم این امکانو نداره.
Printable View
سلام .
تا جایی که من میدونم این امکانو نداره.
سلام. من به فکر خرید این دوربین افتادم ولی یه سوال داشتم:
همه ی لنز های نیکون روی این دوربین سوار میشن؟
بله همه لنزهای معمول نیکون روی این دوربین ها نصب خواهد شد
اما!
با توجه به حذف موتور فوکوس از بدنه این مدل و مدل های پایین تر لنزهای بدون موتور یا غیر AF-S فاقد قابلیت اتوفوکوس خواهند بود.
لنزهای قدیمی تر که عموماً مد نظر خریداران D5100 نخواهند بود مثل AI و AIs و ... Metering هم نخواهد داشت...
اما رنج لنزهای AF-S نیکون بسیار کامله و روز به روز هم بیشتر میشه و تمام لنزهای جدید AF-S هستن...
بنابراین خلاصه جواب اینه : بله
:)
میشه بفرمایین این دوربین همزمان میتونه رو چند نقطه فوکوس داشته باشه؟
و منظور از "کراس تایپ پوینت" چیه که مقدارش در این دوربین 1 و 9 در دی 7000 ؟
11 نقطه
11 نقطه فوکوس داره و این یعنی اگه کل این نقاط روی سوژه و در فاصله مساوی از دوربین باشن همه در فوکوس خواهند بود. (اگه منظورتون از همزمان اینه)
هر چه تعداد این سنسورها بیشتر باشه و چیدمان اون ها طوری باشه که منطقه وسیعتری از کل کادر پوشش داده بشه سیستم فوکوس دوربین کارآمدتره و Tracking یا تعقیب سوژه بهتر انجام میشه و Composition برای سوژه هایی که در مرکز نیستن راحتتر خواهد بود.
برای مثال سیستم فوکوس D700 دارای 51 نقظه فوکوس است.
این سنسورها یا ساده هستن (به صورت عمودی) و یا Cross type هستن که در واقعا از دو سنسور عمود بر هم (عمودی و افقی) تشکیل میشن
طبیعی هستش که دقت نوع دوم بیشتره
البته اکثراً تنها در دیافراگم های باز سنسور افقی دوم فعال خواهد بود....
D7000 سیستم فوکوس جدیدتر و کارآمد تری داره اما برای سوژه های معمولی(از نظر سرعت حرکت) سیستم فوکوس D5100 هم بسیار مناسبه
دقیقترین نقطه فوکوس هم طبیعتاً همون نقطه مرکزی است که از نوع Cross type است
بنابراین یکی از روش ها بستن کادر با استفاده از سنسور مرکزی و بعد اصلاح کادر یا Re-compose کردن است.
سبز باشین
ممنون دوست عزیز توضیحتون کامل بود
اما باتوجه به توضیح شما در رابطه با Cross type این دوربین بایستی 3 نقطه Cross type داشته باشه که در تصویر زیر به رنگ قرمز مشخص شده درسته؟؟
فایل پیوست 16304
با سلام به دوست عزیزم و با اجازه از استادان و بزرگان عکاسی:
نقاطی که با رنگ قرمز روشن شده اند بیان گر آن است که دوربین بر این نقاط فکوس کرده است و تمرکز سنسور بیشتر در این نقاط است!
در نتیجه در این نقاط مشخص شده وضوح بالاتری در خروجی تصویر خواهیم داشت.
موفق باشید.
محسن رسولی
Nikon D5100 : from Snapshots to Great shots
Pages 288 | ISBN: 0321793846 | PDF | 27 MB
جلد کتاب ضمیمه شده.
Download Links
http://www.filesonic.nl/file/1802292...reat.Shots.pdf
Or
http://www.fileserve.com/file/StgUhb...reat.Shots.pdf
سلام دوستان
دیروز به یه نمایندگی اصفهان زنگ زدم که قیمت D5100 رو بگیرم؛ میگفت بعضا دیده شده سیستم پاور این مدل مشکل داشته و مرجوع شده!!!!!!
ایا از دوستایی که این مدل رو دارن کسی به مشکلی باهاش بر خورده؟
من می خوام از این مدل بگیرم ولی این حرف رو که شنیدم مردد شدم!!!
شاد باشین
دوستان میشه راهنمایی کنید؟ میخوام ببینم دوربین یکی از دوستان D5100 پیکسل سوخته داره یا نه با چه تنظیماتی باید عکس بگیرم ؟
یه روش که من استفاده میکنم اینه که سرپوش لنز رو قرار میدم و با ISO 100 یه عکس میگیرم. تا یه تصویر سیاه و بدون نویز ایجاد شه.
بعد عکس رو مورد بررسی قرار میدم و پیکسل سوخته به راحتی پیدا میشه.
شما هم میتونید اینکار رو بکنید.
رفقا!
نظرتون راجع به لنز Sigma 28-105 f/2.8-4 برای این دوربین چیه؟
http://www.pbase.com/cameras/sigma/28105_2844_asp
به نظر شما سیستم اتوفوکس این لنز رو بدنه D5100 کار میکنه؟
ایزوی بالا البته همونطور که میدونید بستگی به دوربین داره. مثلا همین 1600 تو دوربینای مختلف خیلی تفاوت داره. ولی بهرحال چون معمولا پیکسلای سوخته به رنگ پیکسلای نویز نزدیکن، بخاطر همین ممکنه اشتباهی صورت بگیره و همینطور اینکه پیدا کردن یه نقطه غیر سیاه تو یه پس زمینه کاملا سیاه و یکنواخت برای چشم هم ساده تره.
درود
اینها آثار تخریبی هست که شما در فتوشاپ روی عکس انجام دادید.
وقتی قسمتهایی سیاه است ، یعنی هیچ دیتیلی وجود نداشته که در پیکسلها ذخیره شود
بعد وقتی شما به شکلی کاذب در فتوشاپ نور را زیاد میکنید، فکر نکنید که میتوانید چیزی به جز نویر ببینید.
ضمنا وقتی درپوش لنز را روی لنز میگذارید فوکاس حتما باید روی منوال باشد ( چون اگر اتو باشد دوربین تا فوکاس نکند عکسی نمیگیرد)
و عکس را بدون دستکاری در کامپیوتر بررسی کنید و الزاما هم فقط در ایزوی 100 باید عکس گرفت
ضمنا مد Auto iso دوربین حتما خاموش باشد ، چون اگر در پوش را بگذارید و مد اتو ایزو هم روش باشد بخاطر نور کم ایزو تا حد اکثر زیاد میشود!
ضمنا شخصی هم که در مورد D5100 در اصفهان راجب منبع تغذیه برق سخن گفته اند ، اطلاعات غلطی دارند ،
این مورد در اویل عرضه دوربین های D5000 اتفاق افتاد که همه مدلها جمع آوری شد
و رفع نقص شد ، و هم اکنون اگر هم بخواهید نمیتوانید یک چنین D5000 پیدا کنید که اینگونه باشد!
موفق باشید
انوش
با سلام
این دوربین در زمان فیلم برداری قادر به تعییر دیافراگم نیست درسته؟(سرعت شاتر چطور؟)
اگه نباشه امکانش هست به وسیله یک لنز دارای حلقه دیافراگم, این کارو انجام داد ؟
(البته صرف نظر از زائده ای که روی لنز هست و دوربین قبل ثبت عکس دیافراگم رو کامل باز نگه میداره که ممکنه به وسیله ی اون دوربین اجازه این کار و نده که البته فک میکنم این زائده در این مورد اصلا دخیل نیست)
بیشتر منظورم روی لنزهای انالوگه که به این بادی میخوره حالا به هر ترفندی!!
درسته دوست عزیز. امکان تغییر دیافراگم در حین فیلمبرداری وجود نداره.
برای استفاده از لنزهای آنالوگ و لنزهایی که حلقه تنظیم دیافراگم رو رو بدنه شون دارن هم تنها در شرایطی میشه از اونا استفاده کرد که دیافراگم رو بصورت دستی در بسته ترین حالت (اغلب 22) تنظیم کرد و بعد باید دوربین رو روشن کرد. در غیر اینصورت دوربین موقع روشن شدن پیغام میده و اجازه عکسبرداری و فیلمبرداری نمیده.
بعد از روشن کردن دوربین، باید دیافراگم رو بصورت دیجیتالی تغییر داد.
در مورد قسمت دوم سوالتون، هنگامی که دوربین در مود نمایش لایو هست (نمایش از روی ال سی دی)، بر حسب اینکه دیافراگم روی چه عددی ست شده باشه، نمایش تصویر هم مطابق دیافراگم جاری لنز هستش (که بصورت دیجیتالی تنظیم شده). و این موضوع، این دوربین رو از خیلی از دوربینهایی که لنز رو در بازترین دیافراگم خودش به روی تصویر میبره متمایز میکنه.
عدم وجود تنظیمات دستی برای iso و شاتر تو حالت فیلم برداری !!!!!!!!!!!
به عنوان دوربین دوم برای فیلم برداری با d7000 این دوربین رو خریدیم که متوجه این نقص بزرگ شدم نمیدونم نیکون چی فکر کرده که تنظیمات فیلم برداری این دوربین در حد d90 هست همه تنظیمات بجز دیافراگم اتوماتیک هست
حتی نمیشه iso رو محدود کرد تو جای تاریک دوربین به سلیقه خودش تا ۶۰۰۰ هم افزایش میده با کلی نویز!!!!!!دوربین های فیلم برداری خانگی نیمه حرفه ای هم تنظیمات شاتر دارند d5100 ندارد !از همه بدتر وقتی با دوربین از محیط روشن به تاریک پن کنید دوربین کم کم iso بالا میبره تصویر تاریک، روشن میشه !
برای استفاده نیمه حرفه ای و حرفه ای تو فیلم برداری این دوربین تقریبا بی ارزش هست مصرف کننده معمولی هم چرا دردسر فوکوس خرید میکروفون خارجی .... بده
این اولین بار هست همچین خرید اشتباهی کردم نمیدونم این کمبود تو این تاپیک گفته شده بود یا نه ولی تو مشخصات از طرف نیکون توضیحی در مورد این کمبود ندیده بودم بعید
میدونم با این حال اگه جایی تو d5100برای این تنظیمات هست دوستان راهنمایی کنند
خوب شک ما به یقین تبدیل شد
نیکون d5100 برای فیلم برداری تنظیمات دستی ندارد که برای فیلم برداری با dslr ضعف بزرگی محسوب میشه !
دوربین به سلیقه خود حساسیت و سرعت شاتر تغییر میده و تنها راه ممکن برای جلوگیری از تغییر نگاه داشتن دگمه AE -L هست
منظورتون اینه که سرعت شاتر و iso در حین فیلم برداری بصورت اتوماتیک تغییر میکنه؟ هر دو یا فقط iso ...؟؟؟نقل قول:
خوب شک ما به یقین تبدیل شد
نیکون d5100 برای فیلم برداری تنظیمات دستی ندارد که برای فیلم برداری با dslr ضعف بزرگی محسوب میشه !
دوربین به سلیقه خود حساسیت و سرعت شاتر تغییر میده و تنها راه ممکن برای جلوگیری از تغییر نگاه داشتن دگمه AE -L هست
با دکمه AE-L میشه از تغییر هر دو جلو گیری کرد؟ باید نگه داشت یا فقط یکبار فشار داد؟؟
دوست عزیز درباره این مورد بیشتر توضیح بدین مخصوصا خط آخر "چه جوری باید دیافراگم لنز انالوگ رو بصورت دیجیتالی تغییر داد؟؟"نقل قول:
برای استفاده از لنزهای آنالوگ و لنزهایی که حلقه تنظیم دیافراگم رو رو بدنه شون دارن هم تنها در شرایطی میشه از اونا استفاده کرد که دیافراگم رو بصورت دستی در بسته ترین حالت (اغلب 22) تنظیم کرد و بعد باید دوربین رو روشن کرد. در غیر اینصورت دوربین موقع روشن شدن پیغام میده و اجازه عکسبرداری و فیلمبرداری نمیده.
بعد از روشن کردن دوربین، باید دیافراگم رو بصورت دیجیتالی تغییر داد
همچنین در این موردنقل قول:
هنگامی که دوربین در مود نمایش لایو هست (نمایش از روی ال سی دی)، بر حسب اینکه دیافراگم روی چه عددی ست شده باشه، نمایش تصویر هم مطابق دیافراگم جاری لنز هستش (که بصورت دیجیتالی تنظیم شده). و این موضوع، این دوربین رو از خیلی از دوربینهایی که لنز رو در بازترین دیافراگم خودش به روی تصویر میبره متمایز میکنه.
لطفا طوری توضیح بدین که منه مبتدی یا بگینر متوجه بشم ممنون
منظور لنزهایی هستن که اپرچر رینگ ( رینگ تنظیم دیافراگم)رو بدنه دارن
فایل پیوست 16487
برای استفاده از این لنزها،رینگ رو میچرخونیم تا دیافراگم روی بزرگترین عدد قرار بگیره
هنگام استفاده از لنز،دوربین خودش تنظیمات مد نظر رو تنظیم میکنه (یعنی بقیه اش اتوماتیکه و به خود دوربین مربوطه نه به ما)
پس يعني از رینگ تنظیم دیافراگم نميتوان روي بدنه هاي dslr استفاده كرد؟يعني اصلا به كار نمياد؟
یه کم توضیحش طولانی سخته ولی میشه گفت مدتی که تصویر اسکن میشه به صورت الکترونیکی تو این دوربین ها به تعداد فریم در ثانیه ربطی ندارد به عنوان مثال برای اجسام در
حرکت سرعت بالاتر قرار دهید کمی تصویر کمتر محو میشه یا زیر نور چراغ تو ایران برای اینکه خطوط افقی تو تصویر ظاهر نشه سرعت شاتر رو ۵۰ یا ۱۰۰ میزارند
که با فرکانس برق ایران که 50hz هست یکی بشه
نقل قول:
منظورتون اینه که سرعت شاتر و iso در حین فیلم برداری بصورت اتوماتیک تغییر میکنه؟ هر دو یا فقط iso ...؟؟؟
با دکمه AE-L میشه از تغییر هر دو جلو گیری کرد؟ باید نگه داشت یا فقط یکبار فشار داد؟؟دوست عزیز درباره این مورد بیشتر توضیح بدین مخصوصا خط آخر "چه جوری باید دیافراگم لنز انالوگ رو بصورت دیجیتالی تغییر داد؟؟"
هر دو تا جایکه حتی با محدود کردن iso نتونستم کاری کنم که دوربین تو جای تاریک حساسیت رو بالا نبره
در واقع دوربین تمام تلاش رو انجام میده که به تصویر مناسب که نور سنج تشخیص داده برسه نتیجه بدتر از این میشه که دوربین slr همیشه تو حالت اتو باهاش عکس بگیرید
دگمهae-l باید نگه داشت تا ول کنید دوربین کنترل بدست میگیره تازه قبل گرفتن باید دگمه ریکورد زده بشه بعد دوربین به سمت نور مد نظرتون بگیرید دوربین سرعت یا حساسیت مورد
علاقه با تشخیص نور سنج انتخاب کرد بعد برای جلوگیری از تغییر این دگمه تا اخر نگه دارید:::angry:::
تقریبا بیشتر لنز های قدیمی یا آنالوگ روی بدنه d5100 فوکوس اتوماتیک نخواهند داشت بعضی مدل ها نور سنجی هم نخواهند داشت
دوست عزیز در دوربین هایی که قابلیت تنظیم سرعت شاتر دیافراگم و iso رو دارن مسیر تغییر به چه شکله؟ (منظورم اینه که باید عدد انتخاب کرد مثل زمان تنظیم سرعت شاتر در عکاسی یا مثل زوم غلطک یا رینگی رو چرخوند)
و اینکه زمانی که از یک محیط روشن تر به یک محیط تاریک تر وارد میشد ( نه خیلی تاریک به اندازه ای که در عکاسی مجبور به باز کردن دیافراگم یا کم کردن سرعت شاتر به اندازه 2 یا 3 استپ باشیم) چه مدت زمان طول میکشه تصویر واضح بشه ؟ (به ثانیه)
و در محیط هایی که نویز در تصویر ظاهر میشه میزان تاریکی چه اندازییه؟ (با فرض اینکه میخواهید عکس بگیرید چه عددی برای سرعت شاتر دیافراگم و iso انتخاب میکنین )
در این مورد بفرمایید اصلا دوربین اجازه میده دوربین عکس یا فیلم بگیره یا پیغام خطا میده؟؟
معمولا اگه نتونیم از فوکوس ممتد استفاده کنیم از فوکوس دستی استفاده میکنیم و شاید هم این امکان نباشد ولی در صورتیکه امکان ضبط فیلم با لنزهای آنالوگ که معمولا ارتباط دیجیتال با دوربین ندارن میشه به راحتی کنترل دیافراگم و فوکوس رو به دست گرفت
اما در مورد نور سنجی لطف کنین کاملتر توضیح بدین منظورتون رو متوجه نمیشم(منظورتون مد نورسنجیه)(بنده خیلی مبتدی هستم beginner)
روی D7000 که نمیشه!و اگر اپرچر رینگ روی عددی غیر از بسته ترین دیافراگم باشه،دوربین خطا میده و شاتر عمل نمیکنه!
(نمیدونم روی دوربینهای پیشرفته تر امکانی هست که بشه از این رینگ برای تنظیم دیافراگم استفاده کرد یا نه)
در دفترچه راهنمای دوربین D7000 ، در قسمت لنزهای قابل استفاده،صریحاً به این موضوع اشاره و تأکید کرده که برای استفاده از لنزهای سی.پی.یو دار و دارای رینگ اپرچر باید رینگ رو روی بسته ترین عدد قرار داد و در غیر این صورت دوربین کار نخواهد کرد.
(در مورد لنزهای بدون سی.پی.یو باید به دفترچه راهنمای دوربینتون نگاه کنید تا ببینید شرایط استفاده اش چیه - مثلاً فقط در مُد منوال میشه ازشون استفاده کرد و شرایط دیگه که در دفترچه نوشته - بخش Technical note>Compatible non-CPU lenses رو مطالعه کنید.
بعد از انجام این کار ، دوربین عملکرد عادی داره و با لنز درست همون رفتاری رو داره که با لنزهای بدون رینگ داره!و شما دیافراگم رو از بسته ترین تا بازترین اپرچر موجود روی لنز،با استفاده از دوربین تغییر میدید ( اینکار توسط اتصالات سی.پی.یو لنز و دوربین و به شکل الکترونیکی انجام میشه) و بر این اساس نورسنجی انجام میشه و در نهایت عکسبرداری.
در کل اینکه اون رینگ به کار نمیاد و همه چیز الکترونیکی کنترل میشه!
درود
بر روی دوربین D300 که هم میشد با رینگ دیافراگم این لنز ها کار کرد، و هم میشد مثل لنز های جدید از دوربین دیافراگم رو کنترل کرد ،
و برای اینکه از درون دوربین بشود آنرا کنترل کرد بود که گفته شده حتما باید رینگ دیافراگم را روی 16 قرار داد
خوب این برای دوربینهایی بود که موتور فوکاس درون بدنه داشتند نه D5100 ! ، اما در نسل جدید که موتور فوکاس دیگر از درون بدنه ها حذف شده و به لنز ها منتقل شده است،
و لنز هایی هم که طی دهه اخیر ساخته شده اند همگی از سری AF-S هستند ، دیگر چنین مواردی برای آنها مطرح نیست ، و برای دوربین D5100 باید از لنز های جدید استتفاده کنیم ، حال اگر به هر دلیل خواستید لنزی متعلق به 20 سال پیش رو روی این دوربین ببندید ، مشکلی نیست کار میکند اما اتوفوکاس نخواهید داشت و باید به صورت دستی فوکاس کنید.
و این چنین نیست که اصلا عکاسی با آن ممکن نباشد.
دوستان لطفا طوری مطلب بنویسید که مفهموم اشتباه از آن برداشت نشود
موفق باشید
انوش
روي d90 ميشود از اين رينگ استفاده كرد؟
دوستان میشه واسه این دوربین فلاش معرفی کنن؟این دوربین قابلیت کنترل فلاش رو داره TTL ؟ یا قابلیت فلاش بدون سیم؟
اگه امکانش هست درباره موارد فوق مقداری توضیح داده بشه
ممنون
با سلام خدمت اساتید محترم:
پیرو صحبت های دوست و استاد عزیزم ، انوش ، باید عرض کنم که در نسل جدید دروبین ها که موتور فکوس از دوربین به بدنه لنز منتقل شده است ، مزایای بیشتری نسبت یه معایب آن دارد:
1. در این دوربین ها چون موتور فکوس برداشته شده است انرژی کمتری برای فکوس کردن استفاده می شود در نتیجه می توان شات های بیشتری داشت.
2. خرابی دوربین از لحاظ فنی کمتر است یعنی چون موتور به لنز انتقال پیدا کرده است ، در صورت خرابی موتو فکوس فقط کافی است لنز را عوض کرده و موقتا با یک لنز عکسی کرده تا لنز جدید تهیه شود در ضورتی که در صورت خرابی موتور فکوسی که درون بدنه دوبین باشد برای مدتی از عکاسی محروم می شویم یا برای عکاسی مجبور به گرفتن بدنه موقت می شویم که تقریبا غیر ممکن است ( چون کسی که بدنه دوربینش رو به ما قرض نمیده در صورتی ممکنه لنزش رو به ما بده ...! :دی)
و... مواردی دیگر
از معایب آن هم که بار ها در انجمن ضحبت شده است ده دیگر نیازی به بیان مجدد باشد!
امید وارم توانسته باشم پست مفیدی برای انجمن ارسال کرده باشم.
موفق باشید
محسن رسولی
d7000 تو این مورد رو سفید بیرون میاد این کار رو انجام میده به نظر من نیکون تو d5100 ی سنسور خوب گذاشته جاهای دیگه کم گذاشتهنقل قول:
روی D7000 که نمیشه!و اگر اپرچر رینگ روی عددی غیر از بسته ترین دیافراگم باشه،دوربین خطا میده و شاتر عمل نمیکنه!
(نمیدونم روی دوربینهای پیشرفته تر امکانی هست که بشه از این رینگ برای تنظیم دیافراگم استفاده کرد یا نه)
با d90 اینقدر احساس کمبود نمیکنه آدم (از نظر قیمت مقایسه میکنم نه کلاس دوربین )
برای استفاده از حلقه دیافراگم تو d7000
MENU->F CONTROLS->F6 CUSTOMIZE COMMAND DIALS->APERTURE SETTING->APERTURE RING
انتخاب میکنید
درود
همین حالا از جناب نیما کریمی عزیز که ترکیب D90+AF-D 50mm f1.8 را دارند پرسیدم ،
ظاهرا روی D90 هم نمیشود که از رینگ دیافراگم موجود روی لنز استفاده کردو فقط باید از روی دوربین آنرا کنترل کرد.
خوب ، همانطور که هم در مشخصات دوربین ذکر شده و در سایت هم صحبت شده ، دوربینd5100 سیستم CLS را ندارد( وایرلس فلاش با امکان TTL )
و برای داشتن حالت وایرلس فلاش با این دوربین فقط باید از فلاش هایی که قابلیت SU4 دارند استفاده کنید ( مثل Sb900 , Sb800 , Sb700 ) و تنظیم قدرت فلاشها دستی و از روی خود فلاش ها باید انجام گیرد و حالات TTL وجود نخواهد داشت ( بگذریم که یک عکاس غالبا از حالات TTL برای تنظیم قدرت فلاشها استفاده نمیکند و ترجیح میدهد دستی کنترل کند )
حال اگر فلاشهایی به جز سه مدل نام برده تهیه کردید ، مجبورید از تریگر فلاش استفاده کنید که در آن صورت هم امکان TTL فعال نخواهد بود در بخش فلاش به قدر کافی در مورد آن صحبت شده است.
خوب مزایایی که بر شمردید خیلی صادق نیست ، چون به هر حال برق مصرفی موتور فوکاس لنز هم از دوربین گرفته میشود ، و موتور فوکاس لنز ها هم پیش می اید که خراب شود
اما من تا حالا نشنیده ام موتور فوکاس بدنه ای خراب شده بوده باشد. ( ماضی بعید lol )
در کل خودم شخصا انتقال موتور فوکاس از بدنه به لنز ها را دوست نداشتم ( چون به تعداد لنز هایتان باید پول موتور فوکاس بپردازید ، در حالی که در بدنه فقط یکی لازم بود!)
اما در کل از حصن سرعت فوکاس بیشتر لنز های دارای موتور فوکاس و بی صدا بودن سیستم فوکاس آن نسبت به موتور فوکاس درون بدنه نمی شود گذشت.
موفق باشید
انوش
سلام.نقل قول:
همین حالا از جناب نیما کریمی عزیز که ترکیب D90+AF-D 50mm f1.8 را دارند پرسیدم ،
ظاهرا روی D90 هم نمیشود که از رینگ دیافراگم موجود روی لنز استفاده کردو فقط باید از روی دوربین آنرا کنترل کرد.
براي فيلمبرداري يا عكس گرفتن ؟
من در كنون و پاناسونيك در مد تقدم ديافراگم با خيال راحت فقط از رينگ ديافراگم لنزهاي آنالوگ استفاده ميكنم و تعجب كردم نيكون اين شرايط را دارد.
دليل اين مشكل، وجود موتور فوكوس در بدنه هاي نيكون است ؟
تغییر مثل حالت manual تو دوربین عکاسی هست تو d7000 میزان حساسیت و سرعت شاتر برای فیلم برداری قابل تنظیم هست تا جایکه من میدونم تو تمام مدلهای جدید کنون هم قابل تنظیم هست
کمتر از ۱ ثانیه ولی انگار که نور لامپ رو با دیمر کم یا زیاد کنید محسوس و غیر حرفه ای
سرعت شاتر زمان فیلم برداری کمتر از ۱/۳۰ نمیاد میتونید حساب کنید باز ترین حالت لنز کیت ۳.۵ با سرعت ۱/۳۰ iso چقدر باشه تا عکس با نور ایده ال
از نظر مد اتوماتیک دوربین باشه تو فیلم ممکنه هدفتون نشان دادن اتاق تاریک با سایه .... باشه d5100 خوشگل iso رو میبره رو ۵۰۰۰ با کلی نویز اتاق رو روشن میکنه براتون :::yess:::
سلام
هم حالت فیلم برداری و هم عکاسی مدل های کلاس پایین و متوسط بجز d7000 این امکان رو ندارند
ربطی به موتور فوکوس ندارد
لابد یه قطعه ۱ دلاری خرجش بوده که این کار انجام بده گاهی هم بعضی امکانات روی کلاسی قرار نمیدهند که مشتری مجبور به خرید مدل بالاتر باشه تفاوت ها زیاد باشه
مثل این تنظیم دستی فیلم برداری که تو d5100 وجود نداره که کاملا نرم افزاری باید باشه که من به جای نیکون بودم تو اولین نسخه firmware این امکان قرار میدادم
اصلا شايد چند دلاري هم هزينه كرده باشند كه رينگ ديافراگم كار نكند. اونقدر ساده با دوربينهاي 550D , 60D , GF1 اين رينگها كار ميكنند كه هرگز فكرش رو هم نميكردم يك دوربيني هم باشد كه ... دست همه تون درد نكنه اين موضوع رو مطرح كرديد.نقل قول:
لابد یه قطعه ۱ دلاری خرجش بوده
دوستانی که این دوربین رو دارند به شرکت نیکون ایمیل بزنن و ناراحتی خودشون رو از نبود این قابلیت در این دوربین ابراز کنن و درخواست نسخه جدید نرم افزاری و اضافه شدن این قابلیت رو بکنن و حتما از بودن این قابلیت در دوربین های کنون و دیگر برند ها چند جمله ای به میون بیارننقل قول:
این تنظیم دستی فیلم برداری که تو d5100 وجود نداره که کاملا نرم افزاری باید باشه که من به جای نیکون بودم تو اولین نسخه firmware این امکان قرار میدادم
با توجه به تعداد اعضا این سایت و در صورت همکاری اعضا بعید نیست در نسخه های بعدی نرم افزار داخلی این قابلیت رو اضافه کنن
خیلی خوش بینم نه؟!lol
یا اینکه از یه هکر درخواست هک این مدل رو بکنیم مثل دوربین های نیمه حرفه ای که معمولا بعد حدود یه سال یه سری امکانات به این شکل براشون مهیا میشه:think:;
پیشنهاد خوبی هست من همون روز خرید این کار رو کردم
حتی تو قسمت ساپورت کامنت سایت نیکون به عنوان ضعف d5100 نسبت به رقبا نوشتم که تائید هم شد بر عکس شرکت ها سایت های ایرانی
(سایت رایان صبا مشخصات یک lcd اشتباه نوشته بود خود من داشتم به اشتباه خرید میکردم بعد که متوجه شدم زیر محصول مشخصات درست رو نوشتم ۴ بار کامنت من پاک شد ۲ ماه بعد مشخصات درست رو نوشتند !!)
جدول سازگاری لنز های نیکون برای d5100 تکراری هم باشه برای دوستان جدید بد نیست ببینندکد HTML:http://imaging.nikon.com/lineup/dslr/d5100/compatibility02.htm
( ۳ نفر از دوستان تو پیام خصوصی در مورد d5100 فیلمبرداریش پرسیدند دوستان اینجا سوال کنند بهتر هست )
با تشکر از دوست عزیزموننقل قول:
در مورد d5100 فیلمبرداریش پرسیدند دوستان اینجا سوال کنند بهتر هست
یه سوالی در مورد استفاده از لنز آنالوگ برای فیلم برداری با این دوربین داشتم که تو فروماز جواب دوستان چیز زیادی متوجه نشدم
1.اصلا قابلیت نصب لنز آنالوگ رو این دوربین هست مثلا رابطی چیزی یا اینکه باز بایستی خلاقیت به خرج داد و به هر شیوه ممکن این کارو انجام داد؟(اگه لنز های باید مشخصه خاصی داشته باشند بفرمایید
)
2.حالا اومدیمو شد دوربین روشن میشه؟ اگه روشن بشه چون با لنز هیچ رابطه ای برقرار نیست ارور نمیده و اجازه فیلم برداری میده؟(آخه در حالت لنز معکوس دوربین ارور نمیده پس اینجام نمیده دیگه؟؟!!)
3.حالا اومدیمو اجازه داد آیا با این کار کنترل دیافراگم رو بدست میاریم یا نه؟
4.در مورد خلاقیت در حین فیم برداری دیافراگم بجز تاثیر در عمق میدان (تاثیر داره؟) تاثیر دیگه ای داره؟
در این موارد و یا موارد که علم من به اونجا قد نداده اگه لطف کنین بنده رو راهنمایی کنین خیلی ممنون میشم
با تشکر موفق و پیروز باشید
بله بسیاری از لنزهای آنالوگ بخصوص در برند نیکون روی دوربین های دیجیتال هم قابل نصب هستند و اگر لنز روی دوربین بدون مشکل نصب شد حتما دوربین هم روشن میشه؛ ارور هم نمیده
بعضی از لنز های دوره آنالوگ
- اتو فکوس بودن و حلقه دیافراگم هم داشتن،
- بعضی ها اتو بودن اما اون حلقه رو نداشتن،
- تعدادی هم که کلا دستی بودن
فکر کنم گزینه های اول و سوم بدون مشکل کار میکنن
بله تاثیراتی هم بر روی نور سنجی داره یعنی هر قدر اعداد دیافراگم رو افزایش بدین(روزنه دیافراگم رو کوچکتر کنید) نور کمتری به سنسور میرسه پس باید نور محیط رو افزایش بدین
در مورد اینکه دقیقا باید کدوم سری از لنز ها رو بخرید دوستان نیکونی بهتر راهنمایی خواهند کرد
سلام دوستان.
من تو این هفته( بعد از تعطیلات!) بالاخره می خوام یه D5100 بگیرم:::yess:::
یه منوال دانلود کردم و شرع کردم به خوندن . ولی متاسفانه نمیشه پرینت گرفت!!! من با مطالعه رو کاغذ راحتترم .
آیا کسی از دوستان فایل قابل چاپ داره یا ترفندی که بشه از همین فایل پرینت بگیرم؟
اگه ترجمه فارسیش باشه که کلی مدیونتون میشم!!!
ممنون و شاد باشین.
:::love2:::
چه زمانی دوربین اهرم دیافراگم لنز رو رها میکنه تا دهانه دیاف به اندازه تنظیم شده برسه؟
عرضم به حضورتون که قیمت دقیق ندارم اما قیمت ها متفاوت و بستگی به مارکش داره تا جایی که خبر دارم مارک های متفرقه از 90 و 100 هزار تومان شروع میشه و مارک های معتبر تر هم 150 به بالاست که هزینه باطری هم بهش اضافه میشه
در مورد خوش دست بودن هم متاسفانه هنوز نخریدم ولی برعکس شما بنده با کوچیک و جمع جور بودن موافقم که شاید با گریپ زیاد واسه من خوش دست نباشه
امیدوارم که اینطور نباشه
زمانی که شاتر رو کامل فشار بدین دیافراگم به اندازه ای که تعیین کردید بسته میشه و پس از بالا رفتن آینه و باز شدن شاتر،عکس ثبت میشه!همه این اتفاقا در کسری از ثانیه می افته.بعد از ثبت عکس هم همین مراحل برعکس رخ میده!
اینکه بخواین بسته شدن دیافراگم رو قبل از برداشت تصویر ببینید،نیازمند این هستید که روی دوربینتون این امکان تعبیه شده باشه و معمولاً کلیدی برای اینکار در نظر گرفته میشه که بعد از فشرن اون کلید،دیافراگم به اندازه تعیین شده بسته میشه و میتونید عمق میدان رو بررسی کنید.... بهش امکان یا کلید "بازدید عمق میدان" میگن
D5100 این امکان(کلید) رو نداره
شما منظور منو کامل متوجه شدین
پس هیچ عمل کردی نمیتونه عمل دکمه depth of field proview رو انجام بده؟ :::whistling:::
حتما باید دی 7000 خرید :::angry:::
بدنه های جدید نیکون کی قراره بیاد؟
جایگزینهای دی 90 و دی 7000 ؟؟؟
نمیشه پین پشت لنز رو خم کرد تا دیافراگم به اندازه تنظیم شده بمونه؟ هرچند کار معقول نیست ولی جهت اطلاع میپرسم
مسئله اینه که دیاف به اندازه تنظیم شده در همین شات باز میمونه یا به اندازه شات قبلی؟ (منظورم اینه که بعد از فشرده شدن کامل دیاف ریفرش میشه یا همون زمان تنظیم)
هر چند جای این سوال اینجا نبود
در مورد آپدیت بدنه های نیکون شنیدم بزودی قراره آپدیت بشه یا شاید جایگزین های دی 300 اس و دی 700 فراره آپدیت بشه
نمی خواهم بگویم که کار بنده درست است یا نه، اما در طول دو سال و اندی ... فکر کنم مجموع دفعاتی که دکمه depth of field proview را زده باشم به تعداد انگشتان یک دست نرسیده باشد، آن هم محض کنجکاوی! نمی فهمم چه اصراری از سوی شما وجود دارد. می توانید روی لایو ویو عکسی که خواهید گرفت را با کادر کامل، اکسپوز واقعی و عمق میدان نهایی چک کنید.
دوست عزیز حرف شما کاملا صحیح و متینه
اما از اونجایی که بنده به ماکرو گرافی از موجودات زنده علاقه وافری دارم و از اونجایی که اکثرا" لحظات اتفاقی زیاد برام پیش میاد این کمبود خیلی احساس کردم البته با کامپکت!
واسه همین هم اینقد حساس شدم نمیدونم شاید بدون دلیل باشه این حساسیت و بیشتر بخاطر این باشه که واسه در اومدن از آماتوری عجله دارم یا اینکه حساب و کتابم ضعیفه یا روش کار نکردم
این انتخاب دوربین منو پیر کرده الان حدود یه سالی هست که میخوام از کامپکت کوچ کنم و یه دلیل تاخیرش عدم انتخابمه
از دوستان ماکروگراف می توانید اطلاعات کامل تر را بگیرید. اما تا انجا که می دانم، عمق میدان ماکروگرافی آنقدر کم هست که از درون ویزور نتوان نقطه دقیق فوکوس رو تشخیص داد. ال سی دی می تواند با زوم بالاتر دقت بالاتری هم به عکاس بدهد. در مورد لحظه های اتفاقی هم فکر نمی کنم کسانی که از حشرات ماکروگرافی می کنند، دوربین را بردارند، دنبال یک پروانه باشند تا جایی بشیند و عکس بگیرند. حتی در آن صورت اتفاقی هم، فکر می کنم چک کردن عمق میدان با دکمه depth of field proview آخرین کاری باشد که یک عکاس ماکروگرافی انجام دهد!
باز دوستان متخصص هستند و می توانند دقیق تر راهنمایی کنند.
سلام دوستان عزیز
این اولین پست من در این فروم هست
میخواستم ببینم دوستان نظرشون درباره خرید از دیجی کالا چیه ؟
معتبره ؟
گارانتیش جواب میده ؟