با سلام
در اين مورد الان يه نكته به ذهنم رسيد درسته كه براي منظره بيشتر از همون نقطه وسط استفاده مي شه ولي براي پرتره نفطه وسط اكثرا روي لباس سوژه قرار مي گيره كه خوب نيست بلكه بهتره باز هم از تك نقطه ولي از نقطه كناري استفاده بشه كه درست ميتونه روي صورت باشه و احتياج به قفل فوكوس و سپس كادر بندي مجدد كمتر خواهد شد. و اين نكته در عمل خيلي كار كردن رو راحت تر مي كنه. لطفا اگه دوستان اين مورد رو تجربه دارند بگند يا اگه طور ديگه اي عمل مي كنند كه مفيتر است.
با تشكر
آذري
سلام
بعضی وقتها بخصوص در D40/D40X/D60 که با سه نقطه فوکوس میکنن فوکوس روی کادری که شما میخواید انجام نمیشه. نمیدونم که آیا میشه کادر خاصی رو برای فوکوس انتخاب کرد یا نه (منظورتون همینه؟)نوشته اصلی توسط azarigh
من در بعضی مواقع با کادر وسط فوکوس میکنم و بعد تغییر جهت میدم که البته این کار برای دوربینی که روی سه پایه نصبه کمی مشکله.
ولی در بیشتر موارد مربوط به فوکوس کناری ، سوژه در حال جابجایی ، فوکوس سریع روی اجسام کوچک مانند حبابی در هوا از فوکوس دستی استفاده میکنم. تاحالا هم که از نتیجه راضی بودم. :)
تورج فارسی
تورج فارسی
سلام
اين استدلال دقيقا درسته :biggrin:
حرف عليرضا در 90 درصد مواردي كه دوربين روي دسته درسته و نقطه ي وسط به علاوه ي قفل فوكوس چاره سازه ولي همان طور كه دوست ديگرمون گفتند وقتي دوربين روي سه پايه است و به خصوص در مكرو گرافي يكي از زمانهاييست كه من 9 نقطه ي 40D برام كم مي شه و آرزوي D300 مي كنم :biggrin:
همينطور كه مثلا در اين عكس مي بينيد فوكوس روي نقطه ي وسط اينجا كاملا پرت خواهد بود :
در مورد دوم حتما دوربينتون دكمه اي داره كه فوكوس رو از نقطه ي وسط روي يكي ديگه از نقاط بندازه.
مثلا روي 40D و تمام EOS هاي ديگر ( حتا از زمان فيلمي ها) اينكار رو با اين دكمه مي شه كرد :
فرهاد حسيني
با سلام
مثل اينكه من سوالم رو كامل نگفتم كه دوستان كاملا روشن كردند.
هنگام فوكوس تك نقطه اي بطور ديفالت دوربين روي نقطه وسط است و براي انتخاب نقطه كناري (همون كه گفتند حاليش كنيم روي نقطه كناري فوكوس كنه!) در دي 40 كافي است دگمه حركت به سمت راست يا سمت چپ رو بزنيم (همون دگمه هاي حركات چهار طرفه) خوب حالا بعد از قرار گرفت روي نقطه سمت راست وقتي بخواهيم پرتره عمودي بگيريم اين نقطه درست روي صورت مي افتد و عكاسي چهره خيلي كم دردسر تر مي شود و ديگه نمي خواد اول فوكوس كنيم بعد قفل فوكوس و بعد كادر بندي رو انجام بديم. حالا سوالو رو دوباره مي گم:
كسي از دوستان روي اين حالت چهره مي گيره يا نه و اصولا اين كار درسته انجام بشه يا نه؟ (خوبه!)
با تشكر
آذري
سلام
خوب کار من 90%عکاسی پرتره است .با دی 80
من از نقاط فکوس دوربین به این شکل که از نقاط A1 و A2 برای کادر عمودی استفاده می کنم و از نقطه فکوس وسط اصلا برای پرتره استفاده نمی کنم .
از نقاط B و E و F برای عکس هایی با کادر افقی ( عکس دسته جمعی )متناسب با نقطه مورد تاکیدم یکی از این سه نقطه را استفاده می کنم .
تقریبا نقطه فوکوس وسط پیش من بیکار ترین نقطه است .به نظر م برای عکس هایی که سوژه مورد تاکید در مرکز کادر قرار دارد نقطه فو کوس وسط مناسب برای استفاده است ..البته به نظر می رسد که شارپنس لنز ها در نقاط فوکوس مختلف کم و زیاد می شود (جدا از شارپنسی که بسته به باز یا بسته بودن دیاف متغییر است )
خوب من بعد از ارسال این پست , پست اقای اذری را دیدم .
دوست عزیز من بر خلاف نظر شما با اینکه همیشه از این نقاط (A1 , A2 ) فو کوس استفاده می کنم اما همیشه پس از قفل فو کوس کادر بندی می کنم البته واضح است که در این شیوه (کادر عمودی )انچنان تغییر در کادر بندی اولیه ایجاد نمی شود
ویرایش توسط A_Maddah : Tuesday 13 May 2008 در ساعت 15:51
اسدالله مداح
با تشكر از آقاي مداح
البته در دي 40 ما فقط سه نقطه فوكوس بيشتر نداريم وسط و راست و چپ كه براي پرتره مطابق نظر آقاي مداح وقتي از نقطه سمت راستي استفاده مي شود بعد از فوكوس لزوم تغيير كادر بسيار كمتر است و صد البته نسبت به ديفالت خود دوربين كه حالت اتوماتيك استفاده از هر سه نقطه است براي پرتزه مناسب تر است.
آذري