با سلام
اگه ممکنه منو راهنمایی کنید بین این دو دوربین با کلیه مشخصات و جوانب و لنز کدامیک بهتره
کانون 500 دی
یا
نیکون دی 90
با تشکر
Printable View
با سلام
اگه ممکنه منو راهنمایی کنید بین این دو دوربین با کلیه مشخصات و جوانب و لنز کدامیک بهتره
کانون 500 دی
یا
نیکون دی 90
با تشکر
از دوستان کسی نیست منو راهنمایی کنه
ممنون میشم یکی بتون پاسخی بده
من قبلا نیکون d80 داشتم و الان کنون 500D بنابراین از هر دو تجربه دارم .
- d90 اپگرید شده d80 است که خود دی هشتاد شاهکار است چه رسد به دی نود . لنز نیکون 18-135 حدود 300 هزار تومان است هم رنج خوبی دارد هم به قیمتش واقعا می ارزد .
- کنون d500 دوربین خوبی است ولی تمامی option های موجود در d90 را ندارد . لنز کیت این دوربین 18-55 خوب است یا میتونی 18-85 usm is بخری که حدود 400 هزار تومان است .
- در مقایسه کلی لوازم جانبی کنون در بازار وفور بیشتری دارد . اما بهمان اندازه از لوازم نیکون گرانتر است .
بنظر من نرم افزار ادیت کنون خیلی خوب عمل میکند .
نهایتا توصیه من این است اگر کنون میخوای بخری 40D بخر اگر نیکون می خوای 90D.
دوست عزيز، اگر اولين دوربين SLR شماست چند توصيه:
- ابتدا تاپيك مربوطه در پستهاي دوستان فروم را به دقت بخوانيد، به احتمال 90% جواب سوال خود را خواهيد يافت.
- در صورت آشنايي با دوستان فروم حتماً با دوستاني كه در فروم اين دوربين ها را دارند قرار بگذاريد تا دوربين را روي دست خودتان امتحان كنيد(وزن، شكل ظاهري و ...)
- حدود مبلغي كه مي خواهيد براي لنز بپردازيد معلوم كنيد. ممكن است نياز من 16-85 با 70-200 باشد كه در برند نيكون اين رنج حدود 2600 و در كنون با كيفت تقريباً راضي كننده بتوانم 17-70 با 70-200 با دياف 4 بگيرم كه حدود 1 تومان خواهد شد. از نظر من لنزها نقش تعيين كننده تري نسبت به بدنه ها دارند.
- خريد بادي 40D بجاي بدنه كنوني پيشنهاد مي شود.
علت اصلي انتخاب 40D براي من استحكام و بدنه فلزي اونه. من زياد كوه مي رم و اولين دوربيني كه داشتم با سقوطم از يك صخره از بين رفت. درزبندي بهتر و بدنه مستحكم 40D اولين دليل من باري انتخاب بود. اما دليلي كه به دوستمون پيشنهاد كردم قيمت بسيار مناسب اين بدنه است مه مي توانند باقي پول رو براي خريد يك لنز بهتر هزينه كنند.
با عرض سلام دوست عزیز با توجه به تجربه شخصی بنده در مورد دوربینهای 450 دی و 1000 دی کنون این رده از دوربینهای کنون دازای کیفیت بدنه بالایی نیستند هر چند که خروجی نسبتا خوبی دارند.اما در مورد دی90 نیکون شما دارید از دوربینی با یک(یا نیم!) رده بالاتر صحبت می کنید و اگر خواستید مقایسه کنید بهتر است مثلا 40 دی کنون را با دی 90 مقایسه کنید(البته به طور کامل همرده نیستند لااقل از نظر قیمت!).در مورد لنز هم وارد بحث برندی نمی شوم ولی تجربه شخصی خود را بازگو می کنم بنده به خاطر اینکه از پس هزینه های زیاد لنزهای کنون بر نیامدم قصد کوچ به نیکون را دارم البته یادآوری می کنم که تجربه شخصی است نه یک اقدام کورکورانه.به هر حال دوست عزیز انتخاب متناسب با شرایط شما باعث می شود در آینده راحتتر باشید
اگه قصد انتخاب بين d90 و 500D رو داريد بنده d90 رو پيشنهاد ميدم .
اما اگر ميتوانيد به گزينه هاي ديگر هم فكر كنيد به نظر بنده در حال حاضر 40D نسبت به قيمتش مناسب است .
با تشکر
من خودم با توجه به تحقیقاتی که کردم نظرم روی nikon D90 هست ولی در کل با توجه به جنس بدنه و مباحث مربوط به لنز می خواستم بدون کیفیت این دوربین نسبت به کنون 40 دی یا 50 دی چیست - کنون 40 دی فکر می کنم قیمت مناسب تری دارد ولی اگر قیمت بدنه مد نظر نباشد و تو همین رنج نیکون و کنون کدامیک مناسب تراست
با تشکر مجدد
من مدنی هست که در مورد این دو دوربین دارم تحقیق میکنم. مهمترین نتیایجشو به طور خلاصه براتون مینویسم.
من شخصا 50D رو توصیه نمیکنم، چون هم دوربین خیلی خوبی نیست و هم قیمت بالایی داره. این رو هم مد نظر داشته باشید که نیکون D90 حدود 400 تومن گرونتر از 500D هست که همین پول رو میتونید صرف خرید لنز یا سایر لوازم جانبی بکنید.
در بدنه همونطور که دوستان گفتن D90 هم استحکام و هم ارگونومی بهتری نسبت به 500D داره. البته مشکل ارگونومی 500D به راحتی با یک باتری گریپ حل میشه، اما مشکل استحکام بدنش کماکان باقی میمونه. البته از طرف دیگه 500D جمع و جورتر و سبکتر از دو دوربین دیگه هست و هرموقع خواستید (مثلا هنگام نصب لنزهای بزرگتر) میتونید گریپش رو متصل کنید و سبکی و کوچکی مشکلی براتون ایجاد نمیکنه.
در خروجی RAW، هر سه دوربین (500D و 40D و D90) خوب هستند و کنون ها با وجود پروسس 14 بیتی برتری از نظر داینامیک رنج نسبت به D90 ندارن. در خروجی JPEG هر دو کنون به طور محسوسی از D90 بهتر هستند. D90 خروجی های JPEG اش بسیار سافت هست (منبع: dpreview) و اگر تنظیم sharpness رو زیاد کنید مشکل سافت بودن تا حدی از بین میره اما نویز رو هم به طور محسوسی زیاد کردید.
اگر فیلمبرداری لازم دارید، 500D بهتره. دلیلش اینه که 500D و D90 هر دو به صورت Rolling Shutter فیلمبرداری میکنند و اگر فریم ریت از 30fps کمتر باشه موقع حرکت دادن دوربین یا حرکت کردن شیعی که ازش فیلم میگیرید خطهای افقی میبینید که تاخیر فریمها رو نشون میدن. کنون 500D با 30fps فیلم میگیره و D90 با 24fps.
در D90 میتونید خیلی از post-processing ها مثل حذف CA و Distortion و Vignetting رو توی خود دوربین انجام بدید در صورتی که کنون ها مثلا برای حذف CA و Distortion همچین قابلیتی ندارند. از طرف دیگه نرم افزارهایی که با کنون ارائه میشن بسیار قوی هستند و میتونید تمامی این کارها رو حتی به صورت اتوماتیک وقتی عکسها رو وارد کامپیوتر میکنید (مسلما با دقت بالاتر) انجام بدید. نیکون تقریبا نرم افزار به درد بخوی همراهش ارائه نمیشه، اما همونطور که گفتم خودش میتونه این کارها رو براتون انجام بده.
اگر LCD براتون مهم هست، LCD کنون 40D رزولوشن پایینتری نسبت به 500D و D90 داره. کیفیت LCD های 500D و D90 مثل هم هست، فقط یک تفاوت کوچک دارند اون هم اینکه بازتاب نور محیط (مخصوصا خورشید) در 500D به مراتب کمتر از D90 هست (بدلیل استفاده از کوتینگ خاص)
از نظر سرعت Burst، کنون 40D اول، D90 دوم و 500D سوم هست. تفاوت سرعتشون محسوسه، البته به شرطی که مثلا 3.5fps کنون 500D یا 4.5fps نیکون D90 براتون کم باشه که من فکر نمیکنم کسی بیشتر از 4.5fps نیکون رو احتیاج داشته باشه.
viewfinder های کنون 40D و نیکون D90 کمی بزرگتر از 500D هستند، اما من از کسانی که 450D و 500D داشتند پرسیدم و مشکلی با اندازه viewfinder نداشتند. اما به هر حال viewfinder مهمه و این فاکتور رو هم میتونید مد نظر قرار بدید، گرچه فاکتورهای بسیار بسیار مهمتری وجود داره.
D90، امکان هیستوگرام زنده رو نداره ولی کنون ها دارند.
در نهایت: همونطور که میبینید هیچکدوم از این موارد نمیتونه دلیل تصمیم گیری باشه و باید به طور کلی خودتون تصمیم گیری کنید. به هیچ وجه نمیشه گفت کدوم دوربین بهتره، و سلیقه خودتون اینجا ملاکه.
دوست عزیز در خرید D90 شک نکنید.
روی فیلمبرداری هیچ دوربینی هم حساب نکنید.
از کجا قیمت گرفتید؟ تفاوت قیمت بدنه دی90 و 500دی خیلی کمتر از 400 تومن است اگر کیت ها را هم حساب کنید که موافقید که نمیشود لنز55-18 کنون را با لنز 105-18 نیکون یکسان قرار داد.نقل قول:
نیکون D90 حدود 400 تومن گرونتر از 500D هست که همین پول رو میتونید صرف خرید لنز یا سایر لوازم جانبی بکنید.
جسارتا میخواستم بگم این موضوع یکم سلیقه ای هستش. درسته که هیچ SLR ای نمیتونه مثل یک camcorder فیلمبرداری کنه (از نظر روان بودن فیلم، حجم خروجیش و فوکوس)، اما مثلا برای من آماتور وقتی جایی میرم به درد میخوره. خیلی افراد نمیتونن 2 تا دوربین با خودشون ببرن و حتی اگه اینکار رو بکنن استفاده کردن از دوتاشون خیلی سخته. من مثلا خودم ترجیح میدم اگه لازم شد بتونم 5 دقیقه فیلمی هم بگیرم. تنها مشکلش به نظرم فوکوس خواهد بود.
حالا افراد حرفه ای تر احتمالا به فیلمبرداری احتیاج پیدا نمیکنن، شاید هم علاقه نداشته باشن.
فیلمبرداری هیچکدوم مثل camcorder نیست، اما (برای من) به میتونه بعضی جاها خیلی به درد بخور باشه.
فکر میکنم سلیقه ای هستش.
از تجربه ام..؟سوالت کلیه.
ببین وقتی که عکس را در حالت خام یا RAW بگیری،دیگه عکس سافت نیست و واسه من که اصلا مسئله ای نیست.چون فقط در حالت RAW عکس می گیرم که در این حالت هیچ پروسسی روی عکس انجام نمیشه که بخواد سافت بشه یا کنتراست/روشنایی تغییر کنه.
///
در مورد فیلمبرداری هم وقتی که خرید کنید،هیچ علاقه ای به فیلم بردایش پیدا نمی کنید،به خاطر صدای مونو،محدودیت 5 دقیقه ای ، 24 فریم در ثانیه بودن و نبود اتوفوکوس و ...
مقایسه نسبتا مفصلی را در لینک زیر میتوانید ببینید:
500D خروجي jpeg بهتري ارائه ميكند اما چيزي كه در اكثر ريويوها به اوون اشاره شده نويز اين دوربين است كه بيشتر از نويز دوربينهاي d90 و d5000 و حتي اسلاف خود كانن بخصوص در فرمت raw مي باشد . شايد تنها مزيت بدرد بخور 500d فيلمبرداري hd اوون باشه . اگرچه امكانات اضافه زيادي در اوون قرارداده شده كه شايد هيچگاه استفاده نشوند.
من تقریبا مطمئن هستم کسی که این مقایسه رو نوشته هم از کنون بدش میومده، هم توجهی نکرده که 500D یک دوربین Entry-Level هست. بعضی از فاکتورها خیلی مهمتر از بقیه هستند. D90 خروجی JPEG اش در حدی سافته که قابل استفاده نیست، مگر اینکه sharpness رو بالا ببرید و نتیجش این بشه که نویزش اونقدر بره بالا که قابل استفاده نباشه. این که یک دوربین شما رو مجبور کنه از فرمت RAW استفاده کنید به نظر من خیلی فاکتور مهمتری هست (برای آماتورها و کسانی که در این سطح خرید میکنند) نسبت به اینکه در یک دوربین دیگه امکان فلاش وایرلس وجود نداره.
و در مورد نویز، پیشنهاد میکنم خروجی دو دوربین در ISO 1600 رو کنار هم بگذارید، فرض کنید کسی نگفته که نویز کدوم بیشتره و ببینید میتونید تشخیص بدید یا نه. چند بار ممکنه عکس رو در کراپ 200% به مدت 5 ثانیه نگاه کنید و با یک کراپ 200% دیگه مقایسه کنید؟ منظورم این هست که این تفاوت اونقدر ناچیزه که در نظر گرفتنش جز سردرگمی بیشتر در انتخاب (چه کنون چه نیکون) نتیجه دیگه ای نداره.
البته فاکتورهای مهم دیگه ای هم در نیکون وجود داره که در کنون نیست. مثلا به نظر من ارگونومی بهتر نیکون خیلی مهمتر از منوهای کمی سریعتر کنون هست.
به همین دلیل گفتم که به نظر من انتخاب بین این دو برای یک شخص غیر حرفه ای سلیقه ای هست.
خوشحال میشم دوستانی که دی90 دارند هم نظرشان را در این مورد بفرمایند.نقل قول:
D90 خروجی JPEG اش در حدی سافته که قابل استفاده نیست، مگر اینکه sharpness رو بالا ببرید و نتیجش این بشه که نویزش اونقدر بره بالا که قابل استفاده نباشه.
سلام
من D90 دارم به نظر من خروجی JPEG ان بدون انکه شارپنس را بالا ببرید قابل استفاده که است هیچ , خیلی هم خوب است و می شه گفت کسانی که خیلی به شارپنس حساسیت دارند با افروزدن یک درجه شارپنس نتیجه خیلی خوب و متناسب با حساسیتشان را هم خواهند گرفت .راستش چند بار این جمله سافتی فرمت JPEG را تو فروم شنیدم که برای من خیلی تعجب اور بود ولی خوب بی خیال شدم و از جواب دادن خود داری کردم ولی جدا برای من این سافتی JPEG خیلی جای تعجب داشت.
برای نمونه یک عکس از یک داماد که یک پرسنل خانم در مغازه ام گرفته است می گذارم خوب قسمتی را هم کراپ کردم این خروجی مستقیم دوربین است و هیچگونه ویرایشی انجام نگرفته است فقط ریسایز شده است بدیهی است که عکس اصلی بخاطر بعضی از مسایل امنیتی بلر شده است.
حال به این نکته توجه کنید که گوش فرد چه مقدار از فضای عکس و پیکسلها را تحت پوشش گرفته است.فکر کنم واژه کلوز آپ هم به این عکس نشه چسباند.
موهای رو گوش بنده خدا بدون هیچ دستکاری عکس خام در فرمت JPEG در مونیتور من قابل شمارش است.حال شما اگر عملیات ویرایش راروی عکس انجام دهید که دیگه جای خود دارد.
خوب به نظر من قضاوت با خودتون .
http://kimag.es/share/7038987.jpg
پایدار باشید
یا حق
من نه از کنون بدم میاد نه تعصب دینی روی نایکون دارم. اما تمام مطالبی که راجع خروجی ضعیف D90 میگن کذبه...
من قبل از D90 کنون 40D داشتم. از هر نظر و در هر شرایطی خروجی این دو دوربین رو که مقایسه میکنم میبینم D90 سر تره(فقط خروجی,تجربه شخصی)
از نظر من نویز برای این دوربین تعریف نشده و شارپنس خروجی jpeg هم بسیار مناسب و قابل کنترله.
در اولین فرصت تست شارپنس D90 در گامهای مختلف را در تاپیک D90 ارائه میکنم.
و مهمترین نکته ای منو از نایکون بسیار راضی میکنه سیستم نورسنجی ماتریکسی این دوربینهاست که کمتر مورد بحث واقع شده.
نمونه های خروجی jpeg دوربین D90
http://www.akkasee.com/forum/showpos...&postcount=565
من منظورتون رو متوجه نشدم. ممكنه يكي دونمونه از عكسهاي غيرقابل استفاده اي كه گفتيد رو آپلود كنيد.نقل قول:
بعضی از فاکتورها خیلی مهمتر از بقیه هستند. D90 خروجی JPEG اش در حدی سافته که قابل استفاده نیست، مگر اینکه sharpness رو بالا ببرید و نتیجش این بشه که نویزش اونقدر بره بالا که قابل استفاده نباشه
چون من يكساله كه دارم با دوربيني به همين اسم عكاسي ميكنم و حواسم نبوده كه تمام عكسهاي jpeg ام غيرقابل استفاده اند.
لطفن پيش از ارسال هر مطلبي حتي اگه تحقيق نميكنيد كمي فكر كنيد.
ممنون
سلام
نقل قول:
خروجی JPEG اش در حدی سافته که قابل استفاده نیست، مگر اینکه sharpness رو بالا ببرید و نتیجش این بشه که نویزش اونقدر بره بالا که قابل استفاده نباشه
من فكر مي كنم در شرايطي كه حتا ريويو هاي حرفه اي ترين سايتها و عكاسان برتر دنيا رو هم گاهي نمي شه ملاك خيلي انتخاب ها قرار داد بهتره از اظهار نظرهاي كلي و غير كارشناسانه و گاه مغرضانه (در نتيجه تشنج آفرين) پرهيز كنيم.نقل قول:
من قبل از D90 کنون 40D داشتم. از هر نظر و در هر شرایطی خروجی این دو دوربین رو که مقایسه میکنم میبینم D90 سر تره(فقط خروجی)
منبع حرفی که در مورد سافت بودن خروجی D90 در حالت JPEG زدم عکسهای نمونه dpreview و جمع بندی نهاییش بود که باز هم روی سافت بودن زیاد خروجی JPEG تاکید کرده بود. چند جای دیگه هم دیدم ولی خیلی دقت نکردم.
در مورد اینکه شارپنس بالاتر نویز رو افزایش میده هم یکبار توی ISO 1600 با D90 یکی از آشنایان دور چند شات زدم و به نظرم کمی سافت اومد. توی همون چند دقیقه ای که دوربین دستم بود وقتی sharpness رو زیاد میکردم نویز به طور محسوسی دیده میشد.
صحبت از "غیر قابل استفاده بودن" اشتباه من بوده که عذر خواهی میکنم چون نظر شخصی خودم بوده و نباید اینطور بیان میکردم (کلا کمی perfectionist هستم و دلیل این نظرم هم همین بوده)
از نیکون یا کنون بدم هم نمیاد و چند بار گفتم که هر دو مزیتهایی دارند.
به هر حال بابت اون عبارتی که گفتم عذرخواهی میکنم. هنوز اولای راه هستم و از دوستان این فروم خیلی چیزها هست که یاد میگیرم.
ممنون
جناب آقای غفاری الان از یک حوله عکس گرفتم و هیچ گونه تفاوتی ندیدم(کلان دوربین را برای حالت راو بهینه کردم و NR و .... همگی خاموش هستن)
تنها مسئله ای که با D90 دارم،بحث فرمور این دوربین هستش که الان یک سال و نیم هستش که بروز نشده و کماکان با نسخه 1.0.0 کار می کنیم،در حالی که برای D300 اینطور نیست.
سلام:
این سافت بودن تصاویر Jpg دوربین D90 ( که اولین بار اگر خاطرم باشد سایت دی پریویوو به آن اشاره کرد ) حتی اگر اثبات شود درست هست بنظرم نمیتواند معیاری بر نخریدن این دوربین باشد. با معجزه فایل خام براحتی در زمانی کم این نقیصه بر طرف خواهد شد. میماند حجم فایل های خام در قیاس با Jpg و ... در کل بنظرم این یک ایراد اساسی نخواهد بود مگر آنکه سافت بودن فایل های Jpg برای یک عکاس یک معضل باشد.
حال اینکه این موضوع واقعا اتفاق میافتد مبحثی است جدا که دوستان اشاره کردند...
بینظر من هم بین خرید این دو دوربین تفاوت های بسیار زیادی نیست.
از نزدیک هر دو دوربین را بررسی کنید ببینید با کدام راحت تر هستید
لوازم دیگر ( با توجه به مابقی بودجه ) از لنز و .... برنامه آینده خودتان در ارتقا ابزار و میزان علاقه و غیر.. را حتما مورد بررسی قرار دهید و با توجه به علاقه و نوع عکاسی ارزیابی کنید دسترسی به رنج های مورد نظر کدامیک برایتان ارزنده تر خواهد بود ( با اولویت در قیمت آیتم قیمت )
در کل زیاد سخت نگیرید تمامی این موارد با توجه به تحقیقاتی که انجام داده اید اگر الان تصمیم به خرید داشته باشید زیاد زمانبر نیست
موفق باشید
سلام
دوستان با عرض معذرت بابت پست شماره 21 .من امروز اشتباهی یک فایل دی 300 با فرمت JPEG بجای فایل دی 90 ارسال کرده ام .
با تشکر از جناب مهدی.ع.حسینی که متوجه اشتباه اینجانب شدند.
این اشتباه از انجا اتفاق افتاده که در آتلیه ما عکس های عروس وداماد با دی 90 گرفته می شود ولی استثناء یک مورد عکس های عروس داماد با دی 300 گرفته شده بودکه پرسنل مغازه در ارسال فایل مورد نظر برای من دقت نکرده بودند که با دی 300 گرفته شده است.من هم توجه نکردم و فایل را ارسال کردم .
با زهم از دوستان عزیز بخاطر اشتباه بوجود امده عذر خواهی می کنم ..
متاسفانه الان دسترسی به فایل های دی 90 در فرمت JPEG ندارم که مجددا ارسال کنم .
پایدار باشید
یا حق
البته به این علت که شارپ سازی آخرین مراحل پستپروسس است و افراطی انجام شدن آن در ابتدای کار در پست پروسس فرآیند مخربی است، این یک نقیصه نیست و مزیت است. البته این نظر بنده است.
سلام دوستان
قبلا توی تاپیک دی 90 در این مورد بحث شده بود. و اون موقع من از روی کنجکاوی طبق معمول یه تست خونگی انجام دادم و عکسها رو در اون تاپیک گذاشتم.
عکسها رو اینجا هم میذارم شاید بدرد بخور باشه.
عکس اصلی:
http://myup.ir/images/aaji4mjlxahpf47nlif.jpg
تصویر کراپ شده در حالت jpg و تنظیمهای دیفالت دوربین:
http://myup.ir/images/ry979yqtj59jyn7ea8ch.jpg
تصویر کراپ شده در حالت jpg که فتیلیه شارپنس دوربین تا آخرین حد بالا کشیده شده!
http://myup.ir/images/uhbw66n06o3szh0efto.jpg
تصویر کراپ شده در حالت nef و بدون تغییر در لایت روم تبدیل به jpg شده:
http://myup.ir/images/hcc623wrr9dgmzshlxi1.jpg
تصویر کراپ شده در حالت nef که در لایت روم شارپ شده:
http://myup.ir/images/qokj8u7fg63p9mpr9svc.jpg
در سایت ایمیج ریسورس و در قسمت ریووی دی 90 در مورد شارپنس نوشته شده:
Sharpness:
The Nikon D90 captures a lot of fine detail, but its images are a bit on the soft side at default settings. Some very slight edge-enhancement artifacts are visible on high-contrast subjects such as the crop above left, but they're really pretty minimal. D90 images take sharpening in Photoshop and other software pretty well. You'll do somewhat better if you process the Nikon D90's images straight from the NEF RAW files. Overall though, detail is excellent.
پ.ن: لطفا عکسها رو در صفحه جدید باز کنید که تفاوتها بهتر مشخص باشه.
فکر میکنم اگر برای دوستی انتخاب بین این دو دوربین پس از بررسی فراوان هنوز مشکل است نمایانگر این است که انتخاب هر کدام از آنها نتیجه رضایت بخشی خواهد داشت. در کل شاید تفاوت خروجی ها آنقدر نباشد که به عامل انتخاب نبدیل شود. موارد دیگری چون قیمت، ارگونومی، انتخاب لنزها و امکانات جنبی که عمدتا به نوع استفاده و نیاز خریدار مربوطند شاید تعیین کننده تر باشند.
فکر می کنم در این وضعیت انتخاب برند مهمتر باشه و تکلیف انتخاب دوربین رو هم معلوم می کنه.
با تشکر از همه دوستان که در این تاپیک توضیحات کامل و جامعی دادند که برای من خیلی آموزنده بود
من نسبت به خرید دوربین نیکون D90 اقدام می کنم و باز هم از نظرات و اطلاعات دوستان عزیز استفاده خواهم کرد.
همه عزیزان موفق و پیروز باشند
من هم از اونجایی که بین این دو تا انتخاب موندم جندتا سوال داشتم: (توضیحش اینکه تازه از slr-like میخوام به slr کوچ کنم)
1. با چیزایی که من خوندم به این نتیجه رسیدم که لوازم جانبی کنون گرونتر از نیکونه اما متنوعتر. درسته؟ و اینکه این تفاوت قیمت همینطوری الکیه یا اینکه واقعا لنزهای کنون کیفیت بهتری دارند؟
2. امکان فیلمبرداری این دوتا دوربین کاربردی هست؟ من نمیخوام فیلم بگیریم که یک رخداد رو ثبت کنم. بلکه بیشتر منظورم ثبت چیزهایی که توی یه فریم نمیشه (یا من نمیتونم) ثبتشون کرد یا بعضی وقتا به صدا نیاز دارن. حتی خیلی وقتا ساخت انیمیشن با عکسهای متوالی هم میتونه کارمو راه بندازه. یعنی فریم ریت بالا و صدای استریو مورد نیازم نیست.
3. استفاده از نرمافزارهای عمومی مثل فتوشاپ و ... چقدر توی کیفیت پردازش RAW تاثیر داره؟خیلی ضعیفتر از نرمافزارهای اختصاصی خود کارخانه میشه؟
4. اگه بخوام نیکون بگیرم، از اونجایی که یه مقدار قیمت کیت 18-105 برام زیاده و هنوز اول کار هم هستم، آیا ارزششو داره که یه بدنه تنها با یه لنز 18-55 (یا اگه بود کیت 18-55) رو بگیرم؟
1- اگر منظور از لوازم جانبی ، لنز است، نیکون (فعلا) لنزهای ارزان قیمت متنوع تری دارد. البته می توانید به لنزهای سیگما، تامرون و ... هم فکر کنید. قیمت ها هم معمولا الکی نیست.
2- بله
3- این سوالتون هیچ ربطی به این تاپیک و سوالهای دیگرتون نداشت. در تاپیک مربوطه پیگیری بفرمایید.
4- چون تازه کوچ می کنید و شاید نیازهای واقعی تون رو در دوربینهای DSLR کاملا نشناختید و قیمت لنز کیت D90 هم براتون قابل توجه است، با 55-18 موافقم. نگران کیفیتش هم نباشید. لنز بسیار خوبیه (نسبت به قیمت). به راحتی هم قابل فروش و آپگرید یا حتی تکمیل رنج است.
سلام دوست عزیز
1- کاش مثال هایی رو که شما رو به این نتیجه گیری رسوند رو میفرمودید . مثلا : لنز گرونتره ؟ کدوم لنز ؟ فلاش ؟ باتری گریپ ؟ شارژر ؟ ... ؟ و اینکه این تفاوت تا چه حد هست ؟
2- امکان فیلمبرداری این دو دوربین فکر کنم جوابگوی نیازهایی که گفتید باشه و مشکلی نباشه ( البته اینم بگم ، بشخصه با اینکه قبل از خرید مثل شما فکرمیکردم ، اما شاید توی این 66-7 ماه 1 ساعت هم فیلم برداری نکردم باهاش !! )
3 - چند نرم افزار خوب برای پردازش عکس خام وجود داره که توی فروم در موردشون بحث شده و فرق آنچنانی ندارند (نمیگم فرق دارند) ولی باز در اون حد نخواهند بود که روی نتیجه ی نهایی شما تاثیر زیادی داشته باشن
4- من جای شما بودم این 18-105 رو با هیچ چیز دیگه ای عوض نمیکردم :) لنز پر کاربرد و نسبتا با کیفیتی هست و رنج خیلی خوبی داره
قیمتهایی که من دارم دی90 با کیت الان 1300 هست و 500 دی هم 900 تومن
اما مورد دیگه هم هست . نیکون دی 5000 با کیت 890 تومن !
و چیزی که میشه بهش فکر کرد دی5000 با 18-105 که فکر کنم بشه 950 تومن و انتخاب خیلی خوبی خواهد بود
- البته با توجه به نیازهای شما (اگر فکر میکنید با توجه به مشخصاتی که داره ، میتونه نیاز شما رو برآورده کنه ، شاید بهترین انتخاب باشه )
- (قیمتها رو من دقیق اطلاع ندارم و حدودی عرض کردم)
موفق باشید
از همه دوستانی که راهنمایی کردن خیلی خیلی ممنونم.:::blushing:::
دلیل پرسیدن سوالم راجع به نرمافزار تو این قسمت این بود که توی همین صفحه به عنوان یکی از برتریهای کنون به نرمافزارهای خوب همراه دوربینش اشاره شده بود.
d5000 رو به خاطر اینکه موتور فوکوس نداره گذاشتم کنار که در هزینههای آینده لنز خریدن صرفه جویی کرده باشم. البته نمیدونم فرق لنزهایی که موتور فوکوس دارن با لنز بدون موتور مشابه چقدره. اصلا اینقدری هست که مابهالتفاوت d90 رو بدم؟
ولی خداییش دارم یواش یواش میترسم از SLR. هرچی بیشتر میگردم میبینم که چقدر دردسر داره:::confused2:::. این FZ50 بیچاره خودم رو فقط نگران باطریش بودم. سر تا ته کاری هم که براش کردم دو تا فیلتر بود که کل دردسرش فقط یه کم گشتن تو همین فروم خوب عکاسی برای آدرس فیلتر فروشی بود.
قیمتهایی که من دارم دی90 با کیت الان 1300 هست و 500 دی هم 900 تومن
اما مورد دیگه هم هست . نیکون دی 5000 با کیت 890 تومن !
و چیزی که میشه بهش فکر کرد دی5000 با 18-105 که فکر کنم بشه 950 تومن و انتخاب خیلی خوبی خواهد بود
من نمی دونم شما چه جوری حساب کردید ؟ اگر نیکون دی 5000 با کیت 890 باشد برای خرید دی 5000 با 105-18 باید حداقل 200 تومان بیشتر پرداخت کرد(1150)
البته دی 5000 با کیت خیلی ازانتر از 890 است
من قیمت بدنه رو گفتم D90 در حدود 950 هست و D5000 در حدود 800 تا 820. تفاوت قیمتشون یه چیری تو مایههای 100 تا 150 تومنه. من قیمت لنز دستم نیست. برای همین نمیدونم اون موتور فوکوس d90 بعدا چه تاثیری میتونه روی هزینه لنز خریدن داشته باشه.
راستی بدنهای که از نظر امکانات در حد D90 باشه اما فیلمبرداری نداشته باشه، کدوم بدنه میشه؟ D80?
نیکون یک چنین دوربینی ندارد و مشخصات دی80 از برخی جهات مانند نویز در ایزو بالا و کیفیت ال سی دی و ... به دی90 نمیرسد گرچه دی80 هم دوربین خوبی است اما در حال حاضر توجیهی برای خرید ان نیست مگر اینکه کارکرده مطمئن و با قیمت مناسب.نقل قول:
راستی بدنهای که از نظر امکانات در حد D90 باشه اما فیلمبرداری نداشته باشه، کدوم بدنه میشه؟ D80
سلام
تفاوت قیمت بدنه دی 90 و دی 5000 حدود 200 هزار تومانه اکه این تفاوت قیمت مهم نیست 100 % خرید دی 90 توصیه میشه . چرا که این تفاوت قیمت رو میتونید تو خرید لنزهای بدون اتوفوکوس که ارزونترند جبران کنید . در ضمن دی 90 فلاش کامندر داره که اینجا هم نسبت به دی 5000 برتری داره و می ارزه . در مورد فیلم برداری نظر من اینه کیفیت فیلم برداری بسیار خوبی داره که حیفه اگه بیخیالش بشید .
اما در مقایسه دی 5000 و کنون 500 دی من انتخابم نیکون بود و بسیار راضیم . جدا نیکون خیلی خوش دست تره .
درود
من عنوان عجیب این تاپیک را دیدم امدم تا راهنمایی کنم که D90 را نمیشه با 500D مقایسه کرد. اگر دوست دارید 500D کنون را با مدلی مشابه آن در نیکون مقایسه کنید آن D5000 است . نه یک چیزی در رده بالاتر خودش!
با کمال تعجب دیدم که این موضوع چندین صفحه است که به آن پرداخته شده!
البته منظورم نظرات ارزشنمد اساتید که در آن راهمایی فرمودند نیست اما عنوان تاپیک برازنده ادامه دادن نیست. بهتر بود تا این تاپیک با یک روشنگری در مورد مدلهای کنون و نیکون و مدلهای هم رده آن تمام میشد.
و سوال در غالب موضوع جدید ادمه پیدا میکرد. چون عنوان تاپیک این ذهنیت را القاء میکند که با مطرح شدن این سوال از طرف باز کننده آن هنوز در طی این چند صفحه دارد 500D با D90 مقایسه میشود :confused:
حال به آخرین دوستی که سوال مطرح کرده بودند میگویم که اگر بین کنون ونیکون مردد هستند و از 500D را به عنوان کاندیداز کنون در نظر گرفته اند فقط میتواندD5000 نیکون را با آن مقایسهکرد ، و هر کدام که برتری داشتند آن را تهیه کننند. اما وقتی یک مدل در رده بالاتر از یک برند مطرح شد. خوب دیگر مقایسه ای وجود ندارد اگر چنین قدرت خریدی هست مدل حرفه ای تر و کامل تر( که البته گرانتر است) بی چون و چرا بهتر و باید فقط آن را با همتا ی کنونی خودش مقایسه کنید نه چیزی در رده پایین دست آن.
موفق باشید
انوش
سلام انوش جان؛
من فكر مي كنم اگر بخواهيم بدون تعصبات برندي به قضيه نگاه كنيم (همان طور كه قبلا بارها بحث شده) Nikon D80,D90 هم رده اي در برند كنون ندارند. اما مقايسه آنها با سري XXXD و XXD كنون بارها انجام شده و اشكالي هم در اين زمينه وجود ندارد.
انوش جان، یکی از مثالهای بسیار پرکاربرد در این زمینه ها، مثال زدن اتومبیلها است.
تویوتا پرادو و هیوندایی آزرا دو خودرو در دو کلاس مختلف و اختلاف قیمت هستند. اگر برای خرید خودرو به ارزیابی این دو ماشین بپردازم (فرض کنید تازه می خواهم بدانم ماشینهای شاسی بلند چه مزایایی در مقابل خودروهای "سدان" دارند و امکانات و تفاوت و محدودیتشان چیست و ...) کار خطایی انجام داده ام؟
شاید در 500D یک مزیت خاص مورد نظر ایشان باشد که در 100 مزیت دیگر D90 نباشد و بالعکس (فرض می کنیم ایشان بودجه خرید هر دو را دارند چون دارند هر دو را ارزیابی می کنند.) اشکالی کار کجاست؟!
چرا اینقدر سعی در خط کشی کردن و رتبه بندی این محصولات برای خریداران می کنیم؟ رده بندی محصولات به خودی خود اشکالی ندارد ولی اینکه بگوییم اگر این کلاس را می خواهی دیگر نباید سراغ کلاس دیگر بروی، جای تامل دارد.
اینطوری شاید یه تفکری القا شود که اگر مثلا XXD داشتی می توانی در فلان کلاس عکاسی کنی و ... و حاصل این رده بندی برای کسانی که می خواهد با فلان بودجه از یکی از این کلاسها خرید کند، فقط دلسردی یا سردرگمی برای عده ای و اعتماد به نفس کاذب برای عده ای دیگر ایجاد می شود.
بهتر است به عنوان کسانی که کمابیش با برخی از این مدلها کار کردیم، اطلاعات خود را در اختیار دیگران قرار دهیم و انتخاب را به عهده خواننده بگذاریم.
اگر میخواهید بگید در سطح همدیگر نیستند , لااقل مشخص کنید چه برتری هایی دارند .
اینقدر یک طرفه نظر ندهید و نگویید که این تاپیک از ابتدا غلط بوده ؛ اگر اینطور هست هزار و یک تاپیک دیگر مقایسه دوربین ها هم نباید باز می شد
بنا به نظر شما هم حتما D3s در حد 1Ds MK III کنون هست ( هر دو S دارند )
این دو دوربین نسبت به هم برتری ها و کاستی هایی دارند و این مخاطب این تاپیک هست که با کنار هم قرار دادن فاکتور هایی چون قیمت , رزلوشن , قابلیت فیلمبرداری , رفتار نویزی , لنز های هر یک از برند , سیلینک بدنه و .... انتخاب نهایی را میکند نه اینکه قاطعانه بگوییم فقط ن......
هز همه دوستان بابت راهنمایشون ممنونم.
درباره اینکه گفتین d90 کلا تو یه رده بالاتره. حرف شما درسته. اما مسالهای که هست اینه که هرکدوم مزایای خودش داره و نسبت ارزش به قیمت خودشو.برای من این نسبت توی هر خرید مهمی فاکتور خیلی خیلی مهمیه. در حقیقت مساله اینه که پرداخت هزینه D90 برام ممکن هست اما سخته. وگرنه حق با Anoosh-Pro هست.
در حقیقت من و احتمالا حمیدی عزیز دو تا هدف داشتیم از این سوال، یکی اینکه به این جمع بندی برسیم که تو چه ردهایی دوربین بخریم و یکی این که حالا این دوربینی که تو این رده انتخاب کردیم مناسب هست یا نه؟
و در این مورد خاص این دو تا بدنه(البته به علاوه D5000) تنهای بدنههای نیمهحرفهای SLR هستند که امکان فیلمبرداری دارن و اگه کسی این امکان براش مهم باشه، مجبوره که این دو (سه تا) رو با هم مقایسه کنه.
شاید بهتر بود عنوان تاپیک میشد "راهنمایی برای انتخاب SLR با قابلیت فیلمبرداری."
یه سوال داشتم. فلاش کامندر برای کنترل فلاشهای جانبی به غیر از فلاش رو کفشکه؟ درسته؟به غیر از آتلیه کجاها کاربرد داره؟
دوست عزيز قابليت كامندر فلش يك امكان بسيار لذت بخشيه كه شما بسته به خلاقيتتون همه جا مي توانيد استفاده كنيد حتي زير نور شديد افتاب
اتفاقا ً کاربردش همه جا میتواند باشد, به غیر از آتلیه! چون فلاشهای آتلیه های با این سیستم سازگاری ندارند, تاپیک زیر را یک نگاهی بیاندازید:
استروبیست - Strobist
و در نظر داشته باشید که فلاشهایی هم که با این سیستمهای وایرلس سازگاری دارند, قیمتهای ارزانی ندارند (250 تومان به بالا).
دورد
اول پاسخ سوالتان... سیستم CLS فلاش برای فلاش های جانبی به غیذ از فلاش روی کفشک است. کلی هم ماجرا پشت آن است اما همینقدر بگویم اگر بنا باشد فلاش رو روی دوربین بگذاریم و استفاده کنیم که همان وضعیت اسفناک فلاش خود دوربین پیش می آید ، هم جهت بودن زور فلاش با زواویه دوربین بدترین نوع نور پردازی است. و به تخت شدن صورت سوژه و ... ختم میشود. اما با جدا شدن فلاش از دوربین انواع الگوهای نور پردازی را میتوان اعمال کرد. که البته برای کار در آتلیه نیست اینها فلاش پرتابل است برای کارهای غیر آتلیه ای است.
فلاش آتلیه کلا محصول دیگریست. برای دیدن نمونه کار و عکسها به تاپیک استروبیست مراجعه کنید:
کد:http://www.akkasee.com/forum/showthread.php?t=10537&highlight=%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D9%88%D8%A8%DB%8C%D8%B3%D8%AA
ضمنا یادتان باشد که با یک دست بیشتر از یک هندوانه نمیتوان برداشت یعنی شما الان دارین یک SLR انتخاب میکنید تمام قدرت مالیتون رو روی انتخاب یک SLR خوب بگذارید لنز چیزی است فعلا هر چیزی بخرید به عنوان لنز کیت یا هر محصول ارزان دیگه بعدی آنرا تعویض خواهید کرد. اما چیزی که تعویض نمیکنید طی حداقل 3 الی 5 سال آینده دوربین است پس بدنه ای انتخاب کنید و بعد از آن به فکر کامل کردن ست لنز مورد نظر خود( با توجه به جنس عکاسی خود) و یا دیگر تجهزات از جلمه فلاش کنید. انتخابی داشته باشید به عنوان بدنه که با میل بعدا برایش این تجهیزات را تهیه کنید.
موفق باشید
با جناب قدیری خط رو خط شدم
مشهدی وحید عزیز پستشون رو 20:15 دقیقه دادن و من 23:.. یعنی من تمام این مدت داشتن مینوشتم خیلی عجیبه من موقع نوشتن پستی از ایشان موجود ندیدم!!!!
انوش
امروز اتفاقی گذرم افتاد به ساختمان اصلی آفومار تو سهروردی. گفتم حتما اینجا حسابی دوربینارو میشناسن و اگه از اینجا بپرسم هیچ سوالی برام نمیمونه. اما به این نتایج رسیدم
1. بعد از دو سه دقیقه تصمیم گرفتم من یه خورده اونارو راجع دوربیناشون راهنمایی کنم:biggrin: فقط شرایط گارانتی رو میدونستن و جای لیست قیمتها.
2. viewfinder کنون 500D واقعا کوچیک بود.
3.خودشم کوچیک بود.:::happy:::
4.چیز دیگهای هم نشد بفهمم چون نه دوربین باتری داشت، نه میشد چیز دیگهای پرسید.
یه بخش بیربط هم داره این پستم:
دلیل رفتنم به آفومار این بود که یکی از دوستام میخواست یه AE-1 رو ببینه میتونه تعمیر کنه (که قطعه شو نداشتن) ولی من به این نتیجه رسیدم که AE-1 هم از d90 هم از 500D و هم از 50D هم خوشدست تر بود. هم تو دست گرفتنش لذتبخشتر. وقتی باهاش فوکوس کردم و اون نیمدایره های راهنماشو دیدم ، احساس کردم که واقعا عکاسم. حالا میفهمم چرا عکاسای دوران آنالوگ حتی اگه دیجیتال هم بگیرن دستشون، همشون حسرت دوران آنالوگ رو میخورن. اصلا این بدنههای کت و کلفت سیاه پلاستیکی کجا، اون بدنههای قشنگ آلومینیومی کجا.
در تاپیک قیمتهای دوربین کانن قیمت همه DSLR های کانن رو گذاشتم (البته با گارانتی آفومار):
http://www.akkasee.com/forum/showpos...&postcount=770
500D قیمت بدنهاش بود 842 تومن. و کیتش 900 تومن.
ممنونم،در جای دیگه ای هم عنوان کردم که:
همین موضوع باعث سردرگمی من شده،چند روز پیش که من از حافظ قیمت گرفتم،500 دی برای مثال با گارانتی آفومار و بیمه اطمینان 830 قیمتش بود و این تناقض تنها میتونه یک دلیل داشته باشه و اون هم جعلی بودن افومار ادعایی فروشندگان هست که البته با اعتماد به نفسی که میگفتند و همچنین بیمه اطمینان موجود بر روی دوربینها حداقل تا حدی قابل باور بود ادعاهاشون.
من البته در مرود دوربین نمیتونم نظر بدم. ولی تا جایی که میدونم هستن فروشگاههایی که زیر قیمتی که باید بفروشن ، میفروشن جنساشونو. و حتی ممکن دوربینهای اون فروشگاه از قبل مونده بودن توی انبارش اما این قیمتها مال سری جدید واردات آفومار بودن.
اما توی 830 تومن به نظر من 12 تومن ارزششو نداره. از یه جای مطمئن خرید کنین که ریسک هم نداشته باشه.
بله،همینطور هست با لنز کیت،حتی قیمت 790 -با لنز کیت-با گارانتی ایده آل و بدون بیمه هم بود که البته چون بیمه را یک و نیم تا سه درصد معمولا درنظر میگیرند همین حدود با بیمه میشد،من برای مثال در هندی کم سونی که این هفته خریدم مشاهده کردم در یک دوربین برای مثال 400 هزاری نمایندگی اصلی بازرگانی حدود 10 هزار قیمت را بالاتر میگفت و قیمت پایینتر فروشگاههای شخصی را هم با همون گارانتی کاملا عادی توصیف میکرد چون میل خودشون هست که سود کمتر در برابر فروش بیشتر را بپذیرند ولی اختلاف قیمت 70 هزاری کمی نامعقول به نظر میرسه؟!
سلام
من الان 500D 18-55 دارم تو فکر خرید 135-28 بودم که حدود 430 هست . رفتم یه عکاسی و دوربینم با لنز و مموری رو 750 خریدار بود .
1080=430+750 خواستم از دوستان یه مشورت بگیرم که آیا دوربین رو بفروشم و با این پول (یکم بیشتر) برم nikon d90+18-105 رو بخرم ؟
درود
درواقع 500d شما رو به قیمتی نزدیک به نوی آن به شما پیشنهاد داده ، به نظرم بعدا اگر دوباره سراغ او بروید دیگر به همان قیمت از شما نخواهد خرید یا اینکه از قیمتها خبر نداشته یا هر چیز غیر عادی دیگری :::confused2:::
اما D90 که فرمودید در حد و اندازه ای بالا تر از دوربین حال حاضر شماست. و اگر بی ضرر بتوانید این کار را بکنید. انتخاب خوبی خواهد بود.
من همیشه گفته ام اینقدر در خرید نباید عجله داشت شاید با کمی صبر کردن بشود گزینه های بهتر خرید که ممکن است اگر عجله به خرج دهید به گزینه های ارزانتری تن در دهید. 500d کنون یا d5000 نیکون گزینه هایی خوب در حد و اندازه قیمت خود هستند.
موفق باشید
انوش
درود
چیزی که من در این نمودار رزولوشن از 28-135 میبینم اوضاع جالبی ندارد:
http://kimag.es/share/64040883.gif
در حالی که رزولوشن در نمودار 18-105 خیلی بیشتر است :
http://kimag.es/share/18768529.gif
اما وضعیت Ca در 28-135 قدری بهتر است اما هر دو کنترل شده هستند.
با این اوصاف 18-135 نیکون هم از آن بهتر بوده اما من همان 18-105 را توصیه میکنم.
البته یک چیزی را گفته باشم خدمت شما که 18-105 VR نیکون در هیچ برندی همتایی ندارد لنزی با این کیفیت نسبت به قیمت آن.
موفق باشید
انوش
پی نوشت: به روی چشم منبع فتوزون هست که باید با *** آنرا باز کنید همینطوری باز نمیگردد
تست لنز های کنون در فتو زون :تست لنز های نیکون در فتوزون :کد:http://www.photozone.de/canon-eos
کد:http://www.photozone.de/Reviews/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests
ببخشید انوش جان, امکانش هست که منبع این مقایسه ها رو هم معرفی کنید؟(البته قصد جسارت ندارم ها:::blushing::: میخوام بررسی لنزهای دیگه رو هم ببینم.)
سلام
می دونم سوالی که می پرسم تکراریه ولی خوب واقعا انتخاب برام سخته
من اولین دوربین Slr مو دارم می گیرم
از جایی که می خوام بگیرم نیکون d90 رو هم قیمت با کانون 500d با لنز 28-135 میده
وقتی دوربینها رو دستم گرفتم کلا برام فرقی نداشتند اما خوب وجود دو تا فرمون برای عوض کردن دیافراگم و شاتر روی دی نود خیلی خیلی بهتر بود
حالا نمی دونم چی کار کنم !
وسوسه لنز شم یا بدنه ی دی نود
راستی من به عکاسی منظره و پرتره هر دو علاقه مندم ولی منظره یه کم بیشتر :)
سلام
لنز 135-28 مناسب عكاسي منظره نيست چون روي اون دوربين درواقع رنج فاصله ي كانوني 45 ميليمتر تا 216 رو مي ده. براي منظره به لنز هاي وايد تر (حداقل 28 در مقياس فيلمي كه مي شه حدود 18 روي دوربين هاي كراپدار) نياز داريد. روي هم رفته به نظر من براي منظور شما نيكن D90 با لنز كيت 105-18 مناسب تره.
با سلام
دوست عزیز من با دوربین 500d یکی از دوستان که مدتی دستم بود حسابی عکاسی کرده ام و خودم هم d90 دارم
البته 500d لنز خوب 200-18 داشت و d90 خودم 105-18 را.
در کل هر دو دوربین عکسهای خیلی خوبی میگرفتند و اینکه بگویم کدامیک عکسهای بهتری میگرفت کار بسیار اشتباهی است ولی مسئله مهمی که من را از اینکه d90 خریدم راضی نگه داشت ارگونومی بسیار عالی و راحتی کار کردن و همینطور حرفه ای تر بودن بدنه d90 بود که احساس بهتری در هنگام عکاسی به انسان دست میداد
نویز هر دو را در نور کم در ایزوهای بالا تست کردم و به مقدار محسوسی d90 بهتر بود اما 500d هم در نور خوب عکسهایی میگرفت که گاه واقعا لذت بخش بودند (عکس آواتار من با 500d است )
ولی با شناخت بسیار کاملی که از این دو دوربین دارم اگر دوباره به بخواهم خرید کنم و مجبور باشم یکی از این دو را انتخاب کنم حتما دوباره d90 را میگیرم مخصوصا بخاطر این لنز 105-18 نازنین که در عین قیمت پایین عکسهای بسیار شارپی میگیرد .
ارادتمند شما
شناسی