نوشته اصلی توسط
Chik
برای ماکروگرافی چطور؟ لنز 100mm ماکرو روی کدام بدنه تصویر بهتری میده؟ کراپ دار یا فول فریم؟ البته با توجه به عمق میدان مسلما برتری با فول فریم هست. امیدوارم درست گفته باشم. راستش هدف من از این سوالات صرفا جهت انتخابی بهتر و مطمئن برای خرید بدنه هست. چون با خرید بدنه قصد خرید این لنز با نسخه قدیم آن را دارم.
متشکرم.
من یه نکته ای رو باید اینجا بگم که اکثر افراد (از جمله خودم) در ابتدای راه در موردش اشتباه میکنند.
این که تمام این مقایسه ها باید بین سنسورهای مشابه از نظر مگاپیکسل انجام بشه. تصویر زیر رو ببینید:
این تصویر اختلاف سایز فول فریم و سنسورهای کراپ رو نشون میده. حالا اگر سنسور کراپ با فول فریم مگاپیکسل یکسانی داشته باشه به این معنیه که تصویر مثلا 12 مگاپیکسلیه سنسور کراپ برابر با حدوده 7 مگاپیکسل از 12 مگاپیکسل سنسور فول فریم خواهد بود. و از این جهت نسبت به فول فریم هم مگاپیکسل چه در ماکرو گرافی و چه در تله فوتوگرافی برتری خواهد داشت.
اما در مقابل سنسور 21 مگاپیکسلیه فول فریم قضیه فرق میکنه. تصویر 12 مگاپیکسلیه سنسور کراپ برابر با حدوده 12.6 مگاپیکسل از 21 مگاپیکسل سنسور فول فریم خواهد بود ویا 14.4 از سنسور فول فریم 24 مگاپیکسل (sony a900). و بدلیل اینکه سنسور فول فریم شارپنس، دینامیک رنج، عمق میدان و رنگهای بهتری داره برتری کامل خواهد داشت. این به این معنیه که بعد از عکاسی با کراپ کردن در pc همان تصویر سنسور کراپ با لنز 200 که معادل 320 فول فریم در مگاپیکسل یکسان هست رو بدست میارید.
در قیاس با 7D این اختلاف حدود 5.5 مگاپیکسل خواهد بود که باید ببینید این 5.5 مگاپیکسل ارزش اینو داره که کیفیت تصویر 5D رو نادیده بگیرید یا نه.
یه نکته دیگه هم هست که معمولا این یه مورد رو کمتر کسی در نظر میگیره در حالی که بسیار مهمه، وجود حساسیت 50 در 5D . وجود حساسیت 50 یه نعمت برای عکاسیهای منظره و یا با سرعتهای پایین شاتر و مد بالب و همچنین عکاسی در روزهای بسیار آفتابی و پر نور به همراه لنزهای سرعت بالا (دیافهای بازتر از 2.8) هستش.
من بشخصه برای خرید دوربین دیجیتال به چیزی کمتر از 5D نمیتونم فکر کنم، شما اگر خریدید ازش لذت ببرید و برا ما هم دعا کنید که بتونیم بخریم
اینم لینک مطلبی در مورد سایز سنسور و تاثیرش بر عکاسی:
کد:
http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/digital-camera-sensor-size.htm