پاسخ : سنسورهاي APS-H ؛ مزايا و معايب
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Arash
من رفوزه این کلاس و ۸ سال است درحال درجا زدن اما واقعا گمان میکنید با یک ۱۶-۳۵ و یک ۲۴-۱۰۵ میشود کار همان ۲۴-۷۰ و ۷۰-۲۰۰ ۲.۸ را کرد؟
حالا مشکل دیافراگم ۴ لنز ۲۴-۱۰۵ به جای خود. تفاوت ۱۰۵ تا ۲۰۰ مم چگونه برطرف خواهد شد؟ شما با ۱۰۵ مم دارید عکاسی میکنید. بخشی را سنسور میبرد بخشی دیگر را هم شما! بله دوربین ما باشد هزار مگاپیکسل ولی این عکس دیگریست. عمق میدان متفاوتی دارد و به هیچ شکلی همان عکس نیست.
میشود اما به چه قیمتی؟
سلام:
اعتقاد من بر آنست تجربه و مهارت یک عکاس غالب بر هر پیشفرضی است. من بدترین شرایط را در نظر گرفتم یعنی سعی کردم این فرض را بپذیرم حتما استفاده از 7024 بهمراه 200-70 یک اجبار است. وگرنه خیلی ها هستند با همین کراپ و عکاس هم هستند یا برای آژانس های معتبر هم کار میکنند . فرض بر آنست حتما بر استفاده از 2 لنز اصرار داشته باشیم آنهم در همان شرایط پیشفرض شما . و فرض هم بر آن بوده که هیچ وقت عکسی روی سنسور فول فریم خبری کراپ نشده و قرار بر آنست از حداکثر رزولوشن موثر استفاده شود
یک مثال: اگر عکاسی ورزشی را جزوی از عکاسی خبری بدانیم جاییکه لنز 400 میلیمتر میباید روی دوربین باشد بنظرتان یک عکاس نمای نزدیک چگونه عکاسی خواهد کرد. لنز را تعویض میکند؟ از بادی دوم استفاده میکند یا لنز 400-24 روی دیافراگم 2.8 هم وجود دارد؟ پس بناچار استفاده از دو دوربین در شرایطی خاص و یا حتی المقدور تعویض لنز یک اجبار است.
پیش تر هم عرض شد هر ابزاری نقاط ضعف و قوتی دارد و میتوان" یا یک عکاس باید" بتواند لجام این ابزار را در راستای مقاصد خویش بکار گیرد. اینکه صرفا ارنجمنت دیافراگم 2.8 از 200 الی 24 روی فول فریم برای ثبت های خبری یک باید است من اینگونه فکر نمیکنم.
چون با همین پیشفرض میتوان ارنجمنت لنزهای 200-الی 24 لنزهای دیافراگم 2.8 روی دوربینی با کراپ 1.3 را معادلی از 31 الی 260 روی دیافراگم 2.8 با دو لنز در نظر گرفت که برای دوربین قطع فول فریم با بیش از 2 لنز میتوان به آن رسید حال آنکه آن 7 میلیمتر واید بهتر است یا 60 میلیمتر سوپر تله روی دیافراگم 2.8 اطمینان داشته باشید جواب محکمی برای آن نیست چون تجربه و نیاز یک عکاس در این خصوص عامل تعیین کننده ای خواهد بود. یا تعویض لنز در محدوده 70 بهتر است یا در محدوده 90 میباید نیاز را دانست ( و متعاقبا لنزهای دیگری در این مجموعه ) این موارد همه با قبول فرض شما بر محدودیت استفاده از یک دوربین است. وگرنه استفاده از 2 بادی در بسیاری موارد نیاز خواهد بود یا اینگونه بنظر می آید.
یا حالتی دیگر
اگر فرض کنیم روی محدوده 24 میلیمتر واقعی تا 260 نیاز به 3 لنز روی کراپ 1.3 و فول فریم خواهد بود تعویض یک لنز سوپرتله راحت است ( اجبارا برای فول فریم لنز 300 میلیمتر دیافراگم 2.8 در نظر گرفته شود ) یا یک لنز 35-16 دیافراگم 2.8 ؟ فرض میکنیم نیاز به دیافراگم 2.8 استفاده از کانورتر را محدود میکند
میبینید که ساعت ها میتوان روی این موضوع بحث کرد و ارنج منت های متفاوتی پیش نهاد داد که هیچ کدام مطلقا درست نخواهد بود و نیاز یک عکاس و تجربه و عملکرد آن در این خصوص بسیار تعیین کننده است
به هر شکل کارخانه ها برای سلیقه های متفاوتی محصولاتی تولید میکنند و به سختی بتوان به این صراحت این کراپ را مردود دانست. هر چند ممکن است مدتی دیگر کارخانه کانن به این نتیجه برسد که باید این کراپ را حذف کند، شاید هم نه! شاید هم کارخانه های دیگر اقدام به تولید محصول خاصی با کاربرد خود داشته باشند. اما عکاسی کماکان پابرجاست با سلیقه و کاربرد های گوناگون :)
موفق باشید
پاسخ : سنسورهاي APS-H ؛ مزايا و معايب
دیگه شیطنت نمیکنم چون به قول جناب قشقایی ساعتها میشه با این ارنجمنتها ور رفت.
امیدوارم همه قانع شده باشیم!و یا حداقل چیزی نگفته نمانده باشد. سلیقهها هم محفوظ.