خب من به عنوان کسی که شغل قبلیم مشاوره فنی به لیتوگرافی ها و چاپخونه ها و دفاتر طراحی حرفه ای بوده دوست دارم بحثی رو انجا مطرح کنم به این اسم: مگاپیکسل - از افسانه تا واقعیت
اول دوست دارم یه متن رو از دوست خوبمون آقای عاشوری نیا که توی تاپیک دی 40 نوشتن رو بیارم:
خوب، حالا بیایید تفاوت رزولوشن 2 دوربین مطرح بازار رو با هم مقایسه کنیم و ببینیم واقعا چقدر فرق بینشون هست. برای اینکار، نیکون دی 50 رو به نمایندگی از دوربینهای 6 مگاپیکسل و نیکون دی 80 رو به نمایدنگی از دوربینهای 10 مگاپیکسل انتخاب میکنیم. بیایید اندازه فایل هاشون رو با هم مقایسه کنیم:
6 مگاپیکسل : 3008 در 2000
10 مگاپیکسل : 3872 در 2592
همونطوری که دیده میشه، تفاوت 4 مگاپیکسل خیلی دهن پرکن تر از تفاوت واقعی این اندازه هاست. چرا؟ چون در اعداد بالا که اعداد ضرب میشن، تفاوت خیلی به نظر میاد و یکدفعه تفاوت 4 مگاپیکسلی چشم آدم رو در میاره! ولی تفاوت واقعی فقط تقریبا 800 پیکسل طول و 600 پیکسل عرض خواهد بود!
حالا، حتی برای چاپ، بیایید محاسبه ساده ای انجام بدیم. فایل ها رو در فوتوشاپ تبدیل به فایل 300 DPI میکنیم که استاندارد چاپ هست. نتیجه خیلی جالبه:
فایل 6 مگاپیکسل در رزولوشن 300 DPI و اندازه به سانتی متر: 25.47 طول در 16.93 عرض
فایل 10 مگاپیکسل در رزولوشن 300 DPI و اندازه به سانتی متر: 32.78 طول در 21.95 عرض
نتیجه حیرت انگیزه! یعنی 10 مگاپیکسل در مقایسه با 6 مگاپیکسل ، در عالم اعداد 40% بزرگتر به حساب میاد. ولی با یه محاسبه تناسب ساده، مشاهده میشه که طول فایل 10 مگاپیکسلی فقط 27% از فایل 6 مگاپیکسلی بزرگتره!
منکر نمیشم که تفاوت 27% برای بعضی استفاده ها، مخصوصا چاپ های بزرگ میتونه خیلی موثر واقع بشه. ولی با همین رزولوشن های پایه، خیلی از کاربرد ها به راحتی پوشش داده میشن و نیازی به فایل های بزرگتر نیست.
حتما نظرتون رو بفرمایید. هم من از اول ریاضیم ضعیف بوده هم همیشه چند نفر بهتر از یه نفر فکر میکنند :)