عکاسی از تئاتر از اون جنس عکاسیهاست که با حداقلها کار پیش نمیره...
برخلاف نظر بعضی از دوستان گمان میکنم در این نوع عکاسی نیاز به حداکثرها داریم. البته این در صورتیست که ما قصد داشته باشیم عکس خوب بگیریم... وگرنه عکسی که در LCD دوربین دیده بشه و حتی امکان انتشار در وب رو هم نداشته باشه؟ احتمالا با پینهول هم قابل ثبت خواهد بود.
اما برای این نوع عکاسی نیاز به چه لنزهایی داریم؟
سر راست ترین پاسخ در برند کانن همانیست که آقای هژیرآذر فرمودند:
در دوربینهای ۱.۶
Canon 70-200 2.8 is + 17-55 1.8 is
قیمتش رو هم خودتون لطف کنید و حساب کنید.
در صورت کمبود پول میتوانید is رو از لنز ۷۰-۲۰۰ حذف کنید و یا ۱۷-۵۰ سیگما یا تامرون بگیرید.
اصولا سیگما و تامرون رو به کسی توصیه نمیکنم.
لرزهگیر هم در عکاسی تئاتر کمک کننده خواهد بود. توضیح خواهم داد.
ولی ۷۰-۲۰۰ های F4 را برای این نوع عکاسی فراموش کنید که به هیچ دردی نخواهند خورد.(تقریبا در نیمی از نمایشها شما را جا خواهند گذاشت.)
برای تکمیل لنزهای فوق در صورتی که امکانات مالی وجود داشته باشد لنزهایی مثل 20-28-50-85 با دیافراگم 1.4 و یا 1.8 کمک کننده خواهد بود.
در برند کانن برای دوربینهایی مثل 1d mark II & 1dmark III با کراپ 1.3 و 5d & 1ds III & 1ds II باید لنز ۱۷-۳۵ و یا ۲۴-۷۰ با دیافراگم ۲.۸ را جایگزین ۱۷-۵۵ کنید.(گمانم ۲۴ -۷۰ کفایت خواهد کرد)
در برند نیکون و دوربینهایی با کراپ 1.5
Nikkor 70-200 2.8-vr + 17 - 55 2.8
بهترین انتخاب است اما در صورت محدود بودن بودجه 80-200 2.8 جایگزین 70-200 2.8 وی آر میشود.
در صورت موجود بودن درخشانترین دوربین عکاسی تئاتر تا این تاریخ... یعنی همان D3 نازنین... ۲۴-۷۰ با دیافراگم ۲.۸ جایگزین ۱۷-۵۵ میشود.
در این برند هم لنزهای پرایم برای تکمیل کیفیت توصیه میگردد.
روش میانبری اصولا وجود نداره... که بگوییم با رتوش کردن و یا شارپ کردن و کراپ و فلاش و نور و بغض و گریه میتوان مشکل رو حل کرد.
چرا؟
چون اصولا در اکثر موارد که ما عکاسی از تئاتر میکنیم در لبه تواناییهای دوربین و لنز حرکت میکنیم. (البته دوربینی مثل d3 و تا حدودی 1dmark III از این تعریف فاصله دارند)
و حال اگر ما در هر بخش از این تجهیزات کمبودی داشته باشیم؟ صحنهای و در بعضی از موارد نمایشی رو از دست خواهیم داد.
در ادامه سعی میکنم عکسهایی رو از آخرین نمایشهایی که عکاسی کردم بگذارم. با توضیحاتی در مورد عکسها و شرایط عکاسی