منم این لنز رو داشتم. صداش در همین حد بود.. و میشه گفت طبیعیه.
Printable View
بعد از چند هفته استفاده از لنز، احساس کردم با دیاف باز (مثلا 1.4) و موقعی که فاصله از سوژه بیشتر از دو متر میشه، شارپنس تصویر کم میشه. با جستجویی که توی فرومهای خارجی داشتم، متوجه شدم خیلیها گزارش کردهاند که این لنز مشکل front focus داره که این قضیه باعث کم شدن شارپنس تصویر میشه. این مشکل مخصوصا موقعی که از بدنه با سنسور کراپ و یکی از نقاط فوکوس غیر مرکزی استفاده میشه، خیلی بیشتر خودشو نشون میده. خودم یه تست ساده روی لنزم انجام دادم و متاسفانه لنز من هم این مشکل رو داره. فکر میکنم دلیل اینکه خیلی از دوستان هم احساس میکنن این لنز توی دیافهای باز به حد کافی شارپ نیست، همین مساله است که با افزایش عمق میدان خودشو خیلی کمتر نشون میده.
چون این لنز قدیمیه، ظاهرا امکان کالیبره کردن نرمافزاری برای این لنز وجود نداره ولی توی فرومهای خارجی یه عدهای نوشتهاند که لنزشون رو برای کالیبراسیون به دفتر کانن فرستادن و مشکلشون حل شده. البته یه تعدادی هم بعد از چندین بار ارسال برای کالیبراسیون مشکلشون حل نشده. حالا سوال من اینه که آیا توی ایران هم جای مورد اطمینانی برای کالیبراسیون لنزهای کانن وجود داره (غیر نرمافزاری)؟
دوست عزیز من مدت زیادیست که از این لنز استفاده میکنم. و البته خیلی وقت هست که تا جایی که امکان داشته باشه از دیاف ۱.۸ و ۲ پایین تر نمیام.
مشکل از دقت فکوس نیست. شما با فکوس دستی هم که تست کنید هیچ قسمت شارپی در دیاف ۱.۴ نخواهید داشت!
فایل پیوست 37934
فایل پیوست 37933
فایل پیوست 37932
Canon EF 50mm f/1.4 USM Lens Image Quality
آیا قسمتی از تصویر رو میتونین نشون بدین که شارپ باشه؟! ;-)
فرساد جان در دیاف 1.8 یا 2 وضعیت به چه صورتیست؟
در ۱.۸ میشه گفت سافت بودن رو تقریبا احساس نمیکنید. ولی ۲ دیگه تقریبا خوب و قابل قبوله. در ۲.۸ هم که عالیست.
من با این لنز تا حال مشکل بک یا فرانت فکوس نداشتم. منظورتون از لایو ویو اینه که در حالت لایو ویو داخل دوربین تصویر رو بررسی میکنید؟ اگر اینطوره که خیلی روش دقیقی نیست.
بهترین کار همون منوال فکوس هست در حالت لایو ویو. و مقایسه تصویر با فکوس خودکار دوربین. البته خیلی باید در ثابت بودن دوربین و سرعت شاتر دقت کنید.
چیزی که من به ذهنم میرسه اینه که شما چند عکس با دیاف ۲ بگیرید. اگر احساس کردید که مشکل فرانت یا بک فکوس دارید خب در دیاف ۱.۴ هم قاعدتا هست و لنز باید سرویس بشه. ولی اگر در دیاف ۲ مشکل فکوس نمیبیند، مطمئنا همین سافت بودن لنز در دیاف باز هست که این شبهه رو براتون پیش آورده. و سعی کنید دیاف کمتر از ۲ و ۱.۸ رو استفاده نکنید.
منظورم عکاسی در حالت لایو ویو است. عکس زیر رو ببینید... فوکوس باید روی کابل میبود ولی به نظر من میآد که فوکوس بین اون دو خط قرمز رنگه. موافقید یا من دارم اشتباه میکنم؟
فایل پیوست 37935
اگر شما مطئن هستید که فکوس نقطه ای و دقیقا بر روی کابل بوده و سوژه هم ثابت بود و از سه پایه استفاده کرده اید و نور کافی جهت فکوس وجود داشته، این عکس نشون میده که احتمالا فرانت فکوس دارید. البته باید اول مطمئن بشین که مشکل لنز هست و نه دوربین. باید تست های دقیق تری با لنزهای مختلف انجام بدین تا دقیق بتونید نتیجه بگیرید که کدوم یکی مشکل فکوس داره.
سلام روز بخیر اساتید محترم.
امروز برای اولین بار تجربه استفاده از لنز فیکس 50mm f1.4 رو روی بدنه 600D داشتم
اینکه این لنز تقریبا از فاصله نیم متری فوکوسش کاملا سردرگم میشه طبیعی هستش؟
تجربه خودم رو در مورد فوکوس این لنز بر روی بادی 650D عرض کنم: به خاطر بسیار کم بودن عمق میدان در دیافهای باز (1.4 و 1.8)، گرفتن عکس در مد AI focus حتی از یک سوژه ثابت و با استفاده از سه پایه، باعث غیر دقیق بودن فوکوس (Back focus یا Front focus) میشه ولی در مد AI Servo، فوکوس خودکار به خوبی انجام میشه.
سافت بودن این لنز در بازترین بازه دیاف خیلی آزار دهنده است .
خب شما اگر لنز Canon EF 50mm f/1.2 L و یا Canon EF 85mm f/1.2 L II هم بگیرید در بازترین دیاف همین مشکل رو خواهید داشت ...البته در 85 کمی تا قسمتی اوضاع بهتره
من عادت داشتم با فوکوس وسط کار میکردم.
یعنی فوکوس رو لاک میکردم و بعد کادر رو تغییر میدادم.
تو دیاف باز این کار اشتباهه و باید کادر رو ببندید و نزدیک ترین نقطه رو به محل فوکوس انتخاب کنید و بعد فوکوس انجام بدید.
کوچکترین تغییر میتونه نقطه فوکوس رو تغییر بده.
با رعایت این نکته نتجیه کار خیلی تغییر میکنه.
راستش پیدا کردن یه عکس که شرایط اول (مشکل فوکوس رو داشته باشه ) برام مقدور نیست.
فقط توضیح اینکه: دیاف باز خیلی نسبت به حرکت بعد از فوکوس حساسه. میدان دید به شدت باریکه و کوچکترین حرکت دست و یا سوژه میتونه عکس رو فلو کنه (فوکوس جابجا میشه)
نتیجتا باید کادر رو بست، و بعد با استفاده از نقاط فوکوس و بازی با اونها نقطه مناسب رو پیدا کرد. و بعد از فوکوس به سرعت شاتر رو فشار داد.(تا سوژه حرکت نکنه)
این دو روش مواردی بود که ممکنه بکار بیاد.
موفق باشید
به ترتيب :
عکس اصلی
کراپ 100% فوکوس و کادر بندی
فوکوس با نقطه فکوس چپ
به دليل فاصله کم من از سوژه , توی حالت فکوس و کادر بندی جابجايی زياد بود و فکوس خيلی بيشتر از وقتی که چند متر با سوژه فاصله داريد تغيير ميکنه ,يعنی هرچی دورتر ميشيد احتمال خطا کمتر ميشه
فایل پیوست 49926
فایل پیوست 49927
فایل پیوست 49928
این ریویو بسیار جالب رو سایت معنبر DXO Mark Optic انجام داده که خیلی از تصورات رو بهم میریزه ... وقتی لنز های 50 میلیمتر کنار هم صف میشند و مورد تست قرار می گیرند و نتایج آشکار میشه میفهمی قیمت بالا 50 mm f/1.2 لزومن برای شارپنس یا کیفیت جزییات بالای اون نیست ... چرا که شارپنس لنز فسقلی و ارزون قیمت f/1.8 از نظر شارپنس اندکی بالاتر قرار می گیرد ...
اینجا میفهمیم لزوما پرداخت پول زیاد برای یک لنز عکس مارو بهتر نمی کنه ...
Canon EF 50 mm f/1.2 قیمتش در بازار امروز حدود 5.5 ملیون تومان است ولی Canon EF 50 mm f/1.4 1.4 میلیون تومان ... در حالی که شارپنس هردو در یک رنج قرار دارند .
حال سوال اینجاست پس این اختلاف قیمت برای چیست ؟؟
فاکتور های مهم دیگری در لنز f/1.2 وجود دارند که بسیار به ندرت ک عکاس آماتور درگیر آن میشود و کاملا قابل صرف نظر از ... فاکتور هایی مانند CA و وینیت و حتی دیستروشن پایین این لنز در این عمق میدان واقعا قابل چشم پوشی است . همچنین متریال استفاده شده و سیلینگ بی نظیر سری L هم به قیمت اون افزوده
تنها فاکتوری که یک عکاس آماتور رو میتوننه ترغیب کنه برای خرید این لنز دیافراگ 1.2 آن است که یک پله از 1.4 بازتر است ...
اگر یک پله دیافراگم برای شما 4 میلیون تومان می ارزد بسم الله :)
.
.
بازم اشاره کنم که تستی که انجام شده فقط و فقط بر اساس رزولوشن و شارپنس انجام گرفته و فاکتور هایی کا بالا ذکر کردم داخل این تست اعلام نشدند . مطمئنا با اعمال آن فاکتور ها همه ی امتیاز ها جا به جا می شوند
Canon Mount - DxOMark
من بوكه(محوي پس زمينه)ي بهتر لنز 50مم 1.2 نسبت به بوكه ي نه چندان جذاب لنز 50مم 1.4 را هم به فرمايشات شما اضافه مي كنم. همچنين كنترل فلر در 1.2 بهتر مي باشد. در مقابل سرعت فوكوس 1.2 از 1.4 كمتر مي باشد.
Canon EF 50mm f/1.2 L USM Lens Review
درود
دوستانی که این لنز رو دارند لطفا بفرمایید از نظر ساخت و سیلینگ چگونه است آیا کیفیت ساخت خوبی دارد ؟؟
ارادتمند
کیفیت ساخت این لنزرا چندان دوست ندارم و به نظرم ۵۰ سری جی نیکون بدنه بهتری دارد ، دارای سیلینگ نیست تا زمانی که روی آن آب نریزد مشکلی ایجاد نمیشود
نظر کن راکول هم خالی از لطف نیست
Canon 50mm f/1.4 USM Review
کيفيتش از 50 1.8 بهتره اما مشکل طراحی اي داره که اگر بهش از جلو ضربه بخوره فکوس از کار مييوفته
من اين مدل رو داشتم اگر از اين رنج خوشتون ميآد به جاش سيگما 50 1.4 رو بگيريد هم شارپ تره هم کيفيت خيلی بهتری داره و بوکه قشنگی هم داره
(سيگما رو هم داشتم و راضی بودم اما چون اين فوکال رو دوست ندارم فروختم که دوباره 35 1.4 بگيرم )
سلام دوستان عزیز.
بنده یک لنز 50 فیکس گرفتم با f 1/4
دوربینم هم 6D هست.
مشکلی که من دارم اینکه لنز من خیلی سخت میشه باهاش فکوس کرد. به نوعی تمام فضا رو تار میکنه و به اندازه یک نخود روی سوژه فوکوس میکنه.
کلا عملیات فکوس کشی باهاش سخت انجام میشه. باید اینقدر قربیلک فکوس رو بچرخونم تا بتونم روی سوژه فکوس کنم. بیشتر عکس ها هم تار میشه و فکوس روی نقطه ای میشه که من اصلا نمیخوام! (البته باهاش عکس های فوق العاده ای هم گرفتم)
میخواستم بپرسم این خاصیت این لنز هست یا مشکلی داره؟ اخه یک ویدیو دیدم تو یوتیوب که توضیح میداد این لنز فکوس کشی توش خیلی حساسه.
ممنون میشم راهنمایی کنید
با سلام
بهتره 2-3 استاپ دیافو ببندید و با بازترین دیاف عکاسی نکنید مثلا f/4 چون هم شارپنس بیشتر میشه هم فکوس راحت تر. تمام لنزهای پرایم با دیاف باز(1.2 , 1.4 و 1.8 ) همینطورن! البته گاها اشتباه هم فکوس میکنند و گزارشهای زیادی از کاربران مبنی بر front focus وجود داره!
توصیه: اگر فرصت تنظیم فکوس بر روی مدل مورد نظرتون رو دارید, رو مد لایو ویو و با بزرگنمایی فکوس رو تنظیم کنید که دقیقتر هم باشه(البته بشرطی که مدل تکون نخوره و شما هم رو سه پایه عکاسی کنید)!
موفق باشید
سلام دوست عزیز
عکاسی با f پایین و عمق میدان کم برای کسی که مدتی عادت به کار کردن با لنزهای وایدتر با f بالاتر دارد اوایل کمی سخت است
سعی کنید از همان فوکوس اتوماتیک استفاده کنید اما اگر شما بعد از فوکوس سعی کنید کادربندیتون رو تغییر بدید حتی اگر هنگام شات زدن کاملا تکان هم نخورید نقطه فوکوس شما تغییر خواهد کرد
لذا توصیه می کنم اگر از اشیا بی جان عکس میگیرید از سه پایه استفاده کنید
اگر outdoor کار می کنید مشکل سرعت نخواهید داشت و روی دست به راحتی میتونید پرتره های زیبا بگیرید منتها بعد از کادربندی نباید دوربیتان تکان بخورد و نیز هنگام شات زدن
کمی تمرین نیاز دارد. برای مثال من هنگام شات زدن نفسم را حبس می کنم و با اینکار نوعی تمرکز تعادلی روی دستهام به وجود میارم با کمی تمرین درست میشه.
این لنزی که شما دارید یکی از بهترین لنزهاست اگر شما با لنزی مثل 85 سامیانگ کار کنید که فوکوسش دستیه اونوقت کار از این هم مشکل تر میشه
اگر indoor کار می کنید و کار پرتره می کنید توصیه ام به شما این است که سعی کنید مکانی باشه که بوکه مناسبی به شما بده سپس با ابزارهایی نوری معمولی میتونید نور متمرکز روی سوژه ایجاد کنید ( اگر فلش اکسترنال ندارید ) مثلا من بارها از نور مانیتور و ال سی دی استفاده کرده و نتایج عالی گرفتم
یک مورد که امتحان کردم و نور سافت هم به من میده اگر جلوی پنجره زیر پرده سفید داشته باشید چون زیر پرده ضخیمه نور به هنگام عبور سافت میشه سوژه روبه پنجره و شما پشت به پنجره میتونید عکس بگیرید
در کل این طور بگویم که اگر ناراحت نشوید اکثر افراد به جای اسمرار در کار ، سعی دارند ضعف هامون رو همیشه به ابزارهاشون نسبت بدهند و به نوعی از واقعیت فرار کنند
البته در آخر یه نکته رو هم اشاره کنم که لنزتون رو در روی سه پایه تنظیم کنید و تست کنید ببینید مشکل بک فوکوس دارید یا خیر
یا حق
موفق باشید
تشکر میکنم از راهنمایی دوستان عزیز و ببخشید که اگر سوال ها مبندیانه هست
متاسفانه من بیشتر عکس هایی که با دوربینم گرفتم با دیاف باز بوده. مثلا تا حالا از عدد 2 بالاتر نذاشتم. چون من یک شاخه فلش برق و باتری دارم
که تو محیط بیرون باهاش عکس بگیرم. اگر دیاف رو ببندم جبران نور دهی رو چه طور انجام بدم؟ با دستکاری سرعت شاتر؟
در ضمن وقتی فوکوس رو در حالت اتومات قرار میدم احساس میکنم فکوس رو نقطه های دلخواه من انجام نمیشه!
ممنون
درود دوست گرامی!
مثلث نوردهی شامل دیاف,شاتر و نهایتا ایزو هست. بالا بردن ایزو بعنوان آخرین ابزار برای رسیدن به نوردهی مناسبه که تا حد مشخصی که به عکس صدمه نزنه و باعث اثر نویزی مخرب نشه , قابل افزایشه , از اون به بعد باید از فلاش استفاده کنید.(البته در پرتره در روز روشن در موارد ضد نور هم با وجود نور کافی میشه از فلاش استفاده کرد که بحثش جداست)
در مورد فکوس هم باید "نقاط اتوفوکوس "رو بصورت دستی روی سوژه مورد نظر انتخاب کرده و همیشه نمیشه از فکوس نقطه مرکزی استفاده کرد.(چون جابجایی کادر ممکنه سوژه رو از فکوس خارج کنه)
در پرتره از نقاط اتوفوکوس اتومات سعی کنید استفاده نکنید چون که دوربین نزدیکترین محلی که در نقاط فکوس شما داره رو برای فکوس انتخاب میکنه!
(مثلا ممکنه بجای صورت روی زانو یا شانه فکوس کنه )
بابت آف تاپیک بودن عذرخواهی میکنم!
در مد اتوماتیک عکاسی نکنید. حتماً نقطه فوکوس را خودتان انتخاب کنید. در مد Av یا Tv عکس بگیرید (مد Av عمومیت و کاربرد بیشتری دارد). در صورت امکان از سه پایه استفاده کنید.
در صورتی که دوربین روی دست عکس می گیرید سرعت شاتر از 1/150 ثانیه کمتر نشنود. به جز مواردی که می خواهید عمق میدان خیلی کم باشد از دیافراگم (اپرچر) خیلی باز استفاده نکنید. در صورت کمبود نور و عدم امکان استفاده از فلاش، ایزو را بالا ببرید.
یکی از دوستان این لنز رو داره، در موردش که صحبت می کردیم گفت که رینگ فوکوسش سفت بوده دادم برام عوض کردن !
خواستم ببینم همچین موردی در این لنزها بوده؟ و آیا برای این مشکل فراخوانی داده شده ؟
تشکر....
اين لنز خيلی حساسه و با کمی فشار از جلو آسيب ميبينه و رينگ فکوس از داخل تاب برميداره
تعمير کردنش هم کار سختی نيست
سلام بنده مدت چند ماه است با این لنز مشعول به کارم واقعا لذت بخشه خیلی دوستش دارم عکسهای بینظیری میگیره. بدنه دوربینم هم 550. کانون هست قبلا با لنز 1.8 کار میکردم یه مقدار روشن تر از لنز قبلیم هست وکنتراست بهتری داره اساتید محترم نظرشون رو درمورد این عکس ارایه کنند بنده بدلیل ریسایز کیفیت عکسو ازدست دادم.فایل پیوست 66001 عکس فوق کراپ شده است. دیاف 5.6 ایزو 100 سرعت 125. نور در گونه ها اور اکسپوز است ?
با سلام به دوستان و اساتید محترم
بهترین فیلتری UV که هم اقتصادی باشه و هم از کیفیت عکس های این کوچولوی دوست داشتنی کم نکنه چه مارکی ست؟
با تشکر
بنده نیز بعد از 1.8 مدتی هست که با این لنز کار میکنم، اولین چیزی که نسبت به 1.8 احساس میشود کیفیت ساخت بدنه و وزن سنگینتر آن است. سرعت فوکوس کمی بیشتر شده ، از صدای قیژ قیژ بلند فوکوس 1.8 خبری نیست (نه اینکه بی صدا باشد). رنگ ها هم کمی گرمتر هستند.
گیجی 1.8 را به هیچ وجه ندارد اما پیش می آید که در بعضی موارد در 1.4 در مکان های کم نور به گیجی بیوفتد .(نه به اندازه 1.8)
در بعضی از عکس های 1.8 که بسوی نور بود فلیر دیده میشد که در این لنز کمتر شده.
و اما بوکه که به نظر خودم نسبت به 1.8 30% تا 40% بهتر و کنترل شده تر و نرمتر شده. (در 1.8 5 تیغه دیاف وجود دارد و در 1.4 8 تیغه)
در ضمن با نقطه فوکوس مرکزی دوربین فوکوس دقیق تری میکند.
اگر موارد دیگری بود دوستان تکمیل کنند
عکس ها با دیاف 1.4 :
فایل پیوست 66310
فایل پیوست 66311
فوکوس فواصل دورش که خیلی پرته ...
من میزارم رو سه پایه ، Live view و با بزرگنمایی دستی فوکوس می کنم ...
سلام
عبارت کامل: Chromatic Aberration
معادل فارسی: اعوجاج رنگی
این مورد از خطاهای و ایرادات لنز ها است.
مثل این مورد:
به محل تلاقی سر و قسمت سفید دقت کنید.
فایل پیوست 70278
ضمنا با جست و جو عبارت فارسی در گوگل اولین صفحات لیست مربوط به آموزش هایی است که سایت عکاسی در این باره قرار داده.
سلام... با توجه به اطلاعاتی که تو این تاپیک و سایر فروم ها عنوان شده من هم علاقه مند به خرید لنر 50mm f/1.4 شدم (فقط متاسفانه در شروع این تاپیک این لنز 400 تومن بوده و الان 1200 تومنه:::angry:::)که فک میکنم با وجود لنز 18-135 خودم اکثر نیازهامو برطرف کنه.کاش قیمت 1.2 انقد بالا نبود و میتونستم اونو تهیه کنم.
سلام...
می خواستم بپرسم دوستان لنز 50mm 1.4 سیگما و کانن رو تست کردن که کدوم بهتره با این تفاسیر که نزدیک به 500تومن لنز سیگما گرونتر؟
ممنون میشم منو راهنمایی کنید
اگر به ٥٠ سيگما فكر ميكنيد پيشنهاد ميكنم به ٥٠ ميليمتري ارت هم نگاهي داشته باشيد ، بنظر من بهترين ٥٠ ميليمتري با اف ١.٤ هست ، در سايت يك عكاس استراليايي مقايسه جالبي ازش با ٥٠ اف ١.٢ كانن شده بود كه نشان دهنده كيفيت بالاي خروجي اين لنز هست . بنده شخصا هم از ٥٠ اف ١.٨ و هم ٥٠ اف ١.٤ كانن استفاده كردم كه هر دو ويژگيهاي خودش و داشت اما به هيچ وجه قابل مقايسه با ٥٠ سيگما نبودن .
کنون برای تعدادی از مدلهای این لنز به خاطر مشکل فوکوس فراخوان داده.اگر دوستان میخوان بخرن سریالها رو چک کنند که در لینک زیر هست:
https://www.dpreview.com/news/921978...-4-focus-issue
با سلام
من به تازگي اين لنز canon 50mm f/1.4 رو براي دوربين ٨٠٠ دي كانن خريدم ولي متاسفانه با اينكه فوكوس دقيقي انجام ميدم ، وقتي دياف رو باز ميكنم و فاصله از سوژه دارم ، عكسها همه مات ميشه ، مشكل از كجاست؟
Sent from my iPhone using Tapatalk
http://uupload.ir/files/9hhl_img_3665.jpg
متاسفانه اين لنز در اپرچر پايين تر از ٢ و حتي ٢.٨ اصلا عملكرد خوبي نداره
و فقط يه اسم اف ١/٤ رو يدك ميكشه
سلام
چند تا نکته به نظر من میرسه
یکی اینکه برای تست سوژه ای با کنتراست بالاتر انتخاب کنید و در نور روز عکاسی کنین. دوم اینکه وقتی در فوتوشاپ میخواید عکس رو ریسایز کنید نوع ریسمپل رو طبق تصویر زیر قرار بدید:
فایل پیوست 83978
سوم اینکه در صورت امکان عکس هارو به صورت فول سایز و خروجی دوربین قرار بدید تا بشه بهتر قضاوت کرد. من در کل مشکل خاصی در این تصاویر ندیدم. دقت کنید لنز شما ۵۰ اف ۱.۴ نسخه معمولی هست و برای داشتن کیفیت خیلی بالا اولا به پست پروسس مناسب و ثانیا به لنز های گران قیمت تر از این لنز نیاز خواهید داشت.
وقتي در نور كم دو گزينه رو در اختيار دارم بهتره كدوم رو انتخاب كنم ؟ بالا بردن ايزو يا باز كردن اپرچر
اگر درست متوجه سوال شده باشم پاسخ خیر هست. در یک صحنه ثابت، با لنز و مشخصات عکاسی یکسان، خروجی عکس دوربین ف.فریم و کراپ یک میزان روشنایی خواهند داشت. تفاوت عکس اونها در میزان عمق میدان، و پرسپکتیو عکس هست.
بستگی به هدف شما از ثبت عکس داره. باز کردن اپرچر نویز عکس رو افزایش نمیده ولی عمق میدان رو کاهش می ده و دقت فوکوس هم معمولا در دیاف های پایین کاهش پیدا می کنه. افزایش ایزو هم نویز عکس رو بالا میبره و جزئیات عکس رو کاهش میده.