بنده منظورم 105 اف ایکس بود.
ببینید هر دو لنز تصویر یک به یک را ایجاد می کنند. اما سنسور دی ایکس بخش کوچکتری را ثبت می کند و اینگونه به نظر می رسد که تصویر بزرگتر شده.و ما عملا بزرگنمایی نداریم.
مثلا دو سنسور 12 مگاپیکسلی را در نظر بگیرید. یکی اف ایکس و دیگری دی ایکس(APS-C).سنسور دی ایکس کوچکتر است و با 12 مگا پیکسل بخش کوچکتری از تصویر را ثبت می کند بنابر این به نظر می رسد که تصویر 1.5 برابر ثبت شده.
یعنی: بستن لنز اف ایکس روی دوربین دی ایکس مثل اینه که بزرگنمایی دیجیتال داریم
اما عملا تصویر دوبرابر نمی شود.
.عکاسی نقطه آغاز خوب دیدنم شد.
باسلام
شهاب عزیز اینگونه نیست که ضریب کراپ سنسور همانند زوم دیجیتال باشد چون بر خلاف آن شما هیچگونه کاهش تعداد پیکسل در زمان بزرگنمایی ندارید اینکه شما از یک لنز ماکرو با بزرگنمایی 1:1 با فرمت fx بر روی کراپدار استفاده کنید و به بزرگنمایی 1.5:1 برسید تفاوتی با اینکه از یک لنز dx استفاده کرده و به این بزرگنمایی برسید ندارد و کیفیت شما تنها به کیفیت لنز بستگی دارد .
موفق باشید
من واسه اینکه بهتر متوجه بشم این تصویر را با فتوشاپ درست کردم.
اگر فرض کنیم که در جلوی این عنکبوت یک سکه با قطر یک سانتی متر باشه, تصویری که هر دوی این لنز ها ایجاد می کنند یک به یک است.یعنی تصویر ایجاد شده از سکه روی سنسور یک سانت خواهد بود.چه لنز دی ایکس چه اف ایکس(چون ضریب بزرگنمایی هر دو لنز یک به یک است)
فرض کنید این تصویر با کادر آبی رنگ(کل تصویر) توسط لنز اف ایکس ایجاد شود.
کادر مشکی کادری است که لنز اف ایکس به ما می دهد(روی سنسور فول فریم) و کادر قرمز هم اندازه سنسور دی ایکس زمانی که لنز اف ایکس روی دوربین های دی ایکس سوار شود.آیا اندازه سکه تغییری خواهد کرد؟خیر چون لنز کار خودش را میکنه و مثل اینه که شما یه پرده کوچکتر پشت لنز بگذارید.سنسور هر اندازه باشه , باشه.لنز یک تصویر یک به یک را ایجاد میکنه.
می خواهم اینو بگم که اندازه سنسور تاثیری در بزرگنمایی لنز نداره.
اگر اشتباه میکنم راهنمایی بفرمائید.
در این تصویر هم فرض کنید که هر دو سنسور 16 مگا پیکسل باشند و هر مربع نشان دهنده یک مگا پیکسل.سنسور کوچکتر 16 مگا پیکسل خود را در محدوده کوچکتری خرج می کند و سنسور بزرگتر در محدوده بزرگتری.حالا کدوم سنسور جزئیات بیشتری را ثبت میکنه؟
خدا کنه اشتباه نکنم...خدا ...خدا ... خدا....
باسلام
آفرین به شما دوست عزیز .
تمام پست شما کاملا صحیح است اگر تنها از لنز صحبت کنیم .
لنزی که طوری طراحی شده که در مقابل یک پرده 36 میلیمتری (که میتواند همان سنسور باشد ) بزرگنمایی 1:1 بدهد با تغییر بدنه ای که روی آن است اپتیکش تغییر نمیکنه و برای همیشه بزرگنماییش بر روی همین پرده 36 میلیمتری 1:1 است.مگر اینکه از لحاظ اپتیک توش تغییر ایجاد کنیم مثل نصب تله کانورتور .
اما زمانیکه از سنسور و دوربین دیجیتال بحث بشه اونوقت فرق میکنه .
یعنی اینکه همین لنز تصویر بزرگتری رو بدون اینکه تعداد پیکسل کم بشه بر روی یک سنسور کوچکتر تولید میکنه .
مطمئن باشید اون سکه در فرمت dx دارای جزئیات بیشتری خواهد بود و تصویر بزرگتری میده چون تعداد پیکسل بیشتری رو در فرمت dx برای تشکیل تصویرش پوشش میده .
موفق باشید
شد جريان همون فيله.هر دو منظورمون يه چيز بود تا اينکه فيل را ديديم.منظورم عنکبوتست که اندازه فيل شده.
چرا هيچ خبري از اين لنز نيست؟چرا وارد نميشه؟28-300که تازه معرفي شده بود وارد شد ولي اين يکي که زمان زيادي از معرفيش ميگذره هنوز وارد ايران نشده.لنز خيلي خوبي بايد باشه. به نسبت قيمت خيلي خوبي هم داره.وقتي لنز هاي فول فريم و اين لنز هر دو تصوير يک به يک بدست بدن واسه چي پولمون را واسه لنز اف ايکس بديم؟من که بي صبرانه منتظر رسيدنش هستم.
چند وقتی از این بحث گذشته ولی من با خواندنش نفهمیدم که آخر شما راضی شدید که در این حالت 1.5:1 در کار نیست یا نه!
فکر کنم بهتره که مطلب نصفه و نیمه باقی نمونه اینجا که احیاناً بقیه را به اشتباه بندازه.
خلاصه مطلب اینه که 1:1 به معنی این است که اندازه تصویر ایجاد شده از شی روی حسگر با اندازه واقعی خودش برابره. معلومه که این ماجرا ربطی به تعداد پیکسلها نداره. وقتی هم که حسگر کوچکتر باشه خب تفاوتی در این نسبت حاصل نمیشه. تنها اتفاقی که میفته اینه که با توجه به نوع لنز ممکنه مقداری از تصویر از قاب خارج بشه، همین.
و نتیجه اینکه لنزی که توانایی ایجاد تصویر 1:1 را دارد، در حالت عادی و بدون استفاده از لوازم دیگر، فقط میتواند همین مقدار بزرگنمایی را ایجاد کند. حتی اگر این لنز تصویر 35مم ایجاد کند و روی یک دوربین با سنسور کوچکتر نصب شود.
دوربین کراپ در مقایسه با یک فول فریم با تعداد پیکسل برابر تصویر بزرگتری میده.
درسته که تصویری که روی سنسور میافته هم اندازه شئ هست اما خروجی نهایی کراپ بزرگتره.
Nikon D90
AF NIKKOR 50mm f/1.8D
AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR
AF-S VR Zoom-NIKKOR 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED
با فرض قبول کردن همه این حرفهای شما هم تغییری در ماجرا حاصل نمیشه. تعریف اون عدد همونه و بدیهیه که اون تعریف مستقل از اندازه خود سنسوره. هرچند این چیزی هم که نوشتید خیلی دقیق نیست و میشه دقیقتر بیانش کرد.
فقط به این نکته اشاره میکنم که اگر تعداد پیکسل در قاب در این معیار مهم بود اون وقت باید این عدد برای دوربینهایی با سنسور هم اندازه و رزولوشن مختلف هم تفاوت میکرد.