نوشته اصلی توسط
Arash
والا زمانی آتلیهها همه Rb67 داشتند و لنزهای فیکس و صفا صمیمیت!
ملت هم یه عکس میگرفتند و راضی و خلاص!
البته عکاسها هم با دقت بودند و برای همون یک فریم عکس وقت بیشتری میگذاشتند و نور و فرم همه چی رعایت میشد...و البته عکسها هم فرم و استاندارد خاصی داشتند.
الان وضعیت فرق کرده...
خانمها میخوان پایین تنشون جنیفر لوپز بشه و وسط تنشون پاملا اندرسون و کله چارلیز ترون!(چه چیز وحشتناکی شد!)
آقایون هم مثل بنده دور شکمشان در کتاب رکوردهای گینس ثبت شده اما گمان میکنند حریف تمرینی آرنولد شواتزینگر بودن و صورت گلزار رو دارن اما دماغشون به تام کروز رفته!
اما داستان به اینجا ختم نمیشه!
عزیزان بطور اشتباهی آنتن صدا سیما در منزلشان خط رو خط شده روی ماهوارههای بلاد کفر! و ساعات نیمه شب تصاویری دیدند و عکاسانی و مدلهایی که ملق میزدند و واروووو! حالا میخواهند پشتک وارو بزنند و بقیه داستان...
با لنز فیکس کار کردن دیگه صبر ایوب میخواد...
برای عکاسی عروسی که وقت محدود است و برای عکاسی از افراد مشکلات دیگر...
چون این افراد مدل نیستند... تحمل ندارند...
کنترلی روی اعضا و صورت خود ندارند.... (میگی سر رو به چپ بده؟ باسن رو به راست میدن!)
اعتماد به نفس ندارند... خلاصه نمیشه خیلی وقت گذاشت...
در ثانی؟ مگر عکاس چه رقمی دریافت میکنه؟ استاد فخرالدینی گمان میکنم برای هر فریم ۲۵۰ هزارتومان میگیره...
من نه استاد هستم... نه فخرالدینی... نه چنین مشتریهایی دارم... نه چنین فرصتی... نه چنین دانشی...
یه عکس نرمال با ابزار نرمال با قیمت نرمال... رو با لنز زوم میگیرم...
الان با دوربین Dslr مثل دی ۷۰ به بالا و لنز زوم میشه عکاسی آتلیه خوب انجام داد...
عکسها رو بدون هیچ دغدغه تا ۳۰*۴۰ چاپ کرد...
لنزهای زوم در رنج دیافراگم ۸ تا ۱۶ کیفیت بسیار مطلوبی میدن...(اصولا همه لنزها در این رنج دیافراگم بهترین کیفیت خودشون رو دارن)
و این کیفیت برای کارهای پرتره و اینها کافیست...(حالا اگر از جواهراتی مثل ۷۰-۲۰۰ استفاده کنید که چه بهتر اما واجب عینی نیست!)
شارپی بیش از حد برای پرتره خیلی جاها اصلا مطلوب نیست... قدیم ترها که اصلا فیلتر سافت فوکوس روی لنز میبستن... حالا با امکانات رتوش کامپیوتری چنین کاری انجام نمیشه... ولی اصولا نیازی هم به لنز پرایم نیست...
در نهایت اگر چاپهای خیلی بزرگ دارید؟ تا سایز ۱۰۰*۷۰ با عکاسی و نورپردازی دقیق میتوانید با خیال راحت با لنزهای زوم عکاسی کنید....
اگر وسواس دارید؟ چند درصدی که لنزهای پرایم در دیافراگم ۱۶ به کیفیت شما اضافه میکنند دوای درد شما نخواهد بود و به مدیوم فرمت فکر کنید....(هرکه طاووس خواهد...)
استاد....
من هر لنزی دم دستم باشه باهاش عکاسی میکنم!
از ۲۸-۱۰۵ تامرون گرفته تا ۲۸-۲۰۰ و ۱۸-۲۰۰ و ۷۰-۲۰۰ نیکون!...
این وسط ۱۸-۲۰۰ رو بخاطر اعوجاجاتش در واید دوست ندارم....
(بی کار هم باشم از رفقام پرایم گرافی میکنم!)
اما یک پیشگویی!
گمان میکنم مشکل شما لنز نیست... شما عکس قدی که میگیرید.. عکس رو یک به یک میکنید... بعد به صورت سوژه نگاه میکنید و میگید خوب نیست!
خوب معلومه..! صورتی که در عکس پرتره ای که ۳۰۰۰ پیکسل داره با صورتی که در عکس قدی ۲۰۰ پیکسل داره فرق میکنه... توش Ca هم معلوم میشه و سافت دیده میشه و ....(یعنی بر اساس ذهنیتی که در ۱۳۰ مم دارید به عکس ۲۸ مم قدی نگاه میکنید!)
این ربطی به لنز نداره... عکس رو چاپ کنید و جزئیات صورت رو فراموش کنید! چون در چاپ ملت به عکس قدی نگاه میکنند و صورت رو بزرگ نمیبینند...
این قهوه آخر شب کار دست ما داد... پرچانگی من رو ببخشید.