-
راهنمایی درباره چگونگی محاسبه زوم لنز؟
سلام خدمت همگی اساتید محترم.
در دوربینهای slr like یك عدد زوم برای دوربین مشخص شده.
دوستان عزیز لطف كنید بنده را راهنمایی كنید چگونه میشود زوم لنزهای دوربین های slr را محاسبه كرد.(مثلا 28-200 چند زوم دارد؟)در ضمن اگر اشتباهی توی طرح سوال دارم ببخشید لطفا راهنماییم كنید.
متشكرم.
-
پاسخ: راهنمایی درباره چگونگی محاسبه زوم لنز؟
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mehdi_th
سلام خدمت همگی اساتید محترم.
در دوربینهای slr like یك عدد زوم برای دوربین مشخص شده.
دوستان عزیز لطف كنید بنده را راهنمایی كنید چگونه میشود زوم لنزهای دوربین های slr را محاسبه كرد.(مثلا 28-200 چند زوم دارد؟)در ضمن اگر اشتباهی توی طرح سوال دارم ببخشید لطفا راهنماییم كنید.
متشكرم.
هرچند قياس مع الفارقه ولي كافيست اعداد ماگزيمم و مينيمم رو بر هم تقسيم كني :
7.14X=200/28
-
سلام: علاوه بر صحبت های فرهاد خان كه درست است : اگر منظورتان از زوم x بالاتر.... دسترسی به نقاط دوردست جهت ثبت میباشد این موضوع نباید با slrlike ها مقایسه بشه در اونجا x بالاتر عمدتا مزیتی جهت ثبت نقاط دوردست است اما در slr ها ماگزیمم فوكال لنت آینچنین معنی را دارد. مثال 400-100 طبق قیاس مع الفارق با x 4 دوبرابر دسترسی بیشتری به نقاط دوردست را دارد تا 200-18 با زوم x 11 امیدوارم تونسته باشم خیلی ساده این مورد رو توضیح داده باشم اگر میخواهید بیش از این بدانید به مقاله ای در این مورد توسط فرهاد خان در یكجایی در همین سایت رجوع كنید(اگر لینكش رو پیدا كردم میزارم) یا اگر كه تسلط به زبان انگلیسی دارید این لینك را مطالعه بفرمایید مفاهیم و فرق ها تا حدودی در همینجا عنوان شده استhttp://www.dpreview.com/learn/?/Glos...tiplier_01.htm
-
ممنون افشین جان. منظورم از اون قیاس مع الفارق همین بود. برای همین هم هست كه برای SLR ها این زوم چند برابر گفتم مرسوم نیست و اصولا به نظرم این قضیه ی زوم nX و .... بیشتر جنبه ی بازاریابی و تبلیغاتی دارد تا علمی .
مثلا حتا در Slr Like ها یك دوربین 5X با واید 28 خیلی ارزشمند تر از یك دوربین 5X ولی با واید 37 است . ( خودم حتا اولی را به 10X با واید 37 هم ترجیح می دهم :::happy::: )
-
ممنمون.آقا فرهاد اگه ممكنه لینك مقاله ای كه نوشتید رو بفرمایید.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
QashQai
سلام: علاوه بر صحبت های فرهاد خان كه درست است : اگر منظورتان از زوم x بالاتر.... دسترسی به نقاط دوردست جهت ثبت میباشد این موضوع نباید با slrlike ها مقایسه بشه در اونجا x بالاتر عمدتا مزیتی جهت ثبت نقاط دوردست است اما در slr ها ماگزیمم فوكال لنت آینچنین معنی را دارد. مثال 400-100 طبق قیاس مع الفارق با x 4 دوبرابر دسترسی بیشتری به نقاط دوردست را دارد تا 200-18 با زوم x 11 امیدوارم تونسته باشم خیلی ساده این مورد رو توضیح داده باشم اگر میخواهید بیش از این بدانید به مقاله ای در این مورد توسط فرهاد خان در یكجایی در همین سایت رجوع كنید(اگر لینكش رو پیدا كردم میزارم) یا اگر كه تسلط به زبان انگلیسی دارید این لینك را مطالعه بفرمایید مفاهیم و فرق ها تا حدودی در همینجا عنوان شده است
http://www.dpreview.com/learn/?/Glos...tiplier_01.htm
خیلی ممنون دوست عزیز.ولی یه كم زبان انگلیسیم(خیلی زیاد):(ضعیفه.با اینكه توضیحات خوبی دادی ولی درست متوجه نشدم.اگه من یه لنز برای اینكه دسترسی به نقاط دورتر بیشتری داشته باشم بخام باید دنبال چی باشم وبه كدوم مشخصات لنز توجه كنم؟(البته نه با قیمت خیلی بالا)
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mehdi_th
خیلی ممنون دوست عزیز.ولی یه كم زبان انگلیسیم(خیلی زیاد):(ضعیفه.با اینكه توضیحات خوبی دادی ولی درست متوجه نشدم.اگه من یه لنز برای اینكه دسترسی به نقاط دورتر بیشتری داشته باشم بخام باید دنبال چی باشم وبه كدوم مشخصات لنز توجه كنم؟(البته نه با قیمت خیلی بالا)
دقيقا من بيسواد همين مشكل رو دارم اگه راهنمايي كنيدا جواب 2 نفر رو داديد يك جا البته من خيلي گشتم لنزهاي تله زيادي ديدم تا اينجا فهميدم كه لنزهاي تله بالاي 700 در رده خوب قرار ميگيره سوالي كه براي من پيش اومده اينه لنزهاي تله ارزان قيمت چه مشكل و يا چه كمبودهاي دارن كه در رئده ارزان قيمتها قرار ميگيرن متاسفانه من عكسي نديدم و يا لينكي كه اين دو تا رو مقايسه قرار داده باشه و در نهايت براي كسي كه در حد نرمال بخواد كار بكنه و يا تجربه كسب كنه اين لنزهاي ارزان به درد ميخورن يانه
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
FARID
فهميدم كه لنزهاي تله بالاي 700 در رده خوب قرار ميگيره
:eek:
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Behnam_703
:eek:
قرار نميگيره ؟؟؟؟اي خدا بد ناميد شدم:-(:-(:-(:-(:-(
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
farid
دقيقا من بيسواد همين مشكل رو دارم اگه راهنمايي كنيدا جواب 2 نفر رو داديد يك جا البته من خيلي گشتم لنزهاي تله زيادي ديدم تا اينجا فهميدم كه لنزهاي تله بالاي 700 در رده خوب قرار ميگيره سوالي كه براي من پيش اومده اينه لنزهاي تله ارزان قيمت چه مشكل و يا چه كمبودهاي دارن كه در رئده ارزان قيمتها قرار ميگيرن متاسفانه من عكسي نديدم و يا لينكي كه اين دو تا رو مقايسه قرار داده باشه و در نهايت براي كسي كه در حد نرمال بخواد كار بكنه و يا تجربه كسب كنه اين لنزهاي ارزان به درد ميخورن يانه
فرید خان لنز بالای ۷۰۰ رو نفهمیدم.ولی اگه منظورت تله های گران قیمت و ارزان قیمته بخاطر کیفیت ساخت. جنس کاربردی در ساخت. موتور فکاس .دیافراگم گشادتر .دیافراگم ثابت در زوم.لرزش گیر های دقیق و... است
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
FARID
لنزهاي تله ارزان قيمت چه مشكل و يا چه كمبودهاي دارن كه در رئده ارزان قيمتها قرار ميگيرن متاسفانه من عكسي نديدم و يا لينكي كه اين دو تا رو مقايسه قرار داده باشه و در نهايت براي كسي كه در حد نرمال بخواد كار بكنه و يا تجربه كسب كنه اين لنزهاي ارزان به درد ميخورن يانه
کمبود و مشکل که دارند ..... که میشه به دقت و سرعت فکوس .... شارپنس .... ca .... کیفیت ساخت ..... Vignetting ..... دیافراگم بازتر و یا ثابت و ..... اشاره کرد
دوستان زیادی در همین فروم کار خود را با sigma 70-300 apo macro آغاز کردند و به علت همین مشکلات به تعویض لنز و ضرر مالی مجبور شدند ..... اگر کسی این لنز ها رو پیشنهاد نمیکنه به دلیل همین تجربه هاست ..... ولی اگر لنز خوبی تهیه شود تا چندین بدنه آینده هم نیاز به تعویض نیست ..... تاپیک " لنز های با ارزش " رو کامل بخونید .....
واینکه ملاک لنز یا بدنه خوب قیمت بالای آنها نیست ....
ببخشید با پست جناب خلیلی هم زمان شد
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
rezakh
فرید خان لنز بالای ۷۰۰ رو نفهمیدم.
منظورم قيمتش بود كاش لينكي بود كه مثلا 2 تا 70-300 رو كه قيمتهاي پاين و بالا دارن عكسهاش رو به مقايسه ميگذاشت اما مثل اينكه نيست
مثال اين لنز با قيمت كمي كه داره ونميدونم تو ايران هست يا نه كاراييهاش براي من مشخص نيست كه بتونم ببينم
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
FARID
منظورم قيمتش بود كاش لينكي بود كه مثلا 2 تا 70-300 رو كه قيمتهاي پاين و بالا دارن عكسهاش رو به مقايسه ميگذاشت اما مثل اينكه نيست
مثال اين
لنز با قيمت كمي كه داره ونميدونم تو ايران هست يا نه كاراييهاش براي من مشخص نيست كه بتونم ببينم
بودنش که هست .
بدی اینجا اینه که نمیشه با لنز های دامی یا دمو توی فروشگاه ها ور رفت و چند تا عکس گرفت .یا باید به ریوی ها مراجعه کنی یا به تجربیات تلخ شیرین بچه های فروم گوش کنی
مسله ای دیگه ای که هست بنظرم ۲ تا لنز از یک مدل هم تفاوت های اندکی دارند که به شانس بستگی داره
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mehdi_th
توضیحات خوبی دادی ولی درست متوجه نشدم.اگه من یه لنز برای اینكه دسترسی به نقاط دورتر بیشتری داشته باشم بخام باید دنبال چی باشم وبه كدوم مشخصات لنز توجه كنم؟(البته نه با قیمت خیلی بالا)
دوستان گرامی منو فراموش نكنید لطفا.یه كم در مورد موضوع تاپیك هم راهنمایی كنید.ممنون میشم.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mehdi_th
دوستان گرامی منو فراموش نكنید لطفا.یه كم در مورد موضوع تاپیك هم راهنمایی كنید.ممنون میشم.
شما باید دنبال لنز هایی با فاصله ی كانونی بالاتر باشید.
مثلا یك لنز 55-18 حداكثر فاصله ی كانونیش 55 است و یك لنز 400-100 حداكثر فاصله ی كانونیش 400 است كه تله ی بلندی ( به ویژه روی دوربین های كراپ دار) محسوب می شود.
تله زوم های خیلی ارزانی مثل Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III ( بدون لرزشگیر و بدون موتور اولتراسونیك) پیدا می شود كه با حدود 150 هزار تومان قابل ابتیاع است ولی كیفیت مایوس كننده ای دارد.
http://www.canon-europe.com/Images/--_tcm13-27045.gif
-
سلام
من برای اولین بار هست كه در این مباحث شركت میكنم
در جواب این دوستمان باید بگم اگر منظورشان مقدار عددی است كه بعداز x می اید باید بگویم كه برای لنز های زوم باید بشترین فاصله كانونی رو تقسم بر عدد كمترین فاصله كانونی بكنید تا مقدار زوم لنز به دست اید
برای مثال لنز 250-28 زوم ان 14x میشود
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
gasemforozani
سلام
من برای اولین بار هست كه در این مباحث شركت میكنم
در جواب این دوستمان باید بگم اگر منظورشان مقدار عددی است كه بعداز x می اید باید بگویم كه برای لنز های زوم باید بشترین فاصله كانونی رو تقسم بر عدد كمترین فاصله كانونی بكنید تا مقدار زوم لنز به دست اید
برای مثال لنز 250-28 زوم ان 14x میشود
سلام
اولا كه خوش اومدید :::happy:::
دوم اینكه همیشه قبل از جواب دادن اول بقیه ی پستا رو بخونید. این معمای پیچیده قبلا در پست شماره 2 همین تاپیك حل شده بود :biggrin:
سوم اینكه از قدیم گفتن دو دوتا می شه 4 تا . نه؛ 5 تا . دیگه 6 تا نمیشه . 250 تقسیم بر 28 هم می شه حدود 9 :redface:
-
با تشکر از اساتید عزیزی که به سوالها با حوصله و دقت جواب میدهند.
بنده نیز سوالی در این رابطه دارم مبنی بر این که مثلا برای گرفتن عکس از آخرین نقطه یک فاصله 500 متری و یا 1000 متری چه لنزی باید خرید که جزئیات تصویر در آن کاملا نمایان باشد و همچنین فرمول ساده محاسبه این گونه متراژها با لنز چگونه است؟ ممکنه این سوال برای خیلی از دوستان و سروران ساده باشد که امیدوارم به بزرگواری خودشان ببخشند. چه میشه کرد ما سوادمان سیکله دیگه.
-
سلام
فرهاد جان ممنون.
حالا با توجه به راهنماییهای خوبتون نظرتون راجع به 80-200 sigma os (البته یه تاپیك راجع به این لنز هست كه كامل خوندمش) با توجه به فیمتش چیه؟ایا میتونه فعلا منو راضی نگه داره؟یا اینكه مثل 75-300 كه آقا فرهاد گفتن به درد نمیخوره؟
70-300 sigma رو هم كه همگی اتفاق نظر داشتن كه پول توی جوب ریختنه.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mehdi_th
سلام
فرهاد جان ممنون.
حالا با توجه به راهنماییهای خوبتون نظرتون راجع به 80-200 sigma os (البته یه تاپیك راجع به این لنز هست كه كامل خوندمش) با توجه به فیمتش چیه؟ایا میتونه فعلا منو راضی نگه داره؟یا اینكه مثل 75-300 كه آقا فرهاد گفتن به درد نمیخوره؟
70-300 sigma رو هم كه همگی اتفاق نظر داشتن كه پول توی جوب ریختنه.
.
.
دیشب صدای تیشه از بیستون نیامد:(...شاید به خواب شیرین فرهاد رفته باشد.....ظاهرا آقا فرهاد تا بعد از عید پست نمیزارند. جای ایشان خیلی خالی میشه..... و دوستان از راهنمایی های ایشان بی بهره....من هم مدتی است اینجا عضو هستم ....اما بی تعارف بگم غیبت های نه چندان طولانی افرادی همچون فرهاد خان ....رضا خلیلی عزیز كاوه عزیز دلباز جان و دوستان دیگه.....واسه بچه های فروم محسوسه....در مورد سوالتون اشرافی ندارم از آف تاپیك هم شرمنده
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Behnam
با تشکر از اساتید عزیزی که به سوالها با حوصله و دقت جواب میدهند.
بنده نیز سوالی در این رابطه دارم مبنی بر این که مثلا برای گرفتن عکس از آخرین نقطه یک فاصله 500 متری و یا 1000 متری چه لنزی باید خرید که جزئیات تصویر در آن کاملا نمایان باشد و همچنین فرمول ساده محاسبه این گونه متراژها با لنز چگونه است؟ ممکنه این سوال برای خیلی از دوستان و سروران ساده باشد که امیدوارم به بزرگواری خودشان ببخشند. چه میشه کرد ما سوادمان سیکله دیگه.
.
.
.
اینكه جزییات صورت یك فرد روبروی شما از فاصله یك كیلومتری با یك لنز متعارف دیده بشه بعید است.....همچین مطالبی را جایی دیده ام اگر پیدا كنم لینك را اینجا میگذارم. 1000 متر فاصله كمی نیست با یك لنز نامتعارف هم عكسی دوستان در تاپیكی با نمونه بزرگنمایی گذاشته بود......دوستان كسی نمیدونه لینكش كجاست؟ واسه ایده برای آقا بهنام....ممنون
-
فرق تصویر در دو لنز فرضی 300-28 و 300-120
سلام
باتوجه به فرمولهای ارائه شده در این بحث:
آیا زوم در لنزهای مختلف مثل 300-28 در (300mm)
300-120 در همان فاصله کانونی (300mm) متفاوت میباشد؟
ببخشید اگر سوالم ابتدایی می باشد!:confused:
-
پاسخ: فرق تصویر در دو لنز فرضی 300-28 و 300-120
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
aidin594
سلام
:confused:
سلام
من مجبور شدم كه از خودم نقل قول كنم
شرمنده ؛ لطفا در مورد سوال بالا من را راهنمايي بفرماييد
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
aidin594
سلام
من مجبور شدم كه از خودم نقل قول كنم
شرمنده ؛ لطفا در مورد سوال بالا من را راهنمايي بفرماييد
فکر نمیکنم چیزی جز متفاوت بودن سایز سنسور در دوربینها عامل دیگه ای وجود داشته باشه که باعث بشه مثلا 300مم روی یک لنز و یک دوربین با 300 مم یک لنز دیگه روی یک دوربین دیگه تفاوتی داشته باشه!
البته دوستان حرفه ای بهتر میتونن راهنمایی کنن!
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
aidin594
سلام
ببخشید اگر سوالم ابتدایی می باشد!:confused:
چه 28- 300 (در فاصله کانونی 300)
چه 120-300 (در فاصله کانونی 300)
چه یک لنز 300 پرایم
...
با توجه به اینکه دوربین شما که فول فریم نیست و ضریب فاصله کانونی 1.5 دارد همه این لنز ها(در فاصله کانونی 300mm) تصویری ایجاد میکنند که روی یک دوربین فول فریم یک لنز 450mm ایجاد میکند.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Navid7h
چه 28- 300 (در فاصله کانونی 300)
چه 120-300 (در فاصله کانونی 300)
چه یک لنز 300 پرایم
...
با توجه به اینکه دوربین شما که فول فریم نیست و ضریب فاصله کانونی 1.5 دارد همه این لنز ها(در فاصله کانونی 300mm) تصویری ایجاد میکنند که روی یک دوربین فول فریم یک لنز 450mm ایجاد میکند.
میبخشید که سوال خنده دار میکنم، ولی اینهایی که گفتید چه ربطی به ضریب یا X زوم داشت؟بالاخره زوم 120-300 با زوم 28-300 در فاصله کانونی 300 فرق داره یانه؟ توی دوربینهای کراپ دار (slr Like) چطوری محاسبه میشه؟
مثلا دوربین من 6-72 ولی در حد 36-432 slrهاست.حالا این ضریب 6 از کجا اومده و...
بیشتر توضیح بدید. من که گیج شدم!!:eek:
-
نقل قول:
میبخشید که سوال خنده دار میکنم، ولی اینهایی که گفتید چه ربطی به ضریب یا X زوم داشت؟بالاخره زوم 120-300 با زوم 28-300 در فاصله کانونی 300 فرق داره یانه؟ توی دوربینهای کراپ دار (slr Like) چطوری محاسبه میشه؟
بیشتر توضیح بدید. من که گیج شدم!!
(جای آقای قبادی عزیز خالی...)
لطفا مقالات سایت رو مطالعه کنین.
کد:
http://www.akkasee.com/sn/paperList
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Sina.Phoenix
سلام
1- اندازه ی زوم مساوی هست با انتهای فاصله کانونی لنز تقسیم بر ابتدای فاصله کانونی .
مثلا در اینجا که لنز دوربین شما فاصله ی کانونی معادل 36 تا 432 میلیمتر دارد . مقدار زوم لنز دوربینتون میشه 432 تقسیم بر 36 که میشه 20 برابر
یا مثلا برای 28-300 میشه حدود حدود 10.5 برابر
و برای 100-300 میشه 3 برابر
و لنز 300 میلیمتر ثابت که ابتدا و انتهایی ندارد و همان 300 میلیمتر هست دیگه لنز زوم نیست و لنز پریم (فیکس) ِ تله هست
که خیلی ها این تله رو با زوم قاطی میکنن و این مشکلات پیش میاد !
2- ضریب 6 همون نسبت اندازه سنسور دوربین شما به سنسور یک دوربین اس ال آر فول فریم هست . یعنی (اگر اشتباه نکنم) قطر سنسور دوربین شما یک ششم سنسور یک دوربین فول فریم هست
فکر کنم ساده ترین توضیحی بود که میشد داد !
موفق باشید :::happy:::
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Sina.Phoenix
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
rezafh
سلام
1- اندازه ی زوم مساوی هست با انتهای فاصله کانونی لنز تقسیم بر ابتدای فاصله کانونی .
مثلا در اینجا که لنز دوربین شما فاصله ی کانونی معادل 36 تا 432 میلیمتر دارد . مقدار زوم لنز دوربینتون میشه 432 تقسیم بر 36 که میشه 20 برابر
موفق باشید :::happy:::
من جواب سئوال دوستمون دادم.
جواب سئوال شما رو هم در صفحه اول تاپیک داده بودند هم دوست خوبمون rezafh دوباره دادند.
در دنیای SLR چندان زوم لنز کاربردی ندارد.
به صورت مثال :
1.Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM
با توجه به فرمول های ذکر شده زوم 4 دارد.
2.Canon EF-S 17-85MM f4-5.6 IS USM
زوم 5 دارد.
حال کدام لنز بهتر است؟
:cool:
-
از تمامی دوستانی که راهنماییم کردن متشکرم.مخصوصا از آقای rezafh که جواب سوال دومم رو هم دادن.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
aslanaslan
(جای آقای قبادی عزیز خالی...)
لطفا مقالات سایت رو مطالعه کنین.
کد:
http://www.akkasee.com/sn/paperList
لطفا بگيد كدوم مقاله رو بايد مطالعه كنيم!!؟
در ضمن با توجه به مطالب ارائه شد بايد بگويم كه چيزي مثل 5x يا 10x در مورد لنزهاي SLR صدق نميكند .
اعداد محاسبه شده فقط در مورد لنز خاصي معتبر هستند و در مورد لنزهاي فرضي 300-28 و 300-120 حداكثر بزرگنمايي با هم مساوي است اما 28÷300 و 120÷300 با هم مساوي نيستند.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
aidin594
لطفا بگيد كدوم مقاله رو بايد مطالعه كنيم!!؟
در ضمن با توجه به مطالب ارائه شد بايد بگويم كه چيزي مثل 5x يا 10x در مورد لنزهاي SLR صدق نميكند .
اعداد محاسبه شده فقط در مورد لنز خاصي معتبر هستند و در مورد لنزهاي فرضي 300-28 و 300-120 حداكثر بزرگنمايي با هم مساوي است اما 28÷300 و 120÷300 با هم مساوي نيستند.
با سلام
دوست عزیز میشه لطفا بگید برای چی دنبال حداکثر بزرگ نمایی لنز هستید؟
اگه بدونیم احتمالا راحتر میشه با شما همفکری کرد.
فقط یک نکته :
با توجه به اینکه دوربین موجود در امضای شما یک D-SLR است باید یاد آوری کنم چون در دنیای SLR ما قابلیت تعویض لنز داریم برای مقاصد مختلف از لنزهای مختلف ( با فاصله های کانونی گوناگون) استفاده میکنیم.
این جزو اصلی ترین مزیت های دوربین های SLR به دوربین های SLR Like هست.
در دنیای SLR باید SLR فکر کنید.
(فکر کنم آقای دکتر هم در یکی از پست های خود به همچین مفهومی اشاره کرده بودند)
-
سلام.دوستان تمام مطالب گفتنی رو گفتن.بنده هم صحبتی دارم
نقل قول:
دوست عزیز بحث بزرگنمایی اکثرا برای لنزهای walk around کاربرد دارد زیرا عکاس لنزی میخواهد که از واید تا تله
را پوشش دهد و نیاز به تعویض لنز احساس نشود.مانند 18-200 که از دامنه واید آن تا دامنه ی تله شما خواهید
توانست 11 برابر بر روی سوژه زوم کنید.اما کسی که به دنبال کیفیتی بهتر در 200مم هست قطعا به سراغ 70-200
خواهد رفت و برای واید هم لنزی جدا خواهد داشت مگر اینکه شرایط...بزرگنمایی یک موضوع تبلیغاتی در دنیایSLR
محسوب میشود
نقل قول:
اعداد محاسبه شده فقط در مورد لنز خاصي معتبر هستند
خیر,این اعداد برای دوربین های شکاری صا ایران هم صدق میکنند!
نقل قول:
در مورد لنزهاي فرضي 300-28 و 300-120 حداكثر بزرگنمايي با هم مساوي است
خیر,در واقع انتهای فاصله ی کانونی انها با هم برابر است.اولی مانند اتومبیلی است که با 11 دنده از سرعت
شروع 28 کیلومتر به 300 میرسد و دومی با سه دنده از120 به 300.اما هر دو به 300 میرسند اما با
روش ها و کیفیت های متفاوت:::big grin2:::
نقل قول:
یک نکته :
با توجه به اینکه دوربین موجود در امضای شما یک D-SLR است باید یاد آوری کنم چون در دنیای SLR ما قابلیت تعویض لنز داریم برای مقاصد مختلف از لنزهای مختلف ( با فاصله های کانونی گوناگون) استفاده میکنیم.
این جزو اصلی ترین مزیت های دوربین های SLR به دوربین های SLR Like هست.در دنیای SLR باید SLR فکر کنید
لپ کلام:cool:.
اگر به دنبال بزرگنمایی زیاد هستید از دوربین های SLR LIKE استفاده کنید که مثلا از 28 تا 420...ولی کیفیت غیر قابل قیاس با SLR
با تست لنزها تمام سوالات شما که برای همه زمانی پیش امده است جواب داده خواهد شد.
موفق باشید
-
سلام
با تشكر از پاسخ هاي اخير
در مورد اينكه براي چي اين سوال رو پرسيدم بايد بگم كه سوال از خوندن همين تاپيك برام ايجاد شد.
دو تا عكاس رو در نظر بگيريد كه بدنه هاي مشابه دارند ولي:
· عكاس شماره 1 داراي يك لنز 250-18
· و عكاس شماره 2 داراي دو عدد لنز 70-18 و 250-70 است.
حالا با توجه به بحث ارائه شده در اولين صفحه تاپيك عكاس اول ميتواند عكسهاي نزديكتري از موضوعات با فاصله زياد بگيرد. (250/18>250/70)
اما در واقع اينطور نيست! هر دو عكاس در 250mm عكسهاي با درشتنمايي برابر ولي احتمالا با كيفيت اپتيكي متفاوت خواهند گرفت.
-
دوای درد دوستانی که با این گونه مفهوم ها اشکال دارند این ابزار خوب سایت شرکت تامرون هست:
کد:
http://www.tamron.com/lenses/learning_center/tools/focal-length-comparison.php
-
نقل قول:
دو تا عكاس رو در نظر بگيريد كه بدنه هاي مشابه دارند ولي:
· عكاس شماره 1 داراي يك لنز 250-18
· و عكاس شماره 2 داراي دو عدد لنز 70-18 و 250-70 است.
حالا با توجه به بحث ارائه شده در اولين صفحه تاپيك عكاس اول ميتواند عكسهاي نزديكتري از موضوعات با فاصله زياد بگيرد. (250/18>250/70)
اصلا وارد این قبیل محاسبات نشوید !مهم این نیست شما چقدر زوم دارید,مهم این است که شما در چند مم هستید.
در نظر بگیرید:
عکاس اول:10-20//17-70//70-200//200-500!
عکاس دوم:150-500
عکاس سوم:500 فیکس
هر سه وقتی در 500مم هستند عملا 200 متر جلوتر را میبینند!اگر هدف مثلا عکاسی ورزشی باشد,نیاز به مم
زیاد هست و این مورد تعیین کننده است تا واید بودن لنز.مثلا 100-400 دارای زوم 4 است اما وقتی در 100 مم
هستید در واقع 50 متر جلوتر هستید!
به عنوان حرف آخرم,3 کارمند را در نظر بگیرید.فرضا اولی از حقوق پایه 18 تومن شروع کرده و الان به 200 تومن
رسیده.در واقع 11 برابر ترقی کرده(استعاره از زوم!).اما کارمند دوم از 70 تومن شروع کرده و الان به 200 تومن
رسیده.او هم 3 برابر پیشرفت داشته.سومی همین امروز استخدام شده و 200 تومن حقوق میگیرد...مهم این
است که اکنون هر سه در 200 هستند و با هم برابر.
نقل قول:
هر دو عكاس در 250mm عكسهاي با درشتنمايي برابر ولي احتمالا با كيفيت اپتيكي متفاوت خواهند گرفت.
زدی تو خال:::big grin2:::
نقل قول:
دوای دوستانی که با این گونه مفهوم ها اشکال دارند این ابزار خوب سایت شرکت تامرون هست:
:cool:
موفق باشید
-
پاسخ : پاسخ: فرق تصویر در دو لنز فرضی 300-28 و 300-120
سلام به همه دوستان
خیلی دلم میخواست سر در بیارم که میگن 12 تا اپتیکال زوم یعنی چی و چه ربطی به اعداد مم روی لنز داره
خب کمی تو همین صفحه تحقیق کردم و وقتی http://www.tamron.com/lenses/learnin...comparison.php رو دیدم یه چیزی دستگیرم شد
امیدوارم صحیح باشه - میگم تا کسایی که مثل من با این مفهوم مشکل دارند متوجه بشن
اعداد مم روی لنز نشانگر یک زاویه دید و عمق میدان در تصویر هست
اگه مم روی لنز تکی باشه یعنی ثابت، همیشه یه زومی رو نشون میده برای مثال میشه گفت همیشه 200متر جلوتر رو نشون میده
اما گاهی روی لنز ها دوتا عدد نوشته شده، روی دوربین کانن sx200is من نوشته 5mm-60mm و زوم اپتیکال 12x
همه فکر میکنن تصوری رو 12 برابر بزرگ میکنه، این صحیح نیست بلکه تصویر رو 12 برابر حداقل قدرت زوم خودش بزرگ میکنه، حرفه ای تر بگم 12 برابر زوم واید
این درست نیست که بگیم چون 12 برابر زوم داره پس همه چیز رو 12 برابر میکنه، اگه مم دوربین من 10mm-60mm بود، اونوقت زومش 6برابر اپتیکال بود ولی حداکثر زوم 5mm-60mm با 10mm-60mmبرابر هست چون اینجا حداکثر زوم برابر 60mm هست که یک مقدار ثابته
5mm روی دوربین من نشانگر حداکثر عمق میدان و بیشترین زاویه دید هست
و 60mm نشانگر حداقل زاویه دید و حداقل عمق میدان (که باعث بزرگنمایی تصویر میشه)
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
hamidreza66
سلام به همه دوستان
خیلی دلم میخواست سر در بیارم که میگن 12 تا اپتیکال زوم یعنی چی و چه ربطی به اعداد مم روی لنز داره
خب کمی تو همین صفحه تحقیق کردم و وقتی
http://www.tamron.com/lenses/learnin...comparison.php رو دیدم یه چیزی دستگیرم شد
امیدوارم صحیح باشه - میگم تا کسایی که مثل من با این مفهوم مشکل دارند متوجه بشن
اعداد مم روی لنز نشانگر یک زاویه دید و عمق میدان در تصویر هست
اگه مم روی لنز تکی باشه یعنی ثابت، همیشه یه زومی رو نشون میده برای مثال میشه گفت همیشه 200متر جلوتر رو نشون میده
اما گاهی روی لنز ها دوتا عدد نوشته شده، روی دوربین کانن sx200is من نوشته 5mm-60mm و زوم اپتیکال 12x
همه فکر میکنن تصوری رو 12 برابر بزرگ میکنه، این صحیح نیست بلکه تصویر رو 12 برابر حداقل قدرت زوم خودش بزرگ میکنه، حرفه ای تر بگم 12 برابر زوم واید
این درست نیست که بگیم چون 12 برابر زوم داره پس همه چیز رو 12 برابر میکنه، اگه مم دوربین من 10mm-60mm بود، اونوقت زومش 6برابر اپتیکال بود ولی حداکثر زوم 5mm-60mm با 10mm-60mmبرابر هست چون اینجا حداکثر زوم برابر 60mm هست که یک مقدار ثابته
5mm روی دوربین من نشانگر حداکثر عمق میدان و بیشترین زاویه دید هست
و 60mm نشانگر حداقل زاویه دید و حداقل عمق میدان (که باعث بزرگنمایی تصویر میشه)
دوست عزیز, برداشت شما از "زوم" صحیح هست اما استفاده شما از واژه ها خیلی مناسب نیست.
اینی که فرمودید "اگه مم روی لنز تکی باشه یعنی ثابت، همیشه یه زومی رو نشون میده برای مثال میشه گفت همیشه 200متر جلوتر رو نشون میده" به کل اشتباهه.
"اعداد مم روی لنز نشانگر یک زاویه دید و عمق میدان در تصویر هست" هم نیاز به اصلاح داره. احتمالا شما عمق میدان رو با زاویه دید قاطی کردید. البته عمق میدان به فاصله کانونی (به قول شما مم) ربط داره اما فقط فاصله کانونی نیست که روی عمق میدان اثر میذاره.
"حرفه ای تر بگم 12 برابر زوم واید". برای من این عبارت "زوم واید" تازگی داره و فکر نمی کنم چندان مصطلح باشه.
5mm" روی دوربین من نشانگر حداکثر عمق میدان و بیشترین زاویه دید هست" اگر اون کلمه عمق میدان رو بردارید جمله شما صحیح خواهد بود.
باز در مورد کلمه "بزرگنمایی" هم برداشت شما ناقص هست. بزرگنمایی فقط بستگی به بیشترین فاصله کانونی نداره. به مینیمم فاصله فوکوس هم مربوط میشه.
مثلا بزرگنمایی لنز 60مم نیکون از بزرگنمایی لنز 600مم نیکون بیشتره. و دلیلش هم فاصله فوکوس این دو لنز هست.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
jebrahim
دوست عزیز, برداشت شما از "زوم" صحیح هست اما استفاده شما از واژه ها خیلی مناسب نیست.
اینی که فرمودید "اگه مم روی لنز تکی باشه یعنی ثابت، همیشه یه زومی رو نشون میده برای مثال میشه گفت همیشه 200متر جلوتر رو نشون میده" به کل اشتباهه.
"اعداد مم روی لنز نشانگر یک زاویه دید و عمق میدان در تصویر هست" هم نیاز به اصلاح داره. احتمالا شما عمق میدان رو با زاویه دید قاطی کردید. البته عمق میدان به فاصله کانونی (به قول شما مم) ربط داره اما فقط فاصله کانونی نیست که روی عمق میدان اثر میذاره.
"حرفه ای تر بگم 12 برابر زوم واید". برای من این عبارت "زوم واید" تازگی داره و فکر نمی کنم چندان مصطلح باشه.
5mm" روی دوربین من نشانگر حداکثر عمق میدان و بیشترین زاویه دید هست" اگر اون کلمه عمق میدان رو بردارید جمله شما صحیح خواهد بود.
باز در مورد کلمه "بزرگنمایی" هم برداشت شما ناقص هست. بزرگنمایی فقط بستگی به بیشترین فاصله کانونی نداره. به مینیمم فاصله فوکوس هم مربوط میشه.
مثلا بزرگنمایی لنز 60مم نیکون از بزرگنمایی لنز 600مم نیکون بیشتره. و دلیلش هم فاصله فوکوس این دو لنز هست.
خب حق با شماست من اماتور هستم و اشتباه میکنم، و البته به حرف شما هم رسیدم، اخه الان اومدم یه سوال کنم
چرا رو لنز من نوشته 5mm-60mm ولی تو همه سایت ها نوشته 28mm-336mm ؟ مخصوصاً سایت:
http://www.dpreview.com/reviews/spec...on_sx200is.asp
در مورد اشتباهاتم در بالا لطفاً یکم بیشتر توضیح بدین
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
hamidreza66
خب حق با شماست من اماتور هستم و اشتباه میکنم، و البته به حرف شما هم رسیدم، اخه الان اومدم یه سوال کنم
چرا رو لنز من نوشته 5mm-60mm ولی تو همه سایت ها نوشته 28mm-336mm ؟ مخصوصاً سایت:
http://www.dpreview.com/reviews/spec...on_sx200is.asp
در مورد اشتباهاتم در بالا لطفاً یکم بیشتر توضیح بدین
این سنت از زمان آنالوگ به جا مونده و تمام لنز ها رو بر مبنای محاسبه با نگاتیو 35م.م نام گزاری میکنن!
اما این چطور نام گزاری میشه؟
به صورت کاملا ساده:
یه فرمول فیزیکی هست که فاصله کانونی لنز رو محاسبه میکنه یکی از اعداد مورد نیاز در این فرمول قطر نگاتیو(یا در اینجا سنسور) هستش که با تغییر اون(به عنوان یک فاکتور عددی در فرمول مورد اشاره) فاصله کانونی اون لنز هم تغییر میکنه
به عبارت دیگه چون سنسور دوربین شما خیلی کوچیک تر از 36م.م در 24 م.م هستش وقتی اون فرمول فاصله کانونی لنز شما رو تعیین میکنه عدد 5م.م بدست میاد در حالی که اگر همین لنز روی یک دوربین فول فریم قرار بگیره فاصله کانونی 28 م.م خواهد بود
اما نکته جالب اینجاست که این 5م.م همون زاویه دیدی رو در دوربین شما ارائه میده که یک لنز 28م.م در یک دوربین فول فریم
پس در واقع لنز شما 5-60 م.م هستش اما اگر بخوایم اون رو بر مبنای سنتی نام گزاری کنیم(تاکید میکنم فقط نامگذاری کنیم) میشه 28-336!!!
فکر کنم اونقدر ساده گفتم که اینبار از سادگی پیچیده شد!!!؟:biggrin:
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
jebrahim
میشه یکم توضیح بدی دوست عزیز
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
hamidreza66
میشه یکم توضیح بدی دوست عزیز
بزارید از اول توضیح بدم:
عدد یا اعدادی که روی لنز نوشته میشه در واقع نشون دهنده فاصله کانونی اون لنز هستش
حالا اگر یه لنزی ثابت باشه یک عدد و اگر دارای زوم باشه دو عدد با یک خط تیره در وسط ش نشون داده خواهد شد
اما این فاصله کانونی چه مفهومی رو به ما میرسونه:
اگر فاصله کانونی لنزی 50م.م باشه به این معنیه که اون لنز از نظر زاویه دیدی و بزرگنمایی مشابه چشم شماست. یعنی وقتی از محل ویزور به تصویر نگاه میکنید همه چیز هایی که میبینید و اندازه اونها تقریبا مشابه اون چیزی خواهد بود که وقتی بدون دوربین به صحنه نگاه میکنید میبینید. زاویه دید در این لنز ها چیزی حدود 45 درجه هستش
اگر این فاصله کانونی کوچکتر بشه با مفهوم واید رو برو میشیم که به این معنی خواهد بود که هر چه عدد مورد نظر کوچکتر بشه زاویه دیدلنز از زاویه دیدچشم شما بیشتر خواهد شد مثلا در لنزی با فاصله کانونی 36م.م این زاویه 63 درجه و در لنزی با فاصله کانونی 14م.م 110 درجه است البته حتما به این نکته توجه دارید که این افزایش زاویه دید همراه با کوچک شدن اندازه اشیائ در ویزور همراه است!!!
اما مفهوم بعدی تله ست:
هرچه فاصله کانونی شما بیشتر بشه شما فواصل دور رو از داخل ویزور نزدیکتر و بزرگتر خواهید دید که این عمر هم به نوبه خودش با کاهش زاویه دید همراه خواهد بود مثلا در لنز 85م.م 28 درجه و در لنز 200م.م حدود 12 درجه خواهد بود در واقع هر گاه شما بخواهید از سوژه هایی عکاسی کنید که نمیتونید بهشون نزدیک بشید( ورزشی و حیات وحش) از لنز های تله استفاده میکنید و با بزرگنمایی تصویر سوژه رو به خودتون نزدیک میکنید
و در انتها یک مفهوم اساسی رو میگم و اون هم زوم هستش
زوم یعنی حرکت از یک فاصله کانونی به فاصله کانونی دیگه
مثال شما صاحب لنز 16-35 هستید(همونطور که میبینید این لنز فقط در محدوده واید حرکت میکنه) اما اگر شما از 16م.م به 24 م.م برید از نظر فنی زوم کرده اید
فرقی نمیکنه شما میتونید این زوم رو در لنز 70-200 از فاصله کانونی 100م.م به 150م.م هم انجام بدید
ویا در لنز 18-200 از 36 به 85 حرکت کنید
در هر سه حالت شما عمل زوم رو انجام دادید
اما در لنز های ثابت شما فقط یک فاصله کانونی ثابت رو در اختیار دارید و هرگز قادر نیستید کادر بزرگتر یا نزدیک تری رو نسبت به سوژه بدست بیارید مگر با حرکت دادن خودتون به سمت سوژه یا دور شدن از اون
پ.ن: ببخشید که کمی طولانی شد اما فکر کنم لازم بود
-
محاسبه مقدار زوم هر لنزی (البته اگر اون لنز دارای امکان زوم باشه) بر اساس تقسیم عدد بزرگتر بر عدد کوچکتر به دست میاد و با مقدار X نمایش داده میشه مثلا:
در لنز 70-200 2.8=200/70 معادل 2.8x
در لنز 16-35 2.1=35/16 معادل 2.1x
در لنز 24-70 2.9=70/24 معادل 2.9x
همونطور که میبینید مقادیر X خیلی نزدیک به هم هستش اما این لنز ها کوچکترین شباهتی به هم ندارن و به هیچ عنوان نمیتونن کار همدیگر رو انجام بدن (مقادیر فواصل کانون کاملا گویای این مطلب هستش)
-
پاسخ : پاسخ: راهنمایی درباره چگونگی محاسبه زوم لنز؟
مرسی، اطلاعات خوبی بود، اما دوستی پایینتر گفت:
jebrahim: مثلا بزرگنمایی لنز 60مم نیکون از بزرگنمایی لنز 600مم نیکون بیشتره. و دلیلش هم فاصله فوکوس این دو لنز هست
من اینو نفهمیدم اصلاً........
وقتی لنز 600مم زاویه و بزرگنمایی خاصی داره چطور 60مم میتونه از اون بیشتر باشه؟ چه ربطی به فاصله فکوس داره؟
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
hamidreza66
مرسی، اطلاعات خوبی بود، اما دوستی پایینتر گفت:
jebrahim: مثلا بزرگنمایی لنز 60مم نیکون از بزرگنمایی لنز 600مم نیکون بیشتره. و دلیلش هم فاصله فوکوس این دو لنز هست
من اینو نفهمیدم اصلاً........
وقتی لنز 600مم زاویه و بزرگنمایی خاصی داره چطور 60مم میتونه از اون بیشتر باشه؟ چه ربطی به فاصله فکوس داره؟
سلام:
ببینید دوست عزیز وقتی صحبت از Magnification میشود تعاریف متفاوتی میتوان برای ان در نظر گرفت. Magnification یا همان بزرگنمایی یکی از مفاهیم کلوزآپ فوتوگرافی یا دقیق تر ( در این مورد ) مکرو گرافی است. در این جا وقتی صحبت از بزرگنمایی است فوکال لنت در آن نقش پررنگی ندارد بلکه طراحی لنز و حداقل فاصله فکوس میتواند آن مقدار بزرگنمایی در اختیار شما بگذارد موردی که آقای ابراهیمی فرمودند این بود. یعنی اگر یک دایره ای به قطر 2 سانت از لنز مکرویی با بزرگنمایی 1 به 1 رد شود دقیقا همان دایره با همان قطر 2 سانت تصویر آن روی سنسور شما خواهد بود.
اگر میخواهید فرض کنید با زاویه بسته لنز 600 میلیمتر میتوانید به مناظری دور دسترسی داشته باشید میتوان پذیرفت آنهم به نوعی یک بزرگنمایی خواهد بود، بزرگنمایی کادری، در قیاس با زاویه دیدی که چشمان شما میبیند.
روی چاپ هم Magnification هست به معیاری دیگر.
در تلسکوپ ها هم بزرگنمایی یا Magnification تعریف خواهد داشت ولی آنچه که این میان در صحبت های آقای ابراهیمی بود بزرگنمایی بین این دو لنز در مکرو گرافی است با دقت به ویژگی و طراحی لنزهای مکرو، که فوکال لنت نقش مستقیمی در آن نخواهد داشت و در مورد آن صحبت شد.
موفق باشید
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
AslanAslan
دوای درد دوستانی که با این گونه مفهوم ها اشکال دارند این ابزار خوب سایت شرکت تامرون هست:
کد:
http://www.tamron.com/lenses/learning_center/tools/focal-length-comparison.php
لينكي كه در پست 35 داده شده را دوباره ببينيم!
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
aidin594
لينكي كه در پست 35 داده شده را دوباره ببينيم!
تشکر، این رو دیده بودم و همین باعث سوال شد که دوست ما گفتن 60مم از 600مم بزرگنمایی بیشتری داره
اما با توضیحات دوستان متوجه این موضوع شدم
با تشکر از همه شما که کمک کردین
-
این جریان زوم که کارخانه ها راه انداختند گول زننده هست چون یه امری نسبیست (یعنی برای همون لنز صادق هست و نسبت به یه مبنای مشخص در نظر گرفته نشده ) و همانطور که دوستان گفتند حاصل تقسیم ماکزیمم به مینیمم فاصله کانونی است که به نظرمن ربطی به بزرگنمائی زیاد نداره .اگر این معیار مثل دوربین های دوچشمی مطرح بشه یا حداقل با اونها مقایسه بشه برای کاربر قابل لمس تر هست . مثلا در دوربین دوچشمی 8*35 شما میدونید که عوارض 8 برابر بزرگتر میشوند و به شما نزدیکتر نشان داده میشوند .
یکی از دوستان میگفت فاصله کانونی چشم انسان تقریبا 50 م م است و با در نظر گرفتن لنزی که ماکزیمم 300 م م فاصله کانونی دارد از تقسیم 300 بر 50 میتوان به 6 برابر بزرگنمائی مطلق ( باز هم نسبت به چشم انسان که یک معیار استاندارد است ) میتوان رسید که خوب دیگر کاری به مینیمم فاصله کانونی نداره
-
نکات بسیار مفید برای دوستان تازه وارد که می خواهند لنز مناسب برای دوربینشان انتخاب کنند.
در این وب سایت مشخصات انواع لنزها توضیح داده شده.
مثلا کدام لنزها در برندهای مختلف دارای لرزشگیر هستند:
Canon - Image Stabilization (IS)
Nikon - Vibration Reduction (VR)
Panasonic and Samsung - Optical Image Stabilization (OIS)
Sony (Nex system) - Optical Steady Shot (OSS)
Sigma - Optical Stabilization (OS)
Tamron - Vibration Control (VC)
و کدام لنزها دارای موتود داخلی فوکوس هستند:
Canon - Ultrasonic Motor (USM)
Nikon - Silent Wave Motor (AF-S)
Olympus - Supersonic Wave Drive (SWD)
Pentax - Supersonic Drive Motor (SDM)
Sigma - Hypersonic Motor (HSM)
Sony - Supersonic Wave Motor (SSM)
Tamron - Ultrasonic Silent Drive (USD)
http://dpreview.com/learn/Articles/G...images/aov.jpg
برای خواندن مطالب (البته به زبان انگلیسی) به وب سایت مراجعه کنید.
-
سلام به همه
یک سوال دارم :
ضریب 1.6 مخصوص دورین های کراپ دار کنن رو باید در فاصله کانونیه لنزهای EFs هم ضرب کنم؟؟
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
babakp
سلام به همه
یک سوال دارم :
ضریب 1.6 مخصوص دورین های کراپ دار کنن رو باید در فاصله کانونیه لنزهای EFs هم ضرب کنم؟؟
بلی:::happy:::
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mahdi_911turbo
بلی:::happy:::
مجدد سلام
پس چرا لنزهای Efsبرای دوربین های کراپ تولید میشه؟ برداشت من این بود که چون این لنزها برای دوربین های کراپ دار تولید میشه نباید این ضریب رو در اونها دخالت داد. و این ضریب تبدیل سنسور فول فریم به سنسور کراپ هستش.
http://en.wikipedia.org/wiki/Canon_EF-S_lens_mount
از 2 منبع پرسیدم 2 تا جواب مختلف گرفتم .
1- باید ضرب کرد
2- نباید ضرب کرد
فکر خودم اینه :
18-55 یک لنز efs است. اگه این ضریب 1.6 توش ضرب بشه میشه یک لنز با این اعداد : 88-28.8 زوم تغییرینمیکنه ولی واید خیلی تغییر میکنه. یه لنز 18 میلیمتری خیلی با یک لنز 28 میلیمتری فرق داره.
متاسفانه تو dpreview نتونستم چیزی پیدا کنم.
سایت کنن هم که اینقدر ریزه کاری داره که واقعا سخته پیدا کردن مطلب توش.
-
و جواب به طور کاملا اتفاقی پیدا شد :::love2:::
http://consumer.usa.canon.com/app/pd...FLensChart.pdf
بعضی وقتا عجیبه لینک جلوی چشم ادمه ولی نمیبینه.
دوست عزیز mahdi_911turbo حق با شما بود. و من اشتباه فکر میکردم :::happy:::
-
1 فایل پیوست
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
babakp
مجدد سلام
پس چرا لنزهای Efsبرای دوربین های کراپ تولید میشه؟ برداشت من این بود که چون این لنزها برای دوربین های کراپ دار تولید میشه نباید این ضریب رو در اونها دخالت داد. و این ضریب تبدیل سنسور فول فریم به سنسور کراپ هستش.
از 2 منبع پرسیدم 2 تا جواب مختلف گرفتم .
1- باید ضرب کرد
2- نباید ضرب کرد
فکر خودم اینه :
18-55 یک لنز efs است. اگه این ضریب 1.6 توش ضرب بشه میشه یک لنز با این اعداد : 88-28.8 زوم تغییرینمیکنه ولی واید خیلی تغییر میکنه. یه لنز 18 میلیمتری خیلی با یک لنز 28 میلیمتری فرق داره.
متاسفانه تو dpreview نتونستم چیزی پیدا کنم.
سایت کنن هم که اینقدر ریزه کاری داره که واقعا سخته پیدا کردن مطلب توش.
در شکل زیر:
مستطیل بزرگ و خط چین = سنسور فول فریم
مستطیل کوچک = سنسور کراپدار
دایره بزرگ = تصویر لنز فول فریم
دایره کوچک = تصویر لنز کراپدار
فایل پیوست 12373
همونطور که می بینید لنز کراپدار منطقه کوچکتری رو به نسبت لنز فول فریم پوشش میده و این امر با استفاده از عدسی های کوچکتر، سبکتر و ارزونتر امکان پذیره که به صرفه تره
در مورد تاثیر ضریب کراپ در فاصله کانونی چندین بار در این فروم صحبت شده. اگر پیدا کردم اینجا اضافه می کنم
-
سلام
نقل قول:
در مورد تاثیر ضریب کراپ در فاصله کانونی چندین بار در این فروم صحبت شده. اگر پیدا کردم اینجا اضافه می کنم
بالاخره پیداش کردم:::yess:::
http://www.akkasee.com/forum/showthread.php?t=11111&p=175509&highlight=#post175 509
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
babakp
سلام به همه
یک سوال دارم :
بله فرقی نداره از چه لنزی استفاده میکنید
-
[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/x-ray/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG]
Black – Full Frame
Red – 1.3x Crop Factor
Yellow – 1.5x Crop Factor
Green – 1.6x Crop Factor
[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/x-ray/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG]
-
خیلی از دوستان زحمت کشیدن و پاسخ دادند،
مطلب جامع آقا بهنام (این پست) برای خود من که یک جمعبندی و رفع ابهام خیلی خوب بود.
یک سوال:
میخوام اولین DSLRام رو بگیرم (ایشالا 600D کنون)
لنزی میخوام که اگر مثلا یه پرنده روی شاخه دیدم بشه ازش یه عکس گرفت.
لنز 18-55 که خب کمی از چشم انسان جلوتر رو میبینه،
لنز 18-135 چطوره؟ در واقع 135 میلیمتر در عمل آیا میتونه چنین سوژهای زوم کنه یا میلیمترهای بالاتری نیازه؟
سـپاس
-
55 مم بزرگنمایی کمتری از چشم انسان دارد.
اگر اشتباه نکنم بزرگنمایی دید نزدیک 80مم است.
برای پرنده گرافی حداقل به 400 مم نیاز است.500 مم را میتوان تقریبا فوکال مناسبی برای این کار دانست.
در 300 مم هم به مقداری زیادی شانس و کراپ نیاز خواهید داشت.
-
ممنون، فکر میکردم (یعنی چندجا خوندهبودم) نزدیکترین میلیمتر به چشم انسان 50 هست. البته فکر میکنم بهدلیل اینکه چشم انسان مرکز رو شارپ میبینه و هرچی به اطراف میره تصاویر ماتتر میشن، این اختلاف در بیان اعداد دیده میشه، یعنی هر کی یه رنجی رو رنج موثر درنظر میگیره. درسته؟
با این حساب برای بزرگنمایی واقعی هر لنز (همون چند X در دوربینهای شبه-اسالآر ) میتونیم حداکثر میلیمتر رو تقسیمبر 50 (به روایتی 80) کنیم تا حداکثر بزرگنمایی اون لنز نسبت به اونچه که ما میبینیم بهدست بیاد.
نکتهای هست لطفا بفرمایید
-
کلا چند ایکس را فراموش کنید.
بهتر است عادت کنید از همان فوکال لنت و کراپ سنسور برای بزرگنمایی استفاده کنید.
در این لینک میتوانید تفاوت فوکال لنتها از 10 مم تا 500 مم را ببینید.
Tamron Europe: Focal length comparison
-
با سلام
در انواع لنز ها چقدر میتونیم لنز و دوربینو به سوژه نزدیک کنیم؟ مثلا در لنز 135-18 یا 250-55 چقدر میتونم لنزو نزدیک سوجه ببرم؟
مثلا من با لنز 135-18 وقتی در 30 سانتی سوجه قرار میگیرم و در حالت m و فوکوس دستی عکاسی می کنم نمی تونم سوجرو بدرستی فوکوس کنم و تصویر خوبی بدست بیارم باید فاصلمو بیشتر کنم...این مورد طبعی هستش؟
امیدوارم در بخش درستی این سوالو پرسیده باشم
ممنون میشم در این مورد بنده را راهنمایی کنید
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
ehsan1
با سلام
در انواع لنز ها چقدر میتونیم لنز و دوربینو به سوژه نزدیک کنیم؟ مثلا در لنز 135-18 یا 250-55 چقدر میتونم لنزو نزدیک سوجه ببرم؟
مثلا من با لنز 135-18 وقتی در 30 سانتی سوجه قرار میگیرم و در حالت m و فوکوس دستی عکاسی می کنم نمی تونم سوجرو بدرستی فوکوس کنم و تصویر خوبی بدست بیارم باید فاصلمو بیشتر کنم...این مورد طبعی هستش؟
امیدوارم در بخش درستی این سوالو پرسیده باشم
ممنون میشم در این مورد بنده را راهنمایی کنید
سلام
دوست عزیز هر لنز با توجه به ساختارش یه حداقل فاصله فوکوس داره شما میتونین از مشخصات اون لنز به اندازه پی ببرید برای مثال در لنز18-135، 45سانتیمتر و در لنز 55-250 ،110 سانتیمتر هست.
البته با استفاده از فیلترهای کلوز اپ میتونین حداقل فاصله فوکوس رو کاهش بدین
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
tahers96i
سلام
دوست عزیز هر لنز با توجه به ساختارش یه حداقل فاصله فوکوس داره شما میتونین از مشخصات اون لنز به اون اندازه پی ببرید برای مثال در لنز18-135، 45سانتیمتر و در لنز 55-250 ،110 سانتیمتر هست.
البته با استفاده از فیلترهای کلوز اپ میتونین حداقل فاصله فوکوس رو کاهش بدین
تشکر میکنم از پاسختون چطور حداقل فاصله کانونیو میشود بدست اورد؟
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
ehsan1
دوست عزیز معمولا در زیر بعضی لنزها، حداقل فاصله فوکوس، کشور سازنده، تکنولوژی های به کار رفته در اون لنز و همچنین اندازه دهنه لنز برای استفاده کردن از فیلتر نوشته میشه.
اگه زیر لنز چیزی نوشته نشده باشه خودتون می تونید به صورت عملی و تجربی و آزمون و خطا این فاصله رو به دست بیارید که به دو روش امکان پذیره:
1. روش اول اینه که مقداری به سوژه نزدیک بشید که لنز قادر به فوکوس کردن نباشه. بعد کمی فاصلتون رو از سوژه بیشتر کنید و دوباره فوکوس کنید اگه باز هم فوکوس نکرد باز فاصلتون رو بیشتر کنید. تا جایی که اولین فوکوس رخ بده. در این فاصله میشه حداقل فاصله فوکوس رو به صورت تقریبی تخمین زد.
2. روش دوم هم مثل روش اول هست منتها دقیقتر. بدین صورت که بر روی بعضی لنزها ( معولا لنزهایی غیر از لنز کیت) پنجره کوچکی به نام Distant Window وجود داره که در اون حداقل فاصله فوکوس نمایش داده میشه. بدین منظور هم همانند روش عمل می کنید منتها اولین جایی که فوکوس رخ داد، می تونید از روی اعدادی که در اون پنجره نوشته میشند فاصله دقیقتون رو بخونید که بر حسب متر و فوت بیان میشند.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
ehsan1
احسان جان دقیقا متوجه منطورتون نشدم یه چیزایی حدس زدم که با توجه به اونا جواب میدم:
حداقل فاصله کانونی بسته به لنز متغیره برای مثال در لنز 18-135 حداقل فاصله کانونی 18mm و حداکثر فاصله کانونی 135mm.
فاصله کانونی یک لنز عبارتست از فاصله مرکز لنز تا نقطه کانونی بر حسب میلیمتر ،میدان دید یک فاصله کانونی مشخص معمولاً بر اساس عکسبرداری با حسگر 35 میلیمتری تعیین میشه با استفاده از ضریب فاصله کانونی می تونید معادل 35 میلیمتری فاصله کانونی دوربین های دیگه که اندازه حسگر آن ها کوچکتر از حسگر 35 میلیمتری هست و محاسبه کنید.
مثلا در دوربین های کراپ کانن این ضریب 1.6
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
tahers96i
احسان جان دقیقا متوجه منطورتون نشدم یه چیزایی حدس زدم که با توجه به اونا جواب میدم:
حداقل فاصله کانونی بسته به لنز متغیره برای مثال در لنز 18-135 حداقل فاصله کانونی 18mm و حداکثر فاصله کانونی 135mm و در لنز 55-250 حداقل فاصله کانونی 55 و حداکثر 250 خواهد بود.
فاصله کانونی یک لنز عبارتست از فاصله مرکز لنز تا نقطه کانونی بر حسب میلیمتر ،میدان دید یک فاصله کانونی مشخص معمولاً بر اساس عکسبرداری با حسگر 35 میلیمتری تعیین میشه با استفاده از ضریب فاصله کانونی می تونید معادل 35 میلیمتری فاصله کانونی دوربین های دیگه که اندازه حسگر آن ها کوچکتر از حسگر 35 میلیمتری هست و محاسبه کنید.
مثلا در دوربین های کراپ کانن این ضریب 1.6
با توجه به پست شماره 62 و توضیحات ایشون، منظورشون باید حداقل فاصله فوکوس باشه.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
ata_m3
با توجه به پست شماره 62 و توضیحات ایشون، منظورشون باید حداقل فاصله فوکوس باشه.
ممنون عطا جان ایشون حداقل فاصله کانونی پرسیدن من یکم شک کردم،شایدم منطورشون حداقل فاصله کانونی در فوکالهای مختلف بوده من بد متوجه شدم.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
tahers96i
ممنون عطا جان ایشون حداقل فاصله کانونی پرسیدن من یکم شک کردم،شایدم منطورشون حداقل فاصله کانونی در فوکالهای مختلف بوده من بد متوجه شدم.
ارادتمندم.
به احتمال قوی خواستند" فاصله فوکوس" بنویسند، به جاش "فاصله کانونی" نوشته اند !!!
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
tahers96i
بله منظور فوکوس بود که اشتباه عرض کردم کانونی
ممنون از راهنماییی شما و عطای عزیز