صفحه 13 از 21 نخستنخست ... 3 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج : از شماره 121 تا 130 , از مجموع 204
Like Tree654تشکر

موضوع: اطلاع رساني اتفاقات مهم نجومي

  1. #121
    كاربر فعال MehdiM آواتار ها
    تاریخ عضویت
    February 2008
    محل سکونت
    كرج
    نوشته ها
    521
    تشکر شده
    2593
    تشکر کرده
    2211

    پیش فرض پاسخ : اطلاع رساني اتفاقات مهم نجومي

    سلام، امشب مشتري به نزديك ترين فاصله خود در بين سالهاي 1963 تا 2022 به زمين خواهد رسيد، البته انتظار هيچ تفاوتي با شبهاي قبل نداشته باشيد ولي اگر نگاهتون آسمون افتاد از ساعت حدوداي 9 شب جسم بسيار پر نوري در سمت شرق آسمان خواهيد ديد.
    براي دوستاني كه مي خواهند عكاسي از سطح آن داشته باشند هم بايد گفت كه لكه بزرگ قرمز از ساعت 9:18 دقيقه در وسط مشتري (از نظر ناظر زميني) خواهد بود.
    دو اتفاق با اهميت كمتر هم وجود دارد: بيشترين جدايي زاويه اي عطارد از خورشيد و نزديك ترين فاصله اورانوس از زمين.
    ویرایش توسط MehdiM : Monday 20 September 2010 در ساعت 18:28 دلیل: خط آخر
    nmroshan، Kourosh Kahal، Maysam.P و 3 نفر دیگر تشکر می‌کنند.
    ______________________
    مهدی منصوريان
    Panasonic Lumix DMC-FZ18

  2. #122
    كاربر فعال MehdiM آواتار ها
    تاریخ عضویت
    February 2008
    محل سکونت
    كرج
    نوشته ها
    521
    تشکر شده
    2593
    تشکر کرده
    2211

    پیش فرض

    سلام، در روز 28 مهرماه فرصتي براي عكاسي از دنباله دار هارتلي خواهيم داشت البته در اين شبها هم قابليت ديدن آن با يك دوربين دو چشمي ساده خواهد بود ( شايد با لنزهاي بلند هم اين امكان وجود داشته باشد) اين دنباله دار در 28 مهر به فاصله 11 ميليون كيلومتري زمين خواهد رسيد.
    در عكس زير مسير عبوري اين دنباله دار در آسمان مشخص شده و فردا 5 اكتبر در نزديكي خوشه دوتايي در صورت فلكي ذات الكرسي (در سمت شمال آسمان و شبيه به حرف M يا W است) قرار خواهد داشت.


    براي سايز بزرگتر عكس:
    کد:
    http://www.nightsky.ir/images/stories/1389/1067.jpg
    منبع:
    کد:
    http://www.nightsky.ir
    ویرایش توسط MehdiM : Monday 4 October 2010 در ساعت 11:24 دلیل: ويرايش املايي
    Babak Borhani، Rofougaran، AslanAslan و 4 نفر دیگر تشکر می‌کنند.
    ______________________
    مهدی منصوريان
    Panasonic Lumix DMC-FZ18

  3. #123
    ghz
    ghz آنلاین نیست
    كاربر همراه ghz آواتار ها
    تاریخ عضویت
    April 2009
    محل سکونت
    Arsanjan, Fars
    نوشته ها
    226
    تشکر شده
    1394
    تشکر کرده
    1403

    پیش فرض اطلاع رساني اتفاقات مهم نجومي

    بامداد فردا، 17 مهرماه 1389 بارش شهابی اژدهایی ( Draconid ) به اوج خواهد رسید. بر طبق محاسبات IMO این بارش در ساعت 2 و 15 دقیقه به اوج می رسد و در بهترن حالت بین 50 تا 250 شهاب خواهد داشت.
    بارش شهابی اژدهایی از باقی مانده‌های دنباله‌داری به نام جیا کوبینی زینر ( 21P/Giacobini-Zinner ) پدید آمده است و همه ساله تعداد شهابهای آن متغیر است جیا کوبینی زینر در December 20, 1900 توسط دو رصدگر به نامهای Michel Giacobini, Ernst Zinner کشف شد و پس از آن بارش شهابی آن نیز در سالهای 1933 تا 1946 به اوج خود رسید.



    نقشه راهنمای رصد بارش

    به نقل از سایت آسمان شب
    Morteza Nemati تشکر می‌کند.
    غلام حسین زارع -(Instagram + Telgeram)

  4. #124
    كاربر همراه Arash Sh آواتار ها
    تاریخ عضویت
    June 2010
    محل سکونت
    مشهد
    نوشته ها
    451
    تشکر شده
    3544
    تشکر کرده
    1953

    Post آمده باش برای بارش شهابی اسدی

    سلام

    روز چهارشنبه ‪ ۲۶‬آبان را در تقويم نجومي خود براي هر سال به ياد داشته باشيد. معروفترين بارش شهابي سالانه اسدي رخ خواهد داد.

    در حقيقت ذرات بازمانده از دنباله دار مشهور تمپل تاتل ‪ ۵۵p‬كه هر ‪۳۳/۳‬ سال يكبار به دور خورشيد مي‌گردد و پنجاه و پنجمين دنباله داري است كه مدار آن به محاسبه درآمده است عامل اين بارش مي‌باشد.

    اين دنباله دار آخرين بار در زمستان ‪ ۱۳۷۶‬خورشيدي به كمترين فاصله با خورشيد و زمين (حضيض خورشيدي) رسيد. امسال انتظار بارش حدود ‪ ۲۰‬شهاب در ساعت پيش بيني شده است كه متاسفانه نور زياد ماه نزديك به بدر مزاحم رصد اين بارش خواهد بود. كانون اين بارش در صورت فلكي اسد خواهد بود.

    منبع : ایرنا

    زمان غروب ماه (بنا بر افق مشهد) ساعت 1.30 بامداد


    پی نوشت: پارسال که سرمای سختی خوردیم ، با کلی تلفات و دست خالی هم برگشتیم، ببینیم امسال چی ...
    Maysam.P تشکر می‌کند.

  5. #125
    ghz
    ghz آنلاین نیست
    كاربر همراه ghz آواتار ها
    تاریخ عضویت
    April 2009
    محل سکونت
    Arsanjan, Fars
    نوشته ها
    226
    تشکر شده
    1394
    تشکر کرده
    1403

    پیش فرض بارش شهابی جوزایی

    بارش شهابی جوزایی یکی از تماشایی ترین بارش های شهابی سال است. گرچه این بارش در شبهای سرد اواخر پاییز رخ می دهد، جلوه زیبایش هر سال بسیاری را به تماشای آن می کشاند. دوره بارش شهابی از 16 تا 25 آذر است و شب اوجش 22 آذر و گاهی یک شب پیش از آن است. با وجود بارش هایی مانند برساوشی و بارش اسدی (که در دو سال گذشته فعال تر نیز شده است.) و با توجه به سرمای نیمه شب 23 آذر (به خصوص برای افرادی که از آلودگی هوا و آلودگی نوری به بیابان پناه برده باشند!) شاید به نظر برسد که رصد این بارش چندان لطفی ندارد.
    بارش جوزایی ویژگی های خاص و بسیار زیبایی دارد. بیشتر شهاب های این بارش سفید اند و سرعت متوسطی حدود 35 کیلومتر در ثانیه دارد. سرعت نسبتاً کم آن ها زیبایی خاصی به این بارش می بخشد و راحت تر می توان شهاب ها را ثبت کرد. برای نمونه شهاب های بارش اسدی در برخورد با جو زمین سرعتی معادل 71 کیلومتر در ثانیه دارند که درست مثل تیری که از کمان در رفته باشد، لحظه ای می درخشند. سرعت ساعتی سمت الرأسی (یعنی تعداد احتمالی شهاب های قابل رصد در یک در یک بارش شهابی در یک ساعت در هنگامی که نقطه کانون در بالاترین جای آسمان باشد) یا ZHR این بارش برابر 90است. البته بارش جوزایی در سالهای گذشته به ZHR 120 تا 130 شهاب در ساعت هم رسیده است و سال گذشته ZHR آن 150 تعیین شد؛ البته بیشترشان شهاب های کم نور بودند. برای آن که بدانید در هر ساعت چند شهاب می توانید ببینید، از این رابطه استفاده کنید:
    r (6/5 – m)ZHR/ =تعداد شهاب ها
    m حداکثر قدر قابل مشاهده با چشم غیر مسلح در آسمان شماست و r (شاخص جمعیتی) برای بارش جوزایی، 6/2 است. شاخص جمعیتی، نسبت تعداد شهاب های قدر m به قدر m+1 است که نشان از این دارد که چه نسبت شهاب های پر نور وجود دارد.
    یکی از دلایل جذابیت این بارش، محل کانون بارش (یا نقطه نور باران) است. کانون بارش نقطه ای از آسمان است که به نظر می رسد همه شهاب ها از آن محل می آیند؛ اگر مسیر شهاب ها را برعکس امتداد دهیم، میتوانیم نقطه کانون را بدست آوریم (نجوم، ویژه نامه کسوف، ص 62). کانون بارش جوزایی در حدود◦2 شمال شرقی ستاره پر نور آلفا- جوزا (کاستور) قرار دارد. این نقطه با بعد حدود 5/7 ساعت و میل ◦33 در شب اوج بارش دور ترین نقطه آسمان (از نظر ناظر زمینی) نسبت به خورشید است. یعنی کانون بارش، نسبت به ناظر زمینی تقریباً در مقابل خورشید قرار دارد. به همین دلیل در تمام طول شب، کانون بارش بالای افق است و حدود ساعت 2 نیمه شب برای ناظرانی که در عرض های جغرافیایی میانی نیمکره شمالی قرار دارند، تقریباً در سرسو (بالاترین نقطه آسمان) قرار گرفته است. در این مورد مانند برخی از بارش ها (مثل بارش اسدی که در اوایل شب در زیر افق قرار دارد) شهاب های زیادی را از دست نمی دهیم. البته فراموش نکنید بیشتر شهاب ها در 40 تا ◦50 دور تر از کانون می درخشند و در خود کانون شهابی دیده نمی شود. هرچه به سمت کانون نزدیک تر شوید رد شهاب ها کوچک تر می شود تا این که در کانون نقطه ای را می گیرد.
    همچنین اوج بارش حدود یک شبانه روز طول می کشد، به همین دلیل در هر طول جغرافیایی می توان بخشی از اوج بارش را رصد کرد و هیچ کسی از آن بی نصیب نمی ماند! در حالی که در بارش های شهابی جوان اوج بارش فقط یکی دو ساعت رخ می دهد و بخشی از زمین که رو به توده است شهاب باران اصلی را می بیند.
    دلیل دیگر اهمیت بارش جوزایی، این است که با رصد دقیق اش می توان اطلاعات درباره جرم پدید آورنده این بارش به دست آورد. بیشتر بارش های شهابی هنگامی رخ می دهند که زمین در گردش خود به دور خورشید، مدار دنباله دنباله داری را قطع کند. برخورد جو زمین با ذرات به جا مانده از دنباله دار که در حال حرکت اند، طی یک یا چند شب شهاب بارانی را به وجود می آورد. اما پدید آورنده بارش جوزایی سیارکTB1983 است ک سیمون گرین و جان دیویس آن را با استفاده از داده های ماهواره فروسرخی IRAS در سال 1362/1983 کشف کردند. نام دیگر این سیارک فایتون 3200 است.
    تا جایی که تلسکوپ ها قادر اند نشان دهند، این جرم، فوران ها گازی و فعالی مانند دنباله دار ها ندارند. پس از آن که هزاران بار به دور خورشید گشتند، گاز و غبار و لایه های یخ سطح خارجی شان را از دست می دهند و آنچه از آن ها باقی می ماند هسته ای با سطح ضخیم و سخت است. به طوری که یخ های داخلی آن ذوب نمی شوند و دنباله به وجود نمی آید. به نظر می رسد فایتون نیز دنباله داری مرده باشد. چگالی ذرات سازنده شهاب های جوزایی به طور متوسط 2 گرم بر سانتی متر مکعب است که این، بیشتر از ذرات بارش های دیگر است. اختر شناسان تلاش می کنند خواص فیزیکی و مدار غیر عادی این سیارک را بیابند. حضیض مدار فایتون بسیار به خورشید نزدیک است و فقط حدود 14/0 واحد نجومی (بیست و یک میلیون کیلومتر) از خورشید فاصله دارد. اگر رصد های آماتوری دقیق انجام شوند، اختر شناسان می توانند تصوری از ساختار ذرات به وجود آورنده این بارش بدست آورند.
    برای بارش شهابی جوزایی امسال، شرایط خوبی مهیاست. در شب سه شنبه 23 آذر، ماه شب ششم یکی دو ساعت پیش از نیمه شب به پشت افق می رود و اگر هوا صاف باشد و دور از نور شهر باشید، آسمان شفاف زمستان بر فراز سرتان می درخشد و گهگاه آذرگوی های درخشان اسدی گرمتان می کند. فراموش نکنید برای این بارش مهم ترین ابزاری که نیاز دارید، لباس گرم است.



    منبع + و +
    nmroshan، shabab، Maysam.P و 6 نفر دیگر تشکر می‌کنند.
    غلام حسین زارع -(Instagram + Telgeram)

  6. #126
    ghz
    ghz آنلاین نیست
    كاربر همراه ghz آواتار ها
    تاریخ عضویت
    April 2009
    محل سکونت
    Arsanjan, Fars
    نوشته ها
    226
    تشکر شده
    1394
    تشکر کرده
    1403

    پیش فرض خورشید گرفتگی جزیی 14 دی ماه 1389

    اين گرفتگي در اروپا، نيمه شمالي آفريقا، آسيا (به جز بخشي از شرق و جنوب آن) قابل رؤيت مي‌باشد. در ایران در تمام نقاط میتوان نظاره گر این گرفتگی بود.

    مراحل گرفتگي در تهران:
    آغاز: ساعت 11 و 21 دقيقه
    حداكثر: ساعت 12 و 51 دقيقه
    پايان: ساعت 14 و 15 دقيقه

    در تهران، ماه حداكثر 39 درصد از قرص خورشيد را مي‌پوشاند. زمان‌هاي ياد شده و حداكثر ميزان گرفتگي در ساير نقاط ايران با تهران متفاوت است. اين مقدار از حداقل 9 درصد در جنوب شرقي تا حداكثر53 درصد در شمال غربي ‌كشور متغير است.

    خورشیدگرفتگی جزئی

    هرگاه خورشیدگرفتگی اتفاق می‌افتد، در مکان‌هایی از سطح کرهٔ زمین که از خط واصل مرکز خورشید و مرکز کرهٔ ماه دور هستند، امکان رؤیت گرفت کلی یا گرفت حلقوی وجود ندارد. در چنین نقاطی - که شامل مساحت بیشتری از زمین می‌شود - دو قرص خورشید و ماه هم‌مرکز دیده نمی‌شوند و در نتیجه روی تاریک ماه، تنها قسمتی از قرص خورشید را می‌پوشاند که به این حالت گرفت جزئی گفته می‌شود.درنظر داشته باشید برای مشاهده کسوف از پالایه ( فیلتر ) مخصوص استفاده کنید.

    منبع: سایت آسمان پارس
    Maysam.P، F.KamranNia، MehdiM و 1 نفر دیگر تشکر می‌کنند.
    غلام حسین زارع -(Instagram + Telgeram)

  7. #127
    كاربر فعال MehdiM آواتار ها
    تاریخ عضویت
    February 2008
    محل سکونت
    كرج
    نوشته ها
    521
    تشکر شده
    2593
    تشکر کرده
    2211

    پیش فرض

    سلام دوستان، در مورد خورشيد گرفتگي سه شنبه جناب زارع توضيح دادند ولي من يك رو نكته تصحيح كنم كه در تهران گرفتگي حدود 50 درصد هست.بهترين نقطه رصد در روستاي بورآلان در آذربايجان غربي قرار دارد با گرفتگي 62.7 درصد:
    کد:
    http://eclipse.gsfc.nasa.gov/OH/OHfigures/OH2011-Fig01.pdf
    در روز سه شنبه دو اتفاق مهم ديگر هم هست اولي بارش شهابي كه از نيمه هاي شب شروع شده و با ZHR 60-200 به صورت متغير (تعداد شهاب در ساعت) بارش مناسبي به شمار مي آيد اوج بارش در ساعت 4:40 دقيقه بامداد است،


    در شب سه شنبه مقارنه نيم درجه اي اورانوس با مشتري واقع مي شود كه اين مورد فقط با تلسكوپ يا دوربين دو چشمي ديده مي شود.
    Maysam.P، F.KamranNia و ghz تشکر می‌کنند.
    ______________________
    مهدی منصوريان
    Panasonic Lumix DMC-FZ18

  8. #128
    كاربر فعال artara74 آواتار ها
    تاریخ عضویت
    May 2008
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    574
    تشکر شده
    1496
    تشکر کرده
    1113

    پیش فرض

    اطلاعات خورشید گرفتگی فردا + نمایش آنلاین خورشید گرفتگی + نحوه ی عکاسی و دیدن

    کد:
    http://parssky.com/view/1404.aspx
    Mohamad_Ali تشکر می‌کند.
    عليرضا تارا

  9. #129
    كاربر فعال MehdiM آواتار ها
    تاریخ عضویت
    February 2008
    محل سکونت
    كرج
    نوشته ها
    521
    تشکر شده
    2593
    تشکر کرده
    2211

    پیش فرض

    سلام دوستان،
    خودتون رو براي ماه گرفتگي كلي 25-26 خرداد آماده كنيد.
    شامگاه چهارشنبه 25 خرداد ماه از ساعت 22 تا 3:30 بامداد 26 خرداد ماه شاهد خسوف كامل ماه خواهيم بود.

    nmroshan، shabab، Maysam.P و 8 نفر دیگر تشکر می‌کنند.
    ______________________
    مهدی منصوريان
    Panasonic Lumix DMC-FZ18

  10. #130
    كاربر فعال M.Meghdari آواتار ها
    تاریخ عضویت
    April 2009
    محل سکونت
    کــــویـــــر
    نوشته ها
    974
    تشکر شده
    7821
    تشکر کرده
    8725

    پیش فرض

    اطلاعاتي در مورد ماه گرفتگي امشب
    فكر كنم براي دوستاني كه قصد عكاسي از اين پديده رو دارند مفيد باشه.

    کد HTML:
    http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/mavara-view_forum_threads2.php?comment=126033&SSOReturnPage=Check&Rand=0#ref126033
    nmroshan، M. Beyrami و Mehdi Rojaie تشکر می‌کنند.

صفحه 13 از 21 نخستنخست ... 3 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... آخرینآخرین

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •