۱. مثل اینکه الان سالهاست کسی صفحه گوش نمیده! یا مثلا با اومدن تلفن و ایمیل و ... کسی دیگه برای دیگری نامه نمیفرسته! یا مثلا با اومدن ماشین تایپ دیگه کسی با خط خوش چیزی نمینویسه؟!
۲. مثلا تنظیم دیاف یا شاتر یا عملکرد فوکوس اتومات در دوبینهای مختلف با هم فرق میکنه. مثلا سیستم عملگر تنظیم دیاف در لنز رو در دوربینهای آنالوگ و دیجیتال فرق میکنه؟! یا مثلا حرکت شاتر در دوربین آنالوگ تاریخی! و در دوربین دیجیتال مدرن هست؟!
۳. هر حلقه فیلم ۱۵۰۰ و هزینه ظهور هر حلقه ۵۰۰ واحد وجه رایج ایران رو شامل میشه! یک اسکنر ۱۰۰ هزار تومانی هم کفایت میکنه برای اسکن با کیفیت مطلوب عکسهای شما. هفته ای یک حلقه هم که عکس بگیرید در ماه ۸۰۰۰ تومان و در سال کمتر از ۱۰۰ هزار تومان برای بیش از ۱۷۰۰ شات پرداخت کرده اید. البته در شرایط واقعا پرکار.
۴. مقدار عکسهای یک عکاس معیار خوبی یا بدی عکسهاست؟! با اینهمه :
با اینکه آدم کم کاری بودم اما الان یک کشوی بزرگ پر از نگاتیو دارم که در طول سالها عکاسی پر شده و برام خیلی هم ارزشمنده.
۵. نه دیگه تا این حد هم عالم آنالوگ دست بسته نیست! الان فیلمهایی از ایزوی ۲۵ تا ۸۰۰ هست که حداقل من دیدم.
۶. وقتی نگاتیو اسکن میشه مثل همه فایلهای تصویری میشه روش ادیت انجام داد. کافیه در فتوشاپ بازش کنید و پروسس رو عین پروسس عکسهای دیجیتال انجام بدین. حداقل در اینجا تفاوتی ندارند.
۷. الان ارزانترین dslr نیکون یا کنون حدود ۵۰۰ هزار تومان قیمت داره. اما میشه یه slr کنون رو از ۱۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان تهیه کرد که دوربین فوق العاده خوب و قوی ای هست. حتما که نباید eos ۱ ؛ ۱۶۰۰ دلاری خرید!
۸. اینجا رو نمیدونم که واقعا چقدر گارانتی و خدمات پس از فروش رعایت میشه !
۹. مثل چی؟! مود تقدم شاتر میخواهید؟ یا تقدم دیافراگم؟ شاید اتوفوکوس؟!
برکتینگ هم قابلیت اتومات محسوب میشه البته که داریم! قابلیت اوتومات نورسنجی یا چی واقعا هست که در آنالوگ از دست میدیم؟!
اوه ! شاید وایت بالانس باشه!!!
۱۰. یک دهم؟! بهای خرید ماشین دست دو در کشوری مثل امریکا بسیار پایینتر از بهای ماشین نو هست. حالا یعنی اونجا کسی نباید ماشین بخره؟!
-----------
خدمت جناب وطندوست هم بنده ارادت ویژه دارم و امیدوارم این صحبتهای ناچیز بنده رو خطاب به خودشون تلقی نفرمایند ولی به نظر کمی روشنگری لازم بود.
دنیای دیجیتال سرعت و دقت و ویژگی بزرگی داره که نیازی نیست با لطمه زدن به تواناییهای آنالوگ اون رو ثابت کنیم.
باز هم بابت جسارت خودم عذر میخواهم.