مقالهاي که ميخوانيد ترجمهاي است که از يکي از آخرين نوشتههاي تري وايت در وبسايت شخصي خودش که در آن به مقايسه بين دو سيستم عامل مکينتاش و ويندوز. سيستم عامل ميکنتاش يا به اختصار "مک" سيستم عاملي است که شرکت اپل آن را ساخته و روي کامپيوترهاي اپل ارائه ميشود. اين سيستم عامل سالهاست به عنوان سيستم عامل اول گرافيستها شناخته ميشود و اغلب گرافيستهاي بزرگ دنيا با افتخار از آن استفاده ميکنند. تا چندي پيش، تنها کساني ميتوانستند از اين سيستم عامل استفاده کنند که خود کامپيوتر مکينتاش را هم خريداري ميکردند. اما از زماني که اپل به استفاده از پردازندههاي اينتل رو آورد، ميتوان اين سيستم عامل را روي کامپيوترهاي ويندوزي نيز نصب کرد، همچنين با اين کار امکان استفاده از سيستم عامل ويندوز که مخصوص کامپيوترهاي خانگي يا PC است نيز روي اين کامپيوترها فراهم شده است.
از سوي ديگر کامپيوترهاي خانگي يا PCها به عنوان رقيب جدي مکينتاش شناخته ميشوند. اين کامپيوترها همان چيزيست که اغلب ما در خانهها و دفاترمان از آن استفاده ميکنيم و سيستم عامل شناخته شده ويندوز روي آن نصب ميشود. اين هم نوشته تري وايت:
اخيرا از دانشجوياني که در کالج دارم و همچنين يکسري از عکاسان يک سري شايعاتي ميشنيدم درباره اينکه عکاسي و انتقال تصاوير به PC که روي آن ويندوز نصب است، سريعتر از مک است. ظاهرا اين مسئله مربوط ميشد به رفتار طبيعي درايورهاي USB 2.0 که روي هر دو سيستم عامل وجود داشت. من تقريبا 99 درصد از زماني را که در آتليه در حال عکاسي هستم با Adobe Lightroom کار ميکنم و شش هفت ثانيه انتظار براي اينکه عکسي که در دوربين گرفتهام در لايتروم باز شود، آنقدرها زمان طولاني به نظر نميرسد. مزيتي که روش عکاسي و انتقال سريع تصوير به کامپيوتر (Shooting Tethered) دارد اين است که شما ميتوانيد بلافاصله پس از گرفتن عکس نتيجه آن را در حالت تمام صفحه روي کامپيوترتان ببينيد و در صورت نياز تغييرات لازم را اعمال کنيد.
به همين دليل تست کردم
دوستان، عذر ميخواهم. من از آن آزمايشگاههاي تست سختافزار با آدمهاي حرفهاي پوشيده در روپوشهاي سفيدرنگ ندارم. فقط خودم هستم و يک تايمر که روي گوشي iPhone ام دارم. بنابراين اگر فکر ميکنيد که اشتباهي کردهام، احتمالا حق با شماست. بنابراين بهتر است خودتان هم يکبار تست کنيد. تنظيمات تست من بسيار ساده بود: من يک Macbook Pro (نام کامپيوتر جديد اپل) دارم که روي ان هم سيستم عامل Mac OS X (آخرين نسخه از سيستم عامل مک) نصب شده است و هم آخرين نسخه ويندوز يعني XP SP2. دوربيني هم که با ان عکس ميگيرم Nikon D300 است. براي انتقال خودکار تصاوير از دوربين به يک پوشه روي کامپيوترم هم از برنامه Camera Control Pro 2 استفاده ميکنم. از انجائيکه اين برنامه هم براي نسخه مک و هم براي ويندوز کاربرد دارد، ديگر لازم نبوده که چيز ديگري بخرم.
ضمنا طوري Lightroom را تنظيم کردهام که به محض انتقال تصاوير به پوشه مورد نظرم، تصاوير را به صورت خودکار وارد کرده (قابليت Auto Import در لايت روم) و تصاوير را به صورت چرخشي نمايش دهد، يعني اينکه بلافاصله يک پيش نمايش از آنها به نمايش بگذارد. به جز اينها در هيچ يک از دو محيط هيچ برنامه ديگري را اجرا نميکنم.
براي انجام تست، هر دوبار پس از شروع به کار سيستم پس از يک بوت کاملا طبيعي و آرام اين کار را شروع کردم. همچنين چندين عکس را به صورت همزمان تست کردم که اطمينان پيدا کنم زمانبندي ثابت بماند. از آنجائيکه 99.9% از عکس هايي که ميگيرم روي حالت RAW است ترجيح دادم که براي تست از فرمت JPEG استفاده نکنم. اگرچه احتمال ميدهم به دليل کوچکتر بودن اندازه عکسهاي JPEG زمانبندي مورد نظر براي اين تست کمتر ميشد، اما زمان کمتر براي من چندان اهميت ندارد.
اين هم نتايج من، که متعجبم کرد!
امل خواستم ببينم کداميک از دو سيستم عامل ميتوانند فايلهاي خام (.NEF) 12 مگاپيکسلي نيکون D300 را سريعتر وارد کنند. براي همين برنامه Camera Control Pro 2 (CCP2) را بدون اينکه هيچ برنامه ديگري را اجرا کنم، باز کرده و شروع به عکاسي کردم. PC در اين تست Mac را قورت داد! نتيجهاي که گرفتم تا اينجا اصلا خوب نبود. PC در زماني برابر 3.2 ثانيه از لحظه فشردن شاتر، عکسها را وارد پوشه کرد، در حالي که اين زمان براي مک برابر 7.2 ثانيه بود. اما اين فقط نيمي از ماجرا بود. نيم ديگر ماجرا مربوط به زماني است که عکس ها وارد پوشه موردنظر روي کامپيوتر شده و قرار است وارد برنامه Lightroom شوند. اينکه چقدر طول ميکشد تا LR اين عکسها را نمايش دهد؟
سپس آزمايش را با باز کردن برنامه LR 1.4.1 و تنظيم برنامه براي وارد کردن خودکار عکسها ادامه دادم. سپس دوباره آزمايش را از لحظه فشردن دکمه شاتر تا نمايش عکس ها در لايتروم آغاز کردم. باور نميکنيد اين زمان براي PC چقدر سريعتر از مک بود: 7 دهم ثانيه! به نظر ميرسد کارآيي لايتروم براي وارد کردن خودکار عکسها و نمايش آنها روي مک بسيار بيشتر از چيزيست که روي PC وجود دارد.
حرف آخر
اگر کلا ميخواهيد با دوربينتان عکس بگيريد و آنها را به پوشهاي روي کامپيوترتان منتقل کنيد، به نظر ميرسد ويندوز اين کار را سريعتر انجام ميدهد. اما اگر ميخواهيد عکس بگيريد و انها را وارد LR کنيد، تفاوت سرعت آنقدرها زيادتر نيست که بخواهيد از Mac OS خداحافظي کنيد! کاربران کانن، ممکن است زمانبندي ديگري بدست آورند. از انجائيکه برنامه کانن براي وارد کردن عکس از دوربين به کامپيوتر ممکن است براي سيستم عاملهاي مختلف پيکربندي متفاوتي داشته باشد، ممکن است زمانبندي ورود عکس بيشتر يا کمتر از چيزي بشود که در اين تست مشاهده کرديد. من اين تست را روي سيستم کاري خودم که شامل Nikon D300 و CCP2 به LR بود انجام دادم.
لينکهاي مرتبط:
کد:http://terrywhite.com/techblog/?p=668