من هم در همین موارد عرض کردم مک سیستم عامل خوبیه و گفتم و اعتقاد دارم در دنیا هستند کسانی که برای استفاده از لینوکس و محیط گرافیکی آن اقدام به شخصی سازی کرنل لینوکس کرده باشند!
ولی یک نکته هم برای لینوکس ها وجود داره و آن هم استفاده از GIMP به جای فوتوشاپه (من نه این نرم افزار رو رد می کنم نه تایید)
اما در مورد محصولات اپل یک مسئله هست که به نظرم دور از ذهن نیست!
محصولات اپل برای افرادی خوب هستند که فقط قصد استفاده از سیستم عامل بعنوان کاربر را دارند (چه گرافیک کار باشند و چه ...)
اگر به هر دلیلی مثل برنامه نویسی نیاز به دستکاری فرکانس، CPL و ... باشه، آن وقت بحث متفاوت خواهد بود.
اما از نظر ساخت، محصولاتی واقعا خوش ساخت هستند.
ولی نکته ای که باعث شد اپل بتواند سهم وسیعی از رایانه های شخصی در آمریکا را از آن خود کند بر می گردد به بحث گرانی رایانه شخصی و گران بودن سیستم عامل در دهه 80 یا 90 (اگر آب دوغ خیاری می بینید دیگه شرمنده!!! تحقیقاتش فعلا در دست نیست).
در یکی از شماره های کلیک نوشته شده بود اپل اعلام کرده حاضره تمام مدارس آمریکا را مجانی به محصولات اپل مجهز کنه که به شدت مورد مقاومت ماکروسافت واقع شد و خودش داستانی بود! دلیلش هم انحصاری بود که دانش آموزان به واسطه استفاده از سیستم عامل اپل به آن معتاد می شدند!!!
اما در مورد بحث تجاری:
ببینید اپل بر روی تمام محصولات خود بدون استثنا سیستم عامل ارائه می کنه! Mac OS
حالا اگر کسی بخواهد یک لبتاب مثلا مثل ASUS UX31E که از نظر ساختار به MacBook Air شبیه را خریداری کند، باید حدود 1000 دلار (بدون سیستم عامل هزینه کند) این مقدار برای MacBookAir با سیستم عامل حدود 1000 دلار خواهد بود در حالی که خیلی از نرم افزارهای استاندارد و مورد نیاز کار روزانه را در خود دارد!
اما شخصی که یک لب تاب مثل Asus مدل ذکر شده را خریداری کند، تازه باید 100 الی 200 دلار هزینه و بعد هم برای مجموعه ای مثل Office یک هزینه جدا پرداخت نماید!! در نتیجه هزینه آن از هزینه یک MacBookAir بیشتر خواهد شد و این دلیل باعث کاهش علاقه به خرید مدل های متفرقه شده است بخصوص در چند سال گذشته که بازار رقابتی به این شدت نبود!!!
لینک قیمت ها را گذاشتم
Apple MacBook Air
Asus Ux31E