با سلام خدمت دوستان گرامي:مي خواستم چند تا مطلب بگم درمورد کساني که به ظاهر اسم خودشون رو عکاس ميزارن...
اول اينکه هر کسي که دوربين خريد، چه 100هزار تومني چه 25ميليون تومني اين شخص به صرف داشتن دوربين، عکاس به حساب نمياد ... هر عکسي علم خودش رو مي خواد، و تا اونجا که اشتباه نکنم عکاسي توي دنيا به يکصدو اندي شاخه تقسيم ميشه ... بنابر اين حتي نميشه گفت که کسي که در يک شاخه اي عکس حرفه اي تهيه کنه، بنابراين در تمام زمينه ها هم عکس خوب و حرفه اي بگيره.
من يک گرافيستم و علاقه خيلي زيادي هم به عکاسي دارم، دوربين بدي هم ندارم EOS300D
اما بعد مدت يک سال و اندي داشتن دوربين و گرفتن 3700 قطعه عکس و کسب تجربه هاي فراوان، و خريد و خواندن کتابها، ادعاي عکاسي نمي کنم تا شرکتها و موسسات و غيره ... رو بدبخت و بيچاره کنم و يا اينکه دچار مشکل و بحران کنم.
به نظر من عکاساني از قبيل بنده بايد حالا حالا ها شاگردي کنند، دوره ببينند، کتابهاي زيادي رو مطالعه کنند، تمرين کنند و اشکالاتشون رو برطرف کنند و بعد از گرفتن مدرک و يا تاييديه از مراکز معتبر، ادعا و اظهار وجود کنند ( البته اگر واقعا ميخواهند عکاس شوند يا اسم عکاس روي خودشون بگزارن).
بنا به حرفه اي که دارم ، عکسهاي زيادي از عکاباشي ها دست ما مي رسه ... نگاه که ميکنم بعضي ها يا خيلي ها دوربين حرفه اي يا نيمه حرفه اي مثل من دارن که براي ادارات و شرکتها و کارخانه و .... عکاسي مي کنن، اما چشمت روز بد نبينه .. آي حرس ميخورم، آي حرس ميخورم. در بعضي مواقع طرف حتي بلد نيست از چه زاويه اي عکس بگيره يا اينکه زاويش کج يا يک کمي چپ و راست و بالاو پايين گرفته که هيچ جوري نميشه ماس ماليش کرد که به تابع روي کار تبليغات و گرافيک ما هم خيلي تاثير ميگزاره ... فقط آدم دلش ميخواهد اينها بگيره خفشون کنه(البته نه اينقدر خشن).
همين طوري ... فل بداه عکس ميگيرن ... بدون اينکه حتي کمي فکر کنند. بعضي ها هم که خير سرشون عکس دور بري و روتوش ميکنن، اي کاش نمي کردند، کارهارهارو بزن دررويي انجام ميدن، بدون اينکه فکر فردا و فرداهاشون رو بکنن...
به نظر من اين استدلال غلط که بعضي ها هم ميگن طرف پول نميده ... بنابراين ما هم کارشون رو اينطوري تحويل مي ديم، هر چند که در مورد کساني که عکاسي بلد نيستند و يا آماتور هستند اين مطلب اصلا صدق نمي کنه چون اگر به اينجور افراد 100ميليون تومن هم بدن فقط مي تونن چندتا عکس خراب ديگه تهيه کنن.
بنظر من اينها به ضرر شرکتها و عکاسان حرفه اي کار ميکنن ... بازار رو خراب ميکنن در نتيجه نه اون شرکت ترقي مي کنه و نه اون کسي که سالها بصورت حرفه اي در اين زمينه کار کرده ... هر دوي اينها بايد برن کارشون رو تعطيل بکنن و شايد غاز بچرونن و يا مسافرکشي کنن، که بازار مسافر کشا هم خراب ميشه و ادامه ...
عکاسان واقعا حرفه اي يا عکس نميگيرن(با پول کم) يا اگر عکس ميگيرن يک عکس خوب ارائه ميدن حتي اگر طرف پول نداده باشه.
واقعا بايد چه کار کرد؟
اون راهي که پيش نهاد کردم (خفشون کنم يا بزارم آزادانه توي خيابون راه برن)
آخه بابا، جور اينها رو در اکثر مواقع ما گرافيستها بايد بکشيم، در اکثر مواقع کارفرما حتي متوجه نميشه که روي يک عکس بيش از 1001 کليد زنده شده و ساعتها وقت برده... تا شکل عکسهاي خارجي بخودش بگيره.
تازه خنده دار اينجاست که عکاسش هم چه کيفي ميکنه ، همه جا جار ميزنه اين عکس رو من گرفتما...
به نظر من کسي که عکاسي بلند نيست بايد اينقدر مرد باشه(اگر خانم بود: اينقدر انسان باشه) وجدان داشته باشه که به کارفرماش بگه که من در حال کسب تجربه هستم و کار رو به اهل فن واگذار کنه ... مطمئنن اهل فن درصدي از پروژه رو براي اين افراد صداقت بخرج ميدهند درنظر خواهند گرفت.
و يا با اهل فن، طريقه عکس گرفتن رو بصورت علمي و حرفه اي، تجربه و آزمايش کنه و ياد بگيره...
زياد حرف زدم خداحافظ .
در اين مورد همينجا بازم مطلب مي نويسم و عکسهاي هنري رو رسوا ميکنم.