سلام،
امروز به یکی از جذابترین عکاسهای تاریخ یعنی جرج لاورنس و عکس بینهایت مشهورش -San Francisco in Ruins- میپردازیم.
George Raymond Lawrence در ۲۴ فوریه ۱۸۶۸ از پدری آلمانیالاصل در شهر اوتاوای ایالت ایلینوی آمریکا متولد شد و بعد از پایان تحصیلات متوسطه به شیکاگو نقل مکان کرد و در حدود ۱۸۹۰ ازدواج کرد و در یک شرکت کالسکهسازی مشغول بهکار شد (که آنجا یک شیوهی جدید برای وصل کردن حلقههای فلزی روی چرخهای چوبی ابداع کرد!) و در کمتر از دو سال با یک عکاس به نام Irwin Powell شریک شد و یک عکاسی در شهر شیکاگو تاسیس کرد.
در ۱۹۰۰، یعنی چند سال بعد از اینکه عکاسی شغل تمام وقت آقای Lawrence شدهبود بزرگترین دوربین تاریخ را با وزن ۶۴۰ کیلوگرم برای عکاسی از یک لوکوموتیو ساخت. این عکس در نمایشگاه Exposition Universelle سال ۱۹۰۰ که نمایشگاهی برای نماش دستاوردهای قرن گذشته بود نمایش دادهشد و توجه بسیاری را بهخود جلب کرد.
برای اطلاعات بیشتر و تصویری از دوربین مورد نظر این لینک را ببینید:
کد:
http://robroy.dyndns.info/lawrence/mammoth.html
در ۱۸ آپریل ۱۹۰۶، یعنی همان دورانی که آقای لاورنس با دوربینهای عظیم مشق پانوراما میکرد، زلزلهای با شدتی معادل ۷.۷ در مقیاس ریشتر شهر سانفرانسیسکو را لرزاند و تقریباً کل شهر را از بین برد، در کمتر از شش هفته سر و کلهی آقای لاورنس با یکی از آن دوربینهای خاصاش برای ثبت این واقعه پیدا شد و اینچنین بود که San Francisco in Ruins ثبت شد.
برای ثبت این عکس آقای لاورنس کایتی را تا ارتفاع ۵۸۰ متری به هوا فرستاد (در اصل یک کایت اصلی و ۱۵ بادبادک فرعی) تا بتواند دوربین ۲۰ کیلویی و وزنهی ۴ کیلویی برای ثابت نگهداشتن دوربین را در آسمان نگهدارد!
اینجا میتوانید نقشهای از سیستم آقای لاورنس را ببینید:
کد:
http://activetectonics.asu.edu/kites/06eq.html
دوربین مورد نظر برای عکاسی این تصویر یک دوربین با لنز ۴۸ میلیمتر چرخان (شبیه به دوربینهای Horizon امروزی که پیشتر در این فروم دربارهی آنها صحبت شدهاست) بوده که بهطور مستقیم نگاتیو ۵۵ در ۱۴۰ سانتیمتری قبول میکرده و آقای لاورنس از روی همین نگاتیوها کنتاکتهایی با عرض ۴۳ سانتیمتر و طول ۱۲۰ سانتیمتر تولید میکرده است! یعنی پانورامای ۱.۲ متری در سال ۱۹۰۶ بدون چسباندن عکسها و با کیفیتی فوقالعاده (چون چاپ مستقیم از روی نگاتیو بوده و بزرگنمایی وجود نداشته است.) بهظاهر آقای لاورنس هر نسخه را ۱۲۵ دلار میفروخته و فقط از کپی و فروش همین یک قطعه عکس ۱۵.۰۰۰ دلار (به پول صد سال پیش!) بهجیب زده. ایشان از یک دکلانشور منحصر بهفرد الکتریکی برای زدن شاتر استفاده میکرده است.
این هم دوربین مورد استفاده:
کد:
http://robroy.dyndns.info/lawrence/Images/yanul-coll.jpg
بعدها،اقای لارنس -که مرد آزمایشات عجیب و پیچیده هم بوده و برای مثال یکبار چنان یک اتاق را منفجر کرده که پسرش از پنجره به بیرون پرت شدهاست!- عمرش را صررف ساخت کایت و بالن و نردبانهای عجیب و قریب میکند و به سفرهای بسیار خطرناک و پرهزینهای برای عکاسی از حیوانات وحشی میرود و در طول یکی از همین سفرها، همسر محترمش، خانم Alice Herenden کاشف بهعمل میآورد که عکاس ما با یکی از منشیهایش سر و سری دارد و عکاس هم که در سفر از لو رفتن ماجرا با خبر میشود با دو پسرش یکسره به کالیفرنیا متواری میشود و در نهایت در ۱۹۱۳ از همسرش جدا میشود (و البته بعدها، در ۵۵ سالگی با دختر ۲۲ سالهی یک یک معمار ازدواج میکند).
بعد از ماجرای فرار در ۱۹۰۹، لاورنس تقریباً عکاسی را کنار گذاشته و وارد هوانوردی و ساخت تجهیزات هوایی میشود و تا ۱۹۱۹ که شرکت هوانوردیاش تعطیل میشود بیش از ۱۰۰ اختراع در زمینهی کاریاش ثبت میکند.
جناب آقای لاورنس در سال ۱۹۳۸ در ۷۰ سالگی از دنیا میروند!
آقای دکتر سیمون بیکر تحقیقات خوبی روی کارهای عکاسی لاورنس انجام دادهاند که میتوانید آنها را اینجا ببینید:
کد:
http://robroy.dyndns.info/lawrence/
در ضمن، ۱۰۰ سال بعد از لاورنس، در سال ۲۰۰۶ یک آلاسکایی با حوصله به Rephotography یا تصویربرداری مجدد به سبک لاورنس از همان صحنهی سانفرانسیسکو پرداخت. یعنی دوربینی مثل دوربین آقای لاورنس ساخت و با لنز و فیلمی مابه اقدام به ثبت عکسی مشابه کرد. فقط ایندفعه به جای بادبادک از هلیکوپتر برای عکاسی استفاده کرد :)
این هم سایت Ronald Klein:
کد:
http://www.ronkleinphotos.com/Lawrence.html
شعار آقای آتلیه عکاسی آقای لاورنس این بوده:
«غیر ممکنهای دست نیافتنی در عکاسی، تخصص ما هستند»
عکس مورد بحث را با کیفیت خوب در ویکیپدیا ببینید:
کد:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b3/San_Francisco_in_ruin_edit2.jpg
و یا برای چاپ با کیفیت خیلی بالا در دو قسمت -بههمراه دیگر کارهای استاد- از اینجا بگیرید:
کد:
http://robroy.dyndns.info/lawrence/1906_panoramas/printing_posters.php
ممنونم.