اين اولين عكسي هست كه بوسيله يك فضاپيما بطور همزمان از زمين و ماه گرفته شده.
عكس از سفينه Voyager در سال 1977
vgr_earth_moon.jpg
منبع
اين اولين عكسي هست كه بوسيله يك فضاپيما بطور همزمان از زمين و ماه گرفته شده.
عكس از سفينه Voyager در سال 1977
vgr_earth_moon.jpg
منبع
ساوالان
ویرایش توسط aidin594 : Tuesday 11 October 2011 در ساعت 14:40
عکس دختر امریکایی در ایتالیا
http://news.yahoo.com/blogs/lookout/...221005987.html
58 سال پیش ،در سال 1953 کوهنورد Edmund Hillary به همراه شرپا Tenzing Norgay موفق شدند برای اولین بار بر فراز بام دنیا قله اورست به ارتفاع 8,848 (29,029 ft) بایستند و باعث سر آغاز صعودهای بزرگ هیمالایا نوردی شوند... یادشان گرامی
D7100 - Sigma 10-20 F/3.5 - 18-55 Afp - 70-200 F/4 VR - 50 F/1.8G
سلام
اولین عکس
اولین عکس توسط فردی به نام ژوزف نیپس در تابستان سال ۱۸۲۶ در فرانسه و از مزرعه و آسمان مشرف به پنجره اتاقش گرفته شده. این عکس که به عنوان اولین عکس گرفته شده معروفه، گرفتنش حدود ۸ ساعت به طول انجامیده و هیچ کس به درستی نمیدونه که جوزف از چه ماده شیمیایی واسه گرفتن این عکس استفاده کرده بوده.
اولین عکس زیر آب
اولین عکسی که زیر آب گرفته شد، توسط فردی به نام ویلیام تامپسون در سال ۱۹۵۶ به ثبت رسید ولی عکس گرفته شده بعد از مدتی مفقود شد! عکس فوق اولین عکس منتشره از زیر آب است که در سال ۱۸۹۰ گرفته شد.
اولین عکس هوایی
در سال ۱۸۵۸ گسپر فلیکس که یک نویسنده و کاریکاتوریست بود (با امضای Nader) با دوربین خودش سوار بالنی شد و بر فراز شهر کوچکی در فرانسه اولین عکس هوایی را گرفت. اما از اونجایی که این عکس هم گم شد (!!!) اولین عکس هوایی موجود توسط فردی به نام جیمز والز بلک در سال ۱۸۶۰ از شهر بوستون به تصویر درآمد.
اولین عکس فضایی
چند سال بعد از جنگ جهانی دوم و مدتها قبل از پرتاب اسپوتنیک به فضا، دانشمندان و سربازان در صحرایی در مکزیک اولین عکس فضایی را دیدن، این عکس که از بلندی به ارتفاع ۶۰ مایل و توسط یک دوربین ۳۶ میلیمتری که بر روی یه موشک v-2 سوار بود گرفته شده است. موشک همراه با دوربین به فضا پرتاب شد و بعد از طی مسیری مستقیم، بعد از چند دقیقه به زمین بازگشت، خود دوربین بعد از برخورد به زمین شکست ولی فیلمش که در محفظه ای فولادی بود سالم ماند تا حاوی اولین عکس فضایی باشد،
اولین عکس از کره زمین
در سال ۱۹۶۸، با پرواز آپولو ۸ با ماموریت پرواز رفت و برگشت از زمین به ماه اتفاق افتاد، با این پرواز، خیلی از اولین ها ثبت شدن، از جمله اولین عکس از کره زمین و نیز اولین پرواز انسان به ماه، اولین پرواز انسان با استفاده از فضا نورد Saturn V rocket و …،
ویرایش توسط Miri : Sunday 1 December 2013 در ساعت 22:15
مشهورترین عکس چگوارا چگونه گرفته شد؟ /
روایت عکاس از یک پرتره ماندگار
«مبارز چریکی قهرمان» یکی از ماندگارترین پرترههای تاریخ معاصر است که تصویر چگوارا را نشان میدهد با کلاهی که نشان ستاره بر آن دیده میشود.
پرتره «مبارز چریکی قهرمان» که تصویر چگوارا، انقلابی آمریکای لاتین را با کلاهی سیاه بر سر نشان میدهد توسط آلبرتو کوردا در تاریخ پنجم مارس 1960 در شهر هاوانا در کوبا گرفته شده است.
این عکس در مراسم گرمیداشت قربانیان انفجار کوبر گرفته شده و در اواخر دهه 1960 این تصویر چگوارا، رهبر جنجالی و تاثیرگذار به یکی از نمادهای فرهنگی تاریخ معاصر بدل شد.
کوردا گفته زمانی که این عکس را میگیرد به شدت محو حالت چهره چگوارا شده، چهرهای که به گفته او «تسلیمناپذیری همیشگی» است، حالت چهره چگوارا در این عکس همچنین خشم و رنج او را با دیدن قربانیان نشان میدهد. البته کوردا چندین سال بعد گفت در این عکس حالت مصمم و نفوذناپذیر چه گوارا دیده میشود.
چگوارا در زمان گرفته شدن این عکس 31 سال داشت.
13-11-24-156504a.jpg
تاثیر و ماندگاری این عکس چنان است که انستیتو هنر مریلند آن را نماد قرن بیستم معرفی کرد و آن را معروفترین عکس دنیا خواند. از روی این عکس نسخههای بسیاری کپی شده، نقاشی شده، براساسش مجسمه ساخته شده و... حتی به الگوی خالکوبی بدل شده است.
تاثیر این پرتره چنان بود که سال 2008 مستند «Chevolution» (انقلاب چه) به کارگردانی تریشا زیف درباره آن ساخته شد و در سال 2009 نیز مایکل کیسی کتاب «زندگی پس از مرگ چه: میراث یک عکس» را درباره آن نوشت.
ماجرای گرفته شدن عکس
در 5 مارس 1960 فیدل کاسترو، رئیس جمهور کوبا دستور داد مراسم یادبودی در گورستان کولون در هاوانا به یاد 100 کوبایی که در انفجار مشکوک لوکوبر (در تاریح 4 مارس 1960) کشته شدند، برپا شود. چگوارا که خود پزشکی ماهر بود، پس از این انفجار به بسیاری از مجروحان حادثه کمک کرده بود. او که وزیر صنعت در دولت جدید بود، خیلی کوتاه در مراسم شرکت کرد. کوردا هم که عکاس رسمی کاسترو بود، در مراسم حضور داشت.
پس از مراسم تشییع، کاسترو سخنرانی پرشوری در بولوار مالکون ایراد کرد و در آن برای اولین بار عبارت «وطن یا مرگ» را به کار برد. چگوارا در ساعت 11:20 دقیقه برای مدتی کوتاه در این سخنرانی حاضر شد و کوردا از فاصله هشت تا نه متری موفق شد دو عکس از او بگیرد.
عکسی که کوردا گرفت، پرتره چگوارا نبود و در دو سمت او بخشی از برگهای یک درخت نخل و چهره یک نفر ناشناس دیده میشود، اما کوردا میگوید همان لحظه گرفتن عکس نیز مطمئن بوده این عکس حالت پرتره دارد: «انگار همین دیروز بود... چهره او را در چشمی دوربین دیدم، با آن حالت خاص و عکس را گرفتم. هنوز هم تحت تاثیر این عکس هستم... واقعا مرا تکان داد.»
13-11-24-156204.jpg
کوردا این عکس را با دوربین «Leica M2» با لنز 90 میلیمتری گرفت و از فیلم کوداک پلاس-ایکس استفاده کرد. او درباره شیوه گرفتن این عکس گفته است: «این عکس حاصل دانش یا تکنیک نیست. این عکس حاصل یک اتفاق است، شانس و اقبال خالص.»
این عکاس در همین مراسم از ژانپل سارتر و سیمون دوبوار که از حامیان چگوارا بودند، نیز عکسهایی گرفت و عکسهایش از سارتر، دوبوار، کاسترو و چگوارا را برای مجله «رولوسیون» فرستاد. اما سردبیر مجله همه عکسها، جز عکس چگوارا را کار کرد. کوردا که مطمئن بود این عکس بسیار قدرتمند است، دور آن را برید و به پرترهای از چگوارا رسید. او این عکس را ظاهر کرد و در اتاق کارش کنار پرتره پابلو نرودا، شاعر شیلیایی به دیوار نصب کرد و تعدادی از کپیهایش را به دوستانش هدیه داد.
این عکس به شهرت نرسید تا اینکه در سال 1986 خوزه فیگوئهرا که پسرخوانده کوردا و عکاسی ماهر بود، به او پیشنهاد داد نسخههایی از این عکس را منتشر کند. البته پیش از این اقدام، عکس کوردا روی جلد کتاب «خاطرات بولیوی» که حاوی خاطرات چه از مبارزه در بولیوی است، ظاهر شد. این کتاب سال 1968 و پس از اعدام چگوارا در نهم کتبر 1967 منتشر شد.
کوردا هیچ گونه سود مالی از این عکس نبرد و تنها هدفش از انتشار آن، گسترش آرمانهای آزادی طلبانه چگوارا بود. این عکاس بعدها گفت اگر جانجاکومو فلترینلی، ناشر کتاب «خاطرات بولیوی» برای هر نسخه فروشرفته کتاب به او تنها یک لیر پرداخت میکرد، او میلیونر میشد. البته کوردا، فلترینلی را بخشید و گفت کار او موجب گسترش این عکس در دنیا شد.
پرتره کوردا همچنین منبع الهام یکی از طراحیهای معروف دنیاست. این طراحی کار جیم فیتزپاتریک است که همان سال 1967 منتشر شد. فیتزپاتریک در سال 1963 با چگوارا در ایرلند بطور اتفاقی دیدار کرده بود. چه که تبار ایرلندی داشت سوالهای بسیاری از فیتزپاتریک جوان که در یک کافه کار میکرد، پرسیده بود و فیتزپاتریک که شیفته این انقلابی بود، از این مصاحبت بسیار خشنود بود.
13-11-24-1725564d.jpg
آلبرتو کوردا
پرتره چگوارا، یکی از نمادهای مقاومت و مبارزه با استعمار است و هر جا حرکتی اعتراضی در جریان باشد، خیلی راحت میشود، این عکس را روی پیراهن یا در دست معترضان دید.
منبع :
خبرآنلاین
معروفترین عکس آلبرت انیشتین چگونه گرفته شد؟ /
وقتی دانشمند بزرگ زبانش را برای عکاسها درآورد
یکی از معروفترین پرترههای تاریخ معاصر آلبرت انیشتین را نشان میدهد که زبانش را برای دوربین درآورده است.
ماجرای گرفته شدن عکس معروف انیشتین
13-12-1-1491110.jpg
این عکس بامزه از آلبرت انیشتین 14 مارس سال 1951 پس از جشن تولد 72 سالگی او در پرینستون گرفته شده است. پس از جشن گروهی از عکاسها و خبرنگاران او را دوره کردند و مدام از او میخواستند تا برایشان لبخند بزند. انیشتین هم که از خندیدن برای دوربینها خسته شده بود و در آن لحظه خوصله عکاسها را نداشت در عوض زبانش را درآورد.
آرتور ساسه، عکاس UPI بطور اتفاقی در آن لحظه روی دکمه شاتر فشار آورد و خودش هم نمیدانست که موفق به گرفتن چه عکسی شده است، عکسی که به یکی از ماندگارترین عکسهای تاریخ بدل شد.
عکسی که ساسه گرفت همین عکس پرترهای که امروزه میبینیم نبود. در عکس اصلی چهره مردی در کنار انیشتین دیده میشود. ساسه بعدا عکس را «کراپ» کرد.
13-12-1-1494210a.jpg
در عکس اصلی انیشتین در کنار همسرش و دکتر فرانک آیدلوت (رئیس سابق انستیتو مطالعات پیشرفته) در صندلی عقب ماشینی نشستهاند. سردبیر ساسه در ابتدا با چاپ عکس در «International News Photos Network» مخالف بود، اما در نهایت قبول کرد عکس چاپ شود. این عکس موجب شهرت ساسه شد.
منبع : خبرآنلاین
عکسی مسحور کننده از مارتین مونکاچی که هانری کارتیه برسون (از موسسان آژانس عکس مگنوم) در موردش چنین میگوید :
"ناگهان فهمیدم که عکاسی می تواند لحظه را جاودان کند. این تنها عکسی است که تا این حد بر من اثر گذاشت.
این عکس جرقه ای است که باروت درونم را آتش زد ."
نتیجه ی نشست و برخواست هانری با سورئالیست ها و افرادی همچو مارتین بعد ها نظریه "لحظه ی قطعی" از کارتیه برسون را بوجود آورد .
download.jpg
پ ن : خرد شدن در زندگی و گذشته ی عکسان معروفی همچو کارتیه برسون که چشم قرن نام گرفته اند واقعا لذت بخش و آموزنده است .
عکاسی ، ذهن و دیده و دل را در یک راستا قرار می دهد.
سلام
یک گزارش خبری از عکس های مشهور داخلی و خارجی با تیتر :
عکسی که عکاسش را کُشت!
منبع: فرارو
آذري